amigdas.com

Varza pentru iarna, ce este mai bine sa sare?

Cum să murăm varzaIarna - doar un sezon pentru a manca varza sarata. Produs neobișnuit de bugetar, foarte gustos și extrem de util, pentru că nicăieri altundeva nu există cât mai multă vitamină C ca în varza sărată. În plus, poate fi folosit pentru a pregăti o varietate de feluri de mâncare, cum ar fi gustări, și fierte, folosite pentru a face supe, sau puteți mânca doar pentru sănătate. Dar nu fiecare hostess primește o varză jerky, crocante și apetisant. Este importantă nu numai rețeta, ci și felurile în care va fi pregătită.

Sare varza pentru iarnă într-un butoi

În general, întrebarea cum și în ce mod să se sare varza, este rezolvată în funcție de volumul și metoda de depozitare.

Dacă există o posibilitate și necesitatea de a sare în cantități mari - o dată pentru întreaga iarnă, atunci este necesar să alegeți sărarea într-un butoi. Preferabil, desigur, baril de clasic, din lemn.

Trebuie să fie pregătit corespunzător.

Îndepărtați temeinic și spălați-vă în mai multe ape, calde și reci. Apoi aburit în felul următor: pentru a umple aproape până la vârf cu apă, puteți fierbe imediat fierbinte, dacă, desigur, există ceva de fierbere un astfel de volum de apă. Și puteți să răscumpărați o piatră mare și să o coborâți în apă.

Aparent, procedura de preparare a unui butoi de lemn este complexă, lungă și necesită o putere fizică mare.

Din fericire, industria actuală produce butoaie de plastic alimentar. Nu necesită pregătire specială, cu excepția modului de spălare a acestora, a greutății în greutate și, pe lângă acestea, sunt echipate cu mânere pentru a deplasa cilindrul în sine. Paharele în astfel de recipiente pot fi depozitate toată iarna pe balcon, cu condiția ca iarna să nu fie caldă. Desigur, legumele din acesta sunt înghețate, dar, având în vedere prezența saramurii sărate, nu mult, gustul și calitățile utile ale acestui lucru nu vor pierde.

Prescripția varzei barate

Care este cel mai bun mod de a sare varza?În astfel de tancuri este cel mai bine să se sare într-un mod tradițional. Adică luați varză și morcovi, le tăiați subțire, amestecați până când legumele sunt distribuite uniform în bazinul mare. Apoi se toarnă sare în recipientul de sare pentru a calcula 20 de grame de sare, neapărat mari, nu iodate, pentru 1 kg de legume. Este clar că legumele trebuie cântărite împreună înainte de sărare.

Acum, varza și morcovii trebuie să fie frământate cu sare în felul în care aluatul se va mesteca, până când se produce o cantitate mare de suc. După aceasta, deplasați legumele împreună cu brânza în cilindru, bine compactat, astfel încât sărurile să le acopere, puneți opiul în sus și lăsați sosul în cameră. Periodic, de mai multe ori pe zi, conținutul cilindrului trebuie să fie străpuns cu un fascicul de lemn pentru a elibera gazele de jos. În trei zile totul este gata și va fi necesar să se oprească procesul de fermentare, în acest scop, capacitatea pur și simplu trebuie curățată în frig.

Rezidenții urbani nu au nevoie să se ocupe cu varză în astfel de cantități, legumele fiind vândute la același preț pe tot parcursul anului și pot fi sărate în cutii sau în cutii de email, precum și în recipiente ceramice.

Varza sarata in saramura rece

Cum să murăm varza pe bază de rețetăBăncile pentru sărare trebuie clătite bine și sterilizate. Tăiați varza cu un cuțit special sau mărunțire și mănânci bine morcovii pe un răzuitor coreean. Repede într-un recipient profund și se amestecă, nu se rupe. atunci pentru a răspândi legumele în bănci, umplându-le foarte mult. Poate fi umplut cu mâna, în cazul în care gâtul cutiei permite (în acest sens, cutiile sau cutii cu gât larg sunt foarte convenabile), puteți folosi un bolț pentru acest lucru, dar varza trebuie să fie foarte strânsă. Este mai bine să faceți acest lucru pe măsură ce băncile se umple, împodobind fiecare lot.

De îndată ce acest proces este finalizat, este necesar să se toarne un brânză rece în borcane, pregătite și răcite în prealabil.

Pentru el aveți nevoie de:

  • aduceți apă fierbinte la fierbere pentru 1 litru de apă, 2 linguri de sare și o lingură de zahăr;
  • așteptați pentru dizolvarea completă și răcoroasă.

Pentru a turna saramură în cutii de conserve ar trebui să fie treptat, ca legumele sunt umplute strâns, lichidul nu va scurge imediat la partea de jos a rezervorului. Este necesar să așteptați până când se scurge și adăugați mai mult, deci până în acel moment, Solul nu umple întregul borcan.

Apoi, borcanele trebuie introduse în paleți și lăsate într-o încăpere pentru fermentare. Desigur, varza trebuie să fie străpunsă în timpul fermentației. Când timpul necesar este pregătit, ar trebui să închideți recipientele cu capac și să le puneți în frigider. O astfel de cantitate de muraturi poate fi depozitată într-un frigider obișnuit la domiciliu și, dacă este necesar, se poate sări din nou.

Cantitatea de morcovi pentru decapare este aleasă în funcție de preferințe. Puteți să le puneți în jumătate mai puțin decât volumul de varză, dar trebuie să vă amintiți că în acest caz, produsul finit se va dovedi a fi mai dulce și brânza va obține o culoare de morcov.

În mod tradițional, este obișnuit să se pună morcovi în proporție de una până la patru.

Prepararea saramurii intr-un borcan

Ce va fi necesar pentru sărarea sărăciei?În bănci puteți săturați varză si fara saramura, care este, la fel ca pentru un butoi. Și puteți și într-un alt mod. Serviți legumele tăiate strâns într-un recipient la "umerii" cutiei. Se toarnă conținutul cutiilor cu apă fiartă rece. Cantitatea de apă pentru fiecare recipient este măsurată mai bine. Puneți direct în borcan turnați sarea în cantitate ca pentru prepararea saramurii: pe litru de apă 2 linguri.

În continuare toate la fel - pune kvassitsya timp de 3-4 zile, în funcție de temperatura în cameră. În cea de-a doua sau a treia zi, atunci când gazele sunt deja mai puțin, în salina de sus, din nou în borcan, adăugați zahăr, de asemenea, pe baza unui litru de apă, 1 lingură. În cazul în care saramura sa dovedit foarte mult, atunci puteți îmbina un pic într-o cană și adăugați zahăr acolo. Se dizolvă și se toarnă amestecul rezultat înapoi în borcan. Dați un alt stand timp de aproximativ o zi sau mai puțin, până când zaharul din saramură se dizolvă. Acum rămâne doar să închideți bine capacele recipientului și să-l puneți în frig.

Varza în cutii sau la butoaiele ceramice trebuie depozitată numai în frigider, acestea nu pot fi scoase la îngheț. Dar în vase sau cutii cu emailuri - este foarte posibil, metalul nu se va sparge la temperatura minus. Desigur, vasele sau cutiile trebuie întotdeauna acoperite cu un capac.

Varza, sarata cu varza

Varza poate fi sărată nu numai mărunțită și cu morcovi. Este sărat cu capete întregi și lobi de cap. În cazul în care sărarea se face într - un recipient mare, piesele pot fi pliate în partea inferioară a tăvii sau butoiul și se salivează singuri în saramura formată din varza tocată.

Și le puteți pune, de asemenea, într-un recipient mediu, de exemplu, într-o găleată de email. Pentru a începe, partea de jos a găleată trebuie să fie căptușită cu frunze de varză. Acolo puteți pune un întreg morcov, este foarte gustos în formă sărată, și bastoane care rămân după tăiere. Deasupra puneți întregi sau tăiați capetele și turnați brânză, ca și pentru sărarea în borcane. Între piese puteți pune atât legume mărunțite, cât și morcovi.

Puteți, de asemenea, presăra:

  • soiuri de iarnă acru de mere,
  • afine,
  • usturoi, chimen.

Acești aditivi sunt opționali, deoarece nu toată lumea îi place gustul deosebit de varză.

Varză salată cu sfeclă roșie

Un alt mod de sărare este cu sfecla. Și sfeclă poate fi pusă ca tocat, și tuberculi întregi. În orice caz, ea va prezenta culoarea în farfuria gata preparată. Dar trebuie să ne amintim că adăugarea de sfecla brută, în primul rând, dă un anumit gust altor legume, și în al doilea rând, le poate face mai moi. Prin urmare, nu este necesar să puneți o mulțime de sfecla. Când se decolorează o astfel de varză, este de dorit să se adauge usturoiul, iar în partea de jos, împreună cu frunzele, este de dorit să se pună o foaie de hrean, să se compenseze unele înmuiere și să se obțină claritate. De asemenea, ar fi frumos să adăugați semințe de muștar cu această metodă, aceștia îndeplinesc același rol ca și hreanul.

Varză rapidă sărată

Pentru sărare în cutii, există o altă cale - fierbinte și, prin urmare, rapidă. Varza va fi gata într-o zi. Și, deși această rețetă folosește oțet, produsul finit nu poate fi numit murat, ci este o salată gata pregătită de mâncare de varză sărată.

Furcile se taie în bucăți mici, nu sunt tăiate și nu se taie în părți și se taie. O parte dintr-un morcov la grătar și o parte tăiați în bare mari. Se amestecă toate acestea și se pune într-un borcan. Cu această metodă, nu este nevoie să umpli varza, ci doar să o pui bine. Apoi gătiți saramura.

Reteta pentru varza decapataPentru aceasta aveți nevoie de:

  • apă fierbinte - 2 litri;
  • 2 linguri de sare;
  • jumătate de pahar de zahăr;
  • un sfert dintr-un pahar de ulei vegetal;
  • condimente - o laur, piper, cuișoare.

Lasati-l sa fiarba din nou, astfel incat sarea si zaharul sunt complet dizolvate. Opriți căldura, turnați 4 linguri de oțet 9% și închideți imediat capacul. După câteva minute, turnați conținutul borcanului cu acest saramură. Lăsați să se răcească. Când totul sa răcit complet, recipientul este închis și puneți-l la rece timp de 12 ore. După aceasta, puteți mânca varză - este gata. Nu va mai trebui să pregătească salate și vinaigrette, este deja o farfurie independentă.

Acest murat este făcut cu sfeclă roșie, dar în acest caz merită adăugat la fundul cutiei de hrean sau semințe de muștar. Sfecla este mai bine să pună destul de puțin, doar pentru culoare și o rădăcină mică de sfeclă. La urma urmei, înmoaie varza, iar dacă este fierbinte, poate fi foarte moale și fără gust.

Conserve de varză marinată

Dar varza macinata poate fi chiar rulata in cutii si depozitata fara frig. Și puteți folosi orice - alb, kahrrabi, broccoli, colorate. Este suficient să o tăiați în vreun fel: prin bucăți, inflorescențe, felii sau bucăți - nu contează. Apoi, trebuie să-l puneți în cutii sterilizate. Puteți adăuga ardei bulgari, sfecla, mere, piper fierbinte. Condimentele sunt, de asemenea, alese la alegere, dar întotdeauna un mărar, semințe de muștar, ardei gras, ardei dulci. Pentru iubitori - cumin, cuișoare și alte mirodenii aromate.

Atunci ar trebui să pregătiți o marinadă. Pentru un litru de apă, puneți 1 lingură de sare, zahăr și esență de acid acetic 70%. Esența este adăugată, când sarea și zahărul s-au dizolvat, iar saramura se fierbe, numai atunci îl puteți îndepărta de la foc, se toarnă oțet. Apoi se toarnă varză în borcane fierbinți până la margine cu o marinadă fierbinte, deoarece legumele vor absorbi o parte din lichid și, dacă nu este suficient, conținutul cutiilor poate fi pe jumătate acoperit cu saramură. Imediat se rostogolește cu capace fierbinți fierbinți și se înfășoară într-un voal. Când băncile se răcesc, o puteți pune în spațiul de stocare.

Unde pot lua varza?

Cum și în ce să murăm varzaFiecare dintre metodele de sărare, indiferent de capacitate, are avantajele și dezavantajele sale. Desigur, dacă se recoltează într-o dachă este o recoltă bună de varză, este logic să o ridicați dintr-o dată în butoaie și să o puneți într-o pivniță sau să o lăsați într-o magazie. Desigur, această opțiune este potrivită numai pentru cei care au propria casă cu o pivniță.

Și pentru cei care cumpără legume într-un magazin sau pe piață și nu au capacitatea de a stoca o cantitate mare la domiciliu, metoda de sărare în cutii este destul de potrivită. Ele sunt convenabile pentru a stoca, nu aveți nevoie să cumpere o mulțime de legume. Luind 2-3 cutii de trei litri, poți să mănânci murături de mult timp, apoi cumperi încă câteva capete și o alegi din nou. În plus, pentru sărare în borcane, se pare că există mai multe opțiuni de gătit decât într-o găleată sau un butoi.

Dar cutiile de plastic, email bucket sau cratiță mare se va potrivi oricui, chiar și unui locuitor al orașului, principalul lucru fiind că apartamentul are un balcon, unde puteți pune un recipient cu sare pentru iarnă și, bineînțeles, o iarnă înghețată. Bidoanele din plastic sunt mai convenabile și mai ușor de coborât în ​​pivniță, dacă există una, decât una mare și grea și chiar o varză plină, un butoi de lemn.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnăPregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnă
Cum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcaneCum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcane
Secretele rețetei de varză mărunțită cu sfecla în georgianăSecretele rețetei de varză mărunțită cu sfecla în georgiană
"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie
Calendar de sărare și săpun de varzăCalendar de sărare și săpun de varză
Rețete pentru varză de gătit în saramură fierbinteRețete pentru varză de gătit în saramură fierbinte
Rețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnăRețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnă
Retete pentru prepararea de varza crocantaRetete pentru prepararea de varza crocanta
Prepararea rapidă a varză marinată cu ardei grasPrepararea rapidă a varză marinată cu ardei gras
Caracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarnaCaracteristicile retetei de gatit cu varza salata de ciuperci cu varza pentru iarna
» » Varza pentru iarna, ce este mai bine sa sare?
© 2021 amigdas.com