amigdas.com

Cum se prepară compotul de fructe

Cum să gătiți în mod corespunzător și rapid un compot delicios de fructeToată lumea din copilărie cunoaște gustul compotului, care nu diferă numai în gustul său excelent, ci și foarte util pentru corpul uman, în special pentru copilul în creștere. Dar fiecare gazdă pregătește de obicei în felul său, la gustul tău. Amintiți-vă cum să preparați compotul este ușor și este foarte ușor să o pregătiți

.

Originea compotului

Cum să gătiți în mod corespunzător și rapid bucătarul de fructeCuvântul "compot" și băutura pe care o numim, au apărut în statul rus la începutul secolului al XVIII-lea. Băutura a venit în limba rusă din limba franceză și însemna inițial o piure de fructe. Găinuții din Franța au gătit-o ca un desert dulce și necomplicat, în care era o cantitate foarte mică de lichid.

În Rusia, la acea vreme, era o băutură similară, care era numită compot. A fost pregătit doar pentru sărbători. Pentru pregătirea sa, au fost luate un număr mare de fructe uscate, din care infuzia a fost preparată, dar numai drojdia din ea a fost foarte mică. Pregătirea sa nu a durat mult timp. Puneți toate fructele uscate într-o cratiță, puneți-l pe un mic foc și aduceți-i la fiert. De îndată ce această grosime de fructe uscate a început să fiarbă, focul a fost oprit imediat și a fost dată mai mult timp să se răcească puțin.

În lumea culinară modernă, compotul arată puțin diferit: este o băutură care se prepară din apă, fructe, boabe cu zahăr și uneori chiar legume și chiar cereale. Se crede că gustul acestei băuturi devine mai saturat după ce sa răcit, așa că recomandați să beți răciți.

Reguli de bază pentru fabricarea compotului

Cum să gătiți în mod corespunzător și rapid un compot delicios de fructe și fructe de pădureExistă mai multe moduri de a pregăti compot, care poate să difere în ce produse se vor adăuga și cum va fi gătit. Dar totuși unele reguli rămân comune tuturor rețetelor.

Fructe care pot fi folosite pentru gătitul compotului, de obicei, fie proaspete, fie congelate, sau fructe uscate sau conservate.

Puteți utiliza nu numai dulce, dar și acru, astfel încât un pic echilibrează gustul.

Când se prepară, spălați întotdeauna cu atenție fructele, dacă acestea sunt proaspete, apoi separați-le de frunze și pediceluri. Fructe uscate de obicei ud într-o cantitate mică de apă. Dacă fructele au fost înghețate, lăsați-le timp de 20 de minute, astfel încât să se poată dezgheța puțin.

Timpul de gătire va depinde de cantitatea de fructe din compot. Dacă acestea sunt moi, atunci puteți găti timp de 10-20 de minute, sau dacă este dens, cum ar fi mere și pere, acestea sunt fierte timp de aproximativ 40 de minute.

Adesea, la gătit, se folosesc aditivi diferiți, de exemplu, scorțișoară, miere sau coajă de lămâie sau portocaliu. Dar numai citricele este mai bine să se adauge în timpul gătitului, iar apoi, odată ce compotul este gata, va fi necesar să îl eliminați. Pentru a face compotul mai saturat și aromat, acesta trebuie gătit cu 12 ore înainte de recepție.

Pregătirea compotului de fructe și de fructe de boabe

Corect și rapid găti un compot delicios de fructe și fructe de pădurePuteți consuma o băutură din fructe și fructe. Dar, de exemplu, compotul de banane sau rodie va fi original, dar nu cel mai comun. Dar pentru compot se potrivesc perfect diferite fructe de padure si fructe.

O astfel de băutură va fi bun în sezonul cald, de exemplu, vara. În acest moment fructele și fructele proaspete sunt multe, pot fi cumpărate cu ușurință în magazine și pe piețe. Compote restabilește rapid rezistența și revigorează.

Cum să gătești compot de mere proaspete

Gatiti rapid fructe delicioase si compot de fructe de padurePentru a pregăti o băutură de mere, veți avea nevoie de mai multe ingrediente:

  1. Apă - 2 litri.
  2. Mere - 0,6 kilograme.
  3. Zahăr - 0,2 kilograme.

Merele trebuie spalate bine si taiate in mai multe bucati, indepartand miezul. Într-o cratiță se toarnă apă și se fierbe, se adaugă zahăr și mere acolo. Din nou, toate acestea trebuie fierte și gătiți încă 15 minute pentru a face merele moi. Dar focul ar trebui să fie mic. După aceasta, băutura gata preparată trebuie acoperită cu un capac și lăsată timp de 4 ore. De asemenea, compotul este fabricat din cireșe și alte fructe și fructe de pădure.

Cum să gătiți compotul fructelor și fructelor congelate

Cum să gătiți rapid un compot delicios de fructe și fructe de pădureÎn primul rând trebuie să pregăti fructe de padure și fructe, dar nu le puteți dezgheța, pentru că apoi se transformă într-o grosime. Este mai bine să le păstrați timp de zece minute la temperatura camerei și apoi puneți-le câteva minute sub apă rece.

În special delicioase și aromatice se obține compotul de căpșuni congelate. Pentru a pregăti această băutură veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  1. Apa - aproximativ 3-4 litri.
  2. Căpșuni - 0,5 kg.
  3. Nisip de zahăr - nu mai mult de 200 de grame.

Boabele sunt lăsate pentru dezghețare timp de 10 minute și apoi spălate sub un jet de apă rece. Se amestecă primul sirop din apă și zahăr, iar apoi numai în acesta se coboară ușor căpșunile și se aduce la fierbere. Când băutura se fierbe, trebuie să stați timp de încă 3 minute și să o opriți. Se recomandă adăugarea de citrice în compot, astfel încât gustul să fie ușor acru.

Compotul gata va fi infuzat exact o oră. Dacă se dorește, după răcire poate fi filtrat.

Puteți prepara compot, amestecând diverse fructe și fructe de pădure. O astfel de băutură nu este de obicei preparată pentru a păstra în ea toate vitaminele care sunt atât de utile pentru corpul uman. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de aceste produse:

  1. Apa - aproximativ 2 pahare.
  2. Fructe congelate sau fructe -500 grame.
  3. Nisip de zahăr - 200 de grame.

Fructele trebuie să fie spălate bine și să se răspândească pe cupe și apoi să le turnați în prealabil cu un sirop fiert. Puteți adăuga lichior, vin sau coniac.

Cum sa faci un compot din fructe uscate

Cum să gătiți în mod corespunzător și rapid un compot delicios de fructe de padureBăut din fructe uscate foarte gustos și util, deoarece are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv uman. Dar prepararea unei băuturi minunate și delicioase din ea conține reguli proprii, care trebuie respectate.

Pentru fructele uscate nu sunt doar fructe, ci și fructe de padure diferite. Este mai bine dacă nu este un amestec, ci un fel de un anumit tip. Depinde, în primul rând, de faptul că toate au timpi de gătit diferite și se adaugă treptat la tigaie: mere și dens de mere și de pere, la început, apoi prune sau caise uscate și numai la sfârșitul gătitului se adaugă stafide.

Pentru a suda compot pentru copii, este necesar să clătiți bine fructele uscate, îmbibându-le în apă rece timp de aproximativ 15 minute. Apoi puneți-le într-o cratiță și turnați 2,5 litri de apă și aduceți-le la fierbere. Aproximativ 10 minute înainte de terminarea gătitului, trebuie să adăugați un pahar de zahăr la această băutură. După oprirea compotei este acoperit cu un capac și lăsat timp de 12 ore.

Pentru adulți, într-un compot parfumat și dulce, puteți adăuga un pahar de vin roșu. Se adaugă la sfârșitul gătitului.

Pregătirea compotului din fructe și boabe conservate

Cum sa gatiti delicioase fructe si fructe de padureBăutura este preparată în vară și toamnă pentru conservare, iar apoi în timpul iernii se bea. O condiție importantă pentru preparare este sterilizarea sa atentă. Cea mai obișnuită băutură pentru conserve este compotul de piersici. Dar fructele nu ar trebui să fie doar ferme, ci și coapte.

Piersici sunt stivuite într-un strat gros în borcan, dar fără presiune. Este de dorit ca acestea să fie întregi și cu oase. Dar puteți folosi jumătățile, după îndepărtarea pietrei, dar numai atunci fructele vor deveni libere și se pot destrăma.

Apa este turnată în borcan pentru a măsura cantitatea. Și apoi se amestecă din nou într-o tigaie și se adaugă 400 grame de zahăr la fiecare litru. Rămâne doar să preparăm acest sirop și să turnați din nou cutiile de piersici.

De îndată ce băncile vor fi acoperite cu apă dulce fiert, trebuie să le acopere cu capace de metal și, apoi acoperiti cu un prosop, lăsându-le bine timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, din nou, se scurge siropul în oală de gătit, și apoi se fierbe din nou, inundând malurile a doua, apoi a treia oară. Și numai atunci pot fi înfășurate.

Există multe opțiuni pentru a face o băutură de fructe. Fiecare hostess alege din ce și cum să gătească. Dar un compot bun și gură-ud va întotdeauna să-i placă familiei și să se înveselească chiar și în cea mai tare zi!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Căpșuni: cum să gătești compot pentru iarnăCăpșuni: cum să gătești compot pentru iarnă
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Modalități de fabricare a vinului din compot fermentatModalități de fabricare a vinului din compot fermentat
» » Cum se prepară compotul de fructe
© 2021 amigdas.com