amigdas.com

Sapun de mesteacăn și orz: cum se face o băutură gustoasă, opțiuni de rețete

Proprietăți de săpun de mesteacănÎn fiecare primăvară din aprilie până în mai, natura ne oferă un produs unic - un suc de mesteacăn transparent, bogat în nutrienți. Oamenii din generația mai în vârstă își amintesc cum acum patruzeci de ani puteau fi cumpărate de la orice magazin alimentar din departamentul de legume sau din departamentul de băuturi. Acum este aproape imposibil să găsești o băutură gata preparată, dar aceasta nu este o scuză pentru a vă lipsi de avantajele sale. Puteți să obțineți singur, să gătiți și chiar să conservați această băutură răcoritoare naturală.

Compoziția miezului de mesteacăn

În ciuda gustului dulce pronunțat, în o sută de grame de băuturi naturale veți găsi numai 2 grame de carbohidrați și doar 8 kilocalorii. Mai puțin calorii numai în apă curată.

Conține:

 • vitamine, inclusiv vitaminele C, B 6 și B 12;
 • zaharuri din fructe, și anume glucoză, zaharoză și fructoză;
 • acizi organici, și anume lămâie și măr;
 • enzime, tanini, saponine, fitoncide și uleiuri esențiale;
 • substanțe minerale, și anume fier și cupru, potasiu și calciu, siliciu și magneziu, mangan și sodiu, fosfor și fluor.

Proprietăți utile ale miezului de mesteacăn

Mai mult decât sapa de mesteacăn folositoareseva de mesteacan este un antiviral, antibacterian, tonic, dietetice, tonic, ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru a trata boli ale tractului respirator superior și boli ale sistemului musculo-scheletice și ale articulațiilor, facilitează tratamentul urinar, digestiv și sistemul cardiovascular.

Este folosit extern cu leziuni ale pielii, precum și în scopuri cosmetice.

Utilizarea zilnică a unui pahar de băutură de mesteacăn o cursă de două săptămâni este o modalitate excelentă de prevenire a deficienței vitaminei sezoniere și a oboselii și depresiei cauzate de aceasta.

O băutură de mesteacăn este indicată pentru a bea la o greutate crescută, inclusiv cele asociate cu edemul, deoarece nu numai că activează metabolismul, ci îmbunătățește scurgerea țesuturilor și tranzitul intestinal.

Acesta este prezentat în anemie de origini diferite, deoarece crește producția de hemoglobină.

Cum se colectează sucul mesteacăn

În ciuda faptului că este dificil de găsit în magazine, puteți merge în pădure în fiecare dimineață în martie și puteți aduna nectar proaspăt de mesteacăn până când primele cercei apar la sfârșitul lunii aprilie.

Colectați-l devreme dimineața, în perioada celui mai mare curent. Alegeți adulți, dar nu copaci vechi cu o grosime de aproximativ un sfert de metru, ceea ce nu va ucide soppingul. Încercați să alegeți copaci care în acest an nu au "predat" sucul, pentru a nu le face rău.

Colectarea nectarului din mesteacăn, încercați să faceți cât mai stricte posibil, nu luați mai mult de 1 litru de copac.

Pentru colectare, faceți o gaură în portbagaj sau ramură mare. Utilizați o șurubelniță de mână pentru a face acest lucru. Instalați o canelură în orificiu prin înclinarea ușor. Atașați-vă la canelură capacitatea de colectare. Colectând aproximativ un litru, scoateți canelura și sigilați rana de pe copac folosind ceară, mușchi, grădină var sau săpun de rufe. Deci nu veți lăsa bacteriile și ciupercile să intre în interiorul și să distrugă copacul care v-a turnat.

Pentru a colecta, utilizați din sticlă sau hârtie reutilizabilă din plastic.

Se poate da copiilor sare de mesteacan?

Nu se recomandă administrarea unei băuturi de mestecat copiilor sub un an. Acustom un copil pentru el, începând cu o lingurita de proaspete, în cel mai rău, colectate cu o zi înainte, suc. Înainte de a ajunge la un copil de șapte ani, nu depășiți doza zilnică de 100 ml.

Contraindicații

Nu se recomandă utilizarea unei băuturi de mesteacăn în caz de urolitiază, alergii la polen de mesteacăn, precum și ulcer gastric și intoleranță individuală.

Cât timp pentru a salva seva de mesteacan

În frigider, o băutură proaspătă poate fi păstrată timp de cel mult două zile. Pentru a vă extinde plăcerea și a le consuma nu numai în timpul perioadei de colectare, utilizați una dintre următoarele metode:

 • Beneficiile sucului de mesteacancongelare;
 • Pasteurizarea sucurilor pure;
 • Prepararea kvazului;
 • Prepararea concentratului;
 • Pregătirea perfuziilor;
 • Prepararea siropului;
 • Evaporarea.

îngheța

Aceasta este cea mai simplă și mai eficientă rețetă pentru conservarea seva de mesteacăn, deoarece numai proaspătă este capabilă să-și păstreze toate vitaminele și proprietățile benefice.

Este important să se dezghețe bine - pe cel mai cald raft al frigiderului, fără a permite contactul cu aerul.

Rețetă 1. Pasteurizarea sucului pur

Se toarnă lichidul în vase de email sau din cupru, se încălzește până la 80 de grade, se toarnă imediat în cutii de pre-sterilizate jumătate de litru și plută.

Puneți borcane închise în apă încălzită la 90 de grade timp de douăzeci de minute.

Rețetă 2. Evaporarea sucului pur

Puneți-l într-un incendiu lent și evaporați cel puțin o cincime din volumul original.

Produsul concentrat se toarnă fierbinte în borcane sterilizate și încălzite, apoi se etanșează bine. Se lasă să se răcească încet și se pune într-un loc răcoros de depozitare.

Pentru utilizare diluați concentratul la volumul necesar.

Cum se gătește sambură de mesteacăn

Suc de mesteacăn cu orz

Cea mai bună combinație de gust și beneficii de suc de mesteacăn cu orz dă producția de kvass. În plus, puteți păstra această băutură timp de șase luni.

Pentru această rețetă aveți nevoie doar de 3 litri de suc de mesteacan proaspăt, un pahar de boabe de orz spălat.

Pregătiți miezul de mesteacăn prin filtrarea acestuia printr-o sită fină, o cârpă de bumbac sau un strat de tifon pliat în mai multe straturi. Dă-i o zi sau două să se stabilească la rece.

Clătiți semințele de orz necurățat într-o tigaie uscată. Cu cât este mai întunecată cererea după frigere, cu atât culoarea produsului finit este mai intensă și mai închisă și cu atât gustul este mai puternic.

Legați semințele răcite în tifon sau cârpă pentru a face o pungă și așezați-o în miezul de mesteacăn.

Așezați piesa de prelucrat într-un loc cald și întunecat timp de trei până la patru zile. Asigurați-vă că amestecați viitorul kvass dimineața și seara non-metalic hummock sau lingura.

Atunci când Quass-ul își obține aroma de culoare și de orz, împrăștiați-o în sticle, sigilați-o bine și păstrați-o într-o cameră răcoroasă.

Acest kvass poate bea doar așa, dar îl puteți folosi pentru a face okroshki de casă.

Suc de mesteacăn cu orz și miere

Pregătiți pentru această rețetă suc de mesteacăn, fagure de miere, prăjit într-un orz uscat de tigaie, sticle de 3 litri sterilizate și capace din polietilenă.

Se toarnă miezul de mesteacăn pe maluri.

În fiecare borcan, puneți orzul preparat în conformitate cu rețeta descrisă mai sus și fagurea. Borcanul de trei litri are nevoie de faguri de mărime de jumătate din palma mâinii tale.

Băncile închid capacele și pregătesc pentru două săptămâni un loc răcoros.

După două săptămâni puteți folosi o băutură gata preparată.

Sapa de mesteacan acru

Puneți suc proaspăt peste borcane curate sterilizate, în care ați pus în prealabil o mână de crustă de pâine uscată sau prăjită.

Închideți-l și puneți-l într-un loc răcoros.

Apă de mesteacăn

Sapa de mesteacanSucul proaspăt ales se toarnă în sticle de jumătate de litru dintr-un pahar întunecat, punând fiecare coaja dintr-un sfert de lamaie, 4 stafide și câteva lingurițe de zahăr. Fiecare flacon este închis etanș cu un dop natural și fixează dopul prin înfășurarea cu un fir pe gâtul sticlei.

Scoateți sticluțele timp de 2-3 luni într-un loc răcoros.

Băutura finită va spuma.

Înainte de utilizare, puteți adăuga puțin zahăr la gust.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Prepararea sucului de portocale la domiciliuPrepararea sucului de portocale la domiciliu
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnăRețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă
Cum să faci din lemn de mesteacăn acasăCum să faci din lemn de mesteacăn acasă
» » Sapun de mesteacăn și orz: cum se face o băutură gustoasă, opțiuni de rețete
© 2021 amigdas.com