amigdas.com

Home Soujuk: descrierea produsului și rețeta armeniană

Descrierea produsuluiPrintre delicatesele de carne se găsesc adesea suveniruri de sajasc, care diferă de alte cârnați cu forma lor plată. Ele nu sunt ieftine, au un gust bun, sunt stocate mult timp. Astfel de cârnați de mezeluri se pot prepara acasă. Trebuie doar să urmați cu strictețe prescripția.

Descrierea produsului

Acesta este un fel de mâncare tradițională a poporului turc. Suzhuk a servit mult timp ca rezerva de alimente, datorită tehnologiei sale de fabricație, care poate fi stocată mult timp.

Armean rețetă cârnați

Ca materie primă Se utilizează, de obicei, carne de oaie sau carne de vită. În procesul de preparare a condimentelor se adaugă mirodenii și ierburi, care conferă cârnaților un gust picant picant și o consistență specifică. Serviți cârnații ca o gustare rece, tăiați în felii subțiri. Valoarea energetică per 100 g de produs este de 463 kcal.

Istoria invenției Sudzhuk

Ideea de a face cârnați uscați aparține soldaților nomazi. În tranziții lungi, au mâncat carne de cal și miel. Datorită faptului că carnea nu stătea la căldură, soldații au început să o gătească într-un mod special - să se usuce. Ca rezultat al acestui proces, carnea a fost deshidratată, a fost îndoită în pungi de pânză și plasată sub șa, unde a luat o formă plată.

Sudzhuk acasăRețeta de recoltare a unei astfel de carne a fost simplă, iar rezultatul a fost excelent. Ideea a venit la gustul multor popoare turcice, fiecare dintre ele urmărind să se potrivească cu rețeta pentru gătit. Acest vas este considerat național printre kazahi, unde este cunoscut sub numele de shuzhuk. Există în bucătărie kirghiz (chuchuk) și balkan (suchuk). Turcii, bulgarii și caucazieni numesc astfel de cârnați sujuk.

Astăzi sudzhuk, a cărui rețetă este disponibilă pentru gătit acasă, se găsește în bucătăria multor popoare din Marea Mediterană și Orientul Mijlociu.

Armean rețetă cârnați

Pe baza particularităților de depozitare și utilizare a cârnaților de mezeluri din alimente, în timpul fabricării acestora, se acordă o atenție deosebită următoarelor caracteristici de rețetă și gătire. Structura include următoarele produse:

 • Alternative variante Sujukcarne de vită (1 kg 100 g);
 • cognac (0,85 l);
 • zahăr și sare (1,5 litri fiecare);
 • piper negru piper (1 lingura);
 • paprika dulce (2 lingurițe);
 • semințe de cimbru (1 linguriță);
 • preparate intestine de porc (2 bucăți).

Din acest număr de produse, se obține aproape un kilogram de cârnați minunat de casă. Deoarece tehnologia necesită uscarea atentă a vasului final, este mai bine să gătiți cârnați la domiciliu în sezonul rece, astfel încât produsele să nu poată fi stricate.

Aceasta este doar una dintre retetele acestei feluri de mâncare, care diferă numai în ceea ce privește tipurile de carne și unele condimente. Tehnologia rămâne neschimbată.

Când toate produsele sunt pregătite, puteți începe gătitul. Sujuk Armenian, a cărui rețetă poate diferi ușor prin adăugarea unor mirodenii, este pregătit conform tehnologiei obișnuite pentru acest fel de mâncare:

 1. Sausage soujukÎn primul rând, carnea este transformată tocată, care adaugă mirodenii și coniac. Masa trebuie amestecată cu grijă. În acest stadiu, atenție la cantitatea de piper adăugat. Dacă doriți să gătiți cârnați calzi, atunci cantitatea de piper poate fi mărită.
 2. Apoi, umplutura pregătită trebuie să fie umplută cu intestine, asigurați-vă că nu este aer rămas în interior și legat corespunzător.
 3. După asta vine momentul cel mai important. Cârnații sunt agățați într-o cameră bine ventilată și lăsate timp de trei zile.
 4. În săptămâna viitoare, cârnații se rotesc zilnic cu prudență, dând în același timp o formă totală.

După 30-40 de zile cârnații vor fi coapte. Produsul finit este acoperit cu o cârpă și poate fi depozitat într-un loc închis la rece, timp de până la șase luni.

Acesta este un mod tradițional de a face sudzhuk acasă. Există o serie de rețete care diferă în funcție de tipurile și proporțiile de carne din compoziție și de mirodenii adăugate.

Alternative variante Sujuk

Istoria invenției SudzhukAstăzi există multe opțiuni pentru gătit cârnați uscați vindecați. Toate acestea reflectă preferințele alimentare tradiționale ale diferitelor popoare. Singurul lucru care face ca tot felul de soujuk de cârnați să fie legat este modul de a face și de a stoca.

Puteți găti sudzhuk acasă, Reteta pentru acest cârnați folosește următoarele produse: carne de miel, condimente (boia de ardei, cimbru, sare, piper) și vin roșu. Se dovedește cârnați hrănitoare și incredibil de gustoase.

Versiunea Armenianului Sujuk are următoarea compoziție: carne de vită cu mânzat (300/700), condimente cu conținut obligatoriu de cimbru, coniac, sare și zahăr. O altă versiune a sucului armean are în compoziția sa usturoiul și usturoiul. În plus, puteți usca o parte din umplutura gătită, iar restul este trimis la congelator și utilizat după cum este necesar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară roșiile de vinete: rețete cu umpluturi diferiteCum se prepară roșiile de vinete: rețete cu umpluturi diferite
Rețete de sosuri pentru carne de vită de iarnaRețete de sosuri pentru carne de vită de iarna
Rețete de marinate originale pentru pui în cuptorRețete de marinate originale pentru pui în cuptor
Sosuri delicioase din sânge cu hrișcă acasăSosuri delicioase din sânge cu hrișcă acasă
Cum să gătești delicioase biltong acasăCum să gătești delicioase biltong acasă
Caracteristici de gătit și de a mânca cârnați de sânge de casăCaracteristici de gătit și de a mânca cârnați de sânge de casă
Julia Vysotskaya și rețetele sale adzhapsandala din bucătăria din CaucazJulia Vysotskaya și rețetele sale adzhapsandala din bucătăria din Caucaz
Cârnați de carne de vită la domiciliu: rețete pentru cârnați delicioșiCârnați de carne de vită la domiciliu: rețete pentru cârnați delicioși
Cum să gătești legume în coreeanăCum să gătești legume în coreeană
Reteta de varza verde in germanaReteta de varza verde in germana
» » Home Soujuk: descrierea produsului și rețeta armeniană
© 2021 amigdas.com