amigdas.com

Cum să faci prune uscate și să prune prune

Prune uscate cu conditii de casaPrunele sunt una dintre cele mai populare fructe de toamnă din zona noastră climatică. Este un fruct foarte gustos și sănătos, adorat de majoritatea copiilor și adulților. Dar, în forma sa proaspătă, nu este stocată de mult timp, de aceea se fabrică diverse blancuri. Cel mai adesea uscat. Și așa cum este numită prunele uscate, este bine cunoscută. Desigur, acest prune, care este utilizat pe scară largă în gătit.

Istoricul și aplicarea prunelor uscate

Oamenii au crescut prunele din cele mai vechi timpuri. Abia va fi posibil să aflăm, care a venit primul cu fructele de prune uscate. Cel mai probabil, natura însăși a făcut asta. Oamenii tocmai au încercat fructele căzute, deja uscate de soare, și au găsit-o foarte gustoasă.

Astăzi prune sunt folosite pentru gătit diverse feluri de mâncare. Este folosit în multe bucătării: Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Scandinav, American. Sunt făcute numeroase deserturi. Prunele sunt folosite la prepararea salatelor și, în unele locuri, chiar se adaugă la supe. Este popular ca o umplutură pentru plăcinte. Produce un excelent condimente pentru carne.

Beneficiu și rău

Beneficiile pruneiÎn prune uscate conține multe vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K) și oligoelemente (fier, calciu, potasiu, magneziu, sodiu, fosfor, zinc). Prunele au multe proprietăți utile. Este antibacterian, diuretic, coleretic și laxativ. Se recomandă utilizarea cu deficit de vitamina, anemie, hipertensiune arterială, reumatism, gută, boli de rinichi, oncologie. În plus, este un bun agent anti-cariilor.

Practic, nu există practic niciun prune direct. Cu excepția cazului în care nu se recomandă utilizarea acestor fructe uscate cu greutate în exces și diabet. Dar din cauza metodei de uscare a prunelor poate fi nociv pentru sanatate. Faptul este că cea mai mare parte a chiuvetei este uscată în uscătoare de fum. În procesul de uscare, fructele uscate acumulează substanțe cancerigene (care nu adaugă nici o stare de sănătate). Prin urmare, uscarea independentă a prunelor este mult mai preferabilă pentru a le cumpăra în magazin.

Self prăjituri prune

Cel mai bun pentru uscarea varietății de prune - maghiară. Fructele trebuie neapărat să fie coapte. Toate fructele roșii și roșii sunt aruncate fără milă. În mod ideal, prune de uscare - aproximativ aceeași dimensiune și un grad de maturitate. Înainte de uscare, fructele trebuie spălate bine.

Fruct în uscătorul electric

Cum să se usuce prunePrunele spălate sunt coborâte timp de 5-10 secunde în apă fiartă, după care sunt răcite cu apă rece. Astfel de manipulări (sau blanching) permit accelerarea procesului de uscare și îmbunătățirea calității viitoarelor fructe uscate. Prunele pot fi uscate întregi (împreună cu oasele) sau jumătăți (așchii). Puteți usca fructe întregi fără gropi.

Fructele sunt împrăștiate pe paleți speciali și încărcate în uscător, preîncălzind ultimele 50 de grade. Prune uscate aproximativ o zi - două, în funcție de mărimea și tăierea fructelor. În primele cinci ore, uscarea se face la 50 de grade, după care temperatura crește la 65 de grade.

Puteți folosi o altă tactică de uscare, care va permite o uscare mai uniformă a prunelor. După 15-20 ore, funcționarea uscătorului poate fi oprită timp de aproximativ 10 ore. În acest timp, umiditatea din fructe va fi distribuită uniform. Apoi, numai să se usuce prunele până se pregătește.

Cum să se usuce prune acasă

Sudurile bine uscate ar trebui să aibă o suprafață uscată și carne elastică. Când stoarceți fructele în mână, sucul nu trebuie alocat.

Prunele uscate se toarnă în cutii din carton sau din lemn, prevăzute anterior cu folie de alimente. Acesta este așa-numitul proces de retușare, care durează aproximativ 2 săptămâni. În această perioadă, cutiile cu fructe uscate ar trebui să stea într-o cameră moderată uscată, la o temperatură care să nu depășească 20 de grade.

Decât prune utileApoi, prune sunt ambalate în cutii de carton sau pungi de hârtie. Depozitați într-un loc răcoros și uscat. Dacă umiditatea din camera de depozitare este mai mare de 70%, prunele uscate pot deveni mucegăite.

Perioada de valabilitate a unui prune este de un an. Este mai bine pentru acest timp să o utilizați pe deplin, și într-un an pentru a pregăti unul nou. Apoi, fructele uscate vor fi delicioase și sănătoase. Prunele, care durează mai mult, pierd proprietăți utile și devin mai puțin gustoase.

Uscarea în cuptor

În absența unui uscător, prunele pot fi uscate complet în cuptor. Apropo, dacă doriți să dea viitor fructe uscate luciu caracteristic, este posibil de ceva timp să le înmoaie în soluție de miere. Procesul de gătit:

  • Prune beneficii pentru sănătate și răuResturile de fructe sunt limpezi și ușor uscate.
  • Tigaia este acoperită cu pergament, fructele sunt întinse (un strat).
  • Cuptorul este încălzit la 60 de grade, a pus o foaie de copt în el cu fructe. Ușa cuptorului este lăsată deschisă.
  • O dată pe zi, fructele trebuie să fie întoarse;
  • Uscarea durează aproximativ 10-15 ore, în funcție de dimensiunea fructului.

Cum să utilizați prune

Gusturile uscate sunt depozitate într-un loc uscat și răcoros.

Uscarea la soare

Înainte de uscare, prunele sunt îngroșate și ușor uscate. Pentru uscarea mai rapidă, fructele sunt tăiate în jumătate. Pentru preparare:

  • Proprietăți utile ale prunelorJumătate din fructe sunt așezate pe un palet (sau foaie de placaj) și scoase la soare.
  • Pentru a proteja muștele, viespe și alte iubitori de fructe dulci, paletul este strâns cu tifon. Ei bine, daca are laturi - atunci tifonul poate fi tras deasupra, iar colturile paletei pentru a apasa marginile tifonului.
  • Pentru noapte, este imposibil să lăsați fructe uscate în stradă - dimineața roua îi va uda.
  • Uscarea durează până la o săptămână (de obicei mai puțin). Câteva zile de prune sunt recomandate să fie ținute în afara, la umbra, după care puteți trimite pentru stocare.

Auto-pregătirea de prune nu este deloc împovărătoare, dar în schimb puteți obține o recoltă excelentă pentru iarnă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâiniCum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Gem de prune la domiciliu: rețete tradiționaleGem de prune la domiciliu: rețete tradiționale
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
» » Cum să faci prune uscate și să prune prune
© 2021 amigdas.com