amigdas.com

Merele uscate într-un cuptor cu gaz de gătit - ușor

Mere uscate pentru iarnăApple este unul dintre fructele cele mai accesibile și mai utile. Acest fruct este menționat în multe legende vechi, în basme, în miturile popoarelor lumii. În prezent, grădinile de mere sunt comune peste tot, fiecare pom secund de fructe de pe Pământ este un măr. Acest lucru nu este întâmplător. Apple este un depozit de vitamine, minerale, minerale. Se folosește cu succes în dietetică: cu ajutorul merelor, acestea pierd ușor greutatea și, dacă este necesar, cresc în greutate.

Nu e de mirare că ei spun: "Un mar de dimineață va lăsa doctorul fără muncă".

În țara noastră, livezile de mere cresc în toate zonele climatice. Arborele de pomi este un pom de fructe obligatoriu în casele de vară. Mulți grădinari amatori primesc recolte abundente de mere de diferite varietăți.

Aceste fructe nu sunt numai sănătoase, ci și gust excelent și pregătesc preparate minunate pentru iarnă. Toată lumea știe: gem de mere, gem, gem, marmeladă, diverse compoturi, sucuri și multe alte lucruri delicioase.

O modalitate de a păstra merele pentru utilizare ulterioară este uscarea fructelor.

Uscarea merelor la domiciliu

Merele uscate sunt un plus excelent pentru hrana moderna. Cu procesul de pregătire adecvat în fructele uscate sunt conservate vitaminele naturale și oligoelementele, care sunt necesare pentru ca o persoană modernă să mențină energia și sănătatea într-o perioadă de toamnă-iarnă rece și slusă.

Proprietăți utile ale merelor uscate"Uscarea" merelor - sunt excelente "crude" pentru prepararea compoturilor delicioase, a umpluturilor pentru coacere, preparate din sosuri și sosuri. Ele reprezintă un excelent substituent pentru dulciuri, chipsuri și gustări pentru gustări.

Merele uscate pot fi ușor pregătite pentru iarnă acasă. Gospodine moderne pentru procesul de uscare utilizați o varietate de aparate de bucătărie.

Puteți să uscați fructele în mai multe moduri:

 • în aer sub soare (metoda cea mai veche și cea mai dovedită, dar zilele însorite în toamnă, când merele coacă, nu sunt suficiente).
 • în cuptor (cel mai convenabil mod pentru locuitorii orașului).
 • în cuptorul cu microunde (cantitatea unei porții este limitată de dimensiunea cuptorului cu microunde).
 • în aerogril (cea mai rapidă cale, dar o parte din gătitul unic este limitată de dimensiunea dispozitivului).
 • în uscătorul electric pentru legume, ciuperci și fructe (nu sunt toate).

Selecția și pregătirea fructelor pentru uscare

Pentru a obține fructe uscate gustoase și utile, ar trebui să utilizați următoarele sfaturi:

 • Puteți să uscați orice fel de mere, dar este mai bine să acordați preferință soiurilor de toamnă și de iarnă (acru pentru gust). Foarte bine pentru uscarea merelor antonovka, melbah, Jonathan, bunica, aport.
 • Fructe pentru a lua coapte, este mai bine cu o piele subtire, cu butoaie întregi, cu pulpa puternică, care nu se destrame atunci când felii.
 • Înainte de a tăia merele sunt spălate bine, uscate pe un prosop de hârtie.
 • Cum să uscați merele pur și simpluFetușii elimină miezul și semințele, taie locurile corupte, dacă se dorește, curățate de piele. Merele sunt tăiate în cercuri, semicercuri sau felii.
 • Felii sau felii, pregătite pentru uscare, trebuie să aibă aceeași grosime (este de dorit să se usuce grosimea de felii de patru sau cinci milimetri).
 • Pentru a nu întuneca merele, ele pot fi aruncate în soluție salină după tăiere timp de cincisprezece minute. Pentru a prepara soluția într-un litru de apă, dizolvați două linguri de sare.

Cum se usucă merele în cuptor (în mod tradițional)

Cea mai convenabilă modalitate de a usca merele pentru un locuitor al orașului (în absența unui uscător electric) se găsește în cuptorul unui cuptor cu gaz sau electric.

Înainte de a începe procesul de uscare Un cuptor electric ar trebui încălzit la șaptezeci sau optzeci de grade, și gaz - se încălzește la căldură scăzută pentru aproximativ patruzeci sau cincizeci de grade.

Apoi, este necesar pregătiți o tavă de copt. Pentru aceasta, o foaie de hârtie de pâine sau pergament este depusă pe ea (îngrijit, lăsând marginile hârtiei să se scurgă din tavă, altfel ar putea să se prăbușească).

pregătit Așezați felii sau cercuri de mere în unul sau două straturi pe o tavă de copt și puneți-le într-un cuptor preîncălzit. Dacă cuptorul este mare, puteți utiliza două tăvi de copt, dar apoi în procesul de uscare trebuie să le schimbați de mai multe ori.

Taierea merelor poate fi plasată pe un grătar în locul unei tăvi de copt, nu este acoperită cu hârtie. În acest caz, procesul de uscare va fi mai rapid, iar feliile de mere vor fi uscate din toate părțile în mod egal.

Cuptoarele vin cu convecție și fără. Citiți cu atenție instrucțiunile de pe plăcuța dvs., puteți fi norocoși și aveți funcția de convecție.

Deci, atunci când merele sunt puse în cuptor și sucul va începe să iasă din ele, măriți temperatura de încălzire într-un cuptor cu gaz la șaizeci sau optzeci de grade, într-un cuptor electric la 100 de grade. Pentru a reduce umiditatea cuptorului, Țineți ușa întredeschisă. În cazul în care aveți un cuptor cu convecție, nu este necesar să deschideți ușor cuptorul.

Uscarea în aragaz electric sau pe gazApple felierea periodic nevoie agitate, astfel încât lobulii să nu se lipească de foaia de copt și să fie uscați uniform pe toate laturile. Timpul de uscare depinde de grosimea feliilor, deci variază între șase ore și doisprezece. În cazul în care cuptorul cu convecție, procesul este scurtat cu un factor de două, mere pot fi pregătite în trei până la cinci ore.

Feliile de mere uscate ar trebui să rămână ușor de aur, elastice, nu ar trebui să se rupă atunci când se îndoaie, crunch și da sucul.

Fructe uscate fierte sunt depozitate în borcane de sticlă, cutii, pungi de țesut, pungi de hârtie. În partea inferioară a recipientului sub hârtia uscată de fructe. Borcane de sticlă nu ar trebui să fie acoperite cu capace, este mai bine să facă "capace" de hârtie sau tesatura, astfel încât fructul va respira.

Vitaminele, oligoelementele și mineralele din aceste mere vor dura până la zece ani.

Cum se usucă merele în cuptor într-un mod accelerat

Nu toate gospodinele pot urmări procesul de uscare timp de șase sau zece ore. Există câteva secrete.

Numărul secret 1

Pentru a accelera procesul, spălat, bine uscat, tăiat în felii sau felii de fructe este coborât în ​​apă fiartă, gătiți timp de aproximativ șase minute. Apoi, merele sunt îndepărtate și clătite sub un curent de apă rece. După ce felii s-au răcit, se usucă pe un prosop de hârtie, îndepărtând toată apa. Apoi, merele sunt trimise pe o tavă de copt sau pe grătar în cuptor. Procesul de uscare va fi înjumătățit.

Numărul secret 2

Pentru a accelera merele preparate feliat ținute peste abur (strecurătoare la îndemână sau Sită) timp de aproximativ zece sau cincisprezece minute, apoi se spală cu un jet de apă rece până se răcește. După aceea, merele se usucă și se pun în cuptor.

Rețete pentru prepararea merelor din mere prin uscare

În plus față de prepararea tradițională a merelor uscate, care sunt folosite ca "materie primă" pentru prepararea diferitelor deserturi, există rețete pentru prepararea delicateselor chiar în procesul de uscare.

Numărul de rețete 1. "Inel de desert"

ingrediente:

 • Mere - 2 kilograme
 • Nisip de zahăr - 200 de grame (dacă doriți mai mult)
 • Apă - 1,5 litri

Rețete uscate de mereMerele sunt bine spălate, curățate și tăiate în cercuri înguste de aproximativ cinci milimetri grosime, pliate într-un castron sau alt recipient. Într-o cratiță cu apă, se toarnă zahărul, se pune foc, se aduce la fierbere. După ce zahărul sa dizolvat, turnați merele cu sirop fierbinte. Păstrați recipientul de fructe pentru o zi într-un loc răcoros.

Apoi, cercurile înmuiate în sirop, se usucă bine pe un prosop de hârtie, se pun pe o foaie de copt acoperită cu hârtie de copt și se trimit la cuptor pentru uscare. Se usucă conform descrierii de mai sus.

Numărul de rețetă 2 "Blocaj de măr uscat"

Acesta este un tratament util pentru copii și adulți. Acesta va înlocui cu succes dulciurile, fructele confiate, marmelada și gemul tradițional.

Produse necesare:

 • Mere - două kilograme
 • Nisip de zahăr - o jumătate de kilogram
 • Scorțișoară (praf) - două lingurițe
 • Acid citric - două lingurițe

Merele sunt spălate, curățate din miez și semințe, tăiate în felii mari.

Pe o coală de coacere într-un singur strat, așezați felii cu șmirghel. Într-un recipient se amestecă zahărul granulat, scorțișoară și acidul citric. Cu amestecul, stropiți merele preparate. Puneți tigaia în cuptor, încălzită la șaptezeci de grade pentru aproximativ două ore. În acest timp, felii de mere trebuie să fie înmuiate cu zahăr și mirodenii, se coacă bine și se usucă puțin.

O rețetă neobișnuită pentru merele uscateApoi, merele sunt scoase din cuptor, așezate pe hârtie de copt și lăsate să se usuce în aer. După ce mărul se usucă bine (aproximativ o zi), tratamentul finit se pune în saci sau cutii de hârtie (puteți folosi bomboane).

Deci, pentru a usca mere, pentru a gati mâncăruri tradiționale de la ei - este destul de simplă. Chiar și o amantă lipsită de experiență poate pregăti delicatese utile, destul de ieftine pentru ea însăși și pentru familia și prietenii ei, urmând sfaturile sugerate și rețetele pentru prelucrarea merelor. O mică răbdare și totul se va întoarce.

Bon apetit!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Numărul de spartani de mere cum să-l crească pe site-ul dvs.Numărul de spartani de mere cum să-l crească pe site-ul dvs.
Cum se usucă merele la domiciliuCum se usucă merele la domiciliu
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Apple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructeApple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructe
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Amber felii de mereAmber felii de mere
Gătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaieGătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaie
Pătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnăPătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnă
Rețete pas cu pas cu imagini de gem de mereRețete pas cu pas cu imagini de gem de mere
» » Merele uscate într-un cuptor cu gaz de gătit - ușor
© 2021 amigdas.com