amigdas.com

Cum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casă

Cum se îngheață ciupercile de șampanie în casăSampinonii sunt crescuți în condiții artificiale, deci sunt vânduți practic pe tot parcursul anului. Se pare că nu este nevoie să se facă tăblițe pentru utilizare ulterioară.

  • Retete de feluri de mâncare delicioase

Dar, în vara, ele sunt mai ieftine decât în ​​timpul iernii, și așa se întâmplă că trebuie să pregătiți un vas cu ciuperci și ați uitat să cumpărați. Ajutați-vă să blocați ciupercile din ciuperci în casă și păstrați-le în frigider, astfel încât acestea să fie în mod constant.

Proprietăți utile

Ciupercile, cum ar fi cartofii, carnea și pastele, sunt considerate principalele mâncăruri de pe masa rusă. Șampiunile diferă în ceea ce privește valoarea nutrițională și conținutul redus de calorii. Utilizarea sistematică normalizează metabolismul și masa musculară. Au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Acestea conțin proteine ​​ușor digerabile, necesare pentru mușchi, dinți și oase.

proaspete șampițe ca să înghețeȘampiunele conțin potasiu, care poate afecta funcția inimii și a vaselor de sânge. Există un efect asupra sistemului nervos, ele calmează, neutralizează depresia și gândurile obsesive.

Conținutul de fosfor și calciu este echivalent cu peștele. Caprinele uscate se descurcă excelent cu otrăvirea, iar proaspătul activează memoria și capacitatea de a gândi.

Porniți meniul o dată pe săptămână. Pentru a mânca în mod constant ciupercile, trebuie să fie înghețate benign.

Prelucrări pentru ambalare în recipiente

Selectați specimene proaspete de dimensiuni medii, fără pete întunecate și îndoiri cu o culoare strălucitoare. Prima spălare în apă caldă, astfel încât picioarele și pălăriile să se prăbușească, apoi să fie curățate liber. Apoi, ciupercile sunt răspândite pe un prosop de hârtie pentru a scurge excesul de lichid. Din umiditatea rămasă în timpul dezghețării, ciupercile se vor întuneca și își vor pierde aspectul și gustul în timpul gătitului. Prin urmare, ele sunt uscate timp de treizeci de minute, astfel încât hârtia să absoarbă complet apa. Apoi, cu un cuțit ascuțit, sistemul rădăcină și zonele deteriorate de la pălării sunt tăiate și separate de picioare pentru o curățare ușoară.

cum să înghețe ciupercile proaspeteCiupercile sunt cubate și congelate în recipiente din plastic, spălate și uscate în prealabil. Se recomandă ca produsele să fie dezghețate în frigider, astfel încât să nu-și piardă gustul și utilitatea individuală. Șampiunele nu sunt dezghețate, în această formă sunt folosite în procesul de gătit. Din dezghețarea treptată, culoarea ciupercilor devine negru, iar gustul se pierde. De aceea, se toarnă într-o tigaie sau într-un pahar și se continuă pregătirea vasului.

Cei care pregătesc ciupercile pentru utilizare ulterioară, nu există nici o îndoială cu privire la posibilitatea de a îngheța ciupercile într-un frigider de acasă. Fiecare gospodină este capabilă să pregătească ciuperci proaspete pentru sezonul de iarnă. Este folosit pentru acest timp mic, dar dacă este necesar, orice fel de mâncare este pregătit de la ei.

Pentru înghețarea corectă a ciupercilor întregi proaspeți, ciupercile sunt introduse într-o pungă de plastic cu o clemă, se îndepărtează aerul și se închide. Data este indicată pe etichetă. Atunci când congelatorul este plin, va fi dificil să navigați în el. Ciupercile înghețate întregi umple toate golurile de pe tava de copt atunci când se prăjește pește sau carne de pui.

Dar, de cele mai multe ori utilizați șampiunele cu felii sub formă de plăci îngrijite. Pentru a forma nu este rupt, ele sunt mai întâi înghețate într-un strat subțire. Pentru a face acest lucru, se întinde într-un strat pe substrat și pune în aparat foto pentru înghețarea rapidă. Când este gata, se toarnă într-un recipient sau într-o pungă de plastic indicând data de pe etichetă.

Pregătiți și campionii în formă fiartă:

  • curățați și coborâți în apă clocotită timp de zece minute;
  • să arunceți o șuviță pentru a scurge apa;
  • după răcire, tăiate în cuburi sau plăci;
  • răspândit pe un prosop de hârtie și uscat;
  • porție prin container și îngheț.

Sfaturi practice

Există reguli și recomandări ale experților cu privire la posibilitatea de a îngheța ciupercile proaspete fără a pierde gustul și capacitatea de a nu dăuna corpului. Sugestii utile:

  • șampiunele la înghețarea caseiciupercile crude congelate sunt depozitate în congelator timp de un an la o temperatură de -18 grade, fierte - opt luni;
  • Nu re-dezghețați, deci ciupercile sunt porționate și puse în recipiente;
  • pentru fiecare pachet, lipiți o etichetă cu data piesei de prelucrat, pentru a nu încălca termenul de valabilitate;
  • este permisă înghețarea ciupercilor proaspete cu bucăți întregi sau felii.

Retete de feluri de mâncare delicioase

Pentru a face supă de la șampanie, trebuie să se prăjească ceapa mărunțită și morcovii. În apă fiartă pune cuburile de cartofi, frunze de dafin și piper dulce. Cu zece minute înainte de terminarea gătitului, adăugați ceapa prăjită cu morcovi și ciuperci înghețate. Servită supă cu smântână și ierburi.

Ciupercile în cremă vor fi de asemenea o decorare minunată a mesei. Răspândiți ciupercile înghețate pe o tigaie încălzită și lăsați-le până când lichidul dispare, apoi adăugați ceapa prăjită cu inele, cremă, un vârf de nucșoară și sare. Pregătirea vasului este determinată de îngroșarea acestuia. La servire se presara cu ierburi tocate.

Când în frigider există pungi cu pâine înghețată, nu vă puteți teama de oaspeți neașteptate la cină. Ciupercile pregătite se adaugă în bulion, amestecate cu cartofi sau coapte cu brânză. Se dovedește o farfurie rapidă și de gură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarnaCum sa preparati un caviar de ciuperci parfumat de vara pentru iarna
Cum să gătești ciuperci înghețateCum să gătești ciuperci înghețate
Cum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturiCum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturi
Poate o femeie gravidă să mănânce ciuperciPoate o femeie gravidă să mănânce ciuperci
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Caracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarnaCaracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarna
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
Rețete pentru gătit vernexi în coreeanăRețete pentru gătit vernexi în coreeană
Ciuperci sărate: rețete de gătitCiuperci sărate: rețete de gătit
Champignons de gătit rapid: cum să murat la domiciliuChampignons de gătit rapid: cum să murat la domiciliu
» » Cum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casă
© 2021 amigdas.com