amigdas.com

Este posibil să înghețați sfecla gătită și cum să o faceți?

Este posibilă înghețarea sfeclă roșieDacă luăm în considerare diferite modalități de recoltare a legumelor pentru iarnă, una dintre cele mai eficiente este înghețarea. Dacă comparăm legumele care sunt depozitate toată iarnă în camerele răcoroase și înghețate, atunci valoarea nutritivă și vitamina a celor din urmă va fi mult mai mare. De exemplu, sfecla congelată va păstra până la 90% din vitamine, comparativ cu rădăcinile proaspete. Singura restricție - înghețarea trebuie să fie primare, congelarea repetată duce la pierderea aproape a tuturor proprietăților utile ale legumelor.

Cum se îngheață sfecla

În acest caz, atunci când gospodina nu este posibil pentru a stoca legume rădăcinoase proaspete în pivniță sau pe balcon, deoarece căldura pe care o pierd suculență, psihiatru și se estompeze, apoi congela sfecla - o modalitate foarte bună de a menține stocuri până la următorul sezon de vară.

Pentru înghețare, toate tipurile de legume rădăcinoase sunt bune, pot fi fie proaspete, fie fierte, tăiate în cuburi sau paie sau fructe într-o formă nemodificată.

Pregătirea culturilor radiculare

Salvați toate calitățile valoroase ale legumelor rădăcinoase va ajuta la simple reguli. Observându-i, fiecare proprietarul va fi capabil să pregătească toată iarna pentru familia delicioase și sănătoase feluri de mâncare din sfecla:

  • Este posibilă înghețarea sfeclei gătiteRădăcinile trebuie să fie de dimensiuni medii, coapte, fără defecte vizibile. Celuloză este o culoare bogată, fără vene pronunțate, care conferă sfeclei o structură brută. Înainte de congelare, produsul trebuie să fie spălat de mai multe ori și să fie lăsat să se usuce, după care trebuie să fie tăiat cel mai adecvat. Acestea pot fi benzi sau cuburi.
  • Un container pentru înghețare este mai bine să alegeți un ambalaj mic, perfect adecvat, din polietilenă. Ele sunt bune prin faptul că puteți pune o porție unică. Correx sau recipiente de plastic de dimensiuni mici vor fi de asemenea acceptabile.
  • Acasă, cultura rădăcinii este înghețată în congelatoarele standard pentru frigiderele de uz casnic.
  • În cazul în care este posibil să se facă blancuri în congelatoare adânci, acestea vor avea o calitate foarte bună în viitor.

Înghețarea legumelor fierte

Multe gospodine se întreabă dacă este posibilă înghețarea sfeclei gătite pentru a economisi timpul de gătit. Pentru a îngheța produsul fiert există o tehnologie specială:

  1. Pentru decoct, sunt alese legume medii, iar coada și partea superioară cu vârfurile nu sunt tăiate, ci sunt lăsate pentru a păstra calitățile de aromă și nutriție.
  2. În timpul gătitului, se adaugă puțin oțet în apă pentru a păstra culoarea strălucitoare a legumelor. Apoi, preparatele preparate pe baza unor astfel de produse semifinite vor avea o culoare bogată și un gust excelent.

După astfel de tratament și curățarea sfeclei de pe coajă, în funcție de mâncarea finală, gospodinele decid, în ce formă este necesar să faceți îngheț:

  • pentru gustări și supă coreeană se curăță bine cu un răzuitor;
  • pentru vinaigrette și salate tăiate cu cuburi sau paie;
  • pentru mese dietetice în bucăți mari.

Apoi, semifabricatele finite sunt transferate în diferite containere sau pungi și supuse la îngheț, în funcție de aparatele de uz casnic disponibile.

Aplicarea sfeclei congelate în feluri de mâncare

Este posibilă înghețarea sfeclei gătitePentru feluri de mâncare fierbinți, puteți obține un amestec congelat și adăugați-l la supe sau carne, făcându-l treptat pregătit pentru gătit. Pentru gustări reci, produsele semifabricate trebuie să fie dezghețate în prealabil. Dacă înghețul urma să fie gătit cu o legume fierte, atunci vasul se va întoarce mai repede în timp.

Dacă nu există timp pentru a pre-procesa cultura rădăcină, puteți face blancuri din sfecla brută. Pentru a face acest lucru, curățați-l din coajă și tăiați-l într-un blender sau pe o răzătoare. Ar trebui să ne amintim acest lucru cand sfecla proaspata congelata tinde sa devina palida și nu va colora vasul într-o culoare strălucitoare.

Cum se îngheață sfecla gătităO altă opțiune pentru înghețare este întregul. Sfecla se spală bine și, fără a tăia cozile și vârfurile, se fierbe în apă cu adăugarea de oțet. După ce legumele sunt gătite, trebuie să fie răcite și înghețate în întregime sau tăiate la alegere. Congelate în întreaga formă de legume nu pot fi măcinate, fără decongelare. În interiorul sfeclei, atunci când sunt congelate, se formează cristale de gheață, care încalcă forma originală a legumelor. Tăierea de la astfel de produse semifabricate se dovedește a fi liberă și nu va păstra forma.

Modalități de înghețare a sfeclei fierteUn mic truc în tehnologia de congelare a produselor semifinite: dacă proprietarul vrea ca bucățile de produs congelat să nu rămână împreună într-o singură bucată, puteți pregăti amestecul prin așezarea pieselor pe un palet cu un strat. După păstrarea în congelator timp de aproximativ 2-3 ore, înghețul este turnat într-un sac separat și apoi depozitat ca de obicei. Acest lucru este convenabil pentru utilizare ulterioară.

În plus față de sfeclă în sine, unele gospodine, de asemenea, congela topurile, ca în ea, ca în orice verdeață, există vitamine și minerale utile. Pentru înghețare, frunzele trebuie spălate temeinic, uscate, tăiate în porții mici și puse în saci mici, care apoi sunt așezate în congelator.

Sfeclă înghețată pentru iarnă - un produs semi-finit foarte convenabil pentru gătit multe feluri de mâncare delicioase. Secrete simple de recoltare a legumelor rădăcinoase vor ajuta fiecare hostess să hrănească familia cu supe, salate sau tocană utile în orice moment al anului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci o rădăcină de varzăCum să faci o rădăcină de varză
Cât de corect să congelați vinetele proaspete în congelator?Cât de corect să congelați vinetele proaspete în congelator?
Cum se îngheață piperul bulgăresc pentru iarnăCum se îngheață piperul bulgăresc pentru iarnă
Variante originale de icre roșii - rețete cu fotografiiVariante originale de icre roșii - rețete cu fotografii
Este posibil să înghețați dovlecei pentru iarna proaspătă: cum să faceți acest lucruEste posibil să înghețați dovlecei pentru iarna proaspătă: cum să faceți acest lucru
Retete de sfecla muratata in borcane pentru iarnaRetete de sfecla muratata in borcane pentru iarna
Reteta pentru alimentarea cu borsch cu sfecla pentru iarnăReteta pentru alimentarea cu borsch cu sfecla pentru iarnă
Retete pentru sfeclă foarte gustoasă pentru iarnăRetete pentru sfeclă foarte gustoasă pentru iarnă
Modalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnăModalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnă
Pregătirea marinadei de sfeclă roșie: rețete simple din sfecla roșiePregătirea marinadei de sfeclă roșie: rețete simple din sfecla roșie
» » Este posibil să înghețați sfecla gătită și cum să o faceți?
© 2021 amigdas.com