amigdas.com

Retete de sfecla muratata in borcane pentru iarna

Marinarea sfecleiSfecla marinată pentru iarnă poate fi utilizată atât ca preparat independent, cât și ca o componentă în diferite rețete. În special, decaparea de sfeclă practicată atunci când iarna aceasta leguma, ca atare, doresc să utilizeze ca parte dintr-o salata, borș, supă de sfeclă roșie și alte gustări și feluri de mâncare principale.

Există multe rețete pentru decaparea sfeclei. Rețetele diferă între ele în utilizarea condimente și condimente. Aici totul depinde de ce aromă vă place și de modul în care intenționați să utilizați legumele în formă murdară. În material, veți afla rețetele de marinare a acestei rădăcini pentru iarnă, deoarece este posibil să se facă fără sterilizare. În plus, unele rețete și recomandări sunt însoțite de o fotografie.

Marinarea legumelor fără sterilizare: fotografie

Uneori, pentru sfecla de iarna sunt marinate fara a fi nevoie de sterilizare. Marinada în această rețetă este un gust acru-dulce diferit, care este foarte armonios combinat cu gustul legumelor rădăcinii. Legumele pot fi adăugate separat și împreună cu marinada în supe sau salate după gătit.

Pentru această rețetă, o veți face sunt necesare următoarele ingrediente:

  • O reteta simpla pentru sfecla muratsfeclă proaspătă - 1,5 kg;
  • apă pentru marinadă - trei pahare;
  • otet de masă - 150 ml;
  • zahăr - 2 linguri mari pentru sfecla, 1 lingurita pentru marinada;
  • ardei gras - 3 - 6 bucati;
  • cuișoare în muguri - 4 buc;
  • frunză de laur - 2 buc;
  • scorțișoară - un băț.

Marinarea fără sterilizare începe cu faptul că legumele sunt bine spălate sau chiar periate, apoi sunt coborâte în apă fiartă și fierte. Iar nivelul apei ar trebui să fie deasupra legumelor cu aproximativ 5 cm. Nu trebuie să turnați apă, dar pentru a accelera procesul de gătit, puteți adăuga puțin zahăr.

Nu se recomandă tăierea cozii de la sfecla, deoarece cu cât este mai completă legumele, cu atât mai puțin sucul va fi pierdut în timpul gătitului. Și pentru a face mai repede, alegeți tuberculi mici și identici. Legumele se fierb timp de aproximativ o jumătate de oră sau mai mult (toate depind de dimensiune), în timp ce acoperă capacul. Apoi, tigaul este îndepărtat din foc, pus sub un curent de apă rece timp de 15 minute. Jetul va permite sfeclei să ajungă la gata mai repede și va fi, de asemenea, ușor de curățat.

Când vă asigurați că este gata (verificată cu o furcă), trebuie să fie curățată și tăiată în cuburi, bare sau cani. Dacă rădăcinile sunt foarte mici, atunci ele pot fi lăsate întregi.

Pregătirea cutiilor pentru decapare

Pentru a pregăti cutii pentru depozitarea legumelor pentru iarnă, acestea sunt de obicei sterilizată prin tratarea cu abur sau în cuptorul cu microunde. Dacă nu planificați să păstrați sfecla murătată în timpul iernii, puteți să o faceți fără sterilizare, dar trebuie să spălați borcanele și să vă acoperiți bine. Dar lăsați-le pentru iarna nu va funcționa, deoarece în formă nesterilizată băncile vor fi depozitate nu mai mult de o săptămână.

Recipientele gătite trebuie să fie pline dens cu legume și se toarnă apă fiartă. Apoi, o lingură mare este introdusă în borcan și apa este turnată peste ea, astfel încât recipientul să nu explodeze. Apoi acoperiti borcanele inchise cu capace si lasati timp de 10 minute. Apoi apa este turnată într-o cratiță, se adaugă sare, zahăr și mirodenii, totul se aduce la fiert, se toarnă în oțet. Odată ce conținutul se fierbe în mod repetat, se îndepărtează de pe placă și se toarnă în cutii umplute cu sfeclă roșie. O astfel de marinadă va fi foarte bogată, componentele acesteia pot fi adăugate la gustul tău.

Când băncile sunt pline, lor înșurubat cu capace, întoarse și lăsat să se răcească. Conform acestei rețete, sfecla murătură va fi gata a doua zi.

Dacă nu doriți să recolteze legume murate fără sterilizare, borcanele sunt plasate într-o tigaie cu fundul pânză prevăzută, se acoperă cu un capac, umplut cu apă, și trebuie să se fierbe timp de 10 minute. Apoi se rostogolesc și se păstrează pentru iarnă.

Reteta pentru decaparea sfeclei în coreeană

Printre numeroasele rețete pentru decoltarea sfecăturilor de iarnă, puteți nota rețeta în limba coreeană, unde există multe mirodenii, ierburi și condimente. O astfel de pregătire este pregătită mai mult decât alte rețete, dar vă va răspunde așteptărilor.

Veți avea nevoie de aceste ingrediente:

  • Produse pentru sfecla de marinaresfecla - 1 kg;
  • usturoi - 1 cap;
  • sare și zahăr;
  • coriandru la sol - cateva lingurite;
  • piper roșu - 2 lingurițe;
  • oțet - trei linguri mari;
  • ulei de sticlă;
  • coriandru;
  • pătrunjel verde.

Luați sfecla, spălați, curățați și grătar pe o răzătoare specială, care este destinat să mănânce morcovii în coreeană. De asemenea, poate fi tăiat cu paie sau bare lungi. Rub usturoi, doar mai puțin. Într-un mortar frecați coriandrul, apoi amestecați-l cu rădăcină și usturoi, amestecați totul.

După aceea, încercați amestecul pentru gust, sezonați cu sare și adăugați zahăr la discreția dvs. Apoi, se toarnă în oțet, dar treptat, astfel încât să nu se toarna exces. Puteți să o diluați ușor cu apă caldă și să amestecați totul. Uleiul de legume se topește într-o tigaie până când începe să fumeze, apoi se toarnă sfeclă roșie cu mirodenii și usturoi. Legumele vor schimba ușor culoarea, dar acest lucru nu afectează gustul parisonului. Agitați din nou totul și lăsați să se răcească ușor. Țineți sfeclă murătată în frigider, închizând recipientul cu un capac strâns timp de 8 ore, apoi păstrați-l pentru iarnă.

Reteta pentru decaparea sfeclei cu hrean

Adesea, legumele murate sunt îmbogățite prin adăugarea de xRădăcini renovate. Pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

  • sfecla - 600 g;
  • rădăcini de hrean - 60 g;
  • marinata - 400 ml.

Pentru turnare, trebuie să luați 900 ml de apă, 50 de grame de zahăr și sare, precum și 15 ml de esență acetică.

Rădăcinile strâmbe trebuie să fie de dimensiuni mici, trebuie spălate bine și așezate pe o grăunțătoare fină. Tăiați sfeclă roșie pe răzătoare și puneți-o pe borcane. La rândul său, se presară cu hrean zdrobit și se toarnă marinada. Sterilizați cutii de 0,5 litri în 8 minute, atunci trebuie să fie sigilate ermetic pentru iarnă.

Sfeclă picantă, marinată pentru iarnă

În această rețetă va fi prezent un număr mare de condimente pentru perfuzie. La 650 de grame de legume rădăcinoase, veți avea nevoie de atât de multe condimente și condimente:

  • felie de scorțișoară - 0,3 g;
  • cuișoare - 6 boboci;
  • piper negru și dulce - pentru fiecare câte câte 5 mazăre;
  • marinată - 350 ml.

Cum să închidem sfeclă roșieMarinada este preparată pe baza a 750 ml de apă, 140 ml de oțet de masă, 35 g de sare și 60 g de zahăr. De asemenea, în plus față de aceste ingrediente, puteți folosi și rețeta hrean, frunze, verde și alte condimente.

Înainte ca sfecla să fie infuzată în marinadă, este necesar să se taie coada, iar legumele din coaja trebuie spălate bine și fierte până se pregătesc. Apoi, cultura rădăcină este curățată și tăiată în cuburi mari, dacă sfecla este mică, apoi luați-o întreagă.

Apoi, într-un borcan pentru a stoca pentru iarna scortisoara, cuișoare, piper, verdeață și alte condimente. Sfeclă este pusă pe ele și trebuie să fie umplută cu o marinadă fiartă. Apoi băncile trebuie să fie sterilizate în apă clocotită și să le înfundă cu capace. Păstrați acest sfeclă marinată în timpul iernii poate fi întreg sau felii într-o cameră rece ventilată.

Reteta pentru decaparea sfeclei fără oțet

Sucurile marinate conform acestei rețete pot păstra toate proprietățile lor utile, care vă permite să vă păstrați permanent forma în corp. Și o marinadă fără oțet poate fi folosită ca o băutură revigorantă. Înainte de a bate pentru iarnă, sfecla trebuie clătită bine, pentru a nu afecta pielea. Este ea care pastreaza mineralele si ingredientele utile prezente in sfecla.

Apoi, sfeclă roșie este coborâtă în apă clocotită, care înainte este sărată pentru a îmbunătăți gustul vasului. Legumele trebuie gătite timp de aproximativ 45 de minute, în funcție de mărimea lor. Apoi transferați-l într-un loc răcoros pentru răcire. Nu se recomandă să se înmoaie sfecla în apă cu gheață astfel încât să nu devină saturată cu apă și nu devine apoasă. După răcire trebuie să fie curățată temeinic și pusă complet în borcane. În timpul iernii, pe baza unei astfel de preparări este posibilă pregătirea unei salate cu varză.

Rețetă pentru decaparea marinării

Pentru a pregăti o recoltă pentru iarnă a sfeclei de murături o umplutură slab acidă din calcul pentru 10 litri de apă veți avea nevoie de:

  • 500 g de sare;
  • 170 ml de esență acetică.

Procesul de preparare a sfeclei murateDacă marinada este ascuțită, atunci în plus față de 600 g de sare și 500 ml de esență acetică, adăugați suplimentar un kilogram de zahăr. Și dacă este acru, atunci 10 litri de lichid și 600 g de sare vor avea nevoie de 250 ml de esență acetică și aproximativ 700 g de zahăr.

Indiferent de reteta murat sfecla selectate pentru iarna într-o murătură trebuie adaugă 5 grame de scorțișoară și cuișoare, și frunze de dafin, și încă 3 grame de mazăre dulce.

În cazul pregătirii sfeclei marinate cu astfel de marinade, vârfurile și vârfurile sunt tăiate din cultură. Apoi l-au spălat și l-au pus în apă clocotită, gătitul va dura aproximativ o jumătate de oră sau mai mult, în funcție de mărimea legumelor. Dacă este foarte mare, este tăiat înainte de gătire. După răcirea completă, legumele sunt răspândite peste borcane fierte și apoi turnate în marinadă. La final, recipientele sunt sterilizate în apă clocotită timp de 10 minute și se rostogolesc pentru iarnă. Apoi recipientul este răsturnat, înfășurat și lăsat să se răcească. Decaparea poate fi folosită și pentru prepararea primelor feluri de mâncare, în special a borschului rece.

Sfaturi pentru îmbunătățirea gustului și a stocării pe termen lung

Sfeclă roșie în marinadăPentru a spori gustul sfeclei murate, trebuie adăugat un mic usturoi, ceapă și morcovi rași în preparat. Totul depinde de modul în care vă place.

Și pentru ca recolta pentru iarnă să stea mai mult și să dobândească un gust original, ia în considerare următoarele:

  • pentru marinare alegeți numai sfeclă coaptă, fără daune și deteriorări;
  • Pregătiți legumele pregătite într-o capacitate pre-sterilizată;
  • închideți aceste blanuri cu nylon sau capace de tablă, astfel încât acestea să poată fi păstrate în timpul iernii într-un loc răcoros.

După cum puteți vedea, puteți săturați sfecla în funcție de diferite rețete. Ingredientele și numărul lor în fiecare caz sunt ușor diferite, totul depinde de preferințele dvs. individuale.

Retete de sfecla murat
Recolta de sfeclă pentru iarnăDelicios aperitiv de sfeclă roșieRecoltarea sfeclei de iarbăSfeclă marinată pentru iarnăCum să murăm corect sfeclaReteta pentru decaparea sfecleiCum să mănânce sfeclaSfecla de stocare în cutiiRecoltarea iernii din sfecla
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești dovlecei pentru iarnă în coreeanăCum să gătești dovlecei pentru iarnă în coreeană
"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie
Ceapa tocata pentru reteta de iarna cu o fotografieCeapa tocata pentru reteta de iarna cu o fotografie
Variante originale de icre roșii - rețete cu fotografiiVariante originale de icre roșii - rețete cu fotografii
Opțiuni de gătit marinată varză cu sfeclă roșieOpțiuni de gătit marinată varză cu sfeclă roșie
Cele mai delicioase sfecla marinata pentru iarna pentru salate si in OssetianCele mai delicioase sfecla marinata pentru iarna pentru salate si in Ossetian
Cum sa gatesti varza marinata? Retete foarte delicioaseCum sa gatesti varza marinata? Retete foarte delicioase
Retete pentru sfeclă foarte gustoasă pentru iarnăRetete pentru sfeclă foarte gustoasă pentru iarnă
Pregătirea marinadei de sfeclă roșie: rețete simple din sfecla roșiePregătirea marinadei de sfeclă roșie: rețete simple din sfecla roșie
Retete pentru prepararea salatei de iarnă "Alenka" din sfecla roșieRetete pentru prepararea salatei de iarnă "Alenka" din sfecla roșie
» » Retete de sfecla muratata in borcane pentru iarna
© 2021 amigdas.com