amigdas.com

Vin din mere - retete pentru gătit acasă

Modalități de preparare a vinului de mere la domiciliuUna dintre cele mai delicioase și sănătoase băuturi făcute cu suc de mere este vinul de mere. Orice cunoscător al vinului bun are propria rețetă specială pentru pregătirea sa. În fiecare an, orice grădinar are un număr considerabil de mere, de diferite feluri și pentru gusturi diferite.

Firește, pentru a arunca un produs atât de apetisant și necesar, pur și simplu nu ridică mâna. Deci, și vreau să salvez toată atracția de la merele cultivate în casă în versiunea vinurilor chic. În plus, numeroși devotați de vin observă lipsa de naturalitate în băuturi și preferă să facă vinuri de casă fără ajutorul altora.

Ce mere trebuie să aleagă pentru a găti vin

Caracteristicile alegerii merelor pentru fabricarea vinuluiSucul de mere este considerat o materie primă bună pentru prepararea vinului parfumat și natural inimitabil fără adăugarea drojdiei și a alcoolului. Vinul păstrează calitățile necesare de mere și miros, cetatea vinului de mere, ca regulă, este de 10-12 °.

Prescriptie vin de mere de casă în conformitate cu formula și gust mai degrabă smacks cidrului, cu onoruri care vin din suc de mere, frunze, mai puternic datorită adăugării numărului necesar de glucoză (zahăr).

Și, de fapt, în prepararea de vin de origine din mere sunt utilizate numai produse naturale, structura este reglată elastic, luând în considerare gustul alimentelor, iar rezultatul este o băutură delicioasă cu multe calități necesare.

Pentru a produce vinuri adecvate mere de diferite tipuri. Principala condiție pentru ei este maturitatea și saturația. Puteți utiliza soiuri verzui, gălbui, stacojiu, prematur sau întârziat și, de asemenea, le puteți combina.

Trebuie să se țină cont de faptul că fructul sau fructul necorespunzător căzut la pământ se potrivește pentru fabricarea vinurilor uscate, cu toate acestea, nu pentru desert. Produsele vinicole de origine, fabricate din mere și de vară, nu durează mult.

Destul de potrivit pentru prepararea produselor vitivinicole toamna și iarna mere. Dar merele îndulcite (sălbatice) sunt potrivite pentru vinurile de masă. Dulce, având o aciditate scăzută și un conținut considerabil de zahăr, sunt perfecte pentru obținerea vinurilor de desert.

Un buchet de fructe va fi extrem de bun, dacă luați 2-3 părți de mere dulce și tartă și 1-2 părți acidice în conformitate cu acest lucru. Distribuite în plus, combinații de mere: în funcție de o parte din merele dulci, tartă și 2 părți de acid, dulce și tartă în raport 1: 3 sau 2: 1.

Toate acestea ar trebui luate în considerare la selectarea fructelor pentru producerea vinului din acestea. În acest caz, rezultatul va fi extrem de previzibil.

În unele rețete se recomandă să se dilueze sucul de mere cu apă, totuși băuturile din sucul cel mai pur ieșesc, în mod semnificativ un gust mai bun și mai prosper (mai apetisante și mai confortabile). Diluarea cu apă este acceptabilă atunci când se aplică fructe nefertilizate sau foarte acide. Subaciditatea excesivă este redusă cu o cantitate mică de apă - o sută de mililitri pe 1 litru de suc.

Cea mai simplă și mai simplă rețetă pentru vinul din mere

O reteta simpla pentru fabricarea vinului de mere la domiciliuMetoda de extracție a sucului este gratuită. În cazul în care aveți un storcător electric, problema este mult simplificată. Dar, în plus, este potrivit și motor.

Dacă mecanismele de mai sus nu sunt disponibile, atunci utilizarea mistrie cu scopul de a zdrobi mere sau un măcinător de carne. Apoi, strângeți nectarul cu tifon sau apăsați.

Următoarele ingrediente sunt necesare pentru preparare:

  • mere - 15-20 kg;
  • zahăr la gust, dar nu mai puțin de 150 de grame pe litru de suc de mere.

Curățați produsele de murdărie, frunze, semințe și putregai, folosind o cârpă sau o perie. Nu se recomandă spălarea merelor cu apă, deoarece este necesară o opara specială, care trăiește în pielea merelor, în scopul fermentării. Atunci trebuie obține suc de mere.

Rezultatul muncii efectuate va fi un cartof subțire piure. Se impune presare nectar sau piure semi-lichid se toarnă în vase mari (cratiță, baril, capacitate). Nu acoperiți capacul, dar acoperiți cu tifon, pentru a vă proteja împotriva insectelor și mugurilor. Nectarul cu pastă rămâne să rătăcească timp de 2-3 zile.

În această perioadă, drojdia sălbatică se formează în amestec și va fi împărțită în cel mai curat nectar și celuloză care se va depune pe fund. inițial este necesar să se interfereze cu pasta cu suc, o spatulă din lemn sau o trestie - aceasta ajută drojdia să intre în nectar.

În cea de-a treia zi, scoateți capacul dens al pastei cu o sticlă. Ca rezultat, vasul rămâne nectar pur, cu o cochilină îngustă. În must (sucul fermentat) trebuie să apară micocoderm, o băutură simplă și o aromă specială de oțet și alcool - dovadă că procedura de fermentație a început.

Cantitatea de zahăr pe care o alege fiecare în funcție de definițiile gustului său: de a face un vin uscat - 150-200 de ani este suficient. zahăr, iar pentru desert și mai multe vinuri dulci este necesar să se introducă aproximativ 400 g de zahăr. Dar ar trebui, de asemenea, să menționăm acest lucru adăugați zahăr în etape (prima dată după îndepărtarea pulpei din amestec și a doua după 4-5 zile).

După îndepărtarea pulpei și adăugarea de zahăr, se obține sucul se toarnă în sticle și instalați o etanșare hidraulică pe ele, este vândut în gospodărie. magazine sau se face independent - cea mai ușoară cale este să străpungi degetul cu un ac într-o mănușă de cauciuc și să-l pui pe sticlă.

atunci puneți-l într-un loc întunecat și plecați câteva luni. Și, de asemenea, una dintre principalele condiții în rețeta pentru prepararea de produse de vin de mere este temperatura de depozitare, nu ar trebui să fie mai mult de 20 de grade.

Finalizarea fermentării vinului

Procesul de preparare a vinului din mere dupa fermentare este finalizatFinalizarea procesului poate fi observată din sedimentul de la baza vaselor incolore și în funcție de oprirea bulelor în garnitura de apă pentru o perioadă lungă de timp. În cazul în care fermentația nu se oprește după expirarea a cincizeci de zile, produsul vinicol de origine este necesar filtrați în feluri de mâncare curățate și determinați obturatorul.

Când procesul de fermentație este terminat, băutura poate fi deja consumată, dar poate avea un gust și un miros neplăcut. Să scapi de acele minusuri este necesar să-l îndoiască, fără a atinge sedimentul. Se toarnă în recipiente și plută curată, puse într-un loc întunecat timp de 3-4 luni, cu un regim de temperatură de cel mult 16 grade.

Un astfel de extract îmbunătățește considerabil gustul vinului de casă. Acesta va obține o nuanță frumoasă de chihlimbar întunecat și aroma merelor coapte. Calitate excelentă a acestei băuturi păstrate timp de trei ani, Dacă îl păstrați în întuneric și răcoare, sigilat ermetic.

Există multe rețete diferite pentru a face vinuri acasă din suc de mere, toate sunt destul de simple și ușor de realizat. Aici, de exemplu, este o altă rețetă pentru fabricarea vinului la domiciliu.

Reteta pentru vinul de mere cu adaos de stafide

Avem nevoie de următoarele ingrediente: mere - cel puțin 10 kg - zahăr - aproximativ două kg de stafide - aproximativ 100 de grame.

  • Reteta pentru vinul de mere cu plus de stafide pentru gătit acasăPrepararea foarte simplu și similare cu cele de mai sus: fructele necesare pentru a se pisa mașină de tocat carne, masa rezultată se adaugă zahăr și stafide (nu spălate) - apoi amestecul rezultat a fost se toarnă în sticle de sticlă și pus pe gâtul mănușii.
  • După douăzeci de zile, vinul trebuie filtrat cu tifon pentru a adăuga încă 200 de grame de zahăr și se pune într-un loc rece și întunecat pentru coacere timp de câteva luni.
  • Când vinul din mere și stafide se îngrașă, puteți adăuga o cantitate mică de vodcă de calitate, pentru a opri toate procesele de fermentare. Apoi este îmbuteliat și poate fi consumat.
  • Acestea sunt doar cele mai comune retete pentru a face vinuri acasă, puteți adăuga, de asemenea, alte ingrediente: pere, prune - veți obține un amestec gustos.

Reteta pentru vinuri puternice din mere la domiciliu

Ingrediente pentru: zahăr yabloki- uscate și proaspete - rata de sticlă per kg de alcool yablok- - 300 ml per litru susla- drojdie maia - 300 G.- 800 ml de apă per kg de fructe. Metoda de preparare:

  1. Reteta pentru vinuri puternice din mere pentru gătit acasăPregătiți aluatul. Drojdia diluată în apă caldă las două ore în căldură. De îndată ce sunt semne de fermentare de sus, aluatul este gata.
  2. Merele iau soiurile acru și dulce în proporție de 1: 1 și merele uscate din calcularea a 100 de grame pe kilogram de fructe proaspete. Tăiați merele în sferturi, scoateți cutia de semințe, tăiați fin și turnați apă. Se încălzește amestecul la 60 de grade și se pune timp de două zile în căldură.
  3. După două zile, întindeți mustul prin tifon și stoarceți pulpa. Se toarnă infuzia într-o sticlă. Adăugați aluatul, amestecați, închideți capacul cu un sigiliu de apă și puneți-l în căldură pentru fermentație.
  4. Imediat ce fermentația se oprește, presați vinul filtrat într-un recipient curat, turnați cu alcool și etanșați bine. Vin într-un loc răcoros timp de două săptămâni. Se toarnă vinul tânăr în sticle, se sigilează bine cu dopurile și se trimite în pivniță pentru depozitare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Gem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografieGem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografie
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Apple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructeApple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructe
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
Gătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaieGătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaie
Articole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mereArticole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mere
Pătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnăPătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnă
Reteta si caracteristicile gemului de mere cu scortisoaraReteta si caracteristicile gemului de mere cu scortisoara
» » Vin din mere - retete pentru gătit acasă
© 2021 amigdas.com