amigdas.com

Dulce dovleac și caracteristicile de pregătire a acesteia

Dulceață uscatăMasina de dovleac uscata este un preparat unic si incredibil de util. Particularitatea sa este că legumele își păstrează toate mineralele și vitaminele atunci când sunt prelucrate. Poate fi uscat în diverse moduri, cel mai adesea pentru aceasta este folosit un cuptor sau un uscător special. Pe baza uscării, puteți găti tot felul de feluri de mâncare: deserturi, prime cursuri, carne, salate. O pulbere de dovleac dă coacerea un aspect atractiv și un gust original.

Sfaturi pentru gătit

Cucerita uscată sau uscată este bună deoarece poate fi mâncată în loc de fructe uscate, este perfectă ca o gustare ușoară pe drum sau pentru copil la școală.

Puteți să uscați dovleacul, indiferent de varietate, dar este mai bine să alegeți legumele de toamnă cu piele groasă. Acestea se vor dovedi mai gustoase și mai repede vor fi gata de utilizare.

Dovleacul pentru uscare ar trebui să fie selectat copt, fără pete și nealcoolizat, în întregime. Este mai întâi să fie spălat și tăiat, îndepărtați insulele și semințele. Se tăie crusta și se taie leguma după cum urmează:

 • mici cuburi (de exemplu, pentru fructe confiate);
 • plăci (pentru așchii);
 • dungi înguste (ca ingredient pentru salate, supe și alte feluri de mâncare).

O altă piesă trebuie procesată înainte de a începe să se usuce. De exemplu, prin blanching. Îndepărtați-le în apă clocotită timp de două minute. Acest lucru va păstra culoarea strălucitoare a legumelor atunci când este uscată. Iar pentru a le proteja de deteriorare și dăunători, se recomandă tratarea acestora în soluție salină.

Puteți să uscați dovleacul în mod natural. În acest scop, utilizați următoarele dispozitive:

 • cuptor electric sau gaz;
 • aerogrill;
 • uscare specială.

Temperatura și timpul de procesare depind de varietatea legumelor, grosimea pieselor și tipul de aparat. În medie, temperatura de uscare este cuprinsă între 50 și 85 de grade. În forma finită, piesele trebuie să-și păstreze elasticitatea, dar să nu rămână pe mâini.

Uscarea naturala

Dulce dovleacÎn acest caz, bucățile de dovleac ar trebui să fie plasate pe un grătar sau pan într-un strat și să le pui la soare. Acest lucru se poate face pe balcon, verandă sau chiar pe acoperișul unei case de țară.

Sub lumina directă a soarelui dovleacul poate fi uscat pentru o săptămână sau puțin mai mult, dar numai dacă vremea este uscată și caldă. Pentru al proteja de insecte și praf, puteți acoperi cu o cârpă de tifon.

Manuale, puteți usca felii de dovleac și peste o sobă de gaz. Tăierea cu un ac este plasată pe o linie de pescuit sau pe un fir de nailon și suspendată deasupra plăcii și așteptați până când lichidul se evaporă complet din produs.

Pregătirea în cuptor

Înainte de a pune dovleacul să se usuce în cuptor, este blantit. Timpul de uscare este de aproximativ 6 ore. Pentru 1,5 - 2 kilograme de produs luați două litri de apă și puțină sare.

Gătirea ar trebui făcută astfel:

 • Spălați dovlecii și uscați-le pe un prosop de hârtie;
 • Tăiați coaja și îndepărtați entrails;
 • tăiați dovleacul în dungi egale egale cu aproximativ un centimetru grosime;
 • pregătiți un recipient cu apă de gheață;
 • Îndepărtați felii în apă fiartă sărată timp de două minute, apoi puneți-le într-o șuviță și lăsați-le să se scurgă în apă;
 • Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 55-65 grade;
 • Puneți felii într-un singur strat pe tava de coacere, astfel încât să nu se atingă reciproc;
 • puneți-l în cuptor timp de 5 ore, lăsați ușa ușor deschisă astfel încât umiditatea să se poată evapora în timpul evaporării;
 • după 5 ore, creșteți temperatura la 80 de grade și uscați pentru încă 2-3 ore.

Gata uscată de dovleac rece. Împrăștiați-o pe borcane de sticlă și depozitați-le într-un loc uscat.

Utilizarea uscătorului de alimente electrice

Există dispozitive speciale pentru uscarea diferitelor produse. Taierea legumelor în acest caz este cea mai bună în bucăți mici, astfel încât acestea să fie mai bine procesate.

Pentru 2-3 kilograme de dovleac, luați 3 litri de apă și o lingură mare de sare. Pregătirea arată astfel:

 • Spălați legumele, tăiați, îndepărtați entrenele și coajați;
 • Sectiile se taie mai intai in felii subtiri, apoi mici cuburi de aceeasi dimensiune, dar tineti minte ca dupa uscare nu cad in gaurile de gratar;
 • apoi sunt blancate, așa cum este descris mai sus. Apoi se răcește în apă rece și se usucă;
 • Pe o grătar se întindea bucăți de dovleac, care nu se atingeau între ei;
 • În funcție de puterea dispozitivului, setați temperatura medie și așteptați până când este gata. Dacă este de aproximativ 90 de grade, atunci procedura va dura 4-5 ore, dacă este mai mică de 50 de grade, apoi de 12 ore.

După întreținere, dovleacul uscat va scădea aproximativ de două ori. Când este gătit într-un uscător special, acesta va ieși incredibil de gustos și parfumat.

Uscat dovleac în gătit

Uscarea dovleacului după gătit este complet pregătită pentru utilizare în formă pură. Dar poate fi folosit ca ingredient pentru diferite feluri de mâncare, iar un alt dovleac poate fi uscat prin această sau rețetă, pentru a obține chips-uri utile sau pulbere și alte feluri de mâncare. Piesele uscate, gata preparate, pot fi adăugate în supele-piure, pre-digerându-le în apă sărată.

Pentru iubitorii de snacks-uri neîndulcite, vă va plăcea rețeta pentru chipsuri de dovleac. Puteți să le gătiți în cuptor sau în același uscător.

Uscat de dovleac de gătitÎn primul rând, leguma este tăiată în părți mari, entrenele sunt îndepărtate și coapte în cuptor la o temperatură de 170 grade direct cu pielea. În funcție de dimensiunea pieselor, timpul de coacere este de aproximativ o jumătate de oră.

Atunci când leguma este gătită, se răcește și se extrage cu o lingură de pastă la coaja. De la un dovleac cântărind aproximativ 2 kilograme veți primi 2 pahare de celuloză. Este împrăștiată pe un palet cu un strat subțire, aproximativ un frunză de sticlă pe un pahar. Timpul de uscare este de 16 ore, iar temperatura este de 55 de grade. Ca urmare, straturile subțiri de portocaliu se vor întoarce, sunt foarte fragile și se vor sparge ușor. Chipsurile pot fi depozitate mult timp într-un recipient din sticlă.

Astfel de foi pot fi folosite într-o formă pură sau pot face o pulbere pe baza lor. Pentru a face acest lucru, acestea sunt măcinate într-o mașină de măcinat cu carne sau într-o mașină de măcinat cafea. Când este combinată cu apă, vine un puf de dovleac foarte gustos și, de asemenea, se adaugă cu diferite produse pentru întărirea generală a corpului, reducând colesterolul și stabilizând activitatea intestinelor și rinichilor. În acest scop, este înmuiat în apă în proporția de un sfert din pulbere într-un pahar de apă, apoi se adaugă la carne sau supa. În pudră, puteți alimenta carnea sau peștele sau adăugați-o în făină atunci când faceți produse din făină.

Cum să faci fructe confiate

Fructe confiate cu dovleac pot fi preparate într-un uscător electric. Pentru a le oferi o aromă originală, puteți adăuga condimente sub formă de ghimbir sau scorțișoară, precum și portocale sau lămâi. Pentru 500 g de dovleac se ia un pahar de zahăr și o crustă de portocală, condimente pe gust.

Pregătirea este după cum urmează:

 • tăiați dovleacul în bucăți, umpleți-l cu zahăr și lăsați-l să fiarbă câteva ore până când se eliberează sucul;
 • adăugați mirodenii și coaja de portocală în formă feliată;
 • Mutați conținutul într-o cratiță, puneți-l pe foc și gătiți timp de cinci minute;
 • scoateți din căldură și apăsați timp de 6 ore;
 • gatiti din nou continutul timp de cinci minute si insistati timp de trei ore;
 • așezați piesele pe un palet acoperit cu pergament;
 • puneți în uscător timp de 6 ore.

Și fructele confiate pot fi preparate cu lămâie. Sunt pregătite pentru o lungă perioadă de timp, dar se vor dovedi a fi foarte originale și gustoase. Pentru 2 kg de dovleac ia 600 de grame de zahăr, jumătate de pahar de zahăr pudră, două lămâi și apă.

Pregătirea este:

 • Pulpă de dovleac taiată în cuburi mici de 2 cm;
 • umpleți-l cu zahăr și melodie în timpul nopții. Când dovleacul părăsește sucul, acesta trebuie turnat într-un recipient separat;
 • curățați lămâile, îndepărtați oasele și le radeți. Se toarnă masa în sucul de dovleac și se amestecă totul și se pune în foc;
 • la foc mediu, se fierbe și se fierbe, amestecând constant, timp de 3 minute;
 • împrăștiați lichidul, adăugați dovleacul și puneți totul pe foc. Gatiti aproximativ o ora si jumatate inainte de ingrosare;
 • aruncați reziduurile lichide și întindeți conținutul;
 • răspândit pe hârtie de ceară;
 • uscat într-un uscător la 50 de grade în modul de convecție timp de 12 ore;
 • lăsați legumele să se răcească;
 • Pulverizați-le cu zahăr pudră și transferați-le într-un recipient de sticlă pentru depozitare.

Fructe confiate pot fi administrate copiilor în loc să cumpere bomboane. Ele nu sunt doar foarte gustoase, ci conțin și un număr mare de ingrediente utile.

Bomboane de dovleac și ciocolată

O altă opțiune pentru a face dulce pe baza de dovleac uscat de dovleac este bomboane cu un gust de banane. Pentru ei, trebuie să luați o jumătate de kilogram de pastă de dovleac, coapte în cuptor. Apoi adăugați banana, zahăr și bate-o cu un blender. Puneți cartofii piureți pe un palet și transformați într-un uscător timp de 12 ore. Bucățile de dovleac se dovedesc a fi plastic și moi, trebuie să fie răsucite cu un tub și tăiate în porții.

Și pentru a face ciocolata neagră obișnuită mai utilă, poate fi suplimentată cu fructe confiate, semințe uscate, precum și stafide și caise uscate.

Stafele și caisele uscate în cantitate de 50 grame sunt înmuiate în apă caldă timp de câteva minute, apoi se usucă pe un prosop de hârtie. Semințele de dovleac se usucă în cuptor timp de o jumătate de oră la o temperatură de 160 grade cu agitare constantă.

200 de grame de ciocolată sunt topite într-o baie de apă, turnate pe pergament preparat, presate cu caise uscate, stafide, fructe confiate și semințe de dovleac. Se răcește timp de două ore, apoi se taie în bucăți și se pune în frigider.

Dulceață dulce are un gust neobișnuit, astfel că atunci când se usucă soiuri dulci de zahăr, nu este nevoie să se adauge zahăr, deci va fi cel mai util. Chips-uri sau piese dulci pot fi luate pentru a lucra sau de studiu ca o gustare, și pot fi gătite la domiciliu, chiar și într-un cuptor convențional.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se păstrează dovleci în casă în timpul ierniiCum se păstrează dovleci în casă în timpul iernii
Cum să coaceți în cuptor într-un dovleac?Cum să coaceți în cuptor într-un dovleac?
Dovleacul de dovleac pentru iarnă: rețete și sfaturi rapideDovleacul de dovleac pentru iarnă: rețete și sfaturi rapide
Cum sa faci piure de dovleac: retete si sfaturiCum sa faci piure de dovleac: retete si sfaturi
Caracteristicile recoltei de dovleac pentru iarnă: sfaturi și rețeteCaracteristicile recoltei de dovleac pentru iarnă: sfaturi și rețete
Dovleac dovleac în multivariate: rețete și beneficiiDovleac dovleac în multivariate: rețete și beneficii
Retete terci de mei cu dovleac in multivarkRetete terci de mei cu dovleac in multivark
Retete pentru fabricarea sucului de dovleac la domiciliuRetete pentru fabricarea sucului de dovleac la domiciliu
Bomboane de dovleac - rețetă simplă și delicioasă în cuptorBomboane de dovleac - rețetă simplă și delicioasă în cuptor
Rețetă cum să gătești un dovleac într-o multicrewRețetă cum să gătești un dovleac într-o multicrew
» » Dulce dovleac și caracteristicile de pregătire a acesteia
© 2021 amigdas.com