amigdas.com

Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane

Produsul finit uscat pe piersicPoate că nu există nici o persoană care ar fi o dată în viața mea nu au încercat caise uscate, dar puțini oameni știu că există mai multe și uscate Peach, care este nu numai delicioase, dar, de asemenea, util pentru alimente nutritive. În plus, potrivit dieteticienilor, uscarea și uscarea sunt cel mai bun mod de a pregăti un astfel de tratament pentru iarnă. La rândul său, cantitatea de fier conținută în 100 de grame de produs uscat asigură o cerință zilnică a corpului uman.

Proprietățile piersicii uscate

Acest fruct chiar și într-o stare uscată conține o cantitate imensă de vitamine și minerale care sunt necesare organismului uman pentru performanțe normale. În general, aceasta include următoarele componente:

 • Proteine ​​- 3% din întreaga masă de fructe uscate.
 • Carbohidrații - aproximativ 57%.
 • Partea principală este ocupată de substanțe dizaharidice, al căror conținut atinge 53%.
 • Fibre de origine alimentară - aproximativ 20 de grame.
 • Vitaminele sunt în principal beta-carotene, vitamine ale grupurilor PP, A și E.

În plus față de aceste substanțe, produsul conține o cantitate mare de calciu și sodiu, având un efect pozitiv asupra sistemului osos și muscular al omului.

Conținutul caloric al piersicii uscate este destul de ridicat, deoarece în procesul de extragere a umezelii în acesta există doar substanțe uscate conținând zahăr și vitamine.

Piersici uscate: beneficii și daune

Fructul de piersici uscat și răuAvantajul evident al piersicilor uscați și uscați este acela că acest produs poate fi consumat în orice moment al anului și chiar și atunci când acesta dispare complet de pe contorul magazinului. În plus, în timpul uscării și în timpul uscării, fructele nu pierd substanțe utile, iar cantitatea de vitamine și minerale din ele este egală cu fructele proaspete. Utilizarea zilnică a produselor uscate și uscate are un impact pozitiv asupra sănătății umane, și anume:

 1. Promovați o întărire rapidă a corpului după o intervenție chirurgicală sau boli complicate.
 2. Utilizând regulat piersicile gătite, apetitul și activitatea tractului digestiv se normalizează.
 3. Acest fruct are proprietăți antibacteriene mari.
 4. Caii uscați fac ca inima și vasele de sânge să funcționeze mai bine. În plus, utilizarea zilnică a unui astfel de produs este utilă persoanelor care suferă de boli de inimă.
 5. Infuzarea fructelor uscate sau uscate ajută la scăderea toxinelor, la prevenirea dezvoltării anemiei și, de asemenea, ajută la purificarea vaselor de sânge.

Astfel de delicatese sunt foarte utile, dar experții recomandă ca acestea să nu fie folosite de toată lumea. Contraindicațiile sunt următoarele boli:

 1. Reacții alergice la acest fruct.
 2. Persoanele care suferă de diabet trebuie să bea fructe uscate cu prudență și după consultarea unui specialist.
 3. În plus, este necesar să se renunțe la utilizarea unor astfel de produse la persoanele care au probleme cu excesul de greutate.

Caracteristici de alegere. Până în prezent, produsul finit poate fi cumpărat pe piață sau în orice magazin. În procesul de selecție, merită acordată atenție următoarelor caracteristici:

 • Prezența aromelor.
 • Suprafața fructului nu trebuie deteriorată, deoarece fructele umede indică o depozitare necorespunzătoare și o calitate slabă.

Când vine vorba de alegerea unui fruct pentru uscare, trebuie să fiți extrem de atent. Pentru a menține fructele uscate cât mai multe vitamine și minerale posibil, merită luate în considerare următoarele caracteristici:

 • Nu puteți cumpăra atât fructe imature cât și fructe coapte.
 • Fructele deteriorate sau prea moi nu trebuie utilizate pentru uscare și uscare, deoarece pierd o formă și proprietăți utile în timpul gătitului.
 • Pentru recoltare, este mai bine să alegeți fructe care au carne roz sau gălbui.

Uscarea la domiciliu

Uscarea la domiciliuPrincipalele condiții pentru uscarea corespunzătoare sunt fructele selectate corect. Fructele de dimensiuni mici se usucă în principal împreună cu piatra. Piersicile, care sunt mari, sunt ideale pentru prepararea caise uscate. Înainte de preparare, trebuie să spălați cu grijă fructul și să tăiați în felii mici.

Uscarea nu este mai mică de 6-7 ore. Pentru gătit, puteți utiliza atât un cuptor convențional, cât și o uscare electrică. Dacă vorbim despre fructe uscate și uscate, atunci mulți cred că acest lucru este același lucru. Cu toate acestea, nu este așa, diferența dintre ele este în procesul de pregătire. Înainte de a începe să preparați piersici uscați, trebuie să elimine mai întâi toată umiditatea disponibilă.

Metode de stocare a produsului finit

Cu toate regulile de depozitare, piersicii uscați pot fi depozitați timp de până la doi ani. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie mai întâi plasate într-un recipient de sticlă sau în alt container închis ermetic. În cazul în care casa are pungi de țesături naturale, ele pot pune, de asemenea, produsul finit. Nu permiteți umezelii să pătrundă în recipient deoarece va cauza putrezirea piersicilor.

Aplicarea fructelor uscate

Până în prezent, piersicii uscați sunt folosiți pe scară largă atât în ​​gătit, cât și în cosmetologie. Și acest lucru nu este surprinzător: ei au o cantitate imensă de vitamine și carbohidrați.

În gătit, piersicii uscate și uscate au găsit aplicarea lor:

 • Acestea sunt adesea folosite ca aditivi la produsele lactate fermentate.
 • Pentru prepararea salatelor din fructe și diferite deserturi.
 • Acestea fac parte din multe cereale și muesli.

Modalități de păstrare a produsului uscatÎn plus, ele sunt adesea folosite ca un fel de mâncare independentă, deoarece servesc ca o gustare excelentă, iar copiii pot înlocui dulciurile zilnice obișnuite.

În cosmetologie, tincturile din piersici uscate sunt folosite pentru a pregăti diferite măști și loțiuni. În plus, în formă zdrobită, ele fac parte din multe scrumburi și muse. Mijloacele cosmetice bazate pe piersici au un efect excelent asupra pielii umane, deoarece conțin o cantitate mare de acid folic, care ajută la curățarea pielii.

În general, utilizarea zilnică a piersicilor uscați va îmbunătăți în mod semnificativ nu numai starea internă a corpului uman, ci și aspectul pielii. În plus, ele vor deveni o alternativă pentru mulți copii care nu își reprezintă dieta zilnică fără dulciuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fruit kumquat: unde creste si ce este utilFruit kumquat: unde creste si ce este util
Cât de utilă este porumbul de porumb și cum să-l gătiți corectCât de utilă este porumbul de porumb și cum să-l gătiți corect
Cum să gătești o curmală uscată la domiciliuCum să gătești o curmală uscată la domiciliu
Cum să gătești caise uscate în casăCum să gătești caise uscate în casă
Cum se prepară compot din stafide: simple rețeteCum se prepară compot din stafide: simple rețete
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Oua crude de pui: beneficiu sau daune organismului umanOua crude de pui: beneficiu sau daune organismului uman
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Farmina pentru câini, caracteristicăFarmina pentru câini, caracteristică
Proprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umanăProprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umană
» » Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
© 2021 amigdas.com