amigdas.com

Salata "zece" pentru iarnă. Rețetă pas cu pas

Zece de vineteÎn vremurile moderne, când aproape toate felurile de legume pot fi achiziționate gata într-un magazin, se pare că de ce să pregătim un fel de conservare pentru iarnă acasă? Se pare că există un sens! Și veți înțelege acest lucru dacă încercați o salată de 10 pentru o iarnă de vinete. Este doar un aperitiv delicios, un omagiu pe care nu-l veți găsi la niciun producător care păstrează această legume.

De ce este reteta pentru aceasta salata pentru iarna este numita o duzina? Răspunsul este foarte simplu. De fapt, toate legumele pentru acest fel de mâncare sunt luate în cantitate de 10 bucăți. Acest lucru rezultă din rețeta de mai jos.

Lista ingredientelor necesare prin prescripție

 1. Zece bucăți de vinete,
 2. Zece bucăți de ceapă,
 3. Zece bucăți de ardei gras,
 4. Zece bucăți de roșii,
 5. Zece căței de usturoi,
 6. Două linguri de sare,
 7. O sută de grame de zahăr,
 8. Două sute de grame de ulei vegetal,
 9. O sută de grame de oțet de cidru de mere (9%),
 10. Piper negru la gust (conform rețetei, se recomandă o linguriță).

Pregătirea containerelor de sticlă pentru salată de vinete

Înainte de a începe să pregătiți o salată de vinete pentru iarna, avem nevoie sterilizează borcane de sticlă, în care se va depozita o gustare gata preparată.

Pot exista mai multe moduri de tratare termică a recipientului, dar în orice versiune, cutiile trebuie mai întâi spălate bine:

 1. Nuanțe de gătit în salatăAm plasat recipientele de sticlă într-un cuptor rece și calcinat timp de cel puțin zece minute. Scoateți recipientul din cuptor ar trebui să fie încă fierbinte.
 2. Sterilizarea pe abur. Pentru aceste cutii răsturnate pus gât în ​​jos pe tigaie sau fierbătorului cu apă rece sau caldă, care este adus la reflux și se menține zece minute.
 3. Cu un cuptor cu microunde. Țara este umplută cu apă sub gât, instalată într-un cuptor și adusă la fierbere.

Dintre cele trei opțiuni primele două sunt mai fiabile.

Pregătirea legumelor

Ei bine, atunci. Începem pregătirea legumelor pentru o salată din vinete pentru iarnă. Vă oferim o rețetă pas cu pas cu o fotografie pe care chiar și un începător o poate stăpâni în gătit.

În primul rând, toate legumele trebuie să fie spălate bine și uscate cu prosoape de hârtie. Nu avem nevoie de umezeală excesivă.

Apoi, se spală ceapa și se taie în cuburi mari.

Vinetele, de asemenea, tăiate în cuburi sau lobule rotunde, în cazul în care legumele în diametru nu sunt mari.

Din piper este necesar să se scoată miezul cu semințe și să se taie bucăți care, în dimensiune, vor corespunde dimensiunii vânatului.

Roșiile ar trebui să fie eliminate tulpini și, în consecință, de asemenea tăiat în cuburi.

Usturoiul trebuie curățat și verificat cu atenție pentru defectele care trebuie tăiate.

Reteta permite diferite versiuni de feliere legume. Dacă vă plac bucățile mai mici, atunci vă rog. Principalul lucru este că toate componentele din legume ar trebui să aibă aproximativ aceeași dimensiune.

Prepararea salatei din vinete pentru iarnă

Salata o duzină de piese pentru iarnăAlegeți o cratiță în care se pregătește salata noastră "zece". Pentru această rețetă, este de dorit să fie cu fundul gros și nu emailate.

Apoi, puneți farfurii alese pe foc, turnați ulei în ea și așteptați ca conținutul să se încălzească în mod corespunzător, se toarna ceapa intr-o tigaie. Se prăjește ușor până se aprinde aurul.

După ce adăugăm vinetele. Se prăjește cu ceapă timp de două până la trei minute și se reduce căldura la minimum.

Apoi, trimitem piperul și roșiile preparate bulgărești în tigaie.

Se amestecă bine ingredientele și se adaugă sare, zahăr și piper negru măcinat. Atunci când legumele sunt bine lăsate suc, focul ar trebui să fie ajustat la o astfel de putere încât a existat o fierbere slab. în continuare, salata de salata 30 de minute, apoi adăugați oțetul și lăsați-l să stea încă 10 minute.

După adăugarea la tigaia tocată sau pierdută prin usturoiul de presă (rețeta permite ambele opțiuni) și după cinci minute opriți focul.

Apropo, pentru cei cărora le place mai mult, poți să adaugi puțin gustări de ardei iute împreună cu usturoi. Uneori rețeta poate fi ușor variată.

Salată caldă din vinete pentru iarnă se pune în cutii preparate, se rostogolește cu capace fierte și se înfășoară într-o pătură. O zi mai târziu, produsul finit poate fi deja eliminat într-o locație de depozitare permanentă. Este de dorit ca acesta să fie un spațiu închis și rece.

Această rețetă este foarte simplă, iar rezultatul depășește toate așteptările.

Salata de iarnă din vinete este excelentă combinate cu feluri de mâncare din carne. Este bine atat cald cat si rece. De asemenea, poate fi folosit ca o farfurie separată sub formă de gustări.

Pregătiți o salată delicioasă de vinete cu această rețetă, iar gospodăria dvs. și oaspeții vor fi încântați de abilitățile dvs. culinare.

Fiecare gospodină bună are, de obicei, propria listă de feluri de mâncare preferate pe care doriți să le gătiți din ce în ce mai mult. Suntem siguri că această rețetă de salată de trandafiri "Ten" va lua de asemenea un loc de onoare în lista generală a rețetelor dvs. selectate.

Și ... apetitul!

Salata de zece de legume
Caracteristicile preparării salatelorCe este necesar pentru o duzină de salateCum să pregătești o salatăCum sa faci o salataSalata o duzină de piese pentru iarnăSalata de vineteCaracteristici de preparare a unei salate din legumeSalata pentru iarnaSalata în borcane pentru iarnăSalata o duzină de piese pentru iarnă
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnăRețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnă
Variante de rețete pentru fasole de fasole pentru iarnăVariante de rețete pentru fasole de fasole pentru iarnă
Cele mai bune retete de vinete pentru iarnăCele mai bune retete de vinete pentru iarnă
Rețeta pentru vineteRețeta pentru vinete
Retete pentru prepararea salatei de iarnă "Alenka" din sfecla roșieRetete pentru prepararea salatei de iarnă "Alenka" din sfecla roșie
Salata din dovlecei și roșii pentru iarnăSalata din dovlecei și roșii pentru iarnă
Cele mai bune retete pentru prepararea vinetelor pentru iarnaCele mai bune retete pentru prepararea vinetelor pentru iarna
Retete pentru salate din vinete cu fasole pentru iarnăRetete pentru salate din vinete cu fasole pentru iarnă
Rețete rapide pentru gătitul vinetelor în coreeană pentru iarnăRețete rapide pentru gătitul vinetelor în coreeană pentru iarnă
Rețete pentru salată "limba maternă" din vinete pentru iarnăRețete pentru salată "limba maternă" din vinete pentru iarnă
» » Salata "zece" pentru iarnă. Rețetă pas cu pas
© 2021 amigdas.com