amigdas.com

Rețete de gem de nuci verzi

Gem de nuciBeneficiile pentru sănătate și gustul rafinat sunt gemurile din nuci. Pregătirea sa poate fi numită un proces dificil și lung, care este compensat de proprietățile uimitoare ale tratamentului rezultat. Gem de nuci verzi, retete care pot părea complicate, dacă doriți, vă puteți găti singur. Nuca delicatesa poate fi preparata cu condimente diferite.

Beneficiile produsului

Acest jam ocupă un loc de frunte în categoria deserturilor utile. Conține iod, multe substanțe biologic active, magneziu, vitamina C, cupru, zinc, acid oleic. Desert, datorită compoziției sale, este eficient pentru îmbunătățirea vaselor de sânge ale creierului, pentru îmbunătățirea imunității, pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, a bolilor tiroidiene și a numeroaselor alte probleme.

Beneficiile nucului au fost dovedite de foarte mult timp, se recomandă utilizarea acestuia pentru femeile însărcinate și care alăptează, pentru copii.

Reguli generale

Există multe rețete pentru gem din nuci verzi, toate opțiunile necesită de la practician să respecte anumite reguli. Rezultatul final depinde în mare măsură de fructele selectate pentru gătit. Nucile nu trebuie să fie suprarezervabile, de obicei, recolta este atribuită etapei în care produsul are încă o coajă delicată, iar fructul are o culoare lăptoasă plăcută. Un astfel de nutlet poate fi străpuns cu o furculiță sau scobitoare.

Pentru conservare, chiar nucile sunt potrivite, fără dents, pete și alte daune externe. Este necesar să selectați fructe de dimensiuni medii, dimensiunea lor ar trebui să fie aproximativ aceeași.

La alegerea felurilor de mâncare se acordă o atenție deosebită. Este timpul să lăsați cutiile de cupru și aluminiu pe raft, au fost înlocuite cu vase din oțel inoxidabil și cu recipiente emailate. Din cauza iodului, smalțul de lumină se va întuneca, deci trebuie să alegeți containerele întunecate.

Când fructele și capacitățile sunt pregătite, alegeți metoda de preparare a materiilor prime. Nucile pot fi înmuiate pentru câteva zile în acid citric, var sau cu adaos de cuișoare. Înainte de aceasta, nucile sunt curățate. Fiecare dintre metode este bun în felul său:

 1. Acid citric. Pentru înmuiere este adesea folosit. Este necesar ca în mai multe locuri să se străpungă coaja moale a nucilor cu o furculiță. Pentru două litri de apă rece, luați o lingură de acid. Această soluție este umplută cu nuci și lăsați-le astfel pentru o zi, apoi se fierbe în aceeași apă timp de cincisprezece minute și se lasă într-o altă zi să se înmoaie.
 2. tei. Mortarul de var trebuie să fie capabil să se pregătească în mod corespunzător. Pentru a face acest lucru, este nevoie de atât de multă apă pentru a acoperi produsul cu trei centimetri deasupra. Pentru fiecare litru de lichid se iau aproximativ 100 g de var. Soluția se amestecă într-un recipient separat și se lasă să stea timp de 12 ore, apoi se filtrează prin tifon. Ele sunt umplute cu nuci și sunt lăsate timp de douăsprezece ore. În acest moment, uneori este necesar să se amestece conținutul recipientului.
 3. Bumbac de bumbac. Butașii verzi verzi sunt perforați cu o furculiță, se introduc inflorescențele de cătină și se toarnă în apă rece. În el trebuie să vă mențineți produsul timp de patru zile. La fiecare patru până la șase ore trebuie să schimbați apa, altfel materia primă va ferma. În a patra zi, nucile sunt gătite timp de patru ore, apoi se răcește și se spală cu o soluție de cătină.

Rețete de gem de nuci

Procesul de gătit este laborios și complex, dar felul de mâncare este diferit în gust și este foarte util. Deci, timpul petrecut nu este, de obicei, păcat. Există o mulțime de rețete, trebuie să vă familiarizați cu unele dintre ele pentru a înțelege care este cea preferată.

Pentru a verifica pregătirea, gemul este de obicei gustat. Dacă forma fructului este păstrată, în timp ce acestea devin instabile, miezurile au consistența de marmeladă, atunci poate fi considerată o delicatețe gata.

Varianta în limba armeană

Nuci verziPregătirea acestui tratament durează patru zile. 100 de grame de produs finit reprezintă aproximativ 250 de calorii. În ciuda gătitului prelungit, procesul nu necesită mult efort. Notele de cuișoare, lamaie, scorțișoară vor da farfuriei o aromă uimitoare. Înainte de începerea gătitului este necesar să nu uitați să faceți tratamentul cu cuișoare, acid sau var și să eliminați miezurile coajei verzi. De obicei, mirodenii nu sunt pur și simplu pus în gem, dar mai întâi acestea sunt învelite într-o pungă de tifon pentru a fi ușor extrase din produsul finit. Pentru preparare este necesar:

 • 1 kg de fructe de nuc, zahăr;
 • două lămâi;
 • 400 ml de apă;
 • 10 căței de garoafă;
 • 10 grame de scorțișoară.

Mai întâi, din zahăr cu apă, fierbeți siropul dulce și răciți-l. Adăugați cuișoare cu scorțișoară. Apoi adăugați piulițele înmuiate anterior, turnați sucul proaspăt de lămâie. Aduceți la fierbere la căldură scăzută, lăsați o zi. În următoarele două zile, trebuie să repetați procedura.

În a patra zi amestecul este gătit până când miezurile sunt gata și se toarnă peste borcane sterilizate. După apusul soarelui, depozitați într-un loc întunecos la rece.

Gătitul în bulgară

Conținutul caloric al vasului finit este același cu cel al primei opțiuni. Dar se pregătește în medie în trei ore. De multe ori fructele se fierb și se răcesc. Dar nu sunt necesare abilități culinare pentru acest lucru. Dacă urmați instrucțiunile, veți obține un delicios desert de nuci, care va satura corpul cu substanțe utile. Ingredientele vor necesita:

 • 1,2 kg de fructe înmuiate;
 • 1 kg de zahăr;
 • un pahar de apă;
 • 10 g acid citric + o linguriță pe litru de apă pentru gătit.

Mai întâi se face o soluție de apă și acid citric. Aduceți-o la fierbere, alunecați nucile timp de cinci minute. Apoi sunt scoși și puse în apă rece. Procedura se repetă de până la șapte ori: se toarnă apă fiartă cu acid, se fierbe, se răcește. Apoi aduceți fructul de nuc la gata deja în sirop de zahăr și turnați peste recipientele sterile.

Jam în ucraineană

Opțiunile de blocareGătirea acestui tratament va dura aproximativ patru ore. Aceasta este singura versiune a rețetei, în care fructele nu trebuie să fie înmuiate în prealabil. Torturile gata preparate au o culoare portocalie plăcută. Opțiunea clasică este foarte utilă, dar, de obicei, gospodinele preferă să varieze ingredientele pentru a le adăuga un fel de mâncare. O cantitate mică de ghimbir sau vanilie este o adăugare originală care nu va strica rezultatul final. Va trebui să pregătiți următoarele produse:

 • 1 kg de nuci decojiți;
 • 1,2 kg de zahăr;
 • o lămâie;
 • douăsprezece inflorescențe ale unui garoafă.

Miezurile sunt spălate, perforate cu o furculiță în mai multe locuri, turnate în apă și fierte timp de douăzeci de minute. Lichidul se toarnă, se toarnă apă răcită rece la piulițe pentru răcire.

Din apă, suc de lamaie și cuișoare cu zahăr se fierbe siropul dulce, nucleele sunt puse în el timp de cinci minute, apoi se lasă să se răcească o oră. Procedura se repetă de două ori, iar fructele sunt terminate. După aceea, puteți turna masa de nucă aromată în borcane și le rotiți pentru iarnă.

Nuca-ciocolata delicatesa

Pregătiți doar două ore. Gemul de nuci se dovedește perfect, dacă adăugați note de ciocolată. Cu miros de lămâie și mirodenii, tratamentul este de asemenea delicios, dar este ciocolată care îl face aromă nebună și udă. Astfel de gem este adesea adăpată cu înghețată sau plăcinte și se fac prăjituri cu ea. Dar puteți mânca doar cu o lingură și serviți cu pâine prăjită sau clătite pentru micul dejun. Pentru această rețetă, trebuie să selectați miezurile de aproximativ aceeași mărime. Acest lucru nu este un element obligatoriu, dar la fel va fi și estetica vasului. Taie nucile mari nu arata asa de bine. Din ingredientele pe care trebuie să le luați:

 • 1 kg de nuci îmbibate, zahăr;
 • 300 ml de apă;
 • 100 pulbere de cacao;
 • cardamom, ghimbir, iris, scorțișoară, anason, cățel - pentru gust.

Mai întâi, siropul de zahăr este gătit, iar apoi sâmburii de nuci sunt gătite timp de jumătate sau două ore. În acest proces, trebuie să adăugați condimentele selectate. Pudra de cacao se dizolvă într-o porție din sirop și se toarnă pe piulițe.

Această metodă de pregătire este foarte simplă, dar rezultatul nu se poate bucura decât. Bomboane de ciocolată-piuliță vor lumina orice masă într-o seară de iarnă, trebuie doar să-l rolați peste borcane sterile.

Gatit cu coajă

Jam poate fi preparat din nuci și scoici. Obțineți o adevărată delicatețe. Reteta nu este mult diferită de varianta gătitului fără coajă, dar există unele nuanțe. Din ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti următoarele:

 • 400 g de nuci verzi;
 • 800 g de zahăr;
 • câteva pahare de apă;
 • cuișoare, scorțișoară - la gust.

Acest gem este mai bine să gătești la sfârșitul lunii iunie, când nucile nu sunt încă complet terminate, dar deja sănătoase și mari. Capetele fructelor sunt curățate și perforate cu o furculiță în mai multe locuri. Apoi, înmuiate în modul ales timp de patru zile.

În a cincea zi, nucile sunt fierte timp de cincisprezece minute în apă, apoi pentru o zi înmuiate într-o frig și uscate. Din zahăr se fierbe siropul, se adaugă o felie de vanilie și puțină scorțișoară. Un sirop fierbinte se toarna nuca, a doua zi ei au luat-o si siropul se gateste pana devine gros. A doua zi, procedura se repetă, iar următoarea - în sirop este gătit deja nuci până când este gata. Rămâne să le extindem în bănci și să le rostogolim.

Catelusul cu nuci

Cătină și nuciAceastă delicatețe este de două ori folositoare. Cătină de mare este bine combinată cu nucile verzi, care sunt preparate în prealabil prin metoda aleasă. Ingredientele necesită:

 • 1 kg de cătină;
 • 300 g de nuci;
 • 1,5 kg de zahăr;
 • două pahare de apă.

Această rețetă implică măcinarea sâmburilor, apoi sunt gătite timp de douăzeci de minute în sirop de zahăr. Boabele se spală și se adaugă la o tigaie și se fierb împreună pentru alte douăzeci de minute.

Pregătiți masa într-o formă fierbinte laminată pe borcane sterile și curățate pentru depozitare.

Cu arahide și migdale

Dacă se dorește, fiecare dintre rețete poate fi variată și în plus față de miezurile de nuci adăugați arahide sau migdale.

De exemplu, migdalele vor fi combinate cu scorțișoară și cuișoare. În plus, puteți adăuga la nuci și un mic fruct: prune sau caise. Arahidele sunt, de obicei, folosite întotdeauna în prepararea gemului ca aditiv, ceea ce conferă vasului preparat un gust unic.

Sfaturi pentru gătit

Atunci când gătiți gem de nuci verzi, trebuie să știți despre câteva recomandări și trucuri care vor ajuta la facilitarea procesului de gătit și pentru a face tratamentul cu succes. Merită ascultați sfatul culinar:

 1. Atunci când tăiem nuci verzi, este mai bine să purtați mănuși, altfel pielea mâinilor se va transforma într-o culoare închisă datorită conținutului în fructele iodului.
 2. Jam este pregătit în trei mese, și uneori mai mult, pentru a face mai gustos și parfumat.
 3. În plus față de vanilie sau scorțișoară, puteți adăuga o delicatesă atunci când gătiți coaja de portocale. Acesta va îmbogăți gustul și va face parfumul mai interesant.
 4. Dacă, după gătitul primar, piulițele sunt răcite complet, gemul pregătit va deveni mai dens.
 5. Depozitați alimentele în recipiente închise ermetic, la temperatura camerei, regula principală - într-un loc întunecos, fără lumină directă a soarelui.

măsuri de precauție

Jam-ul este un fel de mâncare utilă, dar nu îl puteți folosi cu exces în corpul iodului și intoleranța individuală. Cu prudență, îl puteți mânca și cu diabet. Înainte de aceasta, trebuie să consultați un medic.

Delicacy pentru persoanele cu greutate în exces ar trebui să fie consumate cu moderatie. Combinația de glucoză și nuci calorice contribuie la creșterea în greutate, dar într-o cantitate minimă poate contribui la arderea de kilograme în plus.

Puteți încerca să faceți un gem cu orice fel de rețetă. Principalul lucru este să urmați recomandările generale și să urmați clar instrucțiunile. Apoi rezultatul nu dezamăgește. Desigur, nu uitați de experiențele culinare, de fiecare dată când gustul delicateții poate fi completat cu câteva mirodenii aromatice. Aici regula principală este de a respecta măsura. Este foarte important să nu întrerupeți gustul delicat al nuci.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?Este posibil pentru struguri în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații?
Beneficiile semințelor de dovleac pentru bărbați - o prezentare generală a principalelor…Beneficiile semințelor de dovleac pentru bărbați - o prezentare generală a principalelor…
Pot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktailPot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktail
Utilizarea alunelor pentru bărbați și femei - compoziția și proprietățile nuciUtilizarea alunelor pentru bărbați și femei - compoziția și proprietățile nuci
Rețeta pentru nucile cu miere este un medicament pentru bărbațiRețeta pentru nucile cu miere este un medicament pentru bărbați
Cum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesanteCum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesante
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Rețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuseRețete de vin fiert: vin fierbinte pentru frig și tuse
Gem de prune la domiciliu: rețete tradiționaleGem de prune la domiciliu: rețete tradiționale
Amestec de vitamine din fructe uscate cu nuci, miere și lamaieAmestec de vitamine din fructe uscate cu nuci, miere și lamaie
» » Rețete de gem de nuci verzi
© 2021 amigdas.com