amigdas.com

Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?

ShiitakeRodia este o ciupercă foarte comună a familiei russula. Începând cu luna iulie, este abundent de fructuoasă până în noiembrie, în funcție de numărul de ploi. Rodia se găsește în păduri de foioase, în simbioză cu rădăcinile copacilor. Este ușor să-l adunați: după ce ați descoperit o ciupercă, puteți introduce o găleată fără a pleca.

A fost numită o ciupercă - urcați ... în butoi!

A confunda o ciupercă cu alte ciuperci nu este ușoară, nu are duble falsuri otrăvitoare. Ar trebui privit doar, astfel încât să nu cadă în ciupercile vechi, viermi, precum și celelalte specii, dacă o să-l sareți cu o ciupercă albă reală, numită "brut". În plus față de crud, există macrou negru, piper, aspen, pergament, macinare-macrou, doar aproximativ 20 de specii. Toate aceste ciuperci sunt numite în continuare mlechnikami, deoarece conțin un suc albicos, în aer, care are o culoare verzui sau gri. Din cauza acestui suc caustic, ciuperca este numită "ciupercă comestibilă condiționat". Dar respectarea tuturor regulilor de recoltare a ciupercilor pentru iarnă se va face dintr-o ciupercă comestibilă convențional - foarte comestibilă, da chiar și cu plăcere!

Saltarea ciupercilor nu este o sarcină banală. Va trebui să petrecem puțin timp, dar când vine iarnă și o gustare rece și crocantă cade pe masă - totul se va plăti cu multe complimente.

Macrou alb pentru o iarnă rece

Este mai bine să turnați o ciupercă albă reală, arată mult mai frumoasă, pe lângă acestea, acestea se referă la categoria 1 de valoare nutritivă. Nu este rău, dar sub categorie apar negru, aspen și stejar. Cu toate acestea, ciupercile negre au un avantaj fără îndoială: când sunt sărate, dobândesc o frumoasă floare de cireșe și rămân clare nu numai o iarnă, ci încă două ierni de sus. Dacă, bineînțeles, ar trebui ...

Lapte pentru iarnăLuați în considerare modul de pregătire a ciupercilor albi sau negri sărată într-un mod rece. Această metodă este cea mai bună dacă timpul pentru utilizarea lor este iarna. Salting calea fierbinte, deși mai repede în timp, dar are unele riscuri. De exemplu, ciupercile pot schimba culoarea, pierd calități crocante.

Deci, sărare începe de la momentul colectării. Trebuie să fie alese branhiile astfel încât să fie tineri (pălării nu mai mult de 8 cm în diametru), fără pete ruginite, nu vierme, fără a da un miros neplăcut.

Odată ce coșul este livrat acasă, ciupercile ar trebui să fie imediat înmuiate, astfel încât acestea să fie mai ușor eliberate din solul acumulat și frunzele. După 10 până la 15 minute, păstărele sunt mutate cu atenție, spălate cu o perie și înmuiate din nou, acum pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru este foarte important: în termen de trei zile de ciuperci trebuie să iasă sucul lăptos amar. Nu vă grăbiți, pentru cel mai bun rezultat puteți ține ciupercile în apă timp de câteva zile.

Metoda de înmuiere este simplă: puneți ciupercile într-un bol mare (de exemplu, într-un bazin de email sau plastic), cu capacele în jos și turnați cu apă rece. Apa poate fi pre-amestecată puțin. Picioarele ciupercilor pot fi tăiate. Vasele sunt acoperite și puse într-un loc răcoros (aproximativ 4 grade). Nu uitați să schimbați apa de două ori pe zi, spălând din nou ciupercile. În viitor, vom avea nevoie de:

 • Lapte - 1 kg
 • Sare - 40 g
 • Pepper parfumat - 6 mazăre
 • Hrean, frunze de cireșe, tevi de mărar.

După înmuiere ciupercile sunt gata și puteți începe să sare. În primul rând, preparați felurile de mâncare. În mod ideal, ar trebui să fie butoaie de lemn de molid sau stejar. Un mod mai democratic de decapare este în borcane de sticlă sau în vase smălțuite. În orice caz, vasele ar trebui spălate și aruncate cu apă clocotită. Apoi se taie hrean, cireș, coacăz, marar și frunze de dafin, iar cuișoarele de usturoi se curăță. Cireșele și coacăzii sunt un amator, puteți face fără ele.

Ardei dulce preparat și mazăre. Nu exagerati cu mirodenii, principalul lucru - gust de ciuperci! Se cântărește cantitatea necesară de sare. În acest moment, câțiva experți culinari recomandă ciupercile sărăcăcioase 4-5 minute, astfel încât în ​​timpul sării lungi nu sunt acri. Această metodă de conservare, de asemenea, nu doare.

Există două modalități de decapare a ciupercilor, uscate și, de fapt, reci. Sunt aproape la fel.

Metoda uscată:

Se toarnă puțină sare și condimente un strat subțire pe fundul vesela, așezați cu grijă un strat de ciuperci cu capacele în jos, din nou se toarnă sare și condimente, iar din nou un strat de ciuperci. Sarea este distribuită uniform în volum, totul fiind acoperit cu frunze mari de hrean.

Modul rece:

Ciuperci salateDupă înmuiere ciupercile se toarna ierburi (fara sare!) si se toarna saramura, per kilogram de ciuperci - un litru de apă și 50 g de sare. Folosind metoda rece, trebuie avut în vedere faptul că ciupercile își vor emite mult lichid, care poate curge din vase.

Astfel, ciupercile sub presiune, opărite capac emailat, o placă sau un club de lemn acoperi întreaga afacere, iar partea de sus este pus opresiune (piatră de granit sau o bancă cu apă). Totul, ciupercile pot fi trimise într-un loc răcoros, un balcon sau într-o pivniță. Dar problemele nu s-au terminat încă. În fiecare zi vizitați ciuperci și urmăriți nivelul de soluție salină formată. Lichidul trebuie să acopere conținutul cilindrului astfel încât mucegaiul să nu se formeze. Dacă este necesar, se toarnă apă fiartă rece.

În această formă, ciupercile sunt sărate timp de cel puțin o lună și jumătate. Apoi puteți lua o mostră. Dacă totul sa întîmplat, gustarea gata preparată este pusă pe cutii și acoperită cu capace de nailon. Rollingul este extrem de nerecomandat din cauza posibilei dezvoltări a botulismului în spațiul fără aer al cutiei. Păstrați piesele de prelucrat într-un mod rece, aveți nevoie de o temperatură de la 0 la +4.

Cum vă puteți pregăti pentru ciupercile de iarnă albă și albă într-un mod rece? Varietatea de rețete se realizează prin adăugarea unor condimente diferite.

1. Catarge cu frunze de varza

Per kilogram de ciuperci - 1 l de apă, 40-50 g de sare, 2 zubochka usturoi, 20 g mărar proaspăt, 4 coacăze și frunze de cireș și 2 mari frunze de varză. Mod de preparare: tăiați pălăriile și le înmuiați timp de trei zile, schimbând apa de două ori pe zi. Apoi dizolvați sarea în apă, turnați ciupercile și continuați să înmuiați timp de încă 12 ore. Apă scurgere, se toarnă proaspăt și se înmoaie încă 5 ore. După aceea, scurgeți din nou apa, uscați ciupercile și le așezați cu grijă în feluri de mâncare pentru sărare, trecând cu frunze și mirodenii. De sus a pus opresiunea și a pus într-un loc rece timp de 2 luni.

2. Pickles cu frunze de stejar

Mackerii cu frunze de stejarPentru 1 kg de ciuperci - 3 linguri de sare (de înmuiere - Mai mult 5 linguri), 5 catei de usturoi, fenicul umbrelă, 3 stejar foaie frunze de cireș 3, foaia de hrean 5 boabe de piper. Pregătirea: ciupercile bine curățate de murdărie, înmuiați în apă sărată (5 galoane de sare pe o găleată de apă). În decurs de trei zile, apa trebuie schimbată de două ori pe zi, fără a adăuga apă proaspătă. Ustensile pentru sărare să stea cu hrean, așeza ciuperci straturi de pălării în jos, deplasare cu frunze fierte și condimente, turnând sare. Puneți într-o pivniță rece sau în frigider sub jug. Aperitivul este gata într-o lună.

3. Ciupercile negre cu ceapa (la rece)

Cupa cu ciuperci proaspete, sare mare, nu iodată - 1,5 cești, ceapă - 5 buc. Preparare: Ciupercile se înmoaie timp de 3-5 zile, schimbând apa. Cât mai curând posibil, puneți ciupercile în jos, straturi, alternând cu inelele de ceapă tăiate. Acoperiți vasele cu un capac cu diametru mai mic și puneți descompunerea. Așezați-l într-un loc răcoros și așteptați cel puțin 45 de zile, urmând nivelul lichidului. Produsul finit va fi mult mai mic în volum, dar va fi suficient să mănânci.

4. Catargii pentru iarna la fel

Atât negru și ciupercile albe pot fi sărate și fără mirodenii. Este suficient să le spălați bine, să le îmbibați ca mai sus și să le toarnă sare peste ele, așezându-le în căzi. Gustul ar trebui să fie excelent!

În concluzie - mai mult câteva sfaturi despre ciupercile de decapare.

 • Nu încercați să sare ciupercile reci colectate la începutul verii. Este puțin probabil să găsiți o cameră suficient de frigă pentru procesul de sărare. În afară de cazul în care nu este păcat să iei băncile de frigider.
 • Nu puteți săraci ciuperci cu alte ciuperci, dar diferite tipuri de ciuperci pot fi combinate împreună.
 • Gustări sărate gustoaseCiupercile puternic contaminate sunt mai ușor de curățat dacă au fost înmuiate anterior timp de câteva ore în soluție de sare de 2-3%.
 • Picioarele ciupercii înainte de sărare trebuie să fie tăiate, iar pălăriile mari tăiate în bucăți de 4 cm lungime.
 • Nu folosiți vase de lut și galvanizate pentru decapare.
 • Dacă în procesul de sărare nu este suficient lichid pentru a acoperi complet ciupercile, trebuie să măriți încărcătura.
 • Pe măsură ce squirts se stabilește în timpul sării, puteți adăuga ciuperci proaspăt preparate și pregătite pe partea de sus.
 • Dacă accidental supraîncărcați ciupercile - nu contează. Înainte de servire, acestea trebuie să fie înmuiate în lapte timp de câteva ore și clătite cu apă rece.

Serviți ciupercile sărate pe masă cu ulei vegetal și smântână, se pot prăji cu cartofi sau se face o umplutură pentru o plăcintă. Dar, în acest caz, vor trebui să fie ușor înmuiați din saramură. Plecare de degustare!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de ciuperca de pe perete?Cum să scapi de ciuperca de pe perete?
Rețete delicioase: cum să gătești ciuperciRețete delicioase: cum să gătești ciuperci
Ciuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți deliciosCiuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți delicios
Interpretarea visului: de ce ar trebui să vezi ciupercile într-un vis? Visele și realitateaInterpretarea visului: de ce ar trebui să vezi ciupercile într-un vis? Visele și realitatea
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Poate o femeie gravidă să mănânce ciuperciPoate o femeie gravidă să mănânce ciuperci
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Ciuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărareCiuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărare
Marinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu pozeMarinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu poze
Pregătirea unui saltwort cu ciuperci pentru iarnă. Rețete popularePregătirea unui saltwort cu ciuperci pentru iarnă. Rețete populare
» » Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?
© 2021 amigdas.com