amigdas.com

Calendar de sărare și săpun de varză

Timpul pentru decaparea varzăÎncă din cele mai vechi timpuri, una dintre cele mai populare și mai populare gustări din Rusia a fost considerată sacerdotă. A fost servită atât pentru evenimente solemne, cât și pentru sărbători de zi cu zi. În prezent, acest fel de mâncare este de asemenea foarte solicitat. An de an, bucătarul recoltează o cantitate mare de varză, folosind rețeta tradițională sau propria sa autor.

Pentru a pregăti bine acest fel de mâncare, este important să îndepliniți toate condițiile de sărare. Ar trebui să găsiți furcile potrivite, să observați proporțiile corecte ale tuturor ingredientelor și, cel mai important, să alegeți o zi favorabilă pentru decapare. Ultimul parametru de stingere a fost de mult timp o mare importanță. Există multe reguli și semne care ajută la stabilirea zilelor potrivite pentru pregătirea acestui fel de mâncare. Să încercăm să înțelegem mai mult această întrebare.

Zile favorabile pentru decaparea varză

Saltare în calendarul lunar

Nu există motive științifice pentru influența fazei lunare asupra gustului și calității de varză. Aproape strămoșii noștri au așteptat data exactă a calendarului pentru a găti o gustare delicioasă. Cu toate acestea, observarea calendarului lunar în timpul gătitului și adevărul face acest fel de mâncare de mai multe ori mai gustos.

Cel mai bun moment pentru decapare este considerat a fi o zi sau a treia, a șasea zi după ciclul lunii noi. Pentru a fi surprins, dimpotrivă, este mai bine așteptați pentru faza lunii în scădere. Astrologii au calculat că coincidența poziției satelitului Pământului cu semnele specifice ale zodiacului: Capricorn, Leu, Berbec, Sagetator și Taur - asigură o stocare îndelungată și un gust excelent al produsului. Pentru a începe să utilizați o varza de varza trebuie sa fie in zile de aceeasi pozitie a lunii. Și, de asemenea, există o credință, din care, trebuie să se sare în a zecea zi după primul îngheț. De regulă, aceste zile se încadrează în octombrie, noiembrie și decembrie, punctul de plecare este sărbătoarea mijlocirii Maicii Domnului.

Calendarul lunar oferă, de asemenea, zile în care nu este recomandat să se sare sau să se fermenteze orice produs. Timpul nefavorabil pentru gătit este: luna plină, zilele în poziția lunii sub semne de Fecioară, Rac sau Pesti - prima zi după îngheț.

Alte semne populare pentru sărare varză

Când puteți săturați varzaÎn plus față de luarea în considerare a ciclului lunar în timpul vărsării acestui produs, oamenii folosesc adesea alte semne. Conform credințelor populare, toate zilele săptămânii sunt împărțite în bărbați și femei. Pentru bărbați - luni, marți și joi, și pentru femei - miercuri, vineri și sâmbătă. Duminica este considerată a fi o zi neutră, care nu aparține nici unui grup. Prajitura si varza sarata este obisnuita în zilele bărbaților sau în zilele de duminică.

Femeilor nu li se recomandă să gătească acest fel de mâncare în zile critice. Bicicliul pregătit în această perioadă se va dovedi a fi neplăcut și nu va fi bine conservat.

Pentru a pregăti săratul și varza ideală nu este suficient să luați în considerare faza lunii și semnele folclorice. Gustul și aspectul produsului preparat depind de calitatea ingredientului principal și de rețeta utilizată.

Cum de a alege varza potrivita?

Alegerea varza pentru sărare ar trebui utilizați următoarele linii directoare:

 • Furca trebuie să fie strânsă, strânsă.
 • Forma capului este ovală și ușor aplatizată
 • Cele mai bune soiuri sunt maturizarea târzie, ele sunt cele mai dense și mai dulci
 • Soiurile de varză din Olanda și Chineză sunt inacceptabile, deoarece foile lor nu au textura dorită
 • Produsul din patul dvs. este cea mai bună opțiune. Atunci când faceți o achiziție pe piață sau în magazin, nu puteți fi complet siguri de absența substanțelor chimice în produs. Conținutul excesiv de nitrați va afecta fermentația și gustul produsului.
 • Înainte de decapare, ar trebui să încercați varză. Gustul ar trebui să fie tipic dulce. Un gust amar sau altul ar trebui să alerteze.
 • Furca trebuie să fie intactă. Frunzele slabe și întunecate indică o calitate slabă.

Rețetă tradițională pentru varză

Există un număr mare de rețete pentru varză și varză sărată: de la variante tradiționale cu o cantitate mică de ingrediente, până la exotice cu mirodenii fierbinți sau afine. În funcție de gusturi și preferințe, puteți alege rețeta optimă. Gospodinele care practică în mod regulat sărarea au propriile rețete dovedite pentru acest fel de mâncare. Dar dacă doriți să obțineți un rezultat excelent încă de la prima dată, este mai bine să folosiți o rețetă simplă.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • Rețeta pentru varză sărată4 furculiță de varză
 • 4 morcovi
 • 2 linguri complete de sare mare
 • 15 mazăre de piper negru parfumat
 • 3 frunze de dafin

Varza pregătită trebuie tăiată fin cu un cuțit special. Coaceți morcovii pe o răzătoare mare. Îndoiți toate legumele pregătite într-un recipient mare: o tigaie de smalț sau un bazin. Amestec de varză și morcovi se umple cu sare și se amestecă bine.. Când se amestecă, este important să se aplice mecanic mâinile la varză. Astfel de acțiuni provoacă alocarea de suc, care în viitor va fi saramură.

Mai mult, este necesar ca amestecul preparat să fie mutat într-un alt recipient curat și să îl compactați cu atenție. Piper și frunze de dafin între straturile de varză.

Pe un recipient cu un aperitiv, puneți o încărcătură, de exemplu, o cutie de 3 litri umplută cu apă. Puneți într-un loc întunecos la rece.

Observați calendarul lunar și indicii pentru a face această gustare, sau nu fiecare hostess poate decide pentru ea însăși. Dar respectarea tuturor regulilor pentru pregătirea unui vas influențează rezultatul final, deoarece este investită cu putere, dorință și timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sare și cum să murăm varza, astfel încât să fie crocantăCum să sare și cum să murăm varza, astfel încât să fie crocantă
Cum să mâncăm varza acasă rapid și deliciosCum să mâncăm varza acasă rapid și delicios
Cum să faci varză sărată cu sfeclă roșie pentru iarnăCum să faci varză sărată cu sfeclă roșie pentru iarnă
Cum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcaneCum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcane
Rețete pentru decaparea roșiilor verzi într-o găleată și vârfuriRețete pentru decaparea roșiilor verzi într-o găleată și vârfuri
Cum să sare un pește roșu gustos? Facem saramurăCum să sare un pește roșu gustos? Facem saramură
Care sunt cele mai bune zile pentru varză?Care sunt cele mai bune zile pentru varză?
Rețete pentru varză de gătit în saramură fierbinteRețete pentru varză de gătit în saramură fierbinte
Care sunt zilele bune pentru varza acru?Care sunt zilele bune pentru varza acru?
Retete pentru gatit varza rapida cu otetRetete pentru gatit varza rapida cu otet
» » Calendar de sărare și săpun de varză
© 2021 amigdas.com