amigdas.com

Rețete de marmeladă portocalie portocalie

Cum se face marmeladă portocalie portocalieChiar și în cele mai vechi timpuri, oamenii au început să crească pomi fructiferi de dragul fructelor dulci pe care le aduc. În timp, entuziaștii culinare au dezvoltat diferite rețete pentru a crea mâncăruri rafinate cu acest fruct. Până în prezent, orice gospodină poate face marmeladă portocalie cu ușurință. Acest lucru va necesita un efort minim și câteva ingrediente ușor accesibile.

Rețete populare

Pentru prima dată marmelada portocalie de portocale a început să fie gătită în Scoția. De acolo vasul sa mutat cu succes în Anglia și după aceea sa răspândit în întreaga lume. Există o legendă care, în secolul al XVII-lea, James Keller, care lucrează gemurile comerciant, a cumpărat mai multe cutii de portocale de la un furnizor de pe nava numita la Port Dundee. Soția sa a făcut din ei marmeladă rafinat, care a devenit atât de popular încât familia a decis să deschidă propria fabrică pentru fabricarea și vânzarea.

Lista ingredientelor necesare pentru marmeladă

Cuvântul "marmeladă" în limba engleză înseamnă gem de citrice. Acest cuvânt a fost împrumutat de la portugheză, unde înseamnă gem de la gutui. În țara noastră este folosit ca o definiție a unui vas preparat din fructe folosind zahăr, precum și diverse agenți de îngroșare.

Există mai multe rețete populare pentru a găti acest fel de mâncare. Ele diferă în numărul de ingrediente diferite și în metodele de preparare.

Jujube portugheză

Marmalada portocalie conform acestei rețete va fi pregătită aproximativ 50-60 de minute. Depinde de viteza hostess-ului. Pentru a pregăti patru porții de feluri de mâncare, va trebui să pregătiți următoarele ingrediente:

 • 250 g de coaja de portocala.
 • 500 g pulpa portocalie și sucul.
 • 750 g de zahăr.

Astfel de produse se găsesc la îndemână la majoritatea gospodinelor. Prin urmare, pregătirea pentru această rețetă este diferită pentru simplitatea și accesibilitatea acesteia. Când toate ingredientele sunt gata, puteți începe procedura de gătit. Pentru aceasta se recomandă următorul algoritm:

 1. Efectuarea de marmeladă portocalie în conformitate cu rețeta portughezăCoaja de portocale este împărțită în sferturi și scoasă din pulpă. Ar trebui să faceți asta cu atenție. Toate coaja care rezultă este plasată într-o tavă separată, umplută cu apă și trimisă bucătarului. Băutura este necesară până în momentul în care devine cât mai moale posibil. Este necesară schimbarea apei într-o cratiță la fiecare 20-25 de minute în timpul gătitului.
 2. În paralel cu aceasta, puteți curăța pulpa. Este necesar să se scape de membranele interne, precum și de toate oasele.
 3. După ce coaja devine moale, trebuie să o opriți de gătit și să o scoateți din tigaie pe o placă separată. În acest stadiu, trebuie să tăiați toată pielea cu dungi.
 4. Acum, toate ingredientele trebuie să fie puse într-o oală: coaja, pulpa, sucul și tot zahărul pregătit. Această masă este adusă la fierbere, după care este necesară reducerea căldurii și gătitul timp de 25-30 minute.
 5. Rămâne doar să se descompună produsul rezultat în funcție de băncile spălate în prealabil cu ajutorul sifonului și se lasă să se solidifice corespunzător. Dacă doriți, puteți deplasa masa printr-o sită pentru a scăpa de coaja din celuloză.

Pe acest proces de preparare a marmaladei portocalii pentru rețeta portugheză poate fi considerată completă.

Folosind agar agar

Această rețetă utilizează un îngroșător numit agar-agar. Ca și în cazul oricărei alte rețete, primul pas este de a pregăti toate ingredientele. În acest caz, lista lor este după cum urmează:

 • 3 portocale.
 • 6 g de agar-agar (agent de îngroșare).
 • 1 cană de zahăr granulat.

Prepararea marmaladei portocalii folosind agar-agarPortocalele trebuie să fie bine clătite în prealabil, este de dorit să se utilizeze săpun pentru a elimina efectiv substanțele nedorite din pielea fructului. Acum trebuie să stoarceți tot sucul de la ei. Aveți posibilitatea să utilizați ca un storcător, și orice instrumente convenabile la îndemână. Trebuie reamintit faptul că pentru prima opțiune este necesar să se elimine portocalele din coajă.

Sucul de portocale ar trebui să fie de aproximativ 200 ml. Dacă utilizați mai mult, marmelada nu se va solidifica la nivelul dorit și se va răspândi. Sucul suplimentar poate fi savurat cu plăcere.

Acum trebuie să împărțiți sucul în două părți. Unul ar trebui să fie 120 ml, iar al doilea, respectiv 80. De cele mai multe ori aveți nevoie pentru a dizolva zahărul, se amestecă bine și se lasă deoparte pentru un timp.

Un agent de îngroșare este adăugat la partea mai mică. Este necesar să se amestece bine și să se permită masei să se infuzeze timp de 15-20 de minute. Dupa aceea, trebuie sa conectati ambele parti, sa toarnati intr-un recipient mic si sa il incarci. Când lichidul se fierbe, este necesar să îl țineți timp de maximum 3-4 minute și să îl scoateți din căldură.

Rămâne doar ca amestecul rezultat să se răcească ușor și se toarnă pe forme speciale de silicon. După o scurtă perioadă de timp, marmelada va îngheța la starea dorită. Și nu trebuie să o puneți în frigider pentru asta. Poate îngheța chiar și la temperatura camerei.

Cu ajutorul gelatinei

Pe lângă agar-agar, gelatina este folosită ca agent de îngroșare pentru marmelada portocalie. Această rețetă este considerată una dintre cele mai simple. Lista ingredientelor:

 • 35 g de gelatină.
 • 250 g de zahăr.
 • 4 portocale.

Efectuarea de marmeladă folosind agar-agar sau gelatinăÎn prima etapă, toată gelatina este umplută cu apă rece și pusă deoparte. Ar trebui să se umfle bine. Pentru a face acest lucru, va dura aproximativ 25-35 de minute.

Cu două portocale, este necesar să îndepărtați cu grijă coaja cu un răzuitor mic, cu dinți mici. După aceea, toate fructele sunt separate de coaja și toate sucurile sunt stoarse din pulpa lor.

La sucul rezultat, se adaugă zahăr și oțel. Această masă se fierbe timp de trei minute pe un foc mic. Următorul pas este să filtrați cu atenție lichidul prin mai multe straturi de tifon.

Umplutura de gelatină se adaugă la masa totală și se amestecă bine. Lichidul rezultat se toarnă în forme speciale și se pune în frigider timp de 3-4 ore. Nu este nevoie să stropiți produsul cu zahăr. El se topește deja și va începe să curgă.

Cu pectină și zest

Această rețetă nu este la fel de simplă ca cele precedente, dar produsul rezultat va fi mult mai bine. Lista ingredientelor include:

 • 11 linguri de zahăr;
 • 5 portocale;
 • o lună și jumătate de linguri de coaja de portocale;
 • un pachet de pectină de mere. Poate fi înlocuit cu o pulbere gelifiantă pe bază de pectină.

Prepararea marmaladei portocalii pentru rețeta portughezăPrimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să lucrați cu pectină. Se adaugă o lingură de zahăr. Pulberea este bine amestecată.

Acum trebuie să stoarceți toate sucurile din portocale. Ar trebui să fie aproximativ 400 ml de suc proaspăt stoarse. Dacă s-a dovedit mai puțin, puteți adăuga apă potabilă obișnuită. Puteti bea sucuri inutile.

Următorul pas este să adăugați zahăr și pește în suc și amestecați bine amestecul rezultat. Masa se adaugă într-o tavă separată și se fierbe timp de 3-4 minute. După aceasta, adăugați pectină în tigaie și gătiți amestecul timp de aproximativ 5 minute.

Se recomandă citirea instrucțiunilor privind ambalarea pectinei. Dacă există o succesiune diferită de acțiuni afișate, atunci este necesar să rămânem la ea.

După aceea, rămâne doar să se toarnă produsul peste matrițele de silicon și să se amâne până se solidifică complet.

Dish cu portocale, morcovi și mere

Există, de asemenea, o astfel de rețetă, care constă în utilizarea nu numai a fructelor portocalii, dar și a morcovilor și a merelor. Acest fel de mâncare este pregătit pe agar agar și este perfect pentru acele gospodine care sunt obosite de marmeladă portocalie în performanța sa clasică. Lista ingredientelor:

 • Efectuarea de marmeladă folosind agar-agar2 portocale;
 • un morcov;
 • o jumătate de măr;
 • 100 g de zahăr;
 • 2 linguri de agar-agar;
 • 2 muguri de garoafă. Puteți face fără ea.

Din portocale, morcovi și mere, trebuie să stoarceți cu grijă sucul. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un storcător, deoarece eforturile obișnuite sunt indispensabile. Din lichidul rezultat, este necesar să se separe 100 ml și se adaugă agar-agar, apoi se amestecă bine. Lăsați masa să se stabilească timp de 10-15 minute.

Istoria aspectului marmaladei portocalii din portocale

Acum trebuie să combinați toate ingredientele și să fierbeți la foc mic timp de cinci până la șase minute. Următorul pas este să scoateți produsul din foc și să îl răciți puțin.

Rămâne doar să umpleți masa rezultată într-o formă adecvată și să o trimiteți la frigider. Puteți lăsa marmelada la temperatura camerei, dar se va răci puțin mai mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bucătărie portocalie în fotografie pentru o viață plictisitoareBucătărie portocalie în fotografie pentru o viață plictisitoare
Retete pentru marmelada de ceapaRetete pentru marmelada de ceapa
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Rețete de gem de nuci verziRețete de gem de nuci verzi
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Rețeta pentru gătitul pastilei belevene la domiciliuRețeta pentru gătitul pastilei belevene la domiciliu
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
Rețetă pentru gem de dovlecel cu lămâie și portocalăRețetă pentru gem de dovlecel cu lămâie și portocală
Marmaladă portocalie: rețetă de casăMarmaladă portocalie: rețetă de casă
Rețetă pentru fructele confiate din coaja de portocaleRețetă pentru fructele confiate din coaja de portocale
» » Rețete de marmeladă portocalie portocalie
© 2021 amigdas.com