amigdas.com

Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini

Mulți oameni preferă să facă fructe uscate cu mâinile lor, pentru a fi siguri de beneficiile lorMulți oameni visează să aibă în depozitele lor un număr mare de fructe uscate, care au multe proprietăți utile pentru corpul uman. Fructele uscate sunt o delicatesă care a venit în Rusia din Est, deci este atât de uimitoare și apetisantă. Prunele sunt o boabe minunate care vor ajuta o persoană să piardă în greutate sau să lupte cu diferite boli de inimă. Are un miros plăcut și este foarte popular cu copiii.

Pregătirea de prune pentru uscare

Pentru a face o prune atât de apetisantă și utilă, trebuie mai întâi să exfiltrați prunele selectând numai numai fructe de padure mari. Merită să se asigure că acestea nu sunt moi, suprasolicitate. Dacă se întâlnesc astfel de fructe de pădure, atunci sucul va începe să curgă din ele. Apoi, prunele de calitate nu vor funcționa.

O etapă importantă în prepararea prunelor pentru uscare este călcareaDe obicei, pentru uscarea prunelor, fructele sunt selectate de aproximativ aceeași dimensiune. Toate boabele care au fost selectate pentru uscare sunt bine spălate și cozile lor sunt îndepărtate. Trebuie să treacă și să treacă procesul de albire. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie plasate pentru câteva minute într-un șuviță și în apă fiartă, care a fost adăugat anterior o mică sifon.

Acest proces va scăpa de acoperirea cu ceară.

Rețeta este prelucrarea de prune foarte simplu: un litru de apă fiartă necesită o lingură de sifon. Păstrați boabele în apă, de obicei, nu mai mult de 30 de secunde. După aceea, este bine acoperită cu apă rece și se răspândește pe un prosop uscat, lăsând fructele să se usuce. Dacă această procedură a fost făcută corect, vor apărea crăpături pe suprafața chiuvetei, prin care se va îndepărta umiditatea.

Cum se usucă o chiuvetă într-un uscător electric

Uscați chiuveta cu sau fără o piatră. Dacă este mare, atunci este mai bine să o tăiați pe jumătate și, în consecință, osul va trebui eliminat. Deci boabele vor fi uscate mult mai repede, și cel mai important, nu vor putrezi. Procesul de uscare a chiuvetei constă în mai multe etape:

 1. Pentru a rezolva și a spăla chiuveta.
 2. Blană fructe de pădure.
 3. Împărțiți prunele în acelea care sunt oase și care sunt fără ele.
 4. Conservele de fructe de padure trebuie tăiate în sus.

Electrosushilka - dispozitivul creat pentru uscarea unei culturiPrunele uscate din uscătorul electric trebuie să aibă o temperatură de nu mai mult de 40 de grade. Mai întâi, ele sunt plasate într-un uscător electric timp de 6 ore, iar apoi sunt răcite la fel. Aceasta va fi prima etapă de uscare. La următoarea este necesar să se ridice temperatura în uscătorul electric la 60 de grade, dar și să se usuce și să se răcească timp de 6 ore. În cea de-a treia etapă, temperatura în uscătorul electric ar trebui să fie de cel puțin 80 de grade. Timpii de uscare și de răcire sunt aceiași. Va fi posibil să verificați fructele pentru pregătire.

Prunele finite vor diferi de prunele originale prin faptul că acestea va deveni elastic, elastic, uscat uscat. Este necesar să se examineze bine fructele de fructe de pădure: nu ar trebui să curgă suc de la ei.

Uscarea chiuvetei în cuptor

Una dintre cele mai simple moduri de a face prune este uscarea prunelor din cuptor. Regulile și etapele pregătirii sale rămân aceleași: trebuie să spălați și să alegeți fructe de pădure, este necesar să le blângeți și să le uscați. În timpul uscării în cuptor trebuie să se asigure că a existat o anumită temperatură și trebuie să monitorizeze timpul de staționare a boabelor în cuptor și apoi are pentru răcirea acestuia.

Puteți să vă faceți singur prune în cuptorÎn cuptor, goliți chiuveta nu mai mult de 4 ore, Este nevoie de aproximativ 6-8 ore să se răcească. După ce se termină acest timp, puneți-l înapoi în cuptor, preîncălzându-l la 80 de grade. În acest regim de temperatură, acesta trebuie uscat timp de 6 ore și apoi trebuie lăsat să se răcească timp de 3 ore. Și din nou, cuptorul este încălzit la 100 de grade, pune pruna acolo și stai timp de 30 de minute. Prunele sunt gata! Bomboanele vor străluci. Rămâne doar să le plasați într-un recipient cu un capac strâns.

Pregătirea prunelor la soare la domiciliu

Cea mai naturală modalitate de a prăji prunele la domiciliu este să o plasați sub lumina directa a soarelui. Dacă aveți propria dvs. casă, care vă permite să descompuneți boabele din curte, atunci aceasta este cea mai bună opțiune pentru prune de prăjit. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un fel de foaie de carton, în care să se potrivească prunele. Etapele de gătit sunt simple:

 1. Prunele trebuie pregătite cu grijă pentru uscare: spălați și coajați.
 2. Prunele de uscare la soare nu ar trebui să fie uscate în întregime, așa că trebuie tăiate și îndepărtate o piatră.
 3. Plasați pe o foaie de carton un strat și puneți-l într-un loc însorit.

Verificați periodic prune pentru pregătireMerită să ne amintim că, pe timp de noapte sau într-o vreme rece, ploaia trebuie curățată, în caz contrar boabele se vor umezi. Și apoi prune de calitate, care ar fi stocate pentru o lungă perioadă de timp, nu va funcționa. Din când în când aveți nevoie de prune întoarce-te, altfel boabele nu se vor usca uniform. Deci, în lumina soarelui merită să păstrați timp de o săptămână.

verifica, este prune gata, poate fi o metodă simplă antică: stoarceți unul din fructe de padure.

Dacă sucul nu este extras din el și boabe în sine este elastic, înseamnă că totul este făcut corect și că prunele sunt gata. Pentru a împiedica muștele și alte insecte să interfereze în timpul uscării, este recomandat să le acoperiți cu tifon.

Prepararea prunelor într-un cuptor cu microunde

Uscarea chiuveta în cuptorul cu microunde este considerată cea mai rapidă cale prune de prăjit la domiciliu. Boabele se usucă repede, dar toate proprietățile lor utile rămân. Această uscare se realizează în mai multe etape:

 1. Spălați prunele, uscați-le pe un prosop.
 2. Îndepărtați cuptorul cu microunde pe vas.
 3. Setați cronometrul pentru microunde timp de 30 de secunde și puterea de a efectua 250 de wați.
 4. Puneți fructele uscate pe hârtie și lăsați-le să se răcească.

Uscarea prunelor în aerogril

Chiar și cu aerogril la domiciliu, puteți găti un prune delicios și dulce, care va plăcea tuturor membrilor familiei în timpul iernii. Un mod interesant de a pregăti prune este faptul că produsul final are miros de carne afumată. Dar dezavantajul este că, de obicei, se dovedește a fi mai mic decât a fost inițial. De exemplu, de la 1 kilogram de prune veți primi doar 200 de grame.

În aerogril se pot usca orice prune, în timp ce au o aromă neobișnuităDar prunele pregătite în aerogrill nu au doar un aspect plăcut, ci și arome apetisante. Etapele pregătirii prunelor sunt aproape identice cu modul în care acestea sunt pregătite în alte moduri. De asemenea, scurgerea trebuie mai întâi să fie clătită și curățată temeinic. În aerogrill fructe de padure pot fi uscate și mici, și mari, cu o piatră și fără pietre.

Se usucă prunele din aerogrill la o temperatură de 65 de grade timp de patruzeci de minute, și apoi trebuie să lăsați-o timp de o oră, astfel încât boabele se pot răci. Acest proces va trebui repetat de două ori și lăsat să se răcească până a doua zi. În a doua zi, acest proces de uscare se repetă de trei ori, iar timpul dintre acestea este de aproximativ 60 de minute. Ramane doar sa descompunem fructele uscate pe hartie si sa le lasam pana a doua zi. Prunele sunt gata, pot fi colectate în saci sau cutii din lemn, unde vor fi perfect depozitate.

Cum să se usuce prune fără gropi

Prunele pot fi amândouă și cu ele. Prunele delicate pot fi obținute urmând următoarele recomandări:

 1. Să se spele.
 2. Împărțiți-le în jumătate, scoateți piatra.
 3. Într-o cratiță, adăugați un amestec de apă și acid citric.
 4. Aduceți acest amestec de lamaie la fiert.
 5. Îndepărtați prunele în această soluție de lamaie timp de 40 de minute.

Prunele decorează masa și beneficiază de sănătateAcest proces de gătit va da pielea delicată și delicată.

Prunele sunt foarte utile pentru sănătatea umană. Se recomandă să le consumați pentru o zi cel puțin 5 bucăți, deoarece acest lucru va avea un efect pozitiv asupra muncii stomacului. Prunele sunt utile pentru inimă, ajută la restabilirea activității.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatitCum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatit
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Gem de prune la domiciliu: rețete tradiționaleGem de prune la domiciliu: rețete tradiționale
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
» » Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini
© 2021 amigdas.com