amigdas.com

Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă

Rețeta pentru compotul de cireșIubitorii de preparate conservate pentru iarnă nu pot ajuta decât să observăm cât de util este să bei în compoturile naturale din sezonul rece. Desigur, acestea ar trebui să fie recoltate în avans, în timp ce natura ne poate da ingrediente utile pentru gătit.

Astăzi vom învăța cum să facem compot de cireșe. Vom împărtăși rețete pentru prepararea compotului de cireș clasic, o băutură cu oase și, de asemenea, cu ingrediente suplimentare.

Proprietăți utile ale cireșelor

Compoturile din cireșe sunt foarte populare printre cei care se pregătesc pentru recoltarea iernii. La urma urmei, acest fruct este incredibil de util. A încă diferite soiuri de cireșe au diferite caracteristici de aromă, ele pot fi fie acide sau foarte dulce, dar indiferent de aceste soiuri de boabe aromate întotdeauna luminoase și aromatice.

Compoziția unei fructe de pădure conține:

 • bioflavonoide (da o nuanta caracteristica);
 • acidul malic;
 • acid citric (datorită acestui fapt, nu este necesar să se completeze cu preforme).

Cireșele au proprietăți medicinale:

 • sunt capabili să dilueze sângele;
 • ajuta la tratarea anemiei și aterosclerozei;
 • au un efect pozitiv asupra sistemului circulator;
 • pe bază de fructe de pădure este posibil să se facă sau să se facă măști curative pentru păr și piele.

Chiar și cu tratament termic, cireșele nu își pierd proprietățile. Pentru cirese de iarna sunt recoltate prin metode diferite. Unele gemuri sau gem, în timp ce alții preferă să facă compoturi de cireșe. În plus, există o mulțime de rețete pentru o astfel de băutură. Unele opțiuni includ ingrediente suplimentare, de exemplu:

 • scorțișoară;
 • căpșuni;
 • coacăze, etc.

În material, vă veți familiariza cu unele rețete de compoturi de cireșe pentru iarnă, pe care le puteți face cu ușurință.

Reteta pentru un compot clasic de cireș

Pentru a face un compot de cireșe prin reteta clasica, veți avea nevoie de:

 • 2 kilograme de cireșe;
 • un kilogram de zahăr;
 • 4 litri de apă.

Proprietăți utile ale cireșelorPregătiți borcane cu o capacitate de un litru. Nu este necesar să le sterilizeze în mod specific, să le treacă prin scurgerea apei sau să le spele cu o soluție caldă de săpun și apoi să se clătească. Bomboanele sunt servite în porții mici cu ajutorul unui sârmă, apoi din ele scoatem frunzele și tulpinile, iar oasele pot fi lăsate. Apoi adăugați cireșele la cutie, umplându-le cu puțin mai mult de jumătate. Apoi se toarnă în fiecare borcan pentru 150-200 g de zahăr, este posibil și mai mult dacă boabele sunt acizi.

Într-o cratiță mare, încălzim apa și turnați-o în cutii peste umerase. Apoi i-am pus într-o tigaie și i-am turnat apă caldă în ea. Acoperim borcanele cu capacele și le punem în foc. Sterilizați-le în această formă după fierbere timp de 15 minute, și apoi imediat roll. Băncile vor trebui să fie transformate și înfășurate cu ceva cald, apoi lăsate să se răcească. Deschideți compotul de cireșe în timpul iernii și vă rugăm să vă bucurați de o băutură gustoasă și sănătoasă.

Reteta de compot din cireșe și scorțișoară

Există o mulțime de rețete pentru compotul de gătit de iarnă din cireșe, unde este pregătit împreună cu diferite condimente. Cireșul este cel mai bine să le luați:

 • cuișoare;
 • ghimbir;
 • scorțișoară.

Alegeți orice opțiune, în funcție de preferințele dvs. În această rețetă veți învăța cum să faceți un compot de cireșe cu scorțișoară. Luați cutii de trei litri, pe care nu trebuie să le sterilizeze, deoarece fructele nu sunt, de asemenea, sterile, de pildă.

Pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

 • 300 grame de fructe de padure;
 • 200 g de zahăr;
 • 3 litri de apă;
 • jumătate de scorțișoară de scorțișoară.

Băncile trebuie să fie clătite sub robinet, și fructe de padure - o spălare bună. Puteți elimina pietrele de la ele, le puteți lăsa. În fiecare dintre cutii, puneți până la 300 de grame de cireșe și jumătate de scorțișoară. Dacă o găsiți numai sub formă de pudră, atunci un borcan de 3 litri va avea suficientă linguriță de scorțișoară de pudră.

Băncile toarnă apă fiartă în vârf și după 10 minute apa este turnată într-o cratiță mare, adăugăm acolo o ceașcă de apă, deoarece după fierbere va fi deja puțin.

În forma combinată, compotează la fiert, apoi adăugați zahăr la gust și încercați ceea ce aveți. Compotul ar trebui să fie puțin mai dulce decât v-ați gândit, deoarece după ce ați insistat, cireșele vor da mai mulți acizi. Se toarnă cutia cu un compot gata și se rostogolește cu capace. Apoi, umpleți cu apă fiartă.

băutură gata în cutii învelite în căldură și se lasă să se răcească timp de cel puțin douăzeci și patru de ore, apoi stocarea perepryachte pe termen lung, și deschis în timpul iernii.

Reteta pentru compot din cireșe, coacăze și căpșuni

Reteta pentru compot din cireșeAșa cum am menționat deja mai devreme, mulți oameni doresc să se răsfețe în timpul iernii, nu doar cu compot de cireșe, ci cu ceva util și original de gust. Vă recomandăm următoarea rețetă, în care, pe lângă cireșe, în compot adăugați alte fructe, care nu numai că îi dau aromă și gust, ci fac și mai utile.

Pentru a face o băutură cu această rețetă din fructe și fructe de pădure, pregătiți:

 • 200 de grame de cireșe;
 • 100 de grame de coacăz și căpșuni;
 • 200 grame de zahăr;
 • câteva litri de apă.

Un ingredient cheie al băuturii ar trebui să fie în continuare cireșe, dar componentele auxiliare - coacăze și căpșuni, să ia în propria sa discreție, poate lua doar o singură opțiune, și, probabil, două, ambele. Strawberry compot pot fi selectate pentru chiar și coacăze cele mai mărunte și a băuturilor va fi destul de destul de multe atât de multe vase separat este puțin probabil să reușească.

Puneți mai întâi cireșele în borcan, înainte de a le spala bine. Apoi adăugați căpșunile spălate, scoțând tulpinile din ea. Spălați coacăzul, îndepărtați frunzele, dar îl puteți pune într-un borcan direct cu crengi. Turnați un pahar de zahăr într-un borcan și umpleți-l cu apă clocotită pentru aproximativ două treimi. Apoi amestecați tot conținutul până când zahărul se dizolvă complet. Dacă nu o faceți imediat, atunci borcanul deja înfășurat va trebui să fie zdrobit, astfel încât zahărul se va dizolva.

Cu apă fiartă, cutiile se varsă peste gât și apoi se rostogolesc cu capace. Când totul este gata, întoarce-le cu capul în jos și le înfășurați. În această stare, trebuie să fie păstrate o zi sau două, încât compotul să poată dobândi culoarea și gustul bogat. Apoi lăsați-l să se păstreze până la iarnă.

Reteta pentru prepararea compotului clasic cu oase

Dacă în prima reteta a compotul de cireșe clasic poate fi curățat de oase, apoi, în acest caz, nu este necesar să se facă, în consecință, acesta este cel mai simplu si rapid compotul de cireșe reteta piesa de lucru pentru iarna.

Și, de asemenea, fructe de padure întregi cu oase - aceasta este o garanție că ei păstrați cantitatea maximă de vitamine. În plus, cireșele, extrase din astfel de compot în timpul iernii, pot fi folosite pentru prepararea diferitelor deserturi.

Ingredientele pentru această rețetă sunt simple (pe baza unui recipient de 3 litri):

 • 0,5 kg de cireșe;
 • 150 de zaharuri;
 • apă prin ochi.

Compot de cireș pentru iarnăBorcanul în care veți păstra compotul trebuie să fie pre-spălat cu sifon. Acesta poate fi sterilizat sub abur cu un capac. Clătiți fructe de padure sub apă curgătoare, îndepărtați frunzele și butașii. Apoi se toarnă într-un borcan și se toarnă cu apă clocotită. Acoperiți recipientul cu un capac și lăsați-l să se fierbe timp de aproximativ 20 de minute. Apoi turnați apa într-o cratiță și lăsați fructele. Adăugați zahăr în apă, amestecați totul și aduceți la fierbere. Într-o formă fierbinte, siropul este turnat din nou în borcan și închideți-l cu un capac.

În timpul iernii, îl puteți deschide și puteți încerca un compot gata preparat.

Desigur, acest lucru este departe de toate retetele pentru prepararea de compot acasă de cireșe pentru iarnă. Dar dacă nu ați făcut-o niciodată singur, puteți începe cu cea mai simplă rețetă și apoi puteți încerca să gătiți ceva mai complicat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Semințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnăSemințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnă
Cum să faci lichior de cireșe la domiciliuCum să faci lichior de cireșe la domiciliu
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Retete pentru fabricarea de compot din lemn de rasRetete pentru fabricarea de compot din lemn de ras
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
» » Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă
© 2021 amigdas.com