amigdas.com

Ciuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătit

Modalități de marinare a ciupercilorCiuperca albă este una dintre cele mai delicioase și mai populare din lume. Acesta conține o cantitate uriașă de vitamine și minerale utile organismului uman. Din acest motiv, se bazează pe pregătirea unei varietăți de feluri de mâncare care sunt iubite de gurmanzi din întreaga lume. Aceste ciuperci sunt bune în formă marinată, prăjită sau coaptă. Cele mai delicioase sunt ciupercile murate pentru iarna. Retetele pentru gătit sunt foarte simple și chiar și un începător le poate trata.

Pregătirea pentru muncă

Înainte de decaparea cupei, este necesar să le alegeți corect și să aflați în detaliu sfatul bucătarilor profesioniști. Acestea vă vor ajuta să evitați cele mai multe greșeli și să vă creați o masă adevărată capodoperă culinară.

Boroviki sunt ideale pentru oamenii care încep să învețe abilitatea de a găti. Ele sunt foarte ușor de pregătit și aproape imposibil de stricat. Cu toate acestea, ar trebui să le tratezi cu prudență, deoarece de calitate slabă sau colectate în locul nepotrivit, darurile pădurii pot duce la cele mai grave boli.

Pentru a evita acest lucru, este necesar să se țină seama de astfel de sfaturi:

 1. Ce aditivi trebuie adăugați la marinarea ciupercilorÎn nici un caz nu puteți cumpăra boletele pe piață, deoarece este imposibil să se determine în ce regiune și loc unde au fost colectate. Ciupercile absoarbe perfect toxinele diferite, astfel încât neglijarea acestui sfat poate afecta negativ sănătatea dumneavoastră.
 2. Este imposibilă colectarea de ciuperci în locuri cu o situație ecologică nefavorabilă și nu departe de întreprinderile industriale sau de drumurile aglomerate.
 3. Cel mai bine este să mergeți liniștit la pădurile care se află departe de zonele industriale și de habitatele umane.
 4. Ciupercile albe nu sunt absolut amare, prin urmare, spre deosebire de multe alte specii, nu trebuie să fie înmuiate în prealabil. Ele sunt deja destul de umede, așadar punerea lor în apă poate să le strică gustul și aspectul.
 5. Ca toate celelalte ciuperci, albul trebuie curățat și spălat. Puteți face acest lucru cu un burete dur sau o periuță de dinți obișnuită.
 6. Pentru decaparea mărimii mici a ciupercilor este cea mai potrivită, așa că profesioniștii sfătuiesc să sorteze și să sorteze darurile colectate de pădure imediat după sosire acasă. Din greutatea totală a necesității de a elimina toate viermănos si uscate specimene vechi, precum și resturile de plante (frunze blocat, iarbă, crengi, pământ).
 7. Înainte de decapare, trebuie să fierbeți boleti ușor. Această etapă de lucru este opțională, dar vă permite să excludeți posibilitatea de a intra în corpul dumneavoastră de diferite bacterii.
 8. Pentru a se asigura că ciupercile nu își pierd culoarea naturală în timpul procesării, se adaugă un pic de acid citric în marinadă din proporția de 2 g pe borcan de un litru.
 9. În procesul de marinare este necesară sterilizarea containerelor pentru depozitarea produsului finit.
 10. Dacă ciupercile sunt depozitate în frigider sau în pivniță, atunci este suficient să le acoperiți cu capace de plastic. În toate celelalte cazuri, este necesar să se folosească metal.

Reteta pentru ciupercile marinate gustoase

Retete simple pentru decapare

Boletele botezate sunt un produs versatil și adesea folosit, astfel încât bucătarii experimentați au venit cu multe rețete pentru decaparea lor. Toate acestea sunt simple și nu necesită cunoștințe și abilități speciale. Ei folosesc cantitatea minimă de ingrediente ieftine, ceea ce face acest fel de farfurii accesibil chiar și familiilor cu o capacitate financiară redusă.

Ediția clasică

Caracteristici ale ciupercilor de marinareCand vine vorba de marinare, toate casnicii fara experienta incepe imediat sa caute cea mai simpla cale, care nu necesita mult timp si bani. O astfel de rețetă este clasică pentru decapare. Acesta utilizează următoarele ingrediente: 1 kg boletus, 20 g de sare și zahăr, 2 frunze de dafin, 10 mazăre piper negru, cuisoare, 50 ml de otet, 1,5 cani de apa pura, 1 ceapa.

Procesul de decapare este simplu și constă în următoarele etape:

 1. Ciupercile colectate sunt sortate cu atenție și sortate.
 2. Din masa totală selectată cele mai mici ciuperci.
 3. Acestea sunt spălate de mai multe ori cu apă curgătoare și curățate.
 4. Apoi picioarele sunt separate de pălării. Numai marmura va fi folosita pentru marinare. Nu vă grăbiți să aruncați picioarele separate, din cauza cărora puteți găti o supă de ciuperci fină.
 5. Ciupercile, dacă este necesar, sunt tăiate în mai multe părți.
 6. Se toarnă puțină apă în tigaie și se aduce la fierbere.
 7. În apă fiartă, se pun pălării de ciuperci pregătite.
 8. Acolo gătesc la foc scăzut timp de aproximativ un sfert de oră. În timpul tratamentului termic, ar trebui să amestecați periodic pălăriile și să îndepărtați spuma formată.
 9. După perioada de timp specificată, boletul este îndepărtat din apă și transferat într-un container separat.
 10. Cum să murăm bomboaneleApa rămasă din tigaie este filtrată și returnată la aceeași capacitate.
 11. Acesta este din nou adus la fierbere, și toate celelalte ingrediente ale marinadei sunt adăugate la ea. Amestecul este gătit timp de aproximativ cinci minute, după care este îndepărtat de pe placă.
 12. În borcane sterile se pune ceapa decojită și tocată.
 13. Pe partea de sus a stratului uniform se aflau pălării de ciuperci.
 14. Volumul rămas de cutii este umplut cu o marinadă fierbinte.
 15. Containerele din sticlă sunt închise etanș cu capace și răcite la temperatura camerei.
 16. Produsul finit este depozitat într-un loc întunecos și rece.

Ciuperci picante

Una dintre cele mai populare feluri de mâncare de pe masa festivă poate fi tocurile murate. Reteta pentru prepararea lor include un numar mare de mirodenii care fac produsul finit foarte picant si aromatic. Pentru prepararea unor astfel de produse gustare necesită următoarele: 1 kg de CEP proaspat, o lingura de zahar si sare, ienibahar, baton de scorțișoară, mai multe foi de dafin, cuișoare, nucșoară, semințe de muștar, 70 ml de oțet.

Marile ciuperci sunt pregătite în conformitate cu următoarea secvență de acțiuni:

 1. Cum se prepară ciupercile pentru cositCiupercile preparate sunt spălate cu apă rece și tăiate în bucăți de aceeași mărime.
 2. Apa filtrată se toarnă în tigaie și se pune pe aragaz.
 3. După fierbere, focul scade la minimum, iar în apă fiartă se adaugă ciupercile albe tocate.
 4. Acolo gătesc pentru mai mult de 5 minute, după care sunt îndepărtate și spălate cu apă caldă.
 5. Cantitatea necesară de apă este turnată într-o tavă goală și se adaugă sare din calculul de 200 g pe litru.
 6. După fierbere, ciupercile se adaugă și se fierbe aproximativ o treime de oră. În timpul gătitului, este necesar să scapați de spuma care apare pe suprafața apei.
 7. După ora specificată, ciupercile sunt îndepărtate din apa fiartă și răcite.
 8. În acest timp, pregătiți marinada. În apa rămasă după apă fiartă, se adaugă zahăr și toate condimentele folosite. Proporțiile și compoziția lor pot fi diferite, în funcție de preferințele lor.
 9. Marinada este adusă la fierbere și gătită timp de aproximativ șapte minute.
 10. Apoi ciupercile se adaugă și se prepară timp de 15 minute.
 11. Cinci minute înainte de a scoate din aragazul din marinadă, se adaugă oțet.
 12. Containerul cu ciuperci este acoperit cu un capac și lăsat să insiste pe sobă toată noaptea.
 13. Dimineața, conținutul tăvii este distribuit uniform pe recipiente pre-preparate și sterilizate și sigilat strâns.

Cu usturoi și ulei vegetal

Cum să murăm bomboaneleAceastă rețetă pentru marinare este grozavă pentru pregătirea unei mese pentru o masă festivă. Ciupercile sunt pregătite rapid și pot fi consumate la câteva zile după recoltare. Pentru marinare lor au nevoie de astfel de produse: hribi 5 kg, 1 L de apă purificată, 50 g de zahăr, 120 g sare de mărime medie, 20 ml de otet, 2 g de acid citric, 2 frunze de dafin, piper, mazăre, mărar inflorescență, 3 arpagic , 100 ml de ulei vegetal, muștar.

Reteta pas-cu-pas pentru marinarea ciupercilor:

 1. Cum se fac ciorapi din ciuperciCadavrele pădurii sunt mutate, curățate și spălate.
 2. Apoi sunt tăiate în bucăți de dimensiuni medii.
 3. Potrivit pentru gătit este pus pe sobă. Se toarnă apă purificată și se adaugă acid citric.
 4. În lichidul fierbinte, ciupercile sunt așezate și fierte timp de cel puțin 40 de minute pe căldură redusă.
 5. În procesul de gătire, spuma este în mod constant îndepărtată și, cu câteva minute înainte de finalizare, se adaugă sare, zahăr, toate condimentele și esența acetică.
 6. Ciupercile, împreună cu marinada, se pun în recipiente pregătite, iar în fiecare dintre ele se toarnă puțin ulei vegetal.
 7. Băncile sunt bine închise și depozitate în frigider sau în pivniță.

Cum de a savura ciupercile de marinat

Ciuperci albe pentru supă

Boroviki - ciuperci de sezon, care sunt aproape imposibil de cumpărat în timpul iernii. Prin urmare, pentru a le mânca, este necesar să le pregătim în avans. Această rețetă pentru marinare vă permite să obțineți ciuperci care sunt ideale pentru prepararea de supă.

Pentru a vă rugăm lor fel de mâncare parfumat rude de iarna, ai nevoie de cel puțin 1 kilogram de ciuperci albe, 0,5 litri de apă, scorțișoară, cuișoare, piper negru, o lingura de otet.

Boroviki pentru supă recoltate după cum urmează:

 1. Reteta pentru ciupercile de decapareCadouri de pădure sortate sunt spălate cu grijă cu apă rece și tăiate în bucăți de mărime potrivită.
 2. Apoi se adaugă sare și apă. Volumul apei trebuie să fie de două ori mai mic decât volumul ocupat de ciuperci.
 3. Capacitatea este pusă într-un incendiu lent și, treptat, este adusă la fierbere. Pentru a face lumina marinată și frumoasă, este necesară îndepărtarea spumei formate.
 4. După aceasta se adaugă toate condimentele, iar mâncarea este pregătită pentru încă un sfert de oră.
 5. Un minut înainte de a opri otetul vine.
 6. Tot conținutul tăvii este transferat în recipiente de sticlă și închis ermetic cu capace.

Cu ceapă

Dacă doriți să murăți boletul astfel încât să fie o gustare grozavă, atunci această rețetă este literalmente făcută pentru dvs. Produsul finit este foarte delicios și aromat. Un astfel de fel de mâncare poate decora orice sărbătoare festivă sau o dietă zilnică. Semifabricatul trebuie: 1 kg boletus proaspete, 100 ml de otet, 0,2 L de apă pură, 4 cepe, cap de usturoi 1, sare, zahăr, frunze de dafin.

Metoda de marinare:

 1. Ciuperci sărate pentru iarnăBoletul selectat este spălat bine și tăiat în numărul necesar de piese.
 2. Piesele rezultate sunt transferate într-un castron și se toarnă apă rece timp de o oră.
 3. După perioada de timp specificată, apa este drenată și ciupercile sunt transferate într-o oală de gătit.
 4. La ei se adaugă apă și puțină sare.
 5. Boroviki gătește aproximativ o oră, după care fuzionează cu apă.
 6. Aceleași acțiuni se fac încă o dată.
 7. Într-un vas separat, apa este fiartă.
 8. Apoi se adaugă toate condimentele, oțetul, zahărul și sarea.
 9. Ceapa și usturoiul sunt curățate și spălate cu apă rece.
 10. Usturoiul este tăiat în plăci subțiri, și ceapă - inele sau semireturi.
 11. La partea inferioară a cutiilor preparate, sunt așezate legumele tăiate.
 12. În plus, puneți niște ciuperci albe răcoroase.
 13. Volumul rămas al recipientului este umplut cu marinada pregătită.
 14. După aceasta, containerele sunt strânse și depozitate într-o cameră răcoroasă.

Marile ciuperci sunt una dintre cele mai faimoase și delicioase feluri de mâncare. Ele sunt excelente pentru o sărbătoare festivă, precum și pentru o dietă zilnică.

Prin pregătirea corectă și respectarea tuturor recomandărilor profesioniștilor, puteți obține un produs delicios și parfumat, care să apeleze nu numai la dvs., ci și la toți oaspeții dvs. Nu vă fie frică să experimentați și să adăugați propriile ingrediente. Într-o zi veți găsi o combinație a acestora care va face o adevărată capodoperă culinară dintr-un vas simplu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești ciuperci înghețateCum să gătești ciuperci înghețate
Cum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturiCum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturi
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Caracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarnaCaracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarna
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
Rețete pentru gătit vernexi în coreeanăRețete pentru gătit vernexi în coreeană
Cum să gătești ouă de ciuperci: o rețetă pentru iarnă printr-un măcinător de carneCum să gătești ouă de ciuperci: o rețetă pentru iarnă printr-un măcinător de carne
» » Ciuperci albe marinate pentru iarnă: rețete de gătit
© 2021 amigdas.com