amigdas.com

Coacăz roșu, piure cu zahăr pentru iarnă

Coacăz roșu, piure cu zahăr pentru iarnăCoacăzul roșu, care este frecat pentru iarnă cu zahăr, nu este doar un desert neobișnuit de gustos. Ajută întări imunitatea

, îmbunătățește bunăstarea și face o persoană veselă pentru întreaga zi. O astfel de dulceață poate găti orice gospodină, dar că sa dovedit delicioasă, trebuie să depuneți ceva efort. Cel mai bine este pentru iarnă să gătești gem de coacăze fără semințe. În acest scop, boabele ar trebui să fie frecat prin tifon sau o sită pentru a obține consistența potrivită.

Retete utile pentru coacaze rosii

Gemul tradițional nu conține multe substanțe utile, care se pierd în timpul gătitului. Acest lucru poate fi evitat dacă această boabe se freacă cu zahăr. În plus, gemul poate "zahăr", ​​adică zahărul se așează pe fundul borcanului, iar gemul obține un gust diferit. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci fructele de păstăi fie se macină, fie digeră, dar acest lucru trebuie să petreacă mult timp. Dar coacăzul, frecat de zahăr, nu-și schimbă aspectul chiar după câteva luni.

Coacăz roșu, piure cu zahăr: o rețetă pentru gătit

Coacăz roșuBomboanele colectate sunt spălate bine sub apă curentă și uscate timp de 20 de minute, deoarece umiditatea excesivă poate distruge gustul. Coacăzul este sortat cu grijă, frunzele, tulpinile, gunoiul în exces, precum și fructele căptușite sunt îndepărtate, altfel gustul se poate dovedi complet diferit.

Pentru o astfel de rețetă, veți avea nevoie de:

  • 5 pahare de fructe de padure;
  • 6 pahare de zahăr.

Boabele sunt zdrobite, dar pentru a le face mai delicioase, ar trebui taie blenderul, dar nu un mortar. Masa rezultată este, de preferință, trecută printr-o sită, care va elimina toate semințele și va obține o structură omogenă ca rezultat.

Pentru o mai mare precizie în timpul pregătirii unei astfel de rețete va fi necesară bucatarie. Containerul este turnat ușor într-o pungă și cântărit. După aceea, toate ingredientele sunt amestecate și așteptați până când zahărul se dizolvă în cele din urmă. Acest lucru are loc în decurs de două ore, iar în acest timp coacazul trebuie amestecat ocazional.

Coacăt curățat în borcane de sticlăÎncepeți pregătirea recipientului. Unele gospodine folosesc cupe de plastic sau containere speciale pentru depozitarea coacăzelor în acest scop pentru iarnă. Cu toate acestea, ele nu sunt potrivite pentru recoltarea pe termen lung. Prin urmare, coacăzul roșu frecat este cel mai bine păstrat în bănci. Fructele se împrăștie în acest recipient și se rostogolesc. Pentru a crește durata de valabilitate, adăugați o lingură de zahăr. Depozitați coacăzul roșu pregătit pentru această rețetă într-o pivniță sau frigider pentru cel mult 6 luni.

Rețetă pentru jeleu din coacăz roșu

Jelly de la coacăzul roșuPentru a spori durata de depozitare a delicateselor, iar în frigider nu există loc pentru un astfel de preparat, atunci această rețetă poate fi ușor modificată: fructele selectate nu sunt răzuite imediat, dar mai întâi fierbe le. Această rețetă prevede următoarele componente:

  • 1 kg coacăz roșu;
  • 1 kg de zahăr;
  • 0,5 cani de apă.

Boabele sunt puse într-un foc lent și aburit timp de 10 minute. Apoi le frămîntă și le șterg cu grijă printr-o sită. Spre deosebire de rețeta anterioară, în acest caz este nevoie de puțin mai puțin zahăr, într-un raport de 1: 1. După aceasta, boabele sunt gătite ca gemurile obișnuite, folosind mai întâi un foc puternic și după formarea filmului și îndepărtarea acestuia - încet până când lichidul este redus la jumătate. Obținut pentru acest rețel jeleu stocate timp de aproximativ un an.

Rețetă pentru marinada din coacăz roșu dulce

Berry, șters cu zahăr pentru iarnă, poate servi drept bază pentru marinadă. În acest scop, selectați boabe mari și mari și completați-le cu un borcan umplut cu apă. Pentru un litru de apă adăugați:

  • 800 g de zahăr;
  • 20 g condimente;
  • 200 g de oțet (9%).

Acest amestec este fiert, se adaugă oțet, borcanele sunt închise cu capace și pasteurizate timp de 5 minute.

Reteta de coacaze pentru diabetici

Coacăz roșu cu fructoză pentru diabeticiMulți diabetici nu își pot permite să încerce coacăzul roșu, care este frecat cu zahăr pentru iarnă. Pentru a face acest lucru, există o rețetă specială pentru această delicată aromă. Cum să gătești fructe de padure astfel încât să poată fi consumate de oameni care nu au permis zahărul? În acest caz, utilizați îndulcitor, de exemplu, fructoza. Este mult mai dulce decât zahărul obișnuit, deci proporția pe litru de apă este de 1: 0,65.

Bomboanele sunt preluate și spălate. Apoi încep să gătească sirop. Pentru a face acest lucru, amestecați apa și fructoza, puneți pe foc și așteptați până când granulele se dizolvă în cele din urmă. Apoi se freacă fructele de padure, se împrăștie în sirop și se fierbe la foc mic timp de șapte minute, apoi se întinde pe borcane.

Astfel, coacăzul roșu împrăștiat cu zahăr pentru iarnă este un tratament minunat. În timpul pregătirii unei astfel de rețete, toate substanțele benefice care se găsesc în boabe vor fi păstrate. În plus, există o rețetă pentru diabetici, când se utilizează fructoza în loc de zahăr.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Rețete de gătit pentru blocarea merelor într-un multivariatRețete de gătit pentru blocarea merelor într-un multivariat
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
Rețete de gem de coacăz roșuRețete de gem de coacăz roșu
» » Coacăz roșu, piure cu zahăr pentru iarnă
© 2021 amigdas.com