amigdas.com

Rețete de gătit pentru blocarea merelor într-un multivariat

Cum să gătești gemApple jam este un piure de fructe cu zahăr, care suferă tratament termic. Pentru o rețetă pentru gem de mere, se folosesc diferite soiuri și calități de fructe. Maturitatea sau integritatea fructelor nu joacă aici un rol, deoarece gustul depinde în mod direct numai de culoarea și tipul merelor.

Apple jam mulți oameni iubesc nu numai din cauza gustului excelent, reteta simpla, consistenta licitatie, dar, de asemenea pentru proprietăți utile:

 1. Apple conține o cantitate destul de mare de fibre, vitamine și minerale.
 2. Oamenii care locuiesc în orașe mari sau în locuri cu ecologie săracă sunt sfătuiți să mănânce mere sau produse de la ei.
 3. Pectina, care este prezentă în fructe, elimină sărurile dăunătoare și colesterolul din organism, îmbunătățește imunitatea și afectează pozitiv sistemul musculo-scheletic.

De asemenea, există și mici minusuri sau, mai degrabă, contraindicații, direct în oțetul însuși. Nu este recomandat pentru cantități mari la persoanele care suferă de obezitate și diabet.

Există o mulțime de rețete pentru gem de mere. Se oferă să se facă atât într-o cratiță obișnuită pe sobă, cât și cu ajutorul diferitelor aparate de uz casnic pentru gătit: un multi-aragaz, o aragaz sub presiune și chiar un producător de paine. Pentru multivark, există rețete simple, pe care chiar și o amantă de novice le poate face față. Iar rezultatul poate fi atins atât în ​​forma sa naturală imediat după pregătire, cât și în iarnă rece. De asemenea, gemul din aceste fructe poate fi folosit ca o umplutură pentru plăcinte și rulouri. Apropo, gemul nu necesită un număr mare de produse în rețetă, care este avantajul lui fără îndoială.

Jam în multivark. Rețete de gătit

Gem standard din mere.

ingrediente:

 • Mere - 1 kilogram.
 • Nisip de zahăr - o lire sau gust.

preparare

Jam în multivarkLuați toate fructele, spălați-vă și curățați. Scoateți miezul, tăiați lobulele de distribuție și mănâncați. Puteți folosi răstălețul, dar va fi un proces consumator de timp și puteți utiliza aparate de uz casnic moderne, un mașină de tocat carne, o combinație sau un mixer. În piureul rezultat adăugați tot zahărul și bateți bine. Acum puteți lăsa masa pentru o perioadă de timp la temperatura camerei, astfel încât zahărul să fie complet dizolvat în piure de mere. Acest lucru va dura aproximativ un an și jumătate până la două ore.

După aceea, treceți viitorul gemului într-un castron de multivarcă și faceți clic pe funcția "Frânare". Merită menționat faptul că diferitele multivaractere au nume diferite de butoane, dar au aceleași funcționalități. De exemplu, multivarkul Redmond are o funcție "caldă", pe care trebuie să vă opriți în timp ce pregătiți gemul de pe rețetă. În altele, același buton poate fi numit "Coacere" sau orice altă denumire.

Este necesar să monitorizați cu atenție piureul și atunci când merele se fierbe, ar trebui să comutați modul apăsând butonul "Quenching". După aproximativ douăzeci de minute, opriți multivarul și lăsați-l să se răcească. Transferați în recipiente sterilizate preparate. Poate fi borcane de sticlă pentru a stoca un tratament înainte de perioada de iarnă, sau pot exista containere diferite pentru a mânca gem pentru câteva zile.

Gem de fructe din mere într-o multivarke. Reteta de gatit cu portocale si lamaie

ingrediente:

 • Mere - 7 bucăți.
 • Portocale - 5 bucăți.
 • Lemon - 1 lucru.
 • Nisip de zahăr - o lire sau gust.

preparare

Luați toate merele, clătiți bine și coajați. Tăiați în felii și curățați-le de miez. Cu portocalele și lămâile îndepărtați, de asemenea, coaja, dacă există oase, apoi scăpați de ele și tăiați fructele în cuburi.

Se toarna toate merele preparate, lămâile și portocalele pe o rețetă într-o ceașcă de multivarchet și se adaugă zahărul. Închideți capacul și puneți-l pe modul "Quenching" timp de două ore. În acest timp, trebuie să verificați starea blocajului și să îl amestecați după cum este necesar. După lucrul multivarchetei, transferați fructul într-un blender sau combinați-l și măturați-l într-o stare de pâslă. Puneți multivarurile în castron din nou și mențineți modul "Coacere" timp de cinci până la șapte minute.

Acum puteți răci gemul și îl puteți pune în frigider pentru o utilizare ulterioară sau îl puteți roti imediat în borcane sterilizate, în timp ce cartofii piureți nu sunt reci.

Gem de mere și coacăze roșii - rețetă

ingrediente:

 • Mere - 2 kilograme.
 • Coacăz roșu - 300 de grame.
 • Coaja de lămâie - 2 lingurițe.
 • Nisip de zahăr - 1 kg sau gust.

preparare

Cum să gătești gem de mereMerele se prepară, se spală bine, se usucă, coaja și miezul. Se taie în felii. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât mai bine. Puneți merele într-un castron multivarka și adăugați tot zahărul. Pentru a lăsa merele la o oră și jumătate de oră pentru a fi impregnate cu zahăr. Când nisipul este complet dizolvat, puneți fructele pe regimul "Varka". Când merele se fierbe, fierbeți încă cinci minute și opriți multivarcul. Răciți și reporniți modul "Varka". De data asta doar cinci minute.

Dacă totul se face corect, atunci merele se vor dovedi a fi translucide. Fructul se pune într-un blender sau alt aparat de uz casnic și se macină. Se adaugă coaja de lămâie și sucul de coacăz roșu. Nu trebuie să adăugați fructe de padure. După aceasta, din nou în modul "Varka" în mai multe variante, fierbeți blocajul timp de cinci minute.

Ei bine, după toate aceste acțiuni simple, rămâne doar una rotiți gemul în borcane de sticlă și se lasă până în iarna, sau se bucură imediat gust minunat de bunatati.

Datorită acestor rețete simple, hostessul va avea întotdeauna în stoc mai multe borcane de desert fin. Puteți fi siguri că familia și prietenii vor aprecia gustul gemului de mere, iar oaspeții vor încerca să învețe secretele rețetei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografieGem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografie
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Apple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructeApple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructe
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Amber felii de mereAmber felii de mere
Gătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaieGătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaie
Articole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mereArticole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mere
Pătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnăPătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnă
Rețete pas cu pas cu imagini de gem de mereRețete pas cu pas cu imagini de gem de mere
» » Rețete de gătit pentru blocarea merelor într-un multivariat
© 2021 amigdas.com