amigdas.com

Cât de corect să congelați vinetele proaspete în congelator?

Imagini de vineteDatorită congelatoarelor, care sunt acum aproape în fiecare casă, multe gospodine fac pregătiri pentru iarnă cu ajutorul lor. În frigider congelator, fructe, fructe de padure și, desigur, legume sunt plasate. Este bine să obțineți provizii de acolo în timpul sezonului rece și să vă răsfățați pe cei dragi cu daruri delicioase ale naturii. O modalitate simplă de a se pregăti pentru plăcerea multor gospodine, pentru că nu provoacă prea multe probleme. Alimentele congelate pot dura o lungă perioadă de timp și nu pierd vitamine. Cum se îngheață vinetele proaspete la domiciliu?

Este merită să înghețați vinetele?

În sezonul de recoltare vinetele merită un ban, Dar în timpul iernii prețurile sunt foarte mari. Cel mai adesea, multe gospodine se marina pentru iarna, folosesc diferite metode de conservare. Mulți ar dori să îi înghețe, dar se îndoiesc de această metodă. Este posibilă înghețarea vinetelor pentru iarnă și cum se procedează corect, care sunt rețetele?

Vinete pentru iarnăVinetele sunt diferite de alte legume, faptul că, după îngheț, își schimbă gustul și structura. Din acest motiv, nu toată lumea riscă să înghețe această legume pentru iarnă acasă, pentru că le este frică să o strică. Se pare că există metode și rețete care permit conservarea gustului uimitor de vinete și Păstrați maximum de proprietăți utile prin îngheț. Majoritatea oamenilor se îndoiesc de oportunitatea acestei metode, dar având în vedere costul vânatului de vinete și proprietățile sale utile, acestea trebuie pur și simplu să profite.

În gătit, o astfel de legumă a ocupat mult timp un loc vrednic datorită gustului și proprietăților sale utile. Microelementele și vitaminele din compoziția sa au un efect benefic asupra întregului organism. Vegetația are proprietăți uimitoare, de exemplu, îi ajută pe fumători să depășească pofta de produse din tutun. Conține suficientă nicotină, necesară fumătorului. Vinetele, de asemenea, activează procesul de excreție a bilei din corpul uman, ceea ce este foarte important pentru funcția hepatică normală. Vinetele conțin o mulțime de fibre, care îmbunătățește funcția intestinului. Cuprul din legume are un efect bun asupra sistemului hematopoiezei.

Câteva sfaturi

Fried vinete înghețateVegetația este de asemenea diferită prin faptul că are amărăciune care nu se îndepărtează decât dacă este tăiată și sărată. Mulți oameni cred că după îngheț, amărăciunea va dispărea. De fapt, rămâne și, în opinia multor gospodine experimentate, într-o formă brută de înghețare a acestei legume nu poate. Pentru a obține o legume potrivite pentru gătit delicioase feluri de mâncare în timpul iernii, trebuie să luați în considerare mai multe reguli pentru îngheț.

Gospodinele experimentate, având experiență de înghețare, recomandă, înainte de a încărca vinetele în congelator, cât mai mult posibil pentru a scăpa de umezeală în exces în legume. Pentru aceasta, trebuie să fie tratată termic prin una dintre metodele disponibile:

 • să se prăjească;
 • a stinge;
 • coace;
 • macerat;
 • Blanch.

Pentru a stoca pentru iarna, trebuie să alegeți legume tinere, în care coaja nu este foarte densă. Tânăr "albastru" aproape nici o semințe, care este, de asemenea, important pentru recoltare. Varietate de legume nu contează, puteți folosi orice soi. Una dintre cerințele importante din orice rețetă, că legumele erau proaspete, elastice și nu erau răsfățate.

Vinetele pot fi tăiate într-un mod convenabil, mult în această materie depinde de ce feluri de mâncare se vor prepara din acestea după îngheț. De asemenea, mărimea tăierii va depinde de spațiul liber din congelator.

Pregătirea fotografiei de vineteÎn cazul în care "albastru" nu sare și nu lasa de amărăciune cu suc, veți ajunge cu o carne fără gust. Cu orice metodă folosită, ar trebui să fie legumele ambalate ermetic, astfel încât să nu existe acces la aer înainte ca acesta să fie înghețat.

De asemenea, pentru îngheț, "albastru" poate fi prăjit într-o tavă fără ulei. Conform prescripției, fructele trebuie să fie transformate astfel încât să lase sucul. După tratament termic, coaja, se răcește și se împachetează într-un mod convenabil pentru depozitarea pe termen lung.

Blană legume

În primul rând, este necesar să selectați legumele potrivite, că au fost fără crăpături și alte daune cu o piele strălucitoare și netedă. Atunci ar trebui să fie spălate și tăiate într-un mod convenabil:

 • plăci longitudinale;
 • cercuri;
 • cu zaruri.

Blană de vinete

Pentru a pierde amărăciunea, tăiați vinetele ar trebui să fie presărat cu sare. După aceasta, legumele sunt amestecate. Conform prescripției, ei trebuie să stea în bucătărie timp de câteva ore. Vinetele vor primi un suc de culoare închisă, care trebuie să fie drenat, iar legumele ar trebui spălate cu apă curgătoare și să fie înghițite în exces de umiditate. Este foarte important să faceți acest lucru cu atenție, să nu deformați firul.

Acum, legumele sunt gata pentru albire. Este necesar să luați o oală pentru a turna apă în ea și când se fierbe, încărcați apa fiartă în vinete felii timp de 3 minute. Aceasta va permite vucului să devină mai moale și să nu piardă forma.

După aceea, legumele ar trebui să fie introduse într-un ciocan și să se lase umezeala excesivă. În acest moment, puteți pregăti un pachet pentru depozitarea legumelor:

 • containere;
 • saci;
 • film de hrană.

În recipientul pregătit pentru depozitare este necesar să se pună vinetele și să se trimită la congelator.

Fried "albastru"

Vinetele selectate Spălați bine și îndepărtați marginile., după care îl puteți tăia într-un mod convenabil. Legumele tăiate sunt acoperite cu sare și stau câteva ore pentru a lăsa sucul să alerge. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de amărăciune și să faceți plăcut gustul "albastru".

Atunci când vinetele au permis suficiente sucuri, se amestecă. Legumele tăiate se spală cu apă și se usucă cu un prosop de hârtie. Acest lucru îi va ajuta să fie bine prăjite și nu umezite cu mult ulei.

Vinetele sunt așezate pe o tigaie fierbinte cu ulei vegetal și prăjite. Răspândiți-le pe un șervețel de hârtie sau un prosop pentru a elimina excesul de ulei.

Cum să înghețați în mod corespunzător vineteleUrmătoarea etapă - pregătirea pentru îngheț. Pentru aceasta este necesar să aveți o placă de tăiere, pungi de plastic sau film de alimente. Placa nu ar trebui să fie foarte mare pentru a putea intra liber în congelator. Pe placă se pune un strat de vinete, astfel încât fiecare piesă să nu se află pe cealaltă, după care se acoperă cu un film alimentar și apoi se pune următorul strat. În această ordine, sunt prevăzute toate legumele.

După aceea, tava cu legume trebuie încărcată în congelator și lăsată timp de câteva ore, astfel încât să se îngroape bine. Când vinetele este destul de greu, puteți să-l obțineți și să-l puneți într-un ambalaj convenabil pentru depozitarea pe termen lung.

Cum se îngheață vinete copt?

Această metodă este cea mai corectă, deoarece în formă coaptă în vinete păstrează substanțe mai utile. "Albastru" trebuie să fie atins și spălat, tăiat capetele și tăiat la discreția ta.

Vinete roșite pentru iarnăTăiați legumele se presara cu sare și stați așa pentru câteva ore. Toate sucurile de culoare închisă, care au permis vărsarea de vinete și stoarcerea ușoară. Acum, conform rețetei, trebuie să pregătiți o tavă de copt, în care vor fi coapte vinetele. Suprafața foii de copt trebuie să fie unsă cu ulei vegetal și să se pună în mod egal vinete. Apoi, tigaia se pune într-un cuptor cu o temperatură de 180 ° C.

Pentru a coace o leguma este cel mai bine să utilizați ulei vegetal fără miros. Tava de copt trebuie să fie în cuptor timp de cel mult o jumătate de oră, de data aceasta va fi suficientă dacă legumele nu sunt prea mari. Înainte de îngheț este necesar ca legumele să se răcească și să se elimine excesul de ulei. Acum le puteți pune într-un recipient pregătit și puteți îngheța în congelator.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Este posibil să înghețați sfecla gătită și cum să o faceți?Este posibil să înghețați sfecla gătită și cum să o faceți?
Este posibil să înghețați dovlecei pentru iarna proaspătă: cum să faceți acest lucruEste posibil să înghețați dovlecei pentru iarna proaspătă: cum să faceți acest lucru
Cele mai bune retete de vinete pentru iarnăCele mai bune retete de vinete pentru iarnă
Felii de vinete feliate și întregi în cuptorFelii de vinete feliate și întregi în cuptor
Modalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnăModalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnă
Cele mai bune retete pentru prepararea vinetelor pentru iarnaCele mai bune retete pentru prepararea vinetelor pentru iarna
Pădurea de iarnă: Rețete pentru fabricarea compotului și a gemului din fructe de padurePădurea de iarnă: Rețete pentru fabricarea compotului și a gemului din fructe de padure
Retete de vinete cu varza umpluta cu morcovi si usturoiRetete de vinete cu varza umpluta cu morcovi si usturoi
Rețete pentru salată "limba maternă" din vinete pentru iarnăRețete pentru salată "limba maternă" din vinete pentru iarnă
Congelați ciupercile acasă pentru iarnăCongelați ciupercile acasă pentru iarnă
» » Cât de corect să congelați vinetele proaspete în congelator?
© 2021 amigdas.com