amigdas.com

Salata de pepene verde: ceea ce este un pepene verde sărat și ce mănâncă

Subțire de preparare a pepenilor sărateÎn timpul iernii, oamenii sunt obișnuiți să mănânce feluri de mâncare, cum ar fi castraveți sărate, roșii, varză și dovlecei. Dar aici o combinație, cum ar fi un pepene de apă sărată, la majoritatea provoacă o surpriză, dacă nu o confuzie. Acest fel de mâncare este considerat o delicatesă, o delicatesă deosebită pentru gurmanzi, deși este puțin mai greu să o pregătești decât castraveții sărindi pentru iarnă.

Ca orice afacere, pepeni verzi nu este lipsită de subtilitățile sale și capcanele începând cu achiziționarea de ingrediente și terminând cu depozitarea și servirea corespunzătoare. Deci, cât de corect să alegi, să pregătești și să salivezi aceste fructe pentru a face asta maximiza toate vitaminele și proprietățile lor utile, în timp ce primesc un gust neobișnuit de luminos și rafinat, pe care oaspeții și rudele dvs. îl vor aminti de mult timp?

Alegeți un pepene verde

Să începem cu alegerea acestui berry mare dungi, deoarece fructele, ideal potrivite pentru decapare, ușor diferită din cele care sunt de obicei servite la masă prime ca desert.

Caracteristicile pepenelor verziÎn primul rând, pepene verde este de dorit să alegeți un mic, în mod ideal cântărind aproximativ două kilograme, astfel încât lobulele sale să intre liber în borcan în timpul sării. Bineînțeles, fătul ar trebui să fie coapte. Coacerii pepeni pot fi identificate prin culoarea sa: de fructe coapte pe deplin, este clar, cu o delimitare clară în dungi de lumină și întuneric, și luminoase galben sau portocaliu spot pe locul în care pepenele verde în contact cu solul (dar nu alb!).

Bomboanele cu o multitudine de sucuri și o carne moale și slabă pentru decapare nu trebuie luate: lobulele lor devin alunecoase atunci când sunt sărate și iau un gust neplăcut. Dar fructele coapte, dar mici și neîndulcite după sărare sunt ideale.

Nu cumpărați pepeni cu o crustă crăpată sau deteriorată. Ele nu sunt potrivite pentru decapare, precum și cele care sunt de culoare nenaturale cu imagine încețoșată, neclară, mai ales dacă se pare copt și mare: probabil au ticsit cu substanțe chimice. Mancarea lor, inclusiv sărarea, nu numai că nu vă aduce un gust de plăcere, ci poate duce și la intoxicații alimentare.

Se pregătește pentru decapare

Cele mai bune rețete de săratÎnceputul verii de sămânță este cel mai bun până la începutul lunii septembrie: într-o vară fierbinte este dificil să se atingă temperatura ideală pentru fermentație fără o cameră specială. Gustul cel mai intens al acestor fructe, în cazul în care sunt turnate în butoaie de lemn în întregime, dar într-un apartament este extrem de dificil de realizat, astfel încât să sărind cu lobule în borcane obișnuite de sticlă.

Puteți vărsa aceste fructe de pădure, atât curățate, cât și curățate. Dacă preferați a doua opțiune, merită să alegeți pentru acest mic fruct cu o crustă subțire. Cultura pământului înainte de gătit trebuie să fie spălată cu apă curgătoare caldă și cutii pentru sărare sterilizate. Dacă intenționați să pregătiți un vas în recipiente sigilate, atunci înainte de sărare din pepene este necesar să îndepărtați toate oasele; în caz contrar, atunci când fermentați banca, aceasta poate exploda!

Dacă turnați complet, ar trebui să faceți câteva pene chiar cu un baston de lemn pentru a îmbunătăți impregnarea internă a pulpei. Dacă nu, ar trebui să fie tăiate mai întâi în cercuri, apoi cu segmente de dimensiuni medii care se vor potrivi liber în gâtul borcanului. Piesele ar trebui să stea în recipientul liber, fără a se lipi, lăsând suficient spațiu pentru mirodenii și brânză.

Pepiniere pepene verde în borcaneAditivii acestui fel de mâncare, în funcție de rețetă, sunt foarte diferiți: de la legume și fructe la muștar și condimente. Gustul pentru diferite moduri de decapare variază de asemenea considerabil: poate fi acru, sărat, picant, picant, cu gust de brânză sau chiar de vin. Pentru un pepene galben sărat nu există o rețetă "ideală": nu vă fie frică să experimentați combinații de gust și să încercați ceva nou. În butoaie

Dar, pentru început, până când nu ați câștigat experiență, merită să încercați câteva rețete simple dovedite.

Cele mai bune retete

Salting cele mai delicioase pepeni verziExistă nenumărate moduri de a pregăti pepeni de apă sărate: de la cele simple, pe care orice hostess poate să le facă față, la cele complexe și exotice. Gustul lor unic este combinat cu aproape orice: ele pot fi o gustare independenta, servite cu o farfurie laterala sau alte muraturi si uneori actioneaza ca un desert. În ciuda faptului că un astfel de fel de mâncare pare ciudat pentru mulți, este de a plăcea tuturor, inclusiv a copiilor mici.

Reteta clasica pentru pepene verde in borcane

Cel mai simplu mod de a pregăti acest fel de mâncare nu este foarte diferit de recoltarea castraveților cu roșii pentru iarnă:

 • Apă potabilă - 1 litru.
 • Pepene verde - 2 kg.
 • Oțet (9%) - 50 g.
 • Zahăr - 3 linguri.
 • Sare - 1,5 linguri.

Salamuri de pepene verde in cuvePregătiți boabele, clătiți, tăiați în felii, îndepărtați oasele. Nu puneți prea mult în dulapurile preparate. Se toarnă apă într-o cratiță, se fierbe, se adaugă sare și zahăr și se fierbe, se toarnă otetul.

Se toarnă felii de pepene galben saramură, borcan sterilizat apă clocotită, apoi închideți-l și puneți cu capul în jos într-un loc întunecat, rece, învelite sau acoperite cu o pătură groasă pânză. Acest fel de mâncare poate fi consumat în două până la trei zile.

Reteta clasica pentru pepene verde intr-un butoi

Fructele din această rețetă sunt sărate întregi și servesc ca o gustare sau un desert rafinat. În mod ideal, ar trebui să utilizați un butoi de stejar adevărat pentru muraturi, dar containerele convenționale de ceramică sau plastic vor face. ingrediente:

 • Apa rece - 10 litri.
 • Mai multe pepeni verzi.
 • Sare - 400 g.
 • Alegeți pepeni verzi pentru decapareZahăr - 1200 g.

Cilindrul este bine clătit, apoi ars cu apă clocotită, pepene verde spălat. Sarea și zahărul se dizolvă în apă, se pun fructele într-un recipient și se toarnă soluția salină rezultată. Cilindrul este acoperit cu o cârpă sau mai multe straturi de tifon, deasupra putându-se canițe de lemn, pe ele - o încărcătură (puteți folosi pietre sau o găleată cu apă pentru acest scop).

Pepenele de pepinieră se mențin timp de 2-3 zile la domiciliu, apoi transferate într-o pivniță. Pepenele de pește sărat pentru această rețetă sunt cât se poate de gustoase și utile, ar trebui păstrate timp de 2-4 săptămâni.

Cu acid citric

În această rețetă, oțetul înlocuiește acidul citric. Spre deosebire de oțet, nu este sărat în timpul decapării, doar în borcane. ingrediente:

 • Pepene verde - aproximativ 2 - 2,5 kg.
 • Apa potabilă este de un litru și jumătate.
 • Zahăr - 50 g.
 • Sare - 25 g.
 • Acid citric - 10 g.
 • Usturoi - 4-5 denticule.
 • 5 mazăre de piper.
 • Gust delicios al unui pepene verde sărat2 bucăți de frunză de dafin.

Băncile se sterilizează cu apă clocotită, se așeză pe frunza de dafin, usturoi și piper. Spălați pepene verde, tăiați, fără a îndepărta coaja, împrăștiate pe cutii. Se fierbe apa, se toarna lobulii de fructe, se inchide capacul si se lasa sa se raceasca. Apoi, scurgeți lichidul, adăugați sare și zahăr, amestecați și fierbeți din nou. A doua oară, se toarnă într-un borcan, se presară cu acid citric și se sigilează bine. Acoperiți vasul cu o cârpă groasă și puneți-l într-un loc răcoros.

Rețetă cu aspirină

O rețetă neobișnuită, în care, în loc de oțet, ca un conservant, acționează comprimatele de aspirină. Se crede că aspirina, spre deosebire de oțet, nu întrerupe gustul gust al produsului. ingrediente:

 • Apa fiarta - 1,1 litri.
 • Zahăr - 55 g.
 • 6 comprimate de aspirină.
 • Sare - 30 g.
 • 2 bucăți de frunză de dafin.
 • 3 cuișori usturoi.
 • 20 de grame de mărar.

Băncile spălate și sterilizate, pepeni verzi spălate și felii de o grosime de 1 tocat - 2 cm. Puneți cutiile de fund usturoi mărunțite, frunze de dafin, mărar, deasupra lor pentru a umple pepenele bucăți cisternă. Sus, cu tablete pulverizate de aspirină.

Într-o cratiță separată, se fierbe apă amestecată cu sare și zahăr. Se toarnă borcane încă în saramură caldă, apoi închideți-le strâns, le întoarceți cu fața în jos și împachetați bine într-un prosop sau pătură. Lăsați să stea la temperatura camerei timp de aproximativ treizeci de ore, apoi depozitați în pivniță.

În propriul suc

Această rețetă neobișnuită se distinge prin faptul că nu folosește săruri în sensul clasic - totuși, acest lucru nu distruge calitățile sale de utilitate și gust. ingrediente:

 • Pepene verde - aproximativ 2 - 2,5 kg.
 • Sare - o lingura.
 • Mustarul este uscat - o lingura.
 • Zahăr - o lingură.

Pepene verde clatiti sub apa curgatoare si taiati in felii. Se amestecă zahărul cu muștar și sare. În partea inferioară a recipientului pentru sărare se presară generos coaja, apoi se pune pepene verde și se toarnă amestecul rămas. Acoperiți vasul cu un capac, puneți încărcătura deasupra și puneți-l într-un loc cald timp de 4 până la 5 nopți. Înainte de a mânca, felii de pepene verde trebuie spălate cu sucul extras din acestea, altfel ele vor fi prea ascuțite.

Pepene verde cu miere

Rețetă elegantă, cu un gust dulce și un miros de parfum de neuitat. Combină toate proprietățile utile de pepene verde și miere, un conservant natural și un antibiotic. ingrediente:

 • Pepene verde - 2 kg.
 • Apa potabila este de 1,2 litri.
 • Sare - 30 g.
 • 4 frunze de coacăze.
 • 4 umbrele de mărar.
 • 45 de grame de miere.

Desfaceți felii de pepene verde. Pereții și partea de jos a cutiilor sterilizate anterior ar trebui să fie pătată cu miere. Puneți pe băncile bucăților de fructe, adăugați la acestea frunze de mărar și coacăz. Apă cu sare pentru a găti timp de douăzeci de minute, pentru a obține un pepene verde cu saramură. După aceasta, nu închideți borcane strâns, dar lăsați să acru timp de 2,5 - 3 zile, apoi saramură să se scurgă, fierbe și din nou se toarna lobulele. Rulați, răciți și depozitați într-un loc răcoros.

Pepene verde cu piper

Această combinație pare foarte neobișnuită, dar este o gustare excelentă, mai ales dacă fructul este ales dulce. componente:

 • Un mic pepene verde (aproximativ 2 - 2,2 kg.)
 • Apă fiartă - 1 litru.
 • Sare - 60 g.
 • Zahăr - 110 g.
 • Oțet (9%) - 45 g.
 • 5 mazăre de piper.
 • Un vârf de ardei iute.
 • 5 căței de usturoi.

Pepenii verzi se spală și se usucă, se taie în felii și se pun în borcane. Adăugați cuișoare întregi de usturoi, pepene și piper. Apa se pune pe foc, de îndată ce începe să fiarbă, se toarnă pe fructe, țineți-l timp de aproximativ trei minute, drenați-l și continuați să gătiți. Se toarnă zahărul și sarea în lichid și se fierbe amestecul timp de aproximativ cincisprezece minute, apoi se adaugă otetul și se fierbe încă cinci minute. Reparați brânza pentru a ține în afara focului timp de cincisprezece minute, apoi din nou turnați-le pepenele verde. Se acoperă cu un capac, se înfășoară într-o pătură și se pune într-un loc răcoros.

Pepene verde cu roșii

Felul foarte gustos și parfumat pentru iarnă. Pentru prepararea sa se folosesc cutii mari de 3 litri, unde toate ingredientele sunt plasate liber. Reteta este conceputa pentru trei cutii:

 • Apă potabilă.
 • Pepene verde cântărind aproximativ 2 - 2,5 kg.
 • Tomate - 2,5 kg.
 • Sare - 315 g.
 • Zahăr - 315 g.
 • Esenta esentiala - 75 ml.
 • Mustar uscat - 30 g.
 • 9 bucăți de frunze de laur.
 • 3 cuișori usturoi.
 • Un vârf de semințe de mărar.
 • 30 mazăre de piper.

Băuturile și capacele se sterilizează, în partea inferioară a fiecărei frunze de lăstari, pe ele, pe un cățel de usturoi, acolo pentru a adormi pe zece mazăre. Curățați pepene verde, coajați, tăiați în felii și puneți în borcane, alternând cu roșii întregi. Se toarnă rezervoarele cu apă timp de zece minute. Apoi, lichidul este turnat într-o cratiță și fiert, se adaugă zahăr, sare și un vârf de semințe de mărar, după care se toarnă din nou cu pepene verde și roșii. Se adaugă muștar uscat și esență de oțet, se rostogolestează și se înfășoară în țesătură densă. După răcire, depozitați vasul preparat în pivniță.

Urmând regulile de bază ale sărare de calitate, pepene verde aproape toate retetele sărate, puteți modifica sau adăuga pe placul dumneavoastră, adăugând sau înlocuind diferite tipuri de ierburi, condimente, plante aromatice și alte suplimente. În aproape toate cazurile, puteți adăuga usturoi, frunze de dafin, coriandru, ardei grași pe fructe. Nu prea mult va fi verde: buchete de mărar, ceapă verde, frunze de pătrunjel și telina.

Pentru aditivii mai exotice includ condimente, cum ar fi radacina de hrean, ghimbir, nucsoara rasa, sau un chili aprins. Puteți adăuga frunze și cireșe, coacăze și cireșe, care va da saramură aroma de neuitat - dar nu le exagera, se adaugă nu mai mult de patru frunze pe borcan de trei litri.

Încercați o varietate de combinații și rețete, dar nu uita că cel mai important ingredient, datorită căreia familia și rudele nu rămân indiferenți, va prindeți dragostea ta și un minimum de atenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se prepară fructe confiate din pepene verde: cea mai ușoară rețetăCum se prepară fructe confiate din pepene verde: cea mai ușoară rețetă
Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?
Cum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarnaCum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarna
Cum și ce să fermentezi pepeni verzi acasăCum și ce să fermentezi pepeni verzi acasă
Cum să luați gustoase roșii verzi: pas-cu-pas rețeteCum să luați gustoase roșii verzi: pas-cu-pas rețete
Salvați vara - pepene galben pentru iarna, retete de a alege, pas cu pas cu fotografiaSalvați vara - pepene galben pentru iarna, retete de a alege, pas cu pas cu fotografia
Răspunsul la întrebare, ce visezi despre un pepene verde, este într-o carte de visRăspunsul la întrebare, ce visezi despre un pepene verde, este într-o carte de vis
Cea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castravețiCea mai bună rețetă de salată de la regele de iarnă pentru castraveți
Delicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapidDelicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapid
Sortiment de legume de la `a` la` y`: conservare pentru iarnăSortiment de legume de la `a` la` y`: conservare pentru iarnă
» » Salata de pepene verde: ceea ce este un pepene verde sărat și ce mănâncă
© 2021 amigdas.com