amigdas.com

Câtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apă

Castraveți castravețiMulte gospodine sunt interesate de întrebarea: ce ar trebui să fie muratura pentru castraveți? La urma urmei, din castraveți marinate, sărate, puteți pregăti o cină adevărată sau le puteți servi ca o gustare completă și delicioasă. Principalul lucru este să faci o salată în mod corespunzător. Articolul descrie diferite opțiuni pentru prepararea saramurii. Printre ei, fiecare gospodină va găsi cea mai bună rețetă pentru ea însăși.

Pickle pentru castraveți murate

Pentru această rețetă ușoară și rapidă, este bine să luați castraveți mici (castraveți). Pregătindu-le pentru această rețetă, Castraveții gustoase pot fi gustați în câteva ore. Este adevărat că legumele gătite în acest fel nu pot fi stocate mult timp.

Sunt necesare următoarele produse:

 • Mărturii de mărar și umbrele (pot fi înlocuite cu semințe);
 • bay de frunze;
 • piper negru și dulce;
 • stejar, coacăz, frunze de cireșe;
 • hrean;
 • usturoi;
 • 2 linguri. l. sare pe 1 litru. apă.

Cum să mănânci castravețiToate aceste ingrediente, cu excepția sarii, sunt luate arbitrar, la discreția lor.

Înainte de turnarea saramurii pe această rețetă, legumele trebuie preparate: schimba frunzele și condimentele. Apoi se toarnă cu apă clocotită cu adaos de sare. Se acoperă cu o placă și se lasă să se răcească complet. Proaspăt sărate castraveți gata!

Este important aici, în timp, într-o zi să drenăm saramura, astfel încât legumele să nu se dovedească a fi sărate. Pastrati aceste castraveti in frigider.

Sare cu apă minerală (pe litru)

Produse necesare:

 • 4 linguri. l. sare de mare;
 • mărar verde (buchet);
 • usturoi (cap).

Sarea trebuie mai întâi dizolvată în apă minerală. Apoi se toarnă soluția rezultată de castravete cu mărar. Închideți recipientul cu ele și plasați-o timp de o zi în frigider. Retetele pentru aceasta reteta sunt castraveti excelenti, gustoase, crocante, sarate. Puteți adăuga o varietate de condimente, unele plante.

Modul rece de sărare

Această versiune a saramurii va necesita apă rece. Pe un litru luați o lingură de piatră, o sare mare cu un vârf.

În câteva zile aveți nevoie de castraveți țineți într-o cameră cu temperatura camerei. După aceasta, continuați să păstrați în frigider. A doua zi puteți încerca o gustare.

Nu vă speriați dacă saramura devine noros în primele zile. Ar trebui să fie așa. În timp, umplutura devine transparentă.

Castravete uscate

Chiar și în cutiile obișnuite, puteți prepara castraveți sărate, care amintește de butoi, conform acestei rețete.

Castraveți castravețiSe va lua o cantitate mare de sare: pe litru de apă fiartă - 2 linguri complete. Este de dorit să alegeți o piatră mare. Nu folosiți iodați în nici un fel! Sarea se dizolvă și se lasă puțin timp să stea. În partea de jos va fi un sediment, nu ar trebui adăugat la cutie.

Castraveții trebuie să fie pregătiți în mod corespunzător în avans: câteva ore să stea în apă rece. Ca sărare, va fi probabil necesar să se toarnă saramură la fiecare 2 zile.

Se toarnă castraveți până la vârf. Închideți numai cu capacele din plastic. Păstrați-vă într-un loc răcoros. Este important ca temperatura să nu fie negativă.

La început, va fi fermentație, spumă. Nu te teme de asta. Fermentația va dura o lună și jumătate. Ca rezultat, veți obține castraveți delicioși murate.

Prepararea muratului pentru castravetele ușor sărate (pe litru de apă)

Baza saramurii, desigur, include apa si sarea. Adăugați adesea pentru a da un gust special de o varietate de condimente, ierburi, condimente.

Fiecare gazdă dorește să obțină legume delicioase și crocante. Prin urmare, se recomandă adăugarea frunzelor de hrean, cireș, stejar, coacăz. Este important atunci, înainte de închiderea cutiilor, să nu uitați să le eliminați.

Delicios castraveți murateLa aperitiv a dovedit parfumat, picant, este necesar să se adauge coriandru, cuișoare. Condimente clasice: frunze de dafin, marar, piper dulce (3 - 4 mazăre). Atunci când se prepară un saramură pe litru de apă, trebuie să se ia o unitate.

Puteți adăuga usturoiul, dar nu exagerați. Un litru de apă va fi suficient pentru un dinte mediu. Dacă doriți să adăugați hrean, atunci este necesar un pic pentru un litru. Puteți adăuga, de asemenea, un sfert din ardeiul fierbinte, uscat de tarhon pe vârful cuțitului.

Castravete proaspăt sărate

Modul rece de sărare

Biletul pregătit în acest mod poate fi stocat pentru o perioadă lungă de timp sau poate fi utilizat în câteva zile. În orice caz, veți obține fructe delicioase, crocante.

Numărul de saramură pe borcan de un litru: 2 - 4 cupe. Acesta va necesita 70 de grame de sare (2 linguri cu un tobogan). Castraveții sunt turnați de mai multe ori. Înainte de terminarea finală, cutii de castraveți rămân în saramură timp de 30 până la 60 de minute. Cel mai bine este să folosiți un litru și jumătate de litru.

În saramură fierbinte

Castraveții sărați, preparați prin această metodă, vor fi pregătiți pentru a doua zi.

Pentru prepararea unei variante clasice a rețetei este necesar să se ia:

 • umbrele de marar;
 • piper negru - 5 bucăți;
 • sare de piatră 55 g;
 • Aspirina în comprimate - o pastilă.

Apa trebuie fiartă și dizolvată în sare. Castraveții se răspândesc dens într-un borcan, schimbând piperul și mărarul. Se toarnă toată saramura. Apoi, trebuie să sterilizeze, să adăugați o pastilă și să închideți borcanele.

Castraveți cu oțet

Câtă sare este necesară în acest caz? Pe un litru de apă în acest caz este necesar să luați:

 1. 3 linguri. l. zahăr;
 2. 2 linguri. l. sare mare;

Conserve de castravețiLegumele sunt pre-spălate și lăsată să stea câteva ore în apă rece. Apoi legumele trebuie clătite din nou și răspândite în cutii preparate.

Prepararea saramurii: se toarna un litru de apa in tigaie, adauga la el toate ingredientele pentru saramura. Se fierbe timp de 3 minute. Castroanele se toarnă în saramura pregătită. Se acoperă cu capace și se lasă să stea timp de 30 de minute.

Apoi, saramura este drenata, fiarta pentru cateva minute, si din nou castraveti sunt turnate in ea. În fiecare borcan de litri trebuie să adăugați o lingură de oțet. După aceea, băncile trebuie să fie înfășurate, transformate și învelite. Așteptați răcirea completă. Acum gustarea poate fi mutată în pivniță.

Rețetă de brânză pentru borcan de trei litri

Aveți nevoie de o bancă:

 1. litru de apă;
 2. 2 linguri. l. sare;
 3. 3 linguri. l. zahăr.;
 4. mirodenii preferate.

Rețetă brânzăTrebuie să umpleți castraveții de două ori. Primul - apă fierbinte, fierbinte, fierbinte. În jumătate de oră va trebui să fie drenat.

A doua oară, se umple cu o soluție salină pregătită. Se adaugă la fiecare borcan de trei litri o linguriță de oțet și se rostogolește.

Acest lucru nu este în nici un caz toate retetele de saramură existente pentru castraveți. Merită să încercați o varietate de opțiuni. Sigur că există cea mai potrivită și preferată rețetă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castravețiRețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castraveți
Reteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarnaReteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarna
Rețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnăRețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnă
Castraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețeteCastraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețete
Marinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioaseMarinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioase
Rețetă pas cu pas a castraveților murate cu pozeRețetă pas cu pas a castraveților murate cu poze
Metode și rețete pentru recoltarea castraveților pentru iarnăMetode și rețete pentru recoltarea castraveților pentru iarnă
Rețetă pentru castraveți gustoase, ușor sărate, cu apă receRețetă pentru castraveți gustoase, ușor sărate, cu apă rece
Prelucrări în cutii de conserve pentru iarnă: castraveți crocabili muratePrelucrări în cutii de conserve pentru iarnă: castraveți crocabili murate
Rețete de castravete proaspăt sărateRețete de castravete proaspăt sărate
» » Câtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apă
© 2021 amigdas.com