amigdas.com

Rețete pentru prune umede și acre pentru iarnă

Prune sărate pentru iarnăPrunul este un copac foarte popular printre rezidenții de vară. Fructele acestui copac au un gust foarte neobișnuit, spre deosebire de orice altceva. Totuși, aceste fructe de pădure sunt foarte utile, au proprietăți medicinale. Deși aceste fructe au un dezavantaj, care constă în faptul că diferitele soiuri se coacă la momente diferite și pot fi consumate proaspete numai de la mijlocul verii până la jumătatea toamnei. Prin urmare, rezidenții de vară trebuie să vină cu tot felul de modalități de prelucrare a prunelor pentru iarnă.

Unul dintre tipurile de blancuri este prune umede. Vă oferim mai multe astfel de rețete simple. Gustul acestor fructe de padure sunt obținute prin dulce și acru. Acest stoc este folosit ca o gustare simplă, un ingredient pentru prepararea salatei și doar o farfurie laterală la carne. Pentru o astfel de recoltare, puteți lua orice fel de boabe, dar cele mai bune soiuri târzii, cum ar fi: "Winter", "maghiară" italiană, sudică, obișnuită.

Principala condiție pentru prepararea ingredientului este sortarea fructului. Este necesar să selectați astfel de fructe de padure, care sunt ușor coapte, astfel încât acestea să fie ferme, dar au deja dobândit gust și culoare. De asemenea, trebuie să acordați atenție apariției fructelor, trebuie să aruncați acele prune pe care există daune mecanice sau urme de activitate ale insectelor dăunătoare.

Cel mai bine este să dai prune în canule de stejar de 20 litri, dar în zilele noastre este foarte dificil să le găsim și majoritatea oamenilor pur și simplu nu le au. Prin urmare, oamenii au ieșit din această situație și au răsturnat prune în vase de metal mari, găleți smalț sau doar într-un borcan de trei litri.

Fiecare gospodină are o rețetă specială pentru scurgerea umedă. Se pare că sunt gătite în conformitate cu aceeași rețetă, dar se dovedesc a fi foarte diferite în gust. Va oferim cele mai bune si simple retete de smantana.

Rețetă pentru prune umede în malț pentru iarnă

Ingrediente necesare:

 • Rețetă pentru prune răiPrune grele - 10 kg.
 • Sare - 150 g
 • Zahăr - 250 g
 • Malt - 100 g
 • Paie, grâu sau secară - 150 g
 • Apă 5 litri.

preparare

Mai întâi trebuie să fierbeți apă, să dizolvați sarea și zahărul în ea. Această soluție este turnată în paie și lăsată să stea pentru câteva ore. În timp ce murătura insistă, hai să ne ocupăm de boabe. Trebuie să fie spălate și împrăștiate pe maluri. Atunci când muratura este infuzată, aceasta trebuie filtrată și umplută cu conținutul recipientului. Închideți capacul capacului și lăsați-l într-un loc răcoros timp de câteva săptămâni.

Pentru a determina disponibilitatea prunelor trebuie să acorde atenție moliciunii lor, ele trebuie să devină moi, dulci și acri, iar saramura trebuie să schimbe culoarea roz și să aibă un gust și o aromă caracteristică.

Rețetă pentru prune umede cu muștar

Ingrediente necesare:

 • Metoda de decapare a prunelor1 kg - Prune de "Ternovoi"
 • 0,5 linguri. l. sare
 • 75 de grame de zahăr
 • 85 ml de oțet
 • apă - 1 litru.
 • piper dulce - 5 buc.
 • 0,5 linguriță. - mazărea de piper negru
 • 0,5 linguriță. - scorțișoară
 • 1 buc. - frunze de dafin
 • 4 lingurițe. - muștar
 • 4 buc. - garoafe

Elaborarea pas cu pas a rețetei "Ciulinul umed drenat cu muștar"

În primul rând trebuie să spălați bine fructele și să le uscați puțin. Pentru marinadă, se toarnă 1 litru de apă într-o cratiță mare. Acolo adormim sare, frunze de dafin, zahar, piper, cuișoare. Se fierbe 3 minute la căldură scăzută, se adaugă otetul și se îndepărtează de căldură. Acoperiți tigaia și răciți-o la temperatura corpului.

În timp ce marinada se răcește, punem boabe în borcane. Top cu 3 lingurițe. muștar. Acum facem lut, cu alte cuvinte, putty. Pentru a face acest lucru, luați o cârpă de in, puneți-o în mai multe straturi, umeziți cu apă fiartă și presărați 1 lingură deasupra. muștar.

Se toarnă conținutul de marinată caldă din cutie și se pune în partea de sus a lăutului. Bidoanele sunt închise cu un capac de nylon, iar piesa se păstrează la temperatura camerei. Pentru a renunța la prune urmează o lună - un an și jumătate. Înainte de utilizare, este de dorit să le răciți.

Rețetă pentru șervețele rapide

Ingrediente necesare:

 • Cum să gătești rapid prune picante2-3 kg de boabe
 • 0,4 litri. oțet 9%
 • 2,5 litri. de apă
 • 675 g de zahăr
 • 1-2 linguri. l. sare
 • Condimente: cuișoare, scorțișoară, piper dulce.

Gătirea pas cu pas:

Boabele sunt bine spălate, înțepate cu un ac, ambalate dens în borcane. Adăugați condimente în fiecare borcan. Umpleți tava cu apă, adăugați sare, zahăr. Puneți cratița pe foc mediu și așteptați până când se fierbe, amestecând ocazional, astfel încât sărurile și zahărul să fie complet dizolvate. Când brânza începe să fiarbă, se adaugă oțetul și se lasă să se răcească. Prune se toarna saramura rece. Închideți bine cu capacele de plastic. Am pus-o într-un loc răcoros, de exemplu, într-o pivniță, timp de 2-4 săptămâni.

Rețetă pentru prune umede în zahăr

Aceasta este cea mai ușoară și mai rapidă rețetă. Are cel mai mic număr de ingrediente.

Ingrediente necesare:

 • Apă - 5 litri.
 • Boabe - 9-10 kg.
 • Sare - 75g.
 • Un pahar de zahăr

Tehnologia acestei rețete

Această rețetă nu este foarte diferită de cele precedente. Este nevoie de fructe de padure dense si nu prea mult coapte. Trebuie să fie spălate și puse în cutii.

Apoi, trebuie să pregătiți un murat pentru a umple fructele. Apa se toarna intr-o cratita, se aduce la fierbere, se dizolva in sare de apa fiarta si zahar. Atunci când soluția salină se răcește, trebuie să umple conținutul cutiei. Acoperiți borcane umplute cu caprine capron și ascundeți-le într-un loc răcoros.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâiniCum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini
Pregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnăPregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnă
Reteta clasica de sos de prune - tkemaliReteta clasica de sos de prune - tkemali
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
» » Rețete pentru prune umede și acre pentru iarnă
© 2021 amigdas.com