amigdas.com

Cum să gătești compot din struguri pentru iarnă

Compote de struguriCompotul strugurilor este un produs natural delicios, cu o mulțime de proprietăți utile datorită lipsei de conservanți și coloranți, care atrage o mulțime de oameni. În timpul verii, vă ajută să vă stingeți setea, iar iarna - pentru a vă ridica starea de spirit cu o culoare strălucitoare roz și un gust ușor dulce, cu note tart.

Retete pentru compot

Problema cum se face compot din struguri este cerută de mulți iubitori de fructe de padure naturale și băuturi din fructe. Pe Internet, există mai multe rețete pentru pregătirea sa, dar mai întâi puteți să vă familiarizați cu cele patru cele mai simple și interesante rețete ale acestei băuturi delicioase:

Fără sterilizare

Pentru a face această băutură trebuie să luați jumătate sau o treime dintr-o cutie de struguri de 3 litri, 700 g de zahăr granulat și acid citric. După pregătirea ingredientelor necesare trebuie să faceți următoarele:

 1. Compote fără sterilizareProcesați grămada de struguri, îndepărtați fructele pestele și răzuite, apoi puneți-o într-o gaură, clătiți-o în apă rece și lăsați-o la o parte pentru câteva minute, lăsând excesul de lichid.
 2. Separați fiecare boabe de ciorchine și puneți-l într-un borcan spălat.
 3. Luați un vas mic sau o tobă, turnați 1 litru de apă în el. Apoi turnați zahărul granulat în lichidul încălzit și aduceți-l la fierbere, apoi țineți-l timp de încă 4 minute pe foc.
 4. Siropul de zahăr terminat se toarnă fructele și se acoperă borcanul cu un capac steril, se pune într-un loc umbrit timp de 18 minute.
 5. După ora specificată, deschideți și deschideți borcanul, dați cantitația de sirop într-un recipient separat, astfel încât boabele să rămână în borcan.
 6. Re-fierbeți siropul, adăugați un vârf de acid citric și fierbeți timp de încă două minute.

În etapa finală, strugurii trebuie să fie turnați din nou cu sirop și să fie răniți cu un capac metalic. Apoi rotiți borcanul în jos și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Cu sterilizare

Pentru a prepara compot, trebuie să pregătiți ingredientele din rețeta anterioară, menținând proporțiile corespunzătoare. După pregătirea ingredientelor, urmați pașii:

 1. Compote cu sterilizareProcesați strugurii, eliberați fructele de la pedunculi, apoi puneți boabele într-un borcan. Completați cu sirop de zahăr.
 2. Luați un bazin de aluminiu mic, dar adânc, umpleți jumătate cu apă și încălziți-l la 60 ° C. Apoi opriți placa și scoateți recipientul.
 3. Plasați o rețea de lemn cu tăieturi potrivite pentru introducerea cutiilor de cutie la bazin, introduceți borcanul și închideți ușor capacul. Așteptați 20 de minute.

După acest timp, scoateți borcanul și ridicați-l. Apoi rotiți-l cu capul în jos, înfășurați-l cu un prosop și lăsați-l să se răcească complet.

Cu miere și scorțișoară

Pentru prepararea acestei băuturi aveți nevoie de următoarele ingrediente și recipiente: struguri - 3 kg, miere - 1,5 kg, suc de lamaie - 50 ml, scorțișoară - 1 lingurita, 2 borcane de 3 litri, apă - 3 litri. După pregătirea ingredientelor, urmați instrucțiunile:

 1. Procesați și spălați grupurile, separați boabele de substraturi și împrăștiați-le peste borcane.
 2. Pregătiți siropul. Pentru a face acest lucru, luați o cratiță mare, turnați miere în ea și încălziți-l într-o stare puțin caldă la căldură scăzută. Adăugați câteva muguri de cuișoare uscate și un baston de scorțișoară, frecați pe o răzătoare de mică adâncime, apoi reduceți căldura la o mică și încălziți timp de 4 minute, amestecând ocazional. Se diluează cu apă și suc de lămâie proaspăt stors, se răcește și se fierbe aproximativ 7 minute.

Compote cu miere și scorțișoară

Mai mult, prin analogie cu prima rețetă: se toarnă fructele cu sirop și insistă, apoi se scurg lichidele și se fierbe din nou. Reapăruiți strugurii, rotiți borcanul și lăsați-l să se răcească;

Cu adaos de mere

Pentru a face această băutură aveți nevoie de ingrediente: struguri - 2 kg, lămâie - 1 bucată, zahăr granulat - 6 pahare, mere - 2 kg, apă - 3 litri. După pregătirea ingredientelor, urmați instrucțiunile:

 1. Compotează cu mereClătiți temeinic toate fructele. În capacitatea hotelului stoarceți sucul de lamaie și tăiați merele în jumătate și scoateți miezul. Necurățați merele cu un cuțit și stropiți puțin cu suc de lămâie, astfel încât să nu dobândească o nuanță neagră.
 2. Se fierbe apa, se înmoaie strugurii în ea și se ține timp de 2 minute, apoi se trece la o sârmă și se toarnă apă rece.
 3. Umpleți borcanul la jumătate cu mere și struguri, toarnă sirop de zahăr la mijlocul gâtului. Acoperiti si lăsați timp de 7 minute.

După aceea, ca și în rețetele anterioare, se toarnă siropul într-o cratiță, se fierbe din nou și se toarnă fructul. Rotiți borcanul și lăsați compotul să se răcească.

Sfaturi pentru pregătirea unei băuturi

Cele mai potrivite note pentru o băutură de strugure sunt soiurile întunecate, cum ar fi isabella, sultana, lydia și altele. Cu toate acestea, atunci când pregătiți compot de struguri pentru iarnă, puteți folosi și fructe de padure de soiuri verzi, dar această băutură nu va avea un gust bogat și de culoare. Pentru a remedia acest lucru, puteți utiliza următoarele sfaturi:

 1. Înainte de răsucire, puneți în fiecare borcan cireșe frunze sau sferturi de măr roșu. Acest lucru va da băuturii o culoare mai strălucitoare și mai frumoasă.
 2. Adăugați scorțișoară, coajă de lamaie, vanilie, cardamom sau nucșoară rasă la gătit. Fiecare dintre acești aditivi va da gustului o nuanță mai pictată.

Pentru a obține un gust mai interesant atunci când gătiți, la struguri puteți adăuga alte fructe sau fructe de padure, precum și un număr de condimente. Folosind aceste sfaturi simple, veți putea să vă bucurați în curând de o băutură minunată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Rețetă pentru compot de dovleac pentru iarna ca ananasRețetă pentru compot de dovleac pentru iarna ca ananas
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Cum se prepară compot din stafide: simple rețeteCum se prepară compot din stafide: simple rețete
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Modalități de fabricare a vinului din compot fermentatModalități de fabricare a vinului din compot fermentat
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
» » Cum să gătești compot din struguri pentru iarnă
© 2021 amigdas.com