amigdas.com

Cum să păstrăm castraveții proaspeți? Depozitare în timpul iernii

O modalitate de a păstra proaspăt castravețiiAdesea, gospodinele ridică problema cum să păstreze castraveții proaspeți. Toată lumea știe că aceste legume nu sunt supuse depozitării, își pierd rapid proprietățile și gustul. Cu toate acestea, există mici trucuri care vă permit să achiziționați această legume suculente de vară pentru utilizare ulterioară. Cunoscând tehnologia, vă puteți bucura de castravete proaspăt și crocantă câteva luni după rupere.

Care castraveți sunt potrivite pentru depozitare?

În aceste scopuri, este mai bine să alegeți castraveți de dimensiuni medii puternice fără deteriorări vizibile. Probele mici vor fi acoperite în curând cu "riduri", iar cele mari nu diferă în funcție de gust. Acordați atenție castraveților crescuți pe teren deschis, deoarece probele de seră sunt destul de slabe, au o piele prea subțire, ceea ce nu le permite să fie depozitate mult timp, chiar și în frigider. Deseori, ele pot fi văzute în supermarketuri, ambalate într-un recipient cu dioxid de carbon. Un astfel de pachet este deschis numai la momentul potrivit.

Pentru a stoca legumele pentru iarnă este de a respecta regulile, care spun că nu ar trebui să existe schimbări de temperatură în frigider, de asemenea, este necesar să se excludă umiditatea ridicată și excesul de uscăciune a aerului. Asemenea condiții răsfățați-vă cu dezvoltarea putregaiului, sau, invers, în absența umidității, vor începe să se micșoreze. Pielea de castraveți, atunci când este cultivată independent, are un strat natural de protecție, în magazin fructele sunt vândute cu ceară tratată sau vaselină. Filmul creat reduce evaporarea și pierderea nutrienților, deci castraveții stau în stare bună mai mult timp. În acest sens, înainte de a trimite la depozitare castraveți nu se spală.

Unde și cum să depozitezi castraveți?

Este mai ușor să păstrați castraveți proaspeți în frigider. Există mai multe moduri:

  1. Pasta de castraveti in forma proaspataAcestea ar trebui să fie plasate într-o pungă de plastic, să facă găuri în ea pentru ventilație și să le pui într-un loc în care legumele sunt de obicei stocate. Pentru a nu putrezi în pachet, puneți două felii de usturoi curățat sau o bucată de hrean. Este mai bine dacă fiecare castravete este înfășurat într-un șervețel de hârtie.
  2. Puteți, de asemenea, pune-l într-un borcan, închideți-l cu un capac și puneți-l în frigider. Legumele în depozit merită verificate din când în când. Dacă găsiți un fruct în galben, acesta trebuie separat de restul.
  3. De asemenea, castraveții pot fi depozitați cu un recipient de apă, acesta din urmă ar trebui să fie schimbat în fiecare zi. Pentru a face acest lucru, reduceți cozile de fructe în apă.

Această stocare vă va permite să obțineți o legume proaspătă, proaspete, timp de două săptămâni.

Important! Castraveții se deteriorează rapid dacă sunt depozitați lângă banane, mere și alte produse care emit etanol.

O pivniță uscată va permite păstrați fructele timp de o lună. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza aceste metode:

  1. Castraveții trebuie introduși în vase de ceramică sau email sau acoperite cu nisip. Partea inferioară a recipientului este căptușită cu folie de alimentare.
  2. De asemenea, în subsol puteți stoca legumele în acest fel. Fiecare copie trebuie să fie învelită cu un prosop de hârtie și plasată într-o pungă. Acest lucru poate preveni pierderea de umiditate.

Alte metode de stocare

Pentru a stoca în apă este posibil și astfel: Imerse castraveți vertical (cozi jos) într-o tigaie, se toarnă apă în ea, astfel încât legumele au fost ascunse parțial. Din când în când, schimbați apa în stare proaspătă. Țineți tigaia într-un loc răcoros, frigiderul este cel mai bun.

Următoarea metodă de depozitare a castraveților va oferi legume proaspete în 4 luni. Următoarele măsuri trebuie luate:

  1. Sterilizați un borcan de trei litri umplut cu fructe uscate, lăsând un spațiu mic.
  2. Pe castraveți puneți o mică lumânare fără arome și aditivi și lăsați-o pe foc. Așteptați 10-15 minute pentru ca oxigenul să crească de jos.
  3. Apoi, închideți borcanul cu lumânarea aprinsă aproape. După un anumit timp, lumânarea va ieși. Aceasta înseamnă că nu există oxigen în recipient.
  4. Pune borcanul cu castraveți pentru depozitare în frigider.

Va lua un ou și oțet

Cum să păstrați castraveții pentru iarnăCastraveții sunt stocați proaspete pentru până la 2 luni cu ajutorul unor produse neașteptate. O astfel de proteină este un ou de pui. Aplicarea sa este destul de simplă, trebuie doar să-i smulgeți cu fructe care se depozitează. În acest caz, ar trebui să alegeți acele instanțe care au o coadă de cal. Înainte de a manipula castraveții trebuie să fie spălat în apă fiartă. Când proteinele se usucă, castraveții se pun într-o cutie din plastic sau din lemn și se duc într-un loc răcoros. De asemenea, pot fi stocate într-un pandantiv pentru o coadă. Un film de proteine ​​din ou va reduce pierderea de umiditate, în timp ce fructele vor respira.

Pentru a stoca castraveții va permite un alt produs popular în ferma noastră. E vorba de otet de masă. Dacă este plasat într-un recipient închis, acesta va crea condiții speciale de păstrare. Pentru a face un astfel de mediu, trebuie să luați o cantitate mică de oțet și o tigaie. Lichidul se toarnă în recipientul pregătit, după care se pune o rețea la o distanță de acesta, pe care se plasează castraveții. Nu trebuie să intre în contact cu oțetul. Panoul este acoperit de sus cu un capac. Acest lichid simplu poate stoca castraveți proaspete câteva luni, iar unele soiuri rămân în această stare și pe tot parcursul iernii. Depozitarea trebuie furnizată în pivniță sau în frigider.

Căi vechi de depozitare

Unii fermieri de camioane, după recoltarea castraveților, au folosit varză proaspătă pentru a-și păstra gustul și proprietățile originale. Semințe de castravete împrăștiate lângă răsaduri de varză. Când fructele sunt legate, ele sunt așezate în frunze mici în frunzele gigantului. Varza creste si un castravete creste in ea. Depozitarea ulterioară se petrece - într-un cap de varză. Pentru iarna, sunt dusi intr-un loc racoros.

Următoarea metodă a fost folosită pe scară largă de strămoșii noștri. După recoltare, castraveții sunt plasați într-un butoi din lemn și acoperit cu un capac. atunci containerul este coborât în ​​partea inferioară a iazului. Acolo ele sunt ținute perfect toată iarna. Trebuie avut în vedere că apa din iaz nu trebuie acoperită cu gheață.

O altă modalitate este folosirea unui vas din lut. Castraveți pus în acest fel de mâncare, adormiți cu nisip de râu și săpați în sol.

Castraveți congelați

Metoda de congelare a castravețilorCramele proaspete și crocante pot fi înlocuite complet cu înghețată. Sunt ușor de păstrat dacă există suficient spațiu în congelator. Castraveții sunt spălați, tăiați în felii, plasați într-o pungă de plastic și trimiși la rece. Pentru a fi convenabil, puteți să luați cutia și să le așezați pe straturi cu film. Când sunt înghețate, bricheta mică rezultată este scos din recipient și transferată într-o pungă. După dezghețare, devin moi, Cu toate acestea, ele nu pierd calități valoroase.

De asemenea, pentru depozitarea castravetilor pentru iarna folositi sare si marinata. Desigur, acestea nu sunt la fel de gustoase ca cele proaspete, dar în formă prelucrată, ele pot stărui cu ușurință toată iarna dacă știți cum să gătesc pentru utilizare ulterioară.

Cel mai bun mod de a stoca castraveți într-un borcan de sticlă. Destul de o metodă interesantă de depozitare a castraveților în varză, dar trebuie, de asemenea, cumva să fie salvată. În ceea ce privește legumele congelate, vreau să spun că după dezghețare ele devin ca o cârpă. Prin urmare, nu voi mai face acest lucru și nu îi sfătuiesc pe alții.

Astfel, păstrarea castraveților proaspeți pentru o perioadă destul de lungă va ajuta la diferitele metode prezentate în articol. Dacă totul se face în conformitate cu recomandările, rezultatul va atrage nu numai dvs., ci și oaspeții dvs. La urma urmei, pe masa festiva a Anului Nou vor fi afișate fructe proaspete, suculente și crocante.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castravețiRețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castraveți
Rețetă pentru salată de iarnă din castraveți proaspețiRețetă pentru salată de iarnă din castraveți proaspeți
Cea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castravețiCea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castraveți
Căi reci de decapare a castraveților și păstrarea lor sub nylonCăi reci de decapare a castraveților și păstrarea lor sub nylon
Marinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioaseMarinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioase
Retete rapide de castraveți ușor sărate în pachetRetete rapide de castraveți ușor sărate în pachet
Rețetă pentru castraveți gustoase, ușor sărate, cu apă receRețetă pentru castraveți gustoase, ușor sărate, cu apă rece
Reteta de castravete de casa cu acid citric pentru iarnaReteta de castravete de casa cu acid citric pentru iarna
Rețete de castravete proaspăt sărateRețete de castravete proaspăt sărate
Ce fel de castraveți provin din semințe și plante din țarăCe fel de castraveți provin din semințe și plante din țară
» » Cum să păstrăm castraveții proaspeți? Depozitare în timpul iernii
© 2021 amigdas.com