amigdas.com

Usturoi, marinat pentru iarnă cu denticule, conform unei rețete la domiciliu

Marinate cuișoare de usturoiUsturoiul este o cămară de microelemente utile (calciu, zinc, seleniu, iod și altele), vitamine din grupa B, PP, C și ingrediente active care întăresc spiritul și sănătatea, crește imunitatea

persoană, sunt tratați pentru boli reci și virale (gripa). Singurul dezavantaj al usturoiului este prezența unui miros ascuțit. Și rămâne mult timp cu un bărbat care a mâncat-o în feluri de mâncare chiar și cu alte alimente, dar usturoiul murat miroase mirosul.

Dificultatea este asta țineți capul de usturoi pentru iarnă, nu este un secret că denticulele, sau unele dintre ele numite lobuli, se usucă foarte repede, își pierd elasticitatea, prospețimea naturală și se transformă în plăci uscate de culoare galben închis. În cazul în care camera este caldă și nu foarte uscat, apoi din aer umed cuișoare de usturoi stânga pentru depozitare se poate mucegai sau germina și proklyutsya direct în cap. În aceste cazuri, nu va mai exista nici o făină de usturoi și va trebui să fie aruncată în gunoi.

Ca urmare, înainte de fiecare gazdă există o întrebare presantă, cum să salvați pentru iarna cultivate și colectate în propria grădină sau cumpărate în toamnă în cultură de calitate de piață de usturoi? Cum de a economisi de la daune, cum ar fi frumos alb de zapada sau alb, cu dungi roz de cap de usturoi, valoroase pentru proprietățile sale microbiologice și un produs gust picant-fierbinte fierbinte?

Există mai multe modalități de a păstra usturoiul pentru iarnă și proprietățile sale benefice:

 • Depozitarea usturoiului într-o pungă de țesutuscarea și măcinarea praf de usturoi;
 • îngheța cuișoare de usturoi proaspăt în congelator;
 • decapare usturoi de usturoi sub formă de căpșuni și alte condimente;
 • depozitare într-un mod natural;
 • capetele de marinare proaspete usturoi;
 • marinarea denticulelor proaspete usturoi.

Luați în considerare mai detaliat procesul de marinare a cuișoarelor de usturoi pentru iarnă printr-o rețetă foarte simplă, dar originală. Această metodă vă permite să păstrați gustul și oligoelementele valoroase care sunt conținute în aceste denticule mici, cu aspect simplu.

Etapele pregătirii usturoiului murat pentru iarnă cu denticule conform rețetei constau în următoarele etape:

 • Pregătirea pentru marinarea materiilor prime (curățare și spălare).
 • Pregătirea articolelor din sticlă și a capacelor (spălare și sterilizare).
 • Amenajarea și opărirea materiilor prime.
 • Marinare.
 • Ambalaj.
 • Stocare.

Consumul de produse prin prescripție:

 • Cuișoare de usturoi în marinadăCuișoare de usturoi (felii) într-un volum de 1,0 litri (cutii de un litru sau două cutii de jumătate de litru).
 • Amestec de ardei - 1 lingura (mazăre de piper roșu, parfumat, alb și negru).
 • Semințe de mărar - 1 lingură.
 • 1/4 cană de oțet de masă (9%).
 • Bay leaf - 2 bucăți.
 • Sare - 1 lingura.
 • Nisip de zahăr - 1 lingură.
 • Apă - 0,6 litri.

ieșire: un litru de cartofi de usturoi.

Vom trece la prepararea gustare picant gustoase, care este perfect pentru carne și pește, preparate calde și reci, în special pentru grăsimi porcine, salinitatea și aspic, sau aspic, la cartofi în piure sau întreg coapte și chiar la sosuri si paste.

Este necesar să respectați această rețetă, astfel încât gustul usturoiului să fie îndulcit-acru și picant.

Pregătirea pentru marinarea materiilor prime: curățarea și spălarea

Prepararea cuișoarelor de usturoi pentru decapareEtapa pregătitoare a rețetei include curățarea cojii și a cochiliei exterioare cuișoare de usturoi.

Mai întâi, luați capul și împărțiți-l în felii. Apoi, lobulii trebuie să fie eliberați de coaja exterioară întărită și acest lucru nu este atât de ușor. Usturoiul este bogat în uleiuri esențiale care se aprind pe pielea mâinilor, încep să o mănânce și nu puteți vorbi chiar despre aroma ascuțită care lovește nasul și irită mucoasa nazală. Pentru a evita aceste consecințe neplăcute, există un mod ușor: trebuie să toarcați cuișoarele de usturoi cu apă fierbinte și să lăsați timp de 10 minute. Totul, acum este posibilă scurgerea apei și curățarea ușoară a denticulelor de pe pielea moale în apă fierbinte și un miros de usturoi ascuțit care după această procedură de apă nu va mai fi.

Când obțineți cuișoare de usturoi frumoase și netede de lapte, acestea trebuie clătite din nou cu apă rece și aruncate într-o gaură pentru a pătrunde în apă.

Pregătirea articolelor din sticlă și a capacelor: spălare și sterilizare

Etapa pregătitoare a acestei rețete, ca atare, nu se referă chiar la procesul de decapare, dar în esență nu este mai puțin important. Scopul principal al acestei etape este alegerea corectă și manipularea tarelor, în care se va depozita recolta de iarnă.

Pregătit pentru decicarea denticulelor, este mai bine să se împacheteze imediat în cutii mici, cum ar fi 100, 250, 500 g. La deschiderea cutiilor cu marinade se recomanda folosirea acestora in timpul două zile, altfel, atunci când interacționează cu aerul, începe să se dezvolte un mediu microbian și bacterian dăunător, iar usturoiul murat își schimbă și culoarea lăptoasă când interacționează cu aerul și începe să se întunece și să devină albastru. Astfel încât recipientele de sticlă sunt selectate sub formă de cutii mici și spălate cu detergenți de spălat vase la domiciliu. Este de dorit să preamestești borcane de sticlă în apă caldă sau să le tratezi într-o mașină de spălat vase cu apă foarte fierbinte.

Bidoanele de sticlă curate curățate trebuie să fie sterilizate, iar acest lucru se poate face în trei moduri. Cel mai simplu este încălzirea într-un cuptor cu microunde sau într-un cuptor încălzit (borcanele sunt așezate într-un dulap rece). În general, cea mai consumatoare de timp se încălzește pentru un cuplu.

Nu sterilizați capacele metalice într-un cuptor cu microunde! Se recomandă fierberea capacelor și a gingiilor pentru 10 minute.

Instalarea și opărirea materiilor prime

Stadiul retetei de decapare "Aranjament si ardere" vorbeste de la sine, si anume:

 • Materii prime de furnalÎn borcanele sterilizate fierte repede și strâns desfăcute uscate într-o coadă de cuișoare de lapte frumoase de usturoi.
 • Se toarnă apă rece într-o cratiță și pune-o pe foc. Aduceți apa la fierbere.
 • Cu apă fiartă deja pregătită, umpleți cu grijă borcanele cu catei de usturoi și acoperiți rapid capacele deja sterilizate.
 • Lăsați piesele de prelucrat timp de 15 minute să se încălzească.

Nu vom pierde timpul și vom trece la următoarea etapă a rețetei: vom pregăti marinada.

decapare

Etapa reteta „marinare“ cel mai important și este de a pregăti un delicios marinată dulce-acrișor și umple acest marinată în borcane de sticlă, care sunt ambalate în catei de usturoi deja albite.

Pregătirea marinadei trebuie făcută cu atenție și pas cu pas:

 • Se toarnă apă rece într-o cratiță și se pune un foc puternic.
 • Aducem apa la fierbere, reducem focul.
 • În apă, adăugați sare și zahăr și amestecați încet cu o lingură de lemn până când acestea sunt complet dizolvate,
 • În soluția de zahăr sare, se toarnă oțet alimentar, ci mai degrabă să ia un util oțet de cidru de mere, și încă o dată se amestecă sosul rezultat, oferindu-i un pokipyatit bun, dar nu mai mult de două minute.
 • Marinada este gata, opriți aragazul și stingeți focul. Închideți capacul pentru a se încălzi.

ambalaj

Stadiul rețetei "Umplere" constă în turnarea cuișoarelor de usturoi în borcane de sticlă cu marinată gătită și răsucirea lor cu capace.

 • Băncile trebuie să fie întoarse la huse pentru a verifica etanșeitatea lorFuzionăm apa din cutii pline cu cuișoare de usturoi și punem condimente în ele (frunze de dafin, semințe de mărar, amestec de piper).
 • Se toarnă în borcane cu căpșuni usturoi căpșuni, mirodenii și condimente gătite marinată fierbinte din tigaie.
 • Închidem borcanele cu denticule umplute de usturoi strâns cu capacele și le rostogolim cu o mașină specială.
 • Băncile cu usturoi se întorc cu capul în jos și se pun pe masă direct pe capac, verificând în același timp etanșeitatea capacului.
 • Închideți și înfășurați o pătură sau o geacă caldă și lăsați conservarea conservată de usturoi conservată pentru o zi înainte de răcire.

depozitare

Această etapă a rețetei de marinare este finală, pentru că este făcută și rămâne doar să scoateți borcanele cu depozitare gustoasă pentru depozitare. Când s-au răcit cutii cu denticule marinate, le-am pus într-un loc răcoros uscat sau în frigider. Poți consuma semifabricate marinate în două săptămâni.

Usturoi, chiar murat - produse cu conținut scăzut de calorii, pentru că în 100 de grame conține doar 42 de calorii, dar în stare proaspătă aceasta nu mananca mult, si catei de usturoi murate pentru iarna pregătit pentru această rețetă acasă, își păstrează toate mineralele și vitaminele, în plus față de C, care este distrusă prin încălzire.

Marinate capetele de usturoi pot fi, de asemenea, în conformitate cu această rețetă, trebuie doar să îndepărtați cu grijă coji de pe cap, fără a separa dinții de axa, și se clătește cu apă rece. Gheața de usturoi mărunțită trebuie depozitată în frigider.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se păstrează usturoiul la domiciliuCum se păstrează usturoiul la domiciliu
Rețete pentru prepararea capetelor de usturoi sărate, ca și în piațăRețete pentru prepararea capetelor de usturoi sărate, ca și în piață
Cum să plantezi usturoi în primăvarăCum să plantezi usturoi în primăvară
Rețete de usturoi marinat sălbatic, beneficii de sănătate ale planteiRețete de usturoi marinat sălbatic, beneficii de sănătate ale plantei
Usturoi decorativ: descriere, dacă poate fi folosit pentru alimenteUsturoi decorativ: descriere, dacă poate fi folosit pentru alimente
De ce usturoiul devine galben dupa iarna si ce trebuie sa fac pentru prevenire?De ce usturoiul devine galben dupa iarna si ce trebuie sa fac pentru prevenire?
Usturoi util pentru bărbați - proprietăți utile și rețeteUsturoi util pentru bărbați - proprietăți utile și rețete
Rețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interiorRețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interior
Rețetele unei răsuciri de roșii verzi într-o tigaie pentru iarnăRețetele unei răsuciri de roșii verzi într-o tigaie pentru iarnă
Marinat piper amar pentru iarna: reteteMarinat piper amar pentru iarna: retete
» » Usturoi, marinat pentru iarnă cu denticule, conform unei rețete la domiciliu
© 2021 amigdas.com