amigdas.com

Sauerkar cu mere: prelate pentru iarnă

Varza cu mere pentru iarnă în cutiiVarza albă este o legumă, ale cărei beneficii au fost cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. În plus, produsul își păstrează proprietățile utile chiar și în formă de cârnați. Bunicile noastre la fermentarea legumelor nu se gândesc cu adevărat la delicatețea gustului, pentru că rețetele vechi nu sunt foarte populare. Cu toate acestea, tehnologia de gătit a progresat în timp, au apărut rețete noi, interesante și originale. Varză acră cu mere - un fel de mâncare? care va satisface nu numai gustul, ci și beneficiile pentru sănătate.

Proprietăți utile

Astăzi, mulți nutriționiști disting între alte legume, din cauza calităților sale utile. Legumele sunt bogate în vitamine din diferite grupuri, care sunt conservate în produs chiar și în formă conservată. În plus, un conținut ridicat de substanțe utile previne multe boli asociate cu tractul gastro-intestinal.

Sauerkraut cu mere

Procesul de maturare a varzei provoacă bacterii acide de lapte, care, prin intrarea în intestin, poate normaliza sistemul digestiv, poate reduce probabilitatea de gastrită, ulcere și alte afecțiuni intestinale.

Chiar și experții de la mamele viitoare recomandă introducerea în dieta legumelor acre pentru a ușura perioada de toxicoză.

Secretele de fermentare

Nu este greu sa faci varza, cu toate acestea, dat fiind unele subtilitati si secrete, produsul nu numai ca va fi util, ci si surprinzator de gustos. Amatorii nu vor fi inutili pentru a cunoaște unele dintre subtilitățile și secretele fermentației, că felul de mâncare sa dovedit excelent de calitate:

 • Varza cu merePentru fermentație este mai bine să folosiți varza albă de formă rotundă cu frunze albe;
 • Morcovii vor face mai puțină culoare în salam, dacă îl tăiați cu un cuțit cu paie subțire în loc de răzuitor;
 • în timpul fermentației, produsul trebuie acoperit complet cu soluție salină, în caz contrar se va forma o crustă de uscare sau o matriță;
 • în procesul de fermentare, va apărea spumă, care trebuie îndepărtată imediat, pentru a nu strica gustul vasului preparat;
 • că produsul sa dovedit a fi cu aromă pătrunzătoare, rafinată, în timpul fermentației, puteți adăuga un mic chimen, boabe de muștar, coriandru sau frunze de dafin;
 • pentru a recolta produsul în timpul iernii este cel mai bine pentru luna tânără sau fazele lunii în creștere, în acest caz, varza se transformă crocant și suculent.

Un rol important în fermentare îl joacă alegerea varză. Ar trebui să ia o vegetație densă, de preferință soiuri de iarnă. Pentru tăblițe folosiți un recipient din lemn, email sau din sticlă. Plăcile metalice pot fi oxidate, ceea ce afectează în mod semnificativ aspectul și gustul vasului preparat.

Reteta clasica

Există multe rețete pentru fermentarea merelor, dar rezultatul final depinde direct de alegerea corectă a ingredientelor și de respectarea exactă a formulării. Pentru recoltarea în timpul iernii, aveți nevoie de un set de produse:

 1. Varză albă - 5 kg;
 2. Morcovi - 300 g;
 3. Mere - 500-700 g;
 4. Sare rosie - 150 g;
 5. Zahăr - 70 g;
 6. Condimente - pentru gust.

Procesul de pregătire

Cum sa faci varza acru cu mereMerele și morcovii trebuie spălate cu apă caldă, curățate de varză din frunzele de sus. Morcovul grătar pe o răzătoare mare sau tăiat cu un paie mici cuțit. Merele trebuie să fie tăiate cu lobule, îndepărtând tulpina și semințele. Pentru fermentație, este mai bine să luați merele acru, dar parfumat, acest lucru va adăuga un fel de mâncare gata preparată. Varza este mărunțită cu un cuțit mare sau frecată pe un tocător special. Pentru a preveni întunecirea merelor, acestea trebuie presate cu suc de lamaie și lăsate într-un recipient de sticlă.

Fermentarea varzei

Varza mărunțită trebuie amestecată într-un recipient mare (puteți folosi un bazin sau un castron) împreună cu morcovii pregătiți. Apoi, adăugați sare, zahăr și frecati cu grijă mâinile până la apariția sucului. În amestecul pregătit adăugați mirodenii la propriul gust. Acum puteți merge direct la piesa de prelucrat.

Partea inferioară a rezervorului de fermentație este căptușită cu frunze de varză, puneți felii de mere în mod egal și turnați un strat de varză preparată. Bilele rezultate sunt împachetate dens cu o pumnă, astfel încât sucul se separă pe suprafață, după care feliile de mere sunt din nou așezate și acoperite cu un strat de varză. Procesul se repetă până când toate componentele sunt ambalate în rezervor. Deasupra frunzele de varză se așază și se acoperă cu o cană de lemn și se pune opresiunea. Ca marfă, puteți folosi chiar o cutie de 2-3 litri de apă. Conform tehnologiei, ar trebui să luăm 100 g de opresiune la 1 kg de produs fermentat.

Proprietățile de varză acrăEste important să vă amintiți că sucul va apărea în procesul de maturare, astfel încât să nu faceți recipientul prea plin pentru a permite ca soluția sărată să curgă ulterior. Deja a doua zi după fermentație, trebuie să străpungați varza cu un baston de lemn până la fund, astfel încât excesul de amărăciune să pară. Această procedură trebuie efectuată zilnic pe întreaga perioadă de fermentație.

De obicei, timp de 2-3 zile apare o spumă pe suprafață, ceea ce indică un proces de fermentare reușit. Este necesară îndepărtarea spumei, altfel produsul finit poate deveni alunecos. În timpul gătirii, produsul este păstrat într-o încăpere caldă timp de cel puțin 5-6 zile, după care trebuie luat într-un loc răcoros. Pregătirea unei legume utile este determinată de consistența, gustul și aspectul soluției saline. Ca regulă, devine transparentă, ușor gustoasă și ușor vâscoasă.

Depozitare și utilizare

Produsul acru finit este depozitat într-un loc răcoros sau în frigider. În căldura, se peroxidă rapid și va avea un gust neplăcut. Pe măsură ce formează mucegaiul pe suprafață, cercul (placa) trebuie să fie spălat, îndepărtând cu grijă stratul mucegai.

Produsul finit poate fi servit ca o farfurie independentă, alimentând-o înainte de a servi cu ulei vegetal, ceapă verde și mirodenii preferate. Sauerkraut poate fi, de asemenea, folosit ca ingrediente pentru alte salate, tocană, adăugați la primele feluri de mâncare.

Semifabricate pentru iarnă în bănci

Vârful acru este o farfurie excelentă care ajută la umplerea unui stoc de vitamine și substanțe nutritive chiar și în timpul iernii. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibilă efectuarea unui martor într-un volum mare. În acest caz, el ajută varza cu mere pentru iarnă în cutii.

Pentru a pregăti un antena folositoare într-un recipient din sticlă, aveți nevoie de un set de produse:

 • varza - 3 kg;
 • mere - 3-4 bucăți;
 • morcovi - 100 g;
 • sare de piatră - 70 g;
 • zahăr - 30 g;
 • condimente după cum doriți.

Calitati utile de varza

Procesul de preparare a ingredientelor nu diferă de rețeta clasică, toate componentele sunt amestecate și deplasate manual până la apariția sucului. În partea de jos a unui borcan de trei litri, un strat de varză este așezat și îmbibat cu un pistil de lemn sau o dulce pentru cartofi piure. Apoi, tăiați uniform mere și apoi din nou un strat de varză. Fiecare strat este frământat cu grijă, astfel încât să nu se producă goluri, altfel produsul finit nu va avea o criză caracteristică.

Rețete de varză acruCanonul este umplut în vârf, lăsând 4-5 cm pentru a forma o soluție salină. Ca sucul care apare in timpul fermentatiei nu se raspandeste, borcanul poate fi pus intr-un castron sau bazin. Ca și în rețeta clasică, în timpul fermentației, este necesar să se toarnă în mod regulat conținutul borcanului cu un baston de lemn pentru a evita formarea amărăciunii.

În funcție de temperatura de depozitare, varza va fi gata de utilizare în 3-4 zile. Produsul fermentat este acoperit cu un capac de nylon și depozitat într-un loc răcoros (un frigider).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci o rădăcină de varzăCum să faci o rădăcină de varză
Pregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnăPregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnă
Varza cu oțet de cidru de mere: rețete populare și sfaturi utileVarza cu oțet de cidru de mere: rețete populare și sfaturi utile
Sauerkraut în saramură: patru de neînlocuit pentru rețeta de iarnăSauerkraut în saramură: patru de neînlocuit pentru rețeta de iarnă
Care sunt zilele bune pentru varza acru?Care sunt zilele bune pentru varza acru?
Rețete de salate gustoase pentru iarna de la varza rosieRețete de salate gustoase pentru iarna de la varza rosie
Tomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătitTomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătit
Rețeta pentru varză de gătit cu sfecla în coreeanăRețeta pentru varză de gătit cu sfecla în coreeană
Retete pentru prepararea varza rosieRetete pentru prepararea varza rosie
Modalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnăModalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnă
» » Sauerkar cu mere: prelate pentru iarnă
© 2021 amigdas.com