amigdas.com

Cum se usucă merele la domiciliu

Cum se usucă mereleOamenii au consumat mere de foarte mult timp. Și nu este surprinzător, deoarece aceste fructe conțin o mulțime de substanțe utile și sunt populare pentru copii și adulți.

Slavii consideră că merele sunt fructe divine, care dau o mulțime de putere și vivacitate. Dintre aceste fructe, puteți pregăti multe feluri de mâncare utile și gustoase și le păstrați pentru o perioadă lungă de timp, se recomandă cu ajutorul uscării.

Fructele sunt utile

Toată lumea știe că nevoia de vitamine în timpul iernii este foarte ridicată. Prin urmare, fiecare gospodină trebuie să învețe să se usuce fructe și legume. Din fructele uscate puteți face compot sau un alt desert sau pur și simplu serviți pe masă ca un tratament.

De regulă, merele conțin o mulțime de vitamina C și fier. Dar cu o perioadă lungă de stocare, ele pierd proprietăți utile și devin negre datorită conținutului ridicat de fier.

Merele ajuta organismul să lupte împotriva diferitelor tipuri de boli:

  • oncologie;
  • inima;
  • vasculare.

Ei curăță bine venele sângelui stagnat. Consolidarea oaselor. Acestea au proprietăți antibacteriene, iar ceaiul din fructe se calmează și ameliorează stresul. Când utilizați o mulțime de fructe acide, metabolismul este normal.

Uscarea merelor: sfaturiCu ajutorul lor puteți pierde cu ușurință greutate, deoarece pulpa de calorii este foarte mică și este de numai 44 kcal la 100 de grame. Fructele conțin o mulțime de fibre, care ajută la saturarea și curățarea rapidă a corpului. Pectina scade colesterolul din sânge. Și, de asemenea, sucul de mere foarte proaspăt este foarte util: stimulează procesul de urinare și insistă ca intestinele să funcționeze corect.

Fructe uscate nu provoca alergii. Oamenii de știință recomandă să se dăruiască copiilor de la o vârstă fragedă, deoarece suprimă focarele alergice. Acesta conține substanțe foarte utile pentru un organism în creștere.

De asemenea, specialiștii recomanda consumul de paste uscate pentru femeile insarcinate si care alapteaza. Fructele conțin o cantitate minimă de substanțe nocive. După cum știți, merele au fibre utile care ajută la curățarea corpului deșeurilor și a produselor stagnante. Dar există un dezavantaj, care trebuie remarcat: în merele uscate, vitamina C este absentă.

În compotul de fructe uscate, există elemente cum ar fi potasiu, iod, fier etc. Pentru persoanele care își urmează figura, această băutură va fi folositoare. Trebuie de asemenea remarcat faptul că prepararea bulionului din fructe uscate nu durează mult. Când se adaugă la zahărul compot, beneficiul poate scădea, dar acest ingredient poate fi înlocuit cu miere, ceea ce va da o concentrație și mai mare de nutrienți și vitamine.

Dar aceste fructe au atât plusuri, cât și minusuri. Datorită conținutului ridicat de acizi, acestea pot afecta grav smalțul dintelui și pot duce la perturbarea tractului gastro-intestinal. În oasele de mere este o substanță otrăvitoare, care la doze mari poate duce la moarte.

Selectarea fructelor pentru uscare

Diferitele soiuri de fructe se pot distinge în formă, dimensiune și culoare. Merele bune, care sunt potrivite pentru uscare, nu sunt deteriorate. Pe fructe, în nici un caz nu ar trebui să fie dents sau pete negre, deoarece acest lucru înseamnă că mărul a căzut parțial. Mirosul pulpei ar trebui să fie simțit chiar și prin coaja. Fructul nu ar trebui să fie prea moale: va duce la o depozitare slabă.

Cum sa alegi merele potrivite

Merele pot fi importate. Pe unele eșantioane există un strat mic de substanțe chimice sau ceară. Verificați-o ușor: trebuie să țineți fructe peste abur. Apoi, puteți vedea pe suprafața mărului un strat de substanțe exterioare și apoi să le îndepărtați de pe coajă.

Care sunt cele mai bune uscate mereCele mai bune pentru uscare sunt soiurile potrivite: Grenni, Golden, Gloucester, Idared, deoarece conțin mai puțin suc. Recoltarea fructelor ar trebui să se desfășoare în perioada august-septembrie. În august, fructele câștigă cele mai multe sucuri. Mai multe soiuri utile: Aidared, Antey, Bogatyr și altele. Dar unele fructe câștiga suc doar în octombrie și noiembrie. Foarte bune pentru uscare și specimene care au căzut la pământ, aceasta înseamnă că sunt coapte.

Fructele mari se usucă prin tăiere în cercuri sau în felii mici.

Caracteristici de preparare a pulpei:

  • Fructele mărului sunt colectate și spălate. Cel mai simplu mod cu o cantitate mare este în baie. Spălați merele cu apă rece, se pot înmuia și fructele, dar nu mai mult de 30 de minute.
  • Spălați merele cu atenție.
  • În continuare, fructele spălate sunt așezate pe o suprafață plană, unde sunt uscate timp de 30 de minute. Puteți șterge merele cu un prosop astfel încât să nu aibă timp să se înnegrească. Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care fructul a fost spălat cu apă, temperatura a cărei temperatură era mai mare de 20 de grade.
  • Merele sunt tăiate în felii de aproximativ 5 milimetri, în timp ce se scoate miezul de la ele.

Uscarea merelor tăiate

Cel mai simplu mod de a usca merele este la soare. Dar nu există întotdeauna condiții meteorologice adecvate. Acest proces poate dura 10 până la 15 zile, în funcție de grosimea pieselor. În uscarea naturală, este important să se monitorizeze uniformitatea uscării fructelor.

Înainte de a începe să gândiți cum să uscați merele acasă, este important să cunoașteți anumite caracteristici ale acestui proces.

Procesarea în cuptor și în cuptorul cu microunde

De exemplu, există posibilitatea ca merele să fie coapte, dar nu uscate.

Pentru uscare va dura aproximativ 7-9 ore. Este necesar să se răspândească lobulele într-o tavă de copt, care este pre-lubrifiată cu ulei. Înainte de uscarea merelor, trebuie să setați temperatura la 50 de grade în cuptor. Mai mult, este necesar să se pună o tavă de copt cu fructe și se lasă timp de 2-2,5 ore.

Utilizarea merelor uscateMai târziu trebuie să măriți temperatura până la +65 de grade. La fiecare 30-45 de minute este necesar să rotiți piesele de prelucrat, ceea ce va ajuta fructele să se usuce uniform.

După uscare, așezați piesele de prelucrat pe un prosop și lăsați să se răcească o oră.

În cuptorul cu microunde timp de o oră se pot ocupa aproximativ 15 kilograme de fructe. Este important să nu exagerați. Așezați biletele pe o farfurie și trimiteți-le la cuptorul cu microunde, verificând periodic gradul de pregătire. În cuptorul cu microunde, fructele nu se vor usca doar repede, dar, de asemenea, nu vor pierde vitamine. Multe gospodine folosesc această metodă, deoarece cu ajutorul ei puteți usca rapid și ușor un număr mare de mere.

Uscător electric și aerogrill

Nu mai puțin simplu de uscare este un uscător electric. Se selectează automat temperatura și timpul pentru întregul proces. În medie, va dura aproximativ 3-3,5 ore.

Într-un aerogrill, merele sunt uscate remarcabil și nu sunt coapte.

Încălzirea bateriei sau încălzitorului

Mere uscate la domiciliuChiar și pe o baterie obișnuită de încălzire centrală, puteți usca mere. Fructele trebuie să fie așezate pe hârtie și plasate în apropierea bateriei. Este important să se respecte gradul de pregătire, deoarece merele prea uscate nu sunt foarte gustoase și inutile.

Și, de asemenea, pentru această procedură, este potrivit un încălzitor cu ulei. Trebuie să luați câteva foi de hârtie și să acoperiți felii de sus. Dacă există mai mulți lobi, atunci este necesar să se separe straturile. Acestea sunt acoperite, alternativ, cu hârtie, transformate, care conduc treptat la o pregătire completă. Multe straturi nu fac din felii de mere și hârtie, deoarece acestea ar fi dificil să se întoarcă, iar căldura nu va trece peste o piramidă improvizat.

Depozitarea produsului finit

Semifabricatele trebuie depozitate într-un recipient închis într-un loc uscat și întunecat. Umiditatea excesivă poate duce la apariția mucegaiului, iar apoi fructele vor deveni nepotrivite pentru a mânca.

Inițial, puteți servi merele uscate pe masă cu nuci ușor sărate (de exemplu, migdale). Un astfel de amestec poate fi turnat cu smantana, amestecata cu zahar sau iaurt.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești un compot de fructe uscateCum să gătești un compot de fructe uscate
Cum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnăCum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnă
Cum se prepară merele ude în cutii de acasăCum se prepară merele ude în cutii de acasă
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Apple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructeApple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructe
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Ce fel de fructe poate o mamă care alăpteazăCe fel de fructe poate o mamă care alăptează
» » Cum se usucă merele la domiciliu
© 2021 amigdas.com