amigdas.com

Cum se fierbe din sticle întregi cu cozile și pene

Reteta pentru gem de sticleRanetki este un sortiment special de mere, care diferă de cele mai apropiate rude în gust și mărime. Acestea au fost cultivate în Rusia pentru o lungă perioadă de timp și au apreciat fiecare copac. Fructele sunt mici, dar au un număr de avantaje - de exemplu, ele coacă rapid și sunt rezistente la îngheț.

În cele mai vechi timpuri, de la o generație la alta, de-a lungul liniei femeilor, a fost transmisă cunoștința despre cum să gătiți corect gemul din vinuri. Spre deosebire de merele "clasice", acest tip este, din anumite motive, mai puțin apreciat printre oameni. Dar și din aceste fructe remarcabile este posibil să pregătim o grămadă de feluri de mâncare. Primul lucru care vine în minte este conservarea. Și într-adevăr, nu este nimic dificil să închizi un borcan, iar iarna să deschizi gemul și să-ți faci prieteni fericiți.

Pregătirea merelor

Încălzirea de la răni la pene

Cea mai simplă rețetă pentru fabricarea fructelor pentru iarnă este din două ingrediente, și, de asemenea, incredibil de simplu. Chiar și un începător poate să-l îndeplinească. Deci, veți avea nevoie de:

  • Ranetki - 2 kilograme
  • Zahăr - 1,5 kilograme

Merele mici înainte de a le face un produs finit, trebuie să vă îmbibați timp de zece până la cincisprezece minute în apă rece. După o astfel de "baie", fiecare fruct trebuie spălat și uscat folosind un prosop de hârtie. Apoi trebuie să tăiați fiecare măr în jumătate sau un sfert și să tăiați excesul - miezul cu semințele. După această procedură, feliile se taie în felii subțiri și se trece imediat la cea de-a doua etapă, deoarece după ce se culcă în aer liber, merele pot deveni negre. După toate manipulările efectuate, tăierea finală trebuie transferată în vasele în care se pregătește gătitul.

Pentru a adăuga un "zest" la rețetă, puteți adăuga și sucul dintr-o lămâie sau portocală - mirosul și gustul fructelor citrice vor sublinia perfect "starea" generală a gemului. În această formă, merele sunt perfuzate timp de mai multe ore - în acest timp, vor începe sucul, care după adăugarea de zahăr va deveni sirop.

A doua zi, sarmalele sunt filtrate, iar sucul obținut este pus pe foc. În ea, trebuie să adăugați aproximativ două pahare de apă și să fierbeți. Odata ce siropul incepe sa fiarba - adaugati ingrasat in el rannetki si gătiți timp de cincisprezece minute. Această procedură trebuie repetată de mai multe ori - ar trebui să se răcească de mai multe ori la temperatura camerei și apoi să fiarbă din nou. Odată ce siropul obține o textura densă caracteristică, trebuie să fie laminată în cutii și lăsată să se răcească în căldură. Atunci când pregătiți o rețetă cu lobuli, devin o culoare plăcută de caramel și, practic, nu pierdeți forma.

Rețetă: dulceață din sticle cu cozile

De asemenea, este posibil să se pregătească merele întregi - direct cu cozile. În această rețetă se va facilita procesul de multivark - va pregăti gătitul de la întregul rănit cu cozile. Ingredientele sunt simple:

  • Apă 1 pahar
  • Mere 1 kilogram
  • Zahăr 1,2 kg

Apple jamFructele, ca de obicei, trebuie spălate și uscate la soare. În acest caz, nu este nevoie să eliminați cozile - în această piesă și în întreaga piesă de prelucrat "chip". Merele trebuie să fie înțepate cu un obiect ascuțit în mai multe locuri, combinând zahărul și apa împreună și fierbeți câteva minute în modul "gătit cu aburi". La această temperatură și o distribuție uniformă a căldurii, ingredientele produc un sirop, care va constitui baza pentru o conservare viitoare.

Odată ce masa devine umbra de caramel, în el este necesar să se stabilească fructele și se lasă să se infuzeze timp de aproximativ opt ore. În acest timp, fructul va da suc. După ce a trecut timpul, masa este gătită în același mod ca înainte pentru aproximativ cinci minute și apoi lăsată să se răcească din nou. Repetați procedura de mai multe ori, apoi rotiți blocajele în borcane sau acoperiți-le cu capacul, așezându-le în frigider. Rețeta este extrem de simplă și potrivită pentru începători.

Rețetă pentru gem de chihlimbar din sticle

Cum să gătești gemPentru a executa reteta de care aveti nevoie:

  • Merele sunt mici de 1 kilogram
  • Nisip de zahăr - 0,5 kg
  • Apă rece - 200-250 mililitri

Selectează cu atenție mere mici spălați și uscați. După aceea, fiecare măr trebuie curățat și decojit, tăiat în bucăți mici, astfel încât să fie convenabil să se macină în piure. Cu ajutorul unui măcinător de carne sau al unui procesor de alimente, se face o gulă din sticle, se pune zahărul în el și se lasă singură masa rezultată singur timp de câteva ore.

După aceasta, transformați multivarkerul în modul "Frânare", activați presiunea scăzută și așteptați pentru fierberea blocajului. Apoi îl puteți roti în borcane sterilizate și lăsați să se răcească într-un loc cald. Rețeta este simplă pentru cei care au tratat deja multivariatul și cel puțin o dată în viața de a face gem. Produsul finit are o structură ușoară, excelentă combinate cu clătite și alte produse de patiserie, va ajuta la surpriza prietenilor si familiei. Băutura se dovedește extrem de gustoasă! De asemenea, gemul, așezat într-o vază frumoasă, poate decora orice masă festivă, iar prietenii vor cere rețeta pentru acest delicios.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci piesele pentru iarna de la rand: retete, metode de pregatireCum sa faci piesele pentru iarna de la rand: retete, metode de pregatire
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Semne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți faceSemne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți face
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Gem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografieGem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografie
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Amber felii de mereAmber felii de mere
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
» » Cum se fierbe din sticle întregi cu cozile și pene
© 2021 amigdas.com