amigdas.com

Gem de prune la domiciliu: rețete tradiționale

Prăjitură de pruneÎn anul de recoltare, prunele cresc o mulțime de fructe și trebuie să vă gândiți ce să faceți cu ei. Pentru a pierde o recoltă este o păcat: ea și munca închisă, și vitamine valoroase. Și pentru a vă pregăti pentru iarnă, este necesar să faceți o mulțime de lucruri. Dar merită! De la prune poți găti orice, dar dinții dulci mai ales ca gemul de prune.

Pregătirea preliminară

Prăjirea de prune poate fi gătită din fructe de aproape orice soi, iar primele acțiuni vor fi la fel. În orice ghid, puteți citi că pentru blancuri ar trebui să fie luat fructe coapte și intact. În viața reală, desigur, este păcat să arunci fructe cu semne abia perceptibile de putregai sau gauri de vierme, iar casa de cheltuit distruge astfel de locuri. Nu-l certa sau lauda pentru ea, dar daca recolta este cu adevarat mare, merita sa-l sortezi si sa-i iei numai cele mai bune fructe.

Produsul lor de prune necorespunzător nu va fi foarte gustos, ci trebuie trimis la compot. Și să gătești gem de la acele specimene care au maturizat complet.

Prăjitura cu gem de pruneDin moment ce gemul din prune este aproape întotdeauna gătit fără gropi, este necesar să se aleagă astfel de soiuri, în care piatra să fie ușor separată. Deși, desigur, din osul de fructe coapte este bine separat aproape întotdeauna, dar multe soiuri rămân parte din carnea valoroasă. Jam cu pietre sunt preparate numai din cele mai mici soiuri de fructe, dar aceasta nu este cea mai bună opțiune. Mai întâi, prunele selectate trebuie spălate foarte bine cu apă la temperatura camerei, care curge mai bine sub robinet. În cazul în care tulpinile sunt lăsate pe fructe, acestea ar trebui eliminate.

Cea mai ușoară modalitate este de a îndepărta oasele și de a sparge (tăia) prunele în jumătăți imediat după spălare, fără pre-albire, ceea ce este adesea efectuat pentru fructe cu piele tare. Prin urmare, următorul proces, destul de lung, este extragerea oaselor. În același timp, se pot găsi și viermi, care nu au fost observați în timpul pereților de compartimentare. În mod natural, viermii sunt îndepărtați, iar urme ale activității lor din interiorul fătului pot fi răzuite cu o lingură. Dacă nu funcționează, va trebui să renunțați la astfel de copii.

Blanarea este necesară numai în cazul prunelor foarte moi. Pentru a face acest lucru, acestea sunt plasate timp de 2-3 minute în apă caldă (la o temperatură de aproximativ 85 ° C). Uneori, în apă, adăugați în prealabil suc de copt (o linguriță pe litru de apă). Apoi, prunele sunt umplute cu apă rece și încep să gătească de fapt gem de prune, rețetele pentru gătit care sunt multe.

Gatiti un gem simplu din prune cu zahar si cu alte fructe, fructe de padure si aditivi alimentari (chiar si ciocolata sau nuci).

Prăjitură de prune în ciocolată

Reteta clasica

Clasicul este gem de prune, gătit fără adăugarea de componente străine, cu excepția zahărului (și a unei mici cantități de apă, astfel încât acesta să nu fie ars încă de la început). Pentru o astfel de masă este necesar să luați:

 • 1 kg de prune;
 • 1 kg de zahăr;
 • 100 ml de apă.

Prăjitură de prune pentru iarnăPrunele preparate (nu sunt îngroșate, spălate, tăiate în jumătate, cu oasele îndepărtate) într-un bazin de aluminiu sau emailat sunt umplute cu sirop de zahăr. Siropul este preparat în mod obișnuit: într-o cratiță de smalț, zahărul este turnat cu apă și, cu agitare constantă și încălzire slabă, zahărul este dizolvat. După conectarea chiuvetei și a siropului, lăsați amestecul să stea timp de cel puțin două ore pentru a permite prunelor să dea suc. Apoi amestecați amestecul într-un fierbere, amestecând astfel încât să nu ardă, dar încercând să nu distrugeți fructele. Se fierbe timp de cel mult trei minute, după care se lasă amestecul să stea fără foc timp de 8-10 ore.

Apoi, din nou, se aduce la fierbere și se fierbe câteva minute, răcit din nou, dar acum nu este necesar un stand lung. După trei ore, repetați gătitul scurt și, după încă alte 3-4 ore, încălziți și fierbeți la foc mic, atât timp cât este necesar pentru a îngroșa masa. Verificarea disponibilității este cea a unei bunicii vechi: dacă o picătură de lichid din pelvis, aplicată pe orice suprafață, nu-și schimbă deloc forma originală, produsul este gata.

Delicacy se răspândește peste borcane curate sterilizate. Unele stăpâni se toarnă pe bidoane într-un fel fierbinte și se rostogolesc cu capace metalice. Pentru un gem bine pregătit, acest lucru este inutil: trebuie să fie pur și simplu răcit, împrăștiat pe cutii curate și acoperit cu "capace" din hârtie de pergament. În această formă va sta perfect la temperatura camerei, deși se usucă încet de pe suprafață.

Prăjitură de prune

întâlnire Jam-Orientare

Gemurile de cinci minute sunt numite blocaje din diverse boabe și fructe, care sunt gătite pentru o perioadă scurtă de timp și sunt depozitate bine laminate. De regulă, aceste blocaje sunt destul de lichide. În plus, se crede că aceștia lasă fără rușine un număr mai mare de substanțe utile. Pentru a pregăti un minut de 5 minute din chiuvetă este necesar:

 • 1 kg de prune coapte;
 • 1,4-1,5 kg de zahăr.

Prăjirea gemului de pruneÎn plus față de zahăr, unii iubitori adaugă un pic de vanilină (la vârful cuțitului) la acest gem. Prunele sunt gătite, ca de obicei, dar în cazul soiurilor mari, acestea nu sunt nici măcar înjumătățite, ci în sferturi. În amestecul de aluminiu sau email, prunele preparate cu zahăr și se lasă timp de 2-3 ore. În acest timp, de suc de prune coapte cu adevărat reușește să stea cantitate suficientă pentru a dizolva tot zaharul luat lumină în timpul încălzirii ulterioară a amestecului.

Amestecul de prune și zahăr este adus la fierbere la foc mediu intens, cu agitare constantă. Se fierbe timp de cinci minute, fără a opri amestecarea și îndepărtarea spumei. Opriți căldura și lăsați-o să se răcească. În acest timp, băncile și capacele sunt pregătite: se spală și se sterilizează.

Din nou, aprindeți focul sub bazin, aduceți-l la fierbere. Nu fierbe prea mult: într-un minut, gemul se poate turna peste cutii și se înfășoară cu capace.

Pregătit în acest fel, gemul este depozitat într-un loc foarte cald, dar nu este necesară o pivniță sau un frigider.

Prune rece rețetă luminoasă

Opțiune cu condimente

Multe gospodine experimentează cu gustul gemului de prune obișnuit, adăugând o varietate de condimente. Poate fi vanilie, ghimbir, scorțișoară, cuișoare și multe ingrediente exotice. Una dintre cele mai populare opțiuni este gemul cu lămâie și scorțișoară. Va fi nevoie:

 • 1 kg de prune;
 • 1 kg de zahăr;
 • mică lamaie;
 • 3 g de scorțișoară.

Îndepărtează prunelePrunele preparate (tăiate în jumătate, tăiate) într-un bazin de email sau de aluminiu sunt turnate cu zahăr și lăsate astfel pentru noapte. În dimineața, adăugați scorțișoară, amestecați și încet aduceți la fierbere. Gatiti timp de 10-12 minute, scoateti spuma emergenta. Opriți căldura și lăsați masa să se răcească complet. Procesul de preparare se realizează de trei ori.

Lămâia spălată este mărunțită fin, îndepărtându-se doar oasele, adăugându-se la gemurile viitoare, din nou aduse la fierbere și fierte timp de aproximativ 10 minute. În borcane pre-fierte turnați gemul într-o formă fierbinte, rostogoliți capacul. Acest blocaj este stocat oriunde.

Delicatese gourmet

Pentru una dintre cele mai delicioase rețete aveți nevoie de cele mai bune prune (de preferat Wengerka), precum și de nuci de calitate. Lista completă a ingredientelor este după cum urmează:

 • Beneficiile gemului de prune1 kg de prune;
 • 0,25 kg de nuci;
 • 0,8 l de apă;
 • 1 kg de zahăr;
 • lamaie de dimensiuni medii;
 • 3 g de vanilină;
 • 5 g de bicarbonat de sodiu.

prune Preparat (încă cu semințe) timp de câteva minute este imersat într-o soluție de carbonat de sodiu, preparată din 5 g sodă litru și apă, și apoi clătite. Cu ajutorul unei scobitori sau a oricărui alt instrument similar, gropile sunt scoase din chiuvetă, presate în locul atașării tijei. Miezul de nuci este rupt în mai multe părți și interiorul canalului este umplut cu bucăți de nuci.

O reteta simpla pentru gem de pruneSe prepară (când este încălzit) sirop de zahăr de la 1 kg de zahăr și 800 ml de apă. Se amestecă prunele și siropul preparat într-un bazin de aluminiu sau emailat. Cu agitare, aduceți la fiert și gătiți timp de aproximativ 15 minute. Adăugați vanilină la amestec, stoarceți sucul din lămâie. Se toarna pana se consolideaza grosimea. După răcire, se întinde pe borcane curate sterilizate, acoperite cu hârtie pergament. Un astfel de gem delicios este păstrat în orice loc, dar se usucă treptat.

În acest scurt articol, au fost luate în considerare doar câteva rețete de gem de prune. Prăjirea prunelor cu adaos de alte ingrediente (pere, mere, cireșe etc.) reprezintă un strat imens de semifabricate, pline de improvizație și artă. Prăjitura de prune, rețetele cărora se găsesc într-o varietate de cărți vechi și pe Internet - una dintre delicatesele preferate de copii și adulți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Cum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâiniCum să uscați Prunele acasă folosind propriile mâini
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
» » Gem de prune la domiciliu: rețete tradiționale
© 2021 amigdas.com