amigdas.com

Abkhaz tradițional clasic adzhika: cele mai bune retete

Rețetă pentru Adjika amarAbhază Ajica - este foarte urgent, pasta de condimente, facut din ardei iute, usturoi, condimente diverse, cu adaos de sare, care este faimos în lumea artelor culinare.

Chiar cuvântul "adjika" are rădăcini abhaziei, iar în traducere înseamnă "sare". Însuși abhazii o numesc "Apprilpil - Adzhika" și înseamnă sare de piper, cu diverse ingrediente. Drept urmare, însăși sensul Adjika reflectă complet scopul său real: ștergerea sarelor cu ardei iute, condimente aromatice și mirodenii. Mâncărurile orientale au atras întotdeauna arome picante și au încântat cu piquancy chiar și cele mai experimentate gourmet.

Acest condiment picant, uneori saturat roșu, verde, precum și portocaliu și maro culoarea, totul depinde de ceea ce este inclus în Adjika. Poate fi:

 • Ierburi proaspete
 • Ierburi uscate
 • Ardei cald

Există multe rețete pentru gătitul clasic Adjika Abkhaz. Multe metode și ingrediente fac din gustul unui condiment acut pur și simplu inimitabil. Compoziția rețetei adzhiki mai tradițional în abhazian, poate include:

 • roșii
 • fierbinte ardei chili
 • usturoi parfumat
 • condimente pe bază de hamei-suneli
 • proaspete verzi de patrunjel, marar, cilantro

Hostessul cu experiență are întotdeauna rețeta clasică tradițională pentru pregătirea adzhika acută, care nu este comunicată nimănui și este moștenită de la o generație la alta.

rețetă pluralitate Variante: pot fi preparate din uscate, precum și dintr-un ardei iute convențional folosind khmeli suneli, care cuprinde coriandru, țelină, șofran, menta, marar, patrunjel, frunze de dafin, busuioc, piper roșu. Este acest set de ingrediente care face ca Adhika Abhazia să fie tartă și bogată.

Rețetă pentru verde Adzhika conține aceleași ingrediente ca și roșu, numai în compoziția conține piper verde, care nu este matură și conține în mod necesar o componentă precum plantele proaspete.

Culoarea portocală și maro este dată de fructele cu coajă lemnoasă, care sunt de asemenea folosite în anumite opțiuni de gătit, sunt mai dulci în consistență și mai puțin condimentate la gust. Prin urmare, rețeta adjika abhaziană și ingredientele pregătirii sale, au o mulțime de opțiuni, diferite compoziții și metode de producție.

Rețeta tradițională pentru pregătirea adhika abhaziană acută este ușor diferită de analogii preparării sale: un paste adevărat, nu conține roșii și este preparat doar din ardei iute.

Rețetă pentru roșu clasic abhazic adzhika

Red și verde adzhikaIngrediente pentru gătit:

 • 1. Ardei iute - 0,5 kg
 • 2. usturoi - 10 bucăți
 • 3. Hamei-Suneli 3 linguri. linguri
 • 4. sare de mare mare la gust

Modul de pregătire a lui adzhika:

Piper spălat, îndepărtați toate insulele, apoi turnați puțină apă încălzită și lăsați să se infuze timp de patru ore. După aceasta, ardeii sunt răsuciți cu alte ingrediente, printr-o mașină de măcinat cu carne, folosind un grătar fin. Un astfel de paste este foarte potrivit pentru feluri de mâncare și feluri de mâncare din făină, va arăta, de asemenea, minunat pe masa dumneavoastră ca un sos.

Rețetă pentru Abhazia amară Adzhika cu roșii

Ingrediente pentru gătit:

 1. Ardei iute - 1 buc
 2. rosii - 3 kg
 3. mere - 1 kg
 4. morcovi - 1 kg
 5. mărar și patrunjel - 200 g
 6. ardei iute - 1 buc
 7. usturoi - 8 lobuli
 8. ulei vegetal - 300 ml
 9. oțet 9% - 2 linguri. linguri
 10. piper negru și roșu
 11. sare de mare grosier la gust

Roșiile, ardeii, merele și morcovii, spălate bine, curățate de semințe și semințe, au îndepărtat miezul și tăiată în bucăți mici. Apoi, toate ingredientele sunt răsucite de mai multe ori printr-un măcinător de carne. Apoi adăugați oțetul, sarea, uleiul vegetal și gătiți pentru un foc lent, timp de două ore, amestecând ocazional. La sfârșit adăugați verdele tăiați și lăsați adjika să se răcească și să bea. Această rețetă este folosită pentru semne de iarnă. Au întins coșurile și s-au sterilizat, depozitate într-un loc întunecos și rece. Această rețetă nu mai este o opțiune pentru pregătirea unei rețete clasice.

Rețeta pentru un adhika abhazian verde, dulce abrupt

Ingrediente pentru gătit:

 1. Abkhaz tradițional Adzhika ardei verde - 0,5 kg
 2. piper verde Chile - 0,5 kg
 3. coriandru - 400 g
 4. mărar - 400 g
 5. patrunjel - 400 g
 6. busuioc - 400 g
 7. hamei-suneli - 2 linguri. linguri
 8. coriandru - 2 linguri. linguri
 9. frunze de șofran - 2 linguri. linguri
 10. sare de mare grosier la gust

Sofranul îmbibat trebuie să fie înmuiat în apă fierbinte, în 30 de minute. Ardeii sunt spălați, curățați de entreat, trecuți printr-o mașină de măcinat cu carne, împreună cu verdele de patrunjel, mărar, busuioc, cilantru și usturoi. La sfârșitul preparării se adaugă mirodenii și se amestecă bine până se obține o masă densă, unificată. Această adzhika are un gust picant, picant și se va potrivi perfect cu brânza și brynza. Este stocat pentru o lungă perioadă de timp și nu-și pierde gustul pentru mult timp.

Reteta pentru gatit Abhazia Adjika cu nuci

Ingrediente pentru gătit:

 1. ardei iute - 1 kg
 2. Grâu coriandru - 6 - 7 linguri. linguri
 3. hamei-suneli - 6 linguri. linguri
 4. scorțișoară - 1 lingură. o lingură
 5. usturoi - 10 denticule
 6. nuca de nuc cojita - 0,5 kg
 7. sare de mare la gust

Ardeiul trebuie să fie ușor uscat, curățat de miez, bine spălat și tăiat. Apoi, toate componentele sunt răsucite printr-un măcinător de carne folosind un grătar fin. Puteți, de asemenea, să mănânci folosind un blender. Masa rezultată este bine amestecată. Paste preparate pentru această rețetă, bine combinate cu carne, mâncăruri de cartofi și paste făinoase.

Sfaturi utile privind utilizarea și pregătirea Adjika Abhaziei

Toate condimentele, condimentele, o combinație de ierburi și legume, dau acestui produs un gust luminos, bogat, o aromă picantă plăcută. Prin urmare, o combinație mare de substanțe nutritive și vitamine, fac din Adjika un produs foarte util. Dar, la fel de numeroase preparate din bucătăria orientală ascuțite, este contraindicat pentru persoanele cu boli ale tractului gastro-intestinal, nu este, de asemenea, potrivit pentru produse alimentare pentru copii, și de a folosi condimentul ca un supliment la dieta de bază.

Că rețeta dvs. Adjika a fost un succes, amintiți-vă câteva sfaturi practice:

 • Rețetă pentru Adjikacând cumpărați ingrediente, verificați cu atenție datele de expunere și de expirare și încercați să le cumpărați numai în locuri dovedite.
 • conservă condimentele și alte semințe într-o stare neimmulțită în general
 • după ce ați lucrat cu piper amar și usturoi, este esențial să spălați bine locul de muncă, să evitați contactul cu ochii, să lucrați cu aceste produse în mănuși
 • cantitatea potrivită de sare din fiecare rețetă, adăugată la gust, este de dorit să se utilizeze sare marină, sare sănătoasă
 • Tomatele și merele sunt folosite pentru a înmuia aroma acestui fel de mâncare
 • ardeii de ardei ar trebui de preferat să fie uscați la soare sau puteți folosi un cuptor, acest lucru se face pentru a elimina excesul de umiditate
 • magazin adzhika în sticlă sau porțelan
 • când vă pregătiți Adjika, nu vă fie frică să adăugați noi ingrediente, experimentați cu îndrăzneală și, în cele din urmă, obțineți propria dumneavoastră rețetă

Adjika în Abhazia - o rețetă tradițională este disponibilă pentru orice hostess, trebuie să fie prezentă în fiecare bucătărie și încântată de aroma picantă a bucătăriei orientale. Respirați în aromele soarelui cald sudic și al brizei mării blânde.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci Adzhiki pentru iarna acasaCum sa faci Adzhiki pentru iarna acasa
Cele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografieCele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografie
Rețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomatăRețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomată
Adjika din roșii și usturoi - rețete delicioaseAdjika din roșii și usturoi - rețete delicioase
Adjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătitAdjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătit
Rețete rapide pentru gătit clasic Adzhika pentru iarnăRețete rapide pentru gătit clasic Adzhika pentru iarnă
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Adjika de la o tomată și dovlecei pentru iarna - rețeteAdjika de la o tomată și dovlecei pentru iarna - rețete
Adjika din piper fierbinte este regina oricărei meseAdjika din piper fierbinte este regina oricărei mese
Istoria rețetei tradiționale pentru Adjika în georgiană din piperIstoria rețetei tradiționale pentru Adjika în georgiană din piper
» » Abkhaz tradițional clasic adzhika: cele mai bune retete
© 2021 amigdas.com