amigdas.com

Rețete delicioase și sănătoase de gem de coacăze negre

Modalități de a face gemEste greu să găsești pe cineva care nu-i place gemul de coacăze negre. Acest produs nu este numai delicios, ci și util. Conținuți în fructe de padure coacaze vitamine si minerale ajuta la restabilirea sistemului imunitar, îmbunătățește digestia și influențează pozitiv metabolismul celulelor.

Pregătiți un desert delicios de fructe de padure nu este dificil. Dar alegerea unei rețete corecte nu este atât de simplă. La urma urmei, există o mulțime de soiuri de gem, fiecare dintre ele are propria sa aromă. Dacă vă decideți să faceți un gem de coacăze negre, puteți găsi multe rețete.

Principii generale de preparare a gemului

Pentru a pregăti gemul de coacăze negre, nu va dura mult efort, dar anumite reguli trebuie încă învățate:

 1. Sucul de la fructe de padure este mult mai complicat decât din căpșuni sau zmeură.
 2. În culoarea negru coacăz o mulțime de acid, care atunci când gătit este reglementat cu zahăr. În unele cazuri, adăugați zahăr 1: 1, în altele 1: 1,5. Totul depinde de preferințele gustului, deși trebuie luat în considerare faptul că gemul mai acru se păstrează numai în frigider.
 3. Cum să gătești gemCând se gătește gem, se folosesc fructe de maturitate egală, mai ales dacă este un blocaj "brut". Da, și în preparatul dulce obișnuit, fructele de supratax și verde sunt în afara locului.
 4. Chiar și cu tratament termic, coacăzul negru își păstrează utilitatea. Dar mai puțină încălzire, cu atât mai multe vitamine din gemul pregătit. Acest punct ar trebui, de asemenea, să fie luat în considerare atunci când alegeți o rețetă.
 5. O mulțime de soiuri de gem de coacăze negre cu diverse aditivi: alte fructe de padure și fructe, miere, vanilină.
 6. Nu este necesară pregătirea specială a boabelor. Trebuie doar să rezolvăm problema, să scoatem cozile și vârfurile pufoase și să ne spălăm în mai multe ape. Boabele se pun într-un ciocănel și se toarnă cu apă. Soiul de coacăze nu este nevoie, deoarece fructele de padure pot pierde integritatea si lasa sucul.
 7. Coaceți negru coacăz negru într-un castron larg de oțel inoxidabil, deoarece boabe au multă aciditate.
 8. Containerele pentru vărsarea jamurilor se spală cu apă fierbinte și sifon, clătite și aburite.

Dacă băncile se rostogolesc cu capace metalice, atunci nu mai trebuie să se întoarcă.

Aici, poate, și toate secretele de care trebuie să știți pentru a obține un produs dulce de calitate.

Rețete de desert de coacăze negre

Recoltarea dulce a coacăzelor lor poate fi gătită într-o formă brută sau supusă unui tratament termic pe termen scurt. Există multe rețete de gem, iar fiecare gazdă are propriile stafide și secrete. Opțiunile propuse pot fi baza pentru fantezie

Blocaj brut

Rețetă pentru gem de coacăze negrePrima opțiune este recoltarea numai din coacăz. Pentru boabele de bere și zaharurile sunt luate în proporție de 1: 1,5. Acest raport este necesar deoarece tratamentul termic al produsului dulce nu va fi expus. Zahăr este mai bine să ia mici, se dizolvă mai repede.

Bomboanele dezasamblate și spălate sunt aruncate într-un șuviu pentru a face apă din sticlă. Apoi, acestea sunt zdrobite printr-un măcinător de carne sau mixer într-o stare de piure. Masa de boabe se toarnă în vase voluminoase, iar zahărul este acoperit.

Pentru mai multe zile, blocajul brut ar trebui să stea la temperatura camerei. În timpul zilei, masa este amestecată pentru a accelera dizolvarea zahărului. Când nu mai rămân boabe, siropul devine transparent, se pune în recipiente curate și se rostogoleste. Puteți stoca în subsol sau în frigider.

Cum se face gemul

A doua opțiune este cu zmeura. Principiul de preparare a gemului de prăjitură de zmeură este identic cu prima rețetă. În ceea ce privește ingredientele, ele iau coacăze, zmeură și zahăr în proporție de 2: 1: 1,5. Blocajul brut, care nu face obiectul tratamentului termic, nu are numai un set de substanțe utile, ci păstrează, de asemenea, aroma unică a vară.

Reteta clasica

Prin reguli, pentru conservarea vitaminelor și microelementelor benefice, boabele trebuie să fie încălzite pentru un timp minim. Un kilogram de coacăz negru va necesita 1,5 kg de zahăr și 600 ml de apă.

Cum se prepară:

 1. Cum să gătești gem de iarnăSe fierbe 400 ml de apă, se pune boabele spălate și uscate timp de 3 minute și se răcește. Această procedură previne înrădăcinarea boabelor în timpul procesării ulterioare.
 2. Restul de 200 ml de apă se toarnă într-un bazin larg, se toarnă zahărul și se fierbe până se dizolvă zahărul.
 3. Apoi am pus boabele în sirop fierbinte și fierbe timp de cel mult 7 minute, îndepărtând în mod constant spuma.
 4. Într-un foc lent, gătiți butucul dulce, până se îngroațește.
 5. Produsul se răspândește fierbinte în borcane sterile și se rostogoleste.

Rețeta este "Trei la Cinci". Pentru gătit, veți avea nevoie de:

 • boabe de coacăze negre - 3 kg;
 • zahăr granulat - 4 kg;
 • apă - 3 cupe.

Aditivi în gem de coacăze negreApa este turnată într-un bazin larg, cu apă clocotită, apoi se adaugă zahăr în porții. Dacă umpleți întregul volum, siropul se va fierbe mult timp. Când zahărul se dizolvă, se pune boabe, se aduce la fierbere și se oprește după 5 minute. Preforma răcită este fiartă din nou timp de 5 minute încă de două ori.

Produse ambalate în formă fierbinte pe bănci aburite și laminate. Un astfel de blocaj poate fi depozitat în condiții de siguranță pe raftul inferior al dulapului de bucătărie. Acesta nu va de zahăr și nu va fermenta.

Opțiuni cu aditivi

Gem de vanilie. Pentru a pregăti un desert neobișnuit, veți avea nevoie de:

 • coacăze - 1000 grame;
 • zahăr granulat - 1200 grame;
 • apă - 200 ml;
 • Vanilină - 1 plic.

Etape de pregătire:

 1. Cum se prepară gemul de coacăze negreUn sirop este făcut din zahăr și un pahar de apă.
 2. Fructe de palmier în apă fierbinte timp de 3-4 minute, răspândit într-un castron larg pentru gătit.
 3. Se toarnă siropul de fierbere și se fierbe o treime de oră, din când în când se îndepărtează spuma. Au plecat timp de 12 ore.
 4. Din nou, gătiți timp de 20 de minute, pliați fructele de palmier într-o sârmă și puneți-le în borcane, umplându-le cu o treime din volum.
 5. Siropul este pus pe sobă și gătit din momentul fierberii timp de 5 minute.
 6. Adăugați vanilină și siropul rezultat se adaugă la borcane cu boabe fierte.
 7. Imediat rulate.

Există, de asemenea, o rețetă cu mere. Merele și coacăzele iau 400 de grame, 4 cești de zahăr, 2 cesti de apă.

Boabele sunt spălate și uscate, iar merele sunt tăiate în felii subțiri. Mai întâi trebuie să gătiți siropul, să adăugați coacăzul și să gătiți până la ruperea fructelor. După aceea, merele se toarnă și continuă să se gătească la căldură scăzută, până când masa devine groasă.

Asigurați-vă că amestecați gemul, pentru a nu se îngroșa și îndepărtați spuma. Aranjați desertul de măr de coacăze într-o formă fierbinte și rotiți.

Orice varianta de gem de coacăze negre are un parfum și un gust dulce și acru. În plus, este un supliment excelent în vitamina pentru rația de iarnă a fiecărei familii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Cum se prepară gemul de la caprăCum se prepară gemul de la capră
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
» » Rețete delicioase și sănătoase de gem de coacăze negre
© 2021 amigdas.com