amigdas.com

Semințe de coacăz roșu pentru iarnă: o rețetă pentru jeleu

Jelly din coacăzÎn timpul iernii, corpul nostru are nevoie de vitamine ca niciodată înainte pentru a întări imunitatea și pentru a menține o bună dispoziție. Fructele de pe rafturi sunt de multe ori inestetice, și fructe de padure și nu găsiți. Aici, pregătirile făcute la sfârșitul sezonului de recoltare vor veni la salvare: gemuri, gemuri, jeleuri, băuturi din fructe, sucuri și multe altele.

Jelly sau gem?

Această dilemă se confruntă cu aproape fiecare amantă, care a conceput ideea de a face preparate din fructe și fructe de pădure pentru iarnă. Mai bine pentru organism, desigur, va fi jeleu. Fructele în timpul preparării lor nu sunt aproape expuse la temperaturi ridicate (mai ales dacă alegeți o rețetă pentru jeleu fără gătit), astfel încât acestea să rețină vitamine și alte substanțe utile.

Totuși, apare o altă întrebare: care sunt cele mai bune fructe care trebuie reciclate? Faptul este că jeleu cu o consistență densă, asemănător chiar cu marmeladă, în condiții naturale, este posibil să primim departe de toate fructele și fructele. Din zmeură sau struguri, indiferent cât de greu încercați - nu veți obține jeleu fără aditivi speciali, dar prune, mere, coacăze negre și roșii sunt bune pentru acest rol. Aceste fructe conțin agent de gelificare pectină, care dă piesei de lucru o consistență elastică. Dacă se dorește, poate fi achiziționat separat, iar apoi chiar făcând jeleu din zmeură nu va fi o problemă.

De ce roșu?

Coacăze pentru jeleuUna dintre cele mai preferate tratamente de iarnă pentru adulți și copii este coaja de jeleu. Are un gust plăcut - moderat dulce, cu sourness - și aromă delicioasă. Jelly din coacăz negru are o culoare bogată de vin, de la roșu - rubin sau coral, în funcție de metoda de preparare.

De obicei, pentru iarnă, jeleul este recoltat din coacăze negre. Rar, boabele au timp să se coacă pe tufiș: de regulă, ele sunt colectate ușor nereușite, altfel pot cădea la pământ din cauza gravitației lor. Colectarea precoce nu poate decât să afecteze gustul coacăzelor. Fructele acru sunt rareori folosite pentru alimente, dar jeleul din ele este obținut remarcabil. Poate fi răspândită pe sandvișuri, pește, folosit ca umplutură pentru plăcinte dulci, și mănâncă doar cu o lingură.

Coacăze roșu și albEfectuarea pregătirile pentru iarnă, amanta lipsi de multe ori atenția coacăze Iată colectate deja coșuri de fructe de pădure negre mari și Bush cu picături de corali translucide și se ridică la toamnă, până la osypetsya. Se crede că boabele sunt foarte mici, nu puteți obține nici unul dintre ele - un tort, nu pierdeți timp. Merită să risipești această eroare: jeleul de la coacăzul roșu nu este mai rău, decât din negru. Apropo, coacăzul roșu este un record pentru conținutul de provitamină A și este folosit ca un medicament pentru răcelile, care este, de asemenea, foarte important în timpul iernii.

rețete

Există mai multe rețete pentru jeleu din coacăze roșii.

Coacăt pentru iarnăJelly, obținut în timpul procesului de gătit, are o culoare rubinie transparentă și o consistență destul de densă și groasă. Unele dintre substanțele utile nu rezistă la temperaturi ridicate și sunt distruse, dar concentrația acestora rămâne în continuare mai mare decât în ​​cazul blocajelor.

Gelul fără gătit păstrează culoarea strălucitoare a boabelor și a tuturor vitaminelor, dar este necesar să păstrați un astfel de produs numai în pivniță sau în frigider: la temperatura camerei se va deteriora în curând.

Puteți găti și jeleu-pyatiminutku. Această rețetă este ideală atunci când oaspeții se apropie, iar în frigider există un coacăz roșu.

Caracteristicile de a face jeleu din coacăze

Prepararea boabelor pentru conservarerezultatul a depășit toate așteptările, ar trebui să înțeleagă mecanismul de a face jeleu.

Pentru a obține o consistență groasă, sunt necesare substanțe pectice, conținutul cărora variază în funcție de varietatea cărnii roșii. Este mai bine să alegeți soiuri care conțin mai mult de 10% pectină (Valentinovka, Rosa, steaua Orel).

Substanțele pectice încep să funcționeze în prezența acizilor și a zahărului. Acidul este în cantitate suficientă conținută în boabele de coacăze, iar zahărul este adăugat în timpul preparării. Dacă adăugați prea puțin zahăr, atunci gelatina nu se formează. În acest caz, ar trebui să adăugați mai mult zahăr și să plecați o vreme.

Se fierbe suculTrebuie avut în vedere faptul că atunci când se fierbe și se adaugă apă în sucul de coacăz, concentrația de pectine scade, iar gelifierea se produce mai rău. Pentru a scăpa de excesul de apă poate fi prin evaporare. Pentru a face acest lucru, luați o tavă cu un fund larg sau un bazin, sucul este turnat în ea și fiert la foc mic până când volumul lichidului este redus la jumătate. Încălzirea nu ar trebui să fie puternică, deoarece aceasta poate duce la o pierdere și mai mare a substanțelor gelifiante.

După ce viitorul jeleului este răspândit peste cutii, acesta nu ar trebui să fie zdrobit și agitat, chiar dacă pare foarte lichid. Într-o zi, un maxim - o săptămână sau două în bănci va fi un gel gros, gros.

Reteta pentru prepararea jeleului din metoda fierbinte

Pentru gătit veți avea nevoie de:

  • 1 kg de coacăz
  • 1 kg de zahăr
  • 50 ml de apă (aproximativ un sfert de sticlă)
  • 2 cutii de jumătate de litru pentru depozitare

Bomboanele se prepară, se curăță și se spalăPasul 1. Ridge coacăzul roșu, boabele separate cu grijă de la crengi și îndepărtați răzuit, clătiți bine sub apă rece din robinet.

Pasul 2. Boabele loc în tigaie largă (în fabricarea jeleului în scară „industriale“ mai bine să ia bazinul email: într-un vas este lichid mai bine vaporizat), se adaugă un sfert de cană de apă și se pune oala pe foc mediu, se aduce la fierbere.

Pasul 3. După câteva minute, când boabele încep să se spargă, frământați-le cu o furculiță sau cu o pastilă pentru cartofi piure.

Scurgeți sucul într-o cratițăPasul 4. Ștergeți coacăzul printr-o sită cu celule mici. O altă opțiune: scurgeți sucul, dar în acest caz vor fi substanțe mai puțin utile. Tortul poate fi aruncat sau folosit pentru a face jeleu sau compot.

Pasul 5. Se toarnă sucul rezultat într-o cratiță și se aduce la fierbere la foc mediu. Cu grijă, adăugați zahăr în porții, amestecând. Cantitatea de zahăr depinde de cantitatea de suc produsă. Dacă zahărul este prea mult, nu se va dizolva și se va sparge pe dinți.

Pasul 6. Se amestecă masa rezultată și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-30 minute. Boala activă este evitată cel mai bine pentru a preveni distrugerea pectinei. Determinați dacă este preparat gelatina, pe marginea care se formează pe pereții tăvei sau pe pelvis în timpul procesului de gătire: când jeleul este gata, există aproximativ un centimetru între acesta și linia roșie. În plus, produsul finit se întunecă și devine translucid.

Pasul 7. Băncile sterilizează și le toarnă chiar și jeleu fierbinte, întoarce-le jos cu capace. Răsuciți cutiile răsturnate cu o pătură și lăsați-le să se răcească complet.

Reteta pentru prepararea jeleurilor din metoda rece

Pentru gătit veți avea nevoie de:

  • 1 kg de coacăz
  • 1 kg de zahăr (poate nevoie de puțin mai puțin)
  • 2 cutii de jumătate de litru pentru depozitare

Boabe pentru jeleuEtapa 1. Fructe de padure pentru a sorta, se spală și se usucă pe un prosop - acest lucru se face pentru a se asigura că sucul nu a primit în excesul de lichid și procesul de gelifiere a avut loc așa cum ar trebui, pentru că această rețetă nu implică evaporarea inutilă a umezelii.

Pasul 2. Ștergeți boabele printr-o sită. Coacăzul proaspăt dă sucul foarte reticent din cauza conținutului ridicat de substanțe pectină, deci este mai bine să dai mai întâi boabele cu un blender sau să folosiți un storcător. Volumul sucului rezultat poate varia în funcție de varietatea coacerii și de metoda de procesare.

Pasul 3. Măsurați volumul de suc cu pulpă și adăugați zahăr la acesta într-un raport de 1: 1,5-2.

Pasul 4. Se amestecă cu un suc de coacan de amestec și zahăr timp de 5-7 minute. În absența unui mixer, puteți folosi o mână sau o lopată. În acest caz, amestecul de masă trebuie să fie foarte activ, astfel încât zahărul să fie complet dizolvat și să reacționeze cu pectina.

Pasul 5 (opțional). Se toarnă amestecul într-o cratiță și se fierbe timp de două minute. Astfel, substanțele utile nu au timp să se prăbușească, iar produsul finit va fi stocat mult mai bine. Totuși, ar trebui să treceți peste acest pas dacă rețeta fără gătit este importantă.

Pasul 6. Turnați vasul peste borcane și trimiteți-le la rece.

Reteta pentru jeleu în grabă

Jelly dintr-o coacăză într-un borcanPentru gătit veți avea nevoie de:

  • 500 g de coacăz
  • 500 g de zahăr

Pasul 1. Turnați fructele cu apă rece și lăsați-le puțin timp, apoi clătiți bine sub robinet și uscați pe un prosop. Sprigs nu pot fi eliminate.

Pasul 2. Înlăturați ușor boabele cu o lingură pentru a da suc. Adăugați două cești de zahăr, amestecați și lăsați timp de 10-15 minute.

Pasul 3. Când zahărul a devenit roz, amestecați din nou masa încă o dată și trimiteți-l într-o cratiță la un foc puternic.

Pasul 4. Se fierbe timp de cinci minute, amestecând activ pentru o încălzire uniformă.

Pasul 5. Scoateți boabele de la căldură și ștergeți-le încă calde pentru a evita formarea prematură a jeleului. Asigurați-vă că masa proeminentă este dezordonată și curățată.

Pasul 6. Trimiteți din nou gelul la foc și încălziți-l puțin, apoi turnați-l peste borcane. Mașina răcită poate fi servită la masă. La început nu va avea o consistență foarte groasă, dar nu afectează gustul. Conform acestei rețete, puteți pregăti coacăze pentru iarnă. În acest caz, băncile în care produsul finit este îmbuteliat trebuie sterilizate.

concluzie

Jelly cu clătite

Coacăz roșu - o boabe luminoasă și delicioasă, care poate adăuga culori la seara de iarnă. Toate vitaminele sale pot fi stocate pentru sezonul de zăpadă, imaginându-se cum să facem jeleu din coacăze roșii.

Nu urmați cu strictețe rețetele - Dacă este necesar, ele pot fi ușor ajustate, pentru că nu puteți găsi o rețetă perfectă pentru toată lumea. Cunoscând tehnologia, de la orice varietate de coacăze puteți face un tratament gustos și util.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatitCum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatit
Cum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețeteCum se face gem de zmeură: secrete de gătit, rețete
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Apple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructeApple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructe
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
Pădurea de iarnă: Rețete pentru fabricarea compotului și a gemului din fructe de padurePădurea de iarnă: Rețete pentru fabricarea compotului și a gemului din fructe de padure
Jelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătitJelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătit
» » Semințe de coacăz roșu pentru iarnă: o rețetă pentru jeleu
© 2021 amigdas.com