amigdas.com

Preparare gustoasă și utilă - o afine de cinci minute

Afine pentru iarnăAcest boabe este unic. Se cultivă în pădure, dar puteți încerca să-l crească pe propriul tău plan. Este doar un depozit de vitamine și micronutrienți utili, important pentru corpul uman. Aceste fructe de padure contin o cantitate imensa de vitamine B, vitamina A, care are un mare efect asupra vederii. Iar importanța micronutrienilor care intră în afine nu poate fi supraestimată. Ele sunt necesare pentru organism pentru buna desfășurare a tuturor proceselor metabolice biochimice. Afectează atât sănătatea și frumusețea, îmbunătățesc starea de păr, piele și unghii.

Cum să păstreze proprietățile benefice ale afine

Acest boabe este sezonier, și se pune întrebarea: cum să-l păstrați gustos și sănătos? Soluția a fost găsită cu mult timp în urmă. Oamenii au inventat multe retete pentru gatitul din fructe de padure si diverse fructe. Din păcate, cu tratament termic prelungit, boabele sunt mari o parte din vitamine este distrusă. O soluție mai reușită este să pregătiți un afumat de cinci minute. Această metodă simplă vă va ajuta să păstrați gustul și beneficiile fructelor de fructe de mai multe luni. Pentru un astfel de gem, fructe proaspete, pe deplin coapte, vor face.

Avantajele afumat-cinci minute din afine este că:

 1. este nevoie de un minim de timp pentru a se pregăti;
 2. conservă substanțele și vitaminele cele mai utile;
 3. nu conține prea mult zahăr, nu crăpând;
 4. Rețeta este simplă și potrivită pentru gospodinele neexperimentate;
 5. astfel de gem este perfect conservat pe tot parcursul iernii.

Mai multe moduri de a pregăti un afumat de cinci minute

Se folosește prima rețetă o cantitate mică de zahăr, astfel încât este mai potrivită pentru gospodinele economice și pentru persoanele care își limitează consumul de dulce în dieta lor. Gustul acestui gem va fi asemănător cu gustul afinelor proaspete, afine frecate cu zahăr.

Ingrediente pentru această rețetă:

 • 1 kg de afine;
 • 0,5-0,7 kg de zahăr granulat;
 • 1/2 linguri. apă.

Cinci minute pentru iarnă de afinePentru a începe nevoia de fructe de padure spălați-vă și priviți-vă, îndepărtarea frunzelor, a ramurilor, a acelor, a fructelor mărunțite sau a fructelor afumate. Apoi trebuie să fie uscați. Puteți face acest lucru prin împrăștierea unui afine pe un strat subțire pe un prosop de hârtie. Sau pur și simplu lăsați berea spălată într-o șuviță pentru o vreme, lăsând să se scurgă excesul de apă.

Apoi preparați siropul din zahăr și apă timp de aproximativ 7 minute.

În locul de sirop gata preparați fructele și se fierbe, gătiți la foc mic timp de 5 minute. Spuma trebuie indepartata.

Gemul gata se toarnă peste borcane de sticlă sterilizate și se închide capace metalice cu șuruburi sterilizate. Nu vă faceți griji că o sesiune de cinci minute se va dovedi lichidă din cauza unei mici cantități de zahăr granulat. Afinele conțin o mulțime de pectină, care dă produsului final o consistență gelatinoasă. Spread acest jam nu va.

A doua metodă este simplă; prin rețeta sa nu trebuie să cântărească fructe de padure și zahăr. Toate ingredientele sunt măsurate cu ochelari.

Deci, luăm:

 • 3 linguri. afine;
 • 4 linguri. zahăr granulat;
 • 0,5 linguri. apă.

Afinele pregătit se toarnă într-o cratiță, se toarnă apa acolo, se aduce la fierbere pe aragaz. Boabe vor da suc atunci când este încălzit. După fierbere, adăugați zahărul în porții mici, amestecați bine totul. Gatiți gemul exact la 5 minute. Realizați cinci minute de toarnă din tigaie cu o ladă uscată curate pe borcane mici sterilizate și închideți capacele, de asemenea sterilizate. Potrivit pentru etanșarea nu numai a capacelor metalice. Puteți utiliza capace de plastic, coborâte anterior în apă clocotită timp de câteva secunde.

Puteți încerca, de asemenea al treilea mod de a găti un astfel de gem. În În acest caz, setul de ingrediente este după cum urmează:

 • 2 kg de afine;
 • 1 kg de zahăr granulat.

Bomboanele spălate sunt suprapuse în straturi în bazinul emailat sau în tigaie, fiecare strat de afine este presărat cu zahăr. După aceea, trebuie să lăsați fructele să se crape cu zahăr și să dea suc. Aceasta are loc la temperatura camerei timp de 2-2,5 ore. Apoi, o oală de fructe de padure și zahăr se pune pe o sobă și se aduce la fierbere. Gatiti exact 5 minute, indepartand spuma.

Pentru a da fructe de padure de la diferite tipuri de afine, puteți adăuga un pic de fructe diferite: coacăze negre, căpșuni, afine. Puteți încerca să adăugați alte fructe de pădure pe care le cunoașteți. Nu vă fie frică să experimentați! Unii gurmanzi chiar adaugă ierburi aromate la gustările de cinci minute. De exemplu - menta, cimbru, oregano. Ciorchini de ierburi se adaugă la recipient cu jam, cu câteva minute înainte de terminarea gătitului și se lasă până la răcire. Apoi scoateți-le din recipient și apoi împrăștiați gemul ca de obicei.

În cazul în care pentru a stoca mai bine

Afine folositoare pentru iarnaCând gemul de afine sa răcit, puteți scoate cutiile pentru depozitare. Nu este necesar să le puneți în frigider. Orice alt loc răcoros va face. Temperatura de depozitare nu trebuie să depășească 18-20 °. Puteți pune cinci minute în pivniță sau pe balconul cu sticlă. Este folosit un astfel de gem în diferite feluri: puteți servi pur și simplu la ceai, îl puteți adăuga la umplutura pentru plăcinte, mâncați-l împreună cu clătite, prăjituri de brânză și clătite!

În zilele înghețate de iarnă, dulceața-cinci minute de afine va fi o amintire excelentă a verii! Și, de asemenea, înveseliți-vă, revitalizați imunitatea și dați o doză de vitamine, care sunt atât de lipsiți de sezonul sever de iarnă și faceți orice fel de băutură de ceai confortabilă!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Cum sa faci Morse: Retete de la Cowberry proaspete si congelateCum sa faci Morse: Retete de la Cowberry proaspete si congelate
Cranberry în timpul sarcinii: beneficiu și dacă este posibil pentru cai însărcinațiCranberry în timpul sarcinii: beneficiu și dacă este posibil pentru cai însărcinați
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețeta pentru recoltarea afinelor cu zahăr fără gătit pentru iarnăRețeta pentru recoltarea afinelor cu zahăr fără gătit pentru iarnă
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
Rețete de compot de mandarineRețete de compot de mandarine
Rețete pentru compot din cătină pentru iarnăRețete pentru compot din cătină pentru iarnă
» » Preparare gustoasă și utilă - o afine de cinci minute
© 2021 amigdas.com