amigdas.com

Rețete de jeleu din coacăze negre

Cum să gătești jeleu acasăToată lumea știe despre beneficiile coacăzului negru. Este cu adevărat un depozit de vitamine și substanțe nutritive. Pentru a asigura consumul de vitamine pe tot parcursul anului din coacăz se pregătesc diverse semifabricate pentru iarnă. O popularitate imensă cu gospodinele se bucură de jeleu din coacăze negre. Retetele pentru prepararea jeleurilor sunt simple, desi multi considera ca acest lucru este dureros.

Pregătirea de jeleu din coacăz negru

Coacanul are în componența sa pectine, care vă permit să obțineți jeleu din acesta fără a adăuga componente speciale. Multe pectine conțin fructe de padure ușor imature. Prin urmare, dacă intenționați să preparați jeleu de coacăze, renunțați la fructele de ouă.

Pregătiți jeleu în două moduri. Poate fi sudat, dar puteți face fără el prin simpla amestecare a componentelor. Aceasta este așa-numita metodă rece.

În orice caz, se dovedește un produs foarte gustos și util care poate satisface cele mai rafinate gusturi.

Dar pentru a lucra nu este irosit, trebuie să urmați niște reguli de pregătire pentru proces.

Tehnologia de preparare

Indiferent de rețeta folosită pentru a face jeleu, trebuie să respectați regulile de pregătire a fructelor și a echipamentelor:

  1. Jelly din coacăzMai întâi pregăti fructele. Pentru a face acest lucru, sunt curățate de pediceluri și cozi uscate, îndepărtați pliantele.
  2. Apoi, boabele se spală cu apă curentă și se usucă. Puteți să-l uscați într-un șlep sau pe un prosop.
  3. Pentru prepararea jeleurilor este necesar să folosiți ustensile emailate sau vase din oțel inoxidabil. Alimentele din aluminiu trebuie evitate deoarece, din cauza oxidării, distorsionează gustul produsului. Este mai bine dacă panoul este lat și plat.
  4. Borcanele de sticlă trebuie să fie bine sterilizate și uscate. Și, de asemenea, trebuie să faceți cu capacul pentru apus.

În toate rețetele prezentate, principalele ingrediente sunt fructele de coacăze negre, zahăr și apă. Gustul produsului obținut depinde de cantitatea de timp în care se prepară jeleul, de proporția și succesiunea adăugării ingredientelor. Fiecare amantă are gustul său unic.

Rețeta cea mai ușoară

Cum să gătești jeleuPentru prepararea jeleului, luați 1 kg de fructe de pădure și 0,8 kg de zahăr.

La începutul lucrului este necesar să se sorteze, să se spele și să se usuce bine fructele. Apoi, acestea sunt măcinate într-o stare uniformă (se poate folosi un blender). Gruelul rezultat este măcinat printr-o sită. Astfel, vasul de lichid rămâne în tigaie, pielea și semințele de pe sită.

Apoi, cartofii piureți se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Nu scoateți din căldură, adăugați părți de zahăr. De îndată ce se dizolvă complet, procesul de gătit poate fi considerat complet.

Compoziția finită se îngroațește foarte repede, așa că trebuie să se extindă rapid în borcane de sticlă și să se rostogolească.

După răcire, cutiile sunt stocate pentru depozitare într-un loc răcoros.

Reteta clasica

Rețetă pentru jeleu din coacăze negrePentru această rețetă, trebuie să luați 2 kilograme de coacăz și 1 kilogram de zahăr.

Bomboanele dau mai mult suc atunci când este moale. Deci, pentru a înmuia coacăzul, după preparare, trebuie să fie usor stins în apă la căldură scăzută timp de 10 minute.

Bomboanele sudate trebuie să fie reciclate printr-un burete, sucul fiind presat prin tifon. Apoi, ar trebui să fie gătit timp de aproximativ 20 de minute la căldură scăzută.

Apoi, adăugați zahărul în părți. Trebuie să ne asigurăm că zahărul este dizolvat complet.

Răspândiți masa rezultată în cutii și sterilizați. În funcție de volum, Băncile sunt sterilizate de la 8 la 15 minute.

Recipientele cu capace, se întorc cu capul în jos, se acopere și se lasă să se răcească și apoi se lasă într-o pivniță de depozitare răcoroasă.

Reziduurile obținute ca urmare a ștergerii prin sită nu trebuie să fie aruncate. Dintre acestea, puteți găti un compot excelent. Un gust special va avea jeleu, dacă se adaugă la compoziție o lămâie.

Jelly "Five Minutes"

Cum sa faci jeleu din coacăze negreAceasta este o reteta foarte usor de preparat. Va necesita 1 kilogram de boabe proaspete, 1,2 kilograme de zahăr și 0,4 litri de apă.

Mai întâi, boabele trebuie sortate, spălate bine sub apă curgătoare, uscate.

Boabele se toarnă cu sirop (se prepară din apă și zahăr prin fierbere). În sirop, fructele rămân timp de 2 ore. Apoi se fierbe timp de 5 minute. După aceea, în formă fierbinte, se freacă rapid printr-o sită sau o sită mare.

Sucul se toarnă în borcane curate și uscate și se înfășoară.

Puneți tortul într-o pungă și puneți-l în congelator, în timpul iernii se poate folosi pentru a produce compoturi, băuturi din fructe.

Rețetă cu adăugarea de pectină

Caracteristici de preparare a unui gelPentru a face jeleu gros, puteți folosi un supliment de legume pectină, care este vândut în orice farmacie.

Pentru gătit aveți nevoie ia 1 kilogram de boabe de fructe, 2 pahare de apă, 5 pahare de zahăr și 100 de grame de pectină.

Bomboanele trebuie să fie sortate, curățate de resturi și clătite bine. Apoi puneți-le într-o cratiță, adăugați apă, puneți-le în foc. După fierbere, gătiți timp de 20 de minute. Amestecul rezultat se șterge printr-o sită. Sucul gata amestecat cu zahăr, se pune pe foc și se aduce la fierbere. Acum puteți introduce treptat pectină și gătiți timp de încă 30 de minute. Aveți grijă să nu ardeți. Dacă amestecul este gros și vâscos, atunci jeleul este gata. Este pus în cutii și sigilat. A se păstra într-un loc răcoros.

La gătitul boabelor, conținutul de vitamine scade în medie cu 20%. Pentru a păstra cât mai multe elemente utile, se folosește o metodă rece de preparare. Dar are un minus. Produsele preparate într-un mod rece sunt cel mai bine depozitate în frigider.

Rețetă tradițională

Cum sa faci jeleu din coacăze negreÎn acest caz, puteți lua orice număr de fructe de pădure. Principalul lucru este de a respecta proporția, o parte din contul fructelor de pădure pentru o parte din zahăr.

Combinați boabe, curățați, clătiți, uscați. Utilizați o mașină de măcinat cu carne sau un amestecător pentru a măcinat.

Adăugați zahăr la amestec și lăsați timp de 2 ore. Apoi amestecați din nou bine. Se distribuie pe cutii și se închide cu capacele. A se păstra la frigider sau într-o pivniță rece.

Cu o metodă rece de gătit, zahărul nu se dizolvă întotdeauna complet. Pentru a evita acest lucru, unele gospodine folosesc zahăr în loc de zahăr.

Jelly "rece" cu adăugarea de gelatină

Modul rece puteți face jeleu din coacăz cu adăugarea de gelatină, care va face ca jeleul să fie mai dens. Această metodă nu implică boabele de bere, dar pentru a dizolva gelatina, amestecul trebuie încă încălzit.

Pentru a lucra, aveți nevoie de 2 kilograme de coacăz negru, 20 de grame de gelatină și 1 kilogram de zahăr.

Metoda de preparare:

  • Pas cu pas preparare de jeleuDezasamblați fructe de padure bine spălate, uscate, tocate. Amestecul rezultat trebuie turnat prin tifon.
  • Gelatina se înmoaie în apă. Se adaugă împreună cu zahăr sucul obținut și se pune un foc lent până se dizolvă complet.
  • Apoi răspândiți amestecul în borcane fierte și plută. Păstrați piesele de prelucrat într-un loc răcoros.

Împreună cu bine-cunoscutele rețete tradiționale, unele gospodine folosesc rețetele lor. Cu ajutorul diferitelor aditivi, ele schimbă gustul acestui produs minunat. Iată câteva exemple de astfel de experimente.

Reteta cu catei si scortisoara

Pentru a face jeleu, trebuie să luați 1,5 kilograme de fructe de padure, 1 kilogram de zahăr, 4 bucăți de cuișoare și 1 scorțișoară de scorțișoară.

Din boabele preparate strângeți sucul. Adăugați zahăr, cuișoare și scorțișoară. Toți au pus foc. După fierbere, gătiți timp de 3 minute. Apoi sucul este filtrat printr-o sită și turnat în borcane sterilizate și laminate. Produsul rezultat are un gust plin de pâine.

Reteta cu ierburi

Jelly de coacăze negreCa și în rețeta anterioară, se iau 1,5 kilograme de fructe de padure, 1 kilogram de zahăr. Adăugați 0,3 litri de apă și ierburi: cimbru, tarhon și balsam de lamaie.

Procesul de preparare începe cu prepararea boabelor. Apoi, în oală trebuie să turnați apă, puneți o ramură de tarhuna, o ramură de balsam de lamaie, câteva ramuri de cimbru în ea. Îngropiți fructele aici. Puneți focul și fierbeți timp de 20 de minute. Amestecul rezultat la fierbere este măcinat printr-o sită. Adăugați zahăr, amestecați, dați încă o dată fierbere. Apoi le-au pus în cutii și le-au rostogolit.

Puteți face jeleu dintr-un amestec de fructe de padure. Pentru sucul de coacăz negru se adaugă sucul de zmeură sau coacăz roșu, o coacăză sau toate sucurile dintr-o dată.

Gustul unic al jeleului va da sucul de portocale și vanilie.

Ce trebuie să știți despre coacăzul negru

Reguli de pregătireToată lumea știe despre beneficiile acestui miracol, probabil de la o vârstă fragedă. Într-adevăr, este utilizat pentru diferite boli, cum ar fi anemia, hipertensiunea, crește imunitatea, are efect antiinflamator, antipiretic, acțiune diuretică. Util pentru sistemul nervos. Se utilizează pentru tulburări intestinale și gastrită cu aciditate scăzută. Boabele au proprietăți bactericide și antiseptice.

Dar este contraindicat persoanelor care au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral, deoarece vitamina "K" mărește coagulabilitatea sângelui și crește riscul formării cheagurilor de sânge.

Nu puteți să-l utilizați pentru gastrită cu aciditate ridicată, cu ulcere gastrice și boli gastro-intestinale.

Femeile gravide și copiii, pentru a evita reacțiile alergice, puteți consuma coacăze și produse din aceasta în cantități mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Apple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructeApple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructe
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
Jelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătitJelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătit
Rețete de gem de coacăz roșuRețete de gem de coacăz roșu
Rețete de gătit la domiciliu pentru jeleu portocaliuRețete de gătit la domiciliu pentru jeleu portocaliu
Rețete de jeleu și alte preparate din coacăze negre pentru iarnăRețete de jeleu și alte preparate din coacăze negre pentru iarnă
Rețete de jeleu din coacăz roșu pentru iarnăRețete de jeleu din coacăz roșu pentru iarnă
» » Rețete de jeleu din coacăze negre
© 2021 amigdas.com