amigdas.com

Cum să gătești caise uscate în casă

Proprietăți utile ale fructelor uscateEste dificil să găsești pe cineva care nu-i plac caisele. Aceste fructe parfumate au multe proprietati utile si au un gust excelent. Dacă fructele proaspete pot fi consumate numai vara, atunci caise uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului. Dacă se dorește, ele pot fi pregătite independent la domiciliu.

Proprietăți utile ale fructelor uscate

Tipuri de caise uscateLa uscarea caisei, până la 90% din proprietățile benefice ale fructelor sunt reținute. Astfel, după îndepărtarea apei, aceste fructe sunt chiar mai utile, deoarece conținutul per 100 g de vitamine și minerale în produsul este crescut de trei ori. Fructe aromatice au o compoziție chimică bogată, sunt capabili să satisfacă repede foamea și au un gust minunat. Pentru a satisface nevoia unui adult în potasiu, fier și beta-caroten, este necesar să mănânci numai 100-150 g de fructe uscate pe zi.

Utilizarea regulată a caise uscate ajută la insuficiența cardiacă, reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, susține tonul vaselor de sânge, crește imunitatea și rezistența organismului. Numai câteva fructe pe zi vor ajuta cu constipație cronică și obstrucție intestinală.

Datorită conținutului ridicat de fier, caisele uscate sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie și boli ale glandelor tiroide.

Dar produsul diabetic nu poate fi consumat, deoarece caisele uscate conțin o cantitate mare de zahăr. Aceste fructe uscate nu ar trebui să fie consumate împreună cu alimentele proteice.

Tipuri de caise uscate

În funcție de metoda de recoltare, există mai multe tipuri de caise uscate:

  • caise - fructe mici întregi, care lasă o piatră;
  • kaisa - un caise întreg, care înainte de uscare îndepărtează piatra prin gaura de la tulpină, încălcând minim integritatea;
  • caise uscate - jumătăți de caise uscate fără gropi. Unii experți disting produsul de fructele tăiate și rupte.

Toate aceste tipuri de fructe uscate au aproape aceeași compoziție și sunt utile pentru oameni. Dar, potrivit experților, caisul este mai vindecător, deoarece vine la pregătire natural - pe copac. Aceste fructe transformate în fructe uscate, ele sunt lăsate să stea pe ramuri până la deshidratare completă. Uriyuk este utilizat în tratamentul trombozelor, formărilor tumorale, migrenelor și răceliilor.

Pregătirea și uscarea fructelor

Pregătirea și uscarea fructelorMagazinele și piețele oferă o gamă largă de fructe uscate, dar nu puteți fi siguri că produsele sunt în siguranță. Producătorii moderni, încercând să dea fructe uscate un aspect comercial și să asigure conservarea pe termen lung, folosesc substanțe chimice pentru prelucrare. Pentru a usca cairul în timpul uscării nu și-a pierdut culoarea portocalie strălucitoare, este tratată cu dioxid de sulf.

Deși această metodă este permisă de tehnologie, nu este în întregime sigură. Când este consumat, un astfel de produs poate provoca reacții alergice și poate provoca defecțiuni nervoase. Alegerea caise uscate, ar trebui să preferați nu exemple strălucitoare strălucitoare, dar galben pal, maro închis sau gri.

Pentru a obține un produs ecologic, caise uscate pot fi recoltate acasă. Acest proces este destul de laborios, dar în același timp obțineți fructe uscate și gustoase uscate, care pot fi date în siguranță copiilor și pacienților.

Pregătirea fructelor

Pregătirea fructelorPentru a obține un produs de calitate, este foarte important să alegeți o varietate potrivită de caise. Pentru caisele uscate sunt fructele mari, nu foarte suculente, cu o pastă densă și oase ușor detașabile. Soiul trebuie să aibă un conținut ridicat de zahăr. De obicei, astfel de caracteristici sunt de soiuri din Asia Centrală, dar în banda mijlocie găsiți cele potrivite. Când este uscat, greutatea caisei selectată este redusă de 5-6 ori.

Uscarea la soareRecoltarea este colectată manual, acordând atenție numai fructelor nedeteriorate pe deplin coapte. Apoi, caisele sunt spalate bine in apa curenta, astfel incat fructele uscate finite pot fi folosite nemaiauzite. Excesul de umezeală ucide o parte din substanțele nutritive.

Fructele sunt împărțite frumos în două jumătăți și osul este îndepărtat. Pentru a păstra caise de culoare pretratate: jumatati de fructe preparate pun într-o strecurătoare și imersate timp de câteva minute în apă clocotită, atunci ele sunt așezate pe o cârpă curată sau tifon, pentru ochelari excesul de umiditate.

Există un alt mod de a păstra strălucirea fructelor uscate de la caise. Specimenele spălate sunt plasate într-o soluție de acid citric timp de 15 minute, preparate pe baza unei lingurițe pe litru de apă.

Uscarea la soare

Pregătirea în cuptorOpțiunea cea mai naturală și mai delicată pentru gătitul de caise uscate este uscarea în condiții naturale, în soare și în aer. Acest lucru este potrivit pentru proprietarii care au o casă privată sau o cabană. Este necesar să alegeți un loc bine ventilat, neocupat, situat departe de autostradă. Este necesar să se stabilească vremea caldă și uscată.

Segmentele preparate din caise sunt așezate pe zăbrele cu inciziile în sus, astfel încât specimenele individuale să nu se lipească împreună. Fructele sunt ținute în soare fierbinte timp de 3-4 zile, le aduce în casă pe timp de noapte și în vreme rea. Atunci când semifabricatul de dimensiuni mai mici și podvyalyatsya, acestea sunt plasate aproape unul de celălalt și păstrat la umbră trebuie să se usuce complet.

Minusul acestei metode este disponibilitatea de caise pentru furnici și muște. Pentru insecte taratoare nu deteriora produsul, caise plasate pe o platformă, de exemplu, pe o masă mică ale cărui picioare sunt scufundate în apă. Muștele de lobule sunt acoperite cu un strat de tifon.

Pregătirea în cuptor

Utilizarea uscătorului electricAceastă metodă este potrivită pentru cei care nu au un loc potrivit pentru uscare pe stradă. Prepararea caisei uscate în cuptor nu este afectată de condițiile meteorologice, în plus, fructele uscate sunt mult mai rapide.

Prepararea caisei apare în același mod ca atunci când se usucă pe stradă. Procesat de abur sau o soluție de felii de lămâie, pe o foaie de copt pe secțiuni în sus, uitându-se că nu s-au alăturat.

Caii uscați ajung gata timp de opt ore la o temperatură de aproximativ 70 de grade. Ușa cuptorului trebuie să fie ținută întredeschisă. La sfârșitul uscării, temperatura este redusă la 40 de grade. Fructele uscate terminate se pun în cutii de lemn și se păstrează timp de o lună la întuneric la temperatura camerei pentru a stabiliza umiditatea.

Utilizarea uscătorului electric

Multe gadgeturi utile sunt oferite pentru a ajuta gospodinele moderne. Un astfel de dispozitiv este un uscător electric pentru fructe și legume. Astfel de dispozitive sunt echipate cu un încălzitor puternic, ventilator, termostat, tăvi convenabile. În doar o zi puteți obține un lot mare de caise excelente uscate.

Funcțiile de operare cu dispozitivul sunt specificate în instrucțiuni. Caisele pentru uscare sunt preparate în același mod ca și când se usucă la soare sau în cuptor. Timpul de uscare variază de la 8 la 12 ore. La începutul și la sfârșitul procesului, temperatura este stabilită la 45-50 grade, în mijloc - până la 60 de grade.

Cum se determină disponibilitatea caise uscate

Determinarea gradului de pregătire a caise uscate fără gropi poate fi următorul indicator:

  1. Cum se determină disponibilitatea caise uscateLa atingere. Segmentele uscate corect devin elastice și plăcute la atingere. Nu ar trebui să fie prea ușor.
  2. Cu ajutorul apei. Fructele uscate se umflă dacă sunt coborâte în apă fierbinte. Caisele uscate, preparate corect, păstrează 80% din substanțele minerale și 30% din vitaminele din cantitatea inițială.
  3. De culoare. Caii uscați, care nu sunt tratați cu chimie, au o nuanță galbenă, brună sau cenușie.

Păstrați fructele uscate în saci de țesut, suspendați într-o cameră ventilată. Temperatura aerului nu trebuie să depășească 10 grade. Borcane din sticlă sau cutii de lemn sunt de asemenea utilizate pentru depozitare. În acest caz, produsul trebuie ventilat periodic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești un compot de fructe uscateCum să gătești un compot de fructe uscate
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umanePiersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Cum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesanteCum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesante
Proprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umanăProprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umană
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Câine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicațiiCâine uscată și uscată: proprietăți utile, contraindicații
Varietate de caise regal: proprietăți utile și de îngrijireVarietate de caise regal: proprietăți utile și de îngrijire
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
» » Cum să gătești caise uscate în casă
© 2021 amigdas.com