amigdas.com

Retete pentru marmelada de la gutui

Cum să pregătești o delicatesă din gutuiGustul și culoarea prietenilor nu este. Nu fiecare persoană îi place și are gusturi fructe dure, astringente și acri-dulci. Cineva mai mult ca o marmeladă de gutui pregătită de un expert culinar cu experiență. Dar dacă o persoană nu-i place felul de mâncare, care folosește un produs exotic, atunci înseamnă doar un lucru - felul de mâncare este gătit ingerat și fără suflet.

Exotica antică

Gutui se referă la cele mai vechi culturi de fructe cunoscute de omenire pentru mai mult de patru milenii. Locul de nastere al plantei este considerat a fi un munte al Armeniei, de unde sa răspândit în Asia Mică, și apoi în Grecia antică și Roma.

Reteta pentru marmelada de la gutuiVechiul mit grec despre curtea din Paris este cunoscut, pe care Aphrodite, Athena și Hera au argumentat pentru titlul celei mai frumoase zeițe. Unii istorici sugerează că fructul gutului a fost considerat un "măr de discordie".

Botanica clasifică gutui ca o familie de plante sălbatice. Într-adevăr, inflorescențele pomilor fructiferi și tufișurilor au o structură similară. Florile mari, variind de la alb la purpuriu, sunt neobișnuit de frumoase. În mai-iunie, gutuița de înflorire devine un ornament al grădinii.

Copacul adult creste pana la o inaltime de 4-5 metri. Fructarea începe la doi-trei ani după plantare. Greutatea fetală poate ajunge la 2 kg. Grădinari cu grijă recoltează până la 40-50 kg dintr-un singur copac.

Cum să pregătești dulceața de la gutui

Riparea fructelor acoperă puful moale, care protejează gutui de arsurile solare. Colectate din fructe de copac nu ar trebui să aibă urme și zgârieturi pe piele. Maturitatea gutui este indicată printr-o culoare galbenă bogată. Recoltarea are loc la toamna târzie.

Utile și gustoase

Marmeladă de gutuiRipe-urile conțin 11% zahăr, 5% pectine și 1,5% acizi organici. Compușii pectină au un efect benefic asupra tractului gastro-intestinal și stimulează digestia. Conținutul ridicat de săruri de fier și potasiu întărește mușchiul inimii și împiedică dezvoltarea anemiei.

Ceaiul Ivoy are proprietăți bune diuretice. Dentiștii folosesc preparate pe bază de semințe de mucus, pentru prevenirea bolilor parodontale. Buful de frunze de gutui serveste ca un expectorant cu astm bronșic. Wise Avicenna credea că gutura îmbunătățește tenul.

Cojile fructului sunt saturate cu uleiuri esentiale, dand fructelor o aroma fabuloasa. În vremurile străvechi, înainte de apariția parfumurilor, gospodinele atente au schimbat lenjeria cu fructe parfumate.

O delicatesă de jeleu de la gutuiAplicarea largă a găinilor în gătit se datorează gustului său deosebit. Fructul este adăugat la borș și supe. Fructele, coapte în cuptor, înlocuiesc cu ușurință garnitura. Ca unul dintre ingrediente, gutui este folosit pentru prepararea de carne rafinată și preparate din pește. Gustul original este obținut prin sosuri și muștar.

Bucătarii din bucătăria orientală preferă să savureze un fruct exotic cu carne și fasole. Pe masă, unde sunt preparate din carne de oaie, trebuie să fie gutui, deoarece se crede că neutralizează bine grăsimea. Pentru a dezvălui pe deplin gustul luminos al fructelor și aroma groasă, ele sunt mai întâi prăjite ușor.

Procesul de a face marmeladă de la gutui

Fructele sunt stoarse cu sucuri delicioase și compoturi, siropuri, gem și jujube. Iar pentru compoturi scoateți o guturață fermă, iar din fructele moi care absorb mai bine siropul, gătiți gemuri. Lichiorurile și tincturile Aivoy se adaptează perfect rolului aperitivilor.

Sunt foarte populare deserturi, în care se utilizează gutui. Retetele de marmalade sunt numeroase. Poate că pentru prima dată a pregătit un tratament în Portugalia, pentru fructe portughez numit «marmelo». Dulciurile orientale, servite pentru desert, nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Marmelada se potrivește bine cu brânza, în special cu soiuri moi și soiuri cu vene de mucegai albastru.

O poveste de o mie și o singură noapte

Gospodinele sunt capabile să gătească o grămadă de feluri de mâncare gustoase de gutui, care vă vor încânta nu numai copiii, ci și adulții. Dar marmelada de la gutui la domiciliu este un produs deosebit de exotic și de dorit. Pentru a pregăti un tratament dulce, veți avea nevoie de următoarele componente:

  • 1,5 kg de gutui.
  • 1,5 kg de zahăr granulat.
  • 1 pahar de apă.
  • O jumătate de lămâie.

Cum sa preparati marmelada de la gutuiCu o gutuiță bine spălată, pielea este decojită. Fructele sunt tăiate în segmente și eliberate din semințe. Peel și semințe timp de 15 minute sunt fierte în apă. Butelia rezultată este umplută cu cuburi de gutui, turnată într-o cratiță largă, cu un fund gros. Lămâia se freacă de răzătoare. Sucul și coaja sunt adăugate la feluri de mâncare cu gutui. După fierbere, fructul este gătit timp de aproximativ o oră.

Este necesar ca, cât mai des posibil, amestecul să fie amestecat cu o lingură din lemn pentru a evita arderea produsului. După ce gutuiea sa înmuiat, zahărul este turnat. Casanok este scos din foc, iar confiture este zdrobit în piure. Cel mai bine este să faceți un mixer, apoi nu rămâneți mici bucăți de fructe solide.

Apoi, marmalada viitoare se gătește în mai multe doze de 1,5-2 ore cu agitare constantă. Masa caldă mascată este transferată într-o formă acoperită cu hârtie pergament. Uscarea, în funcție de sudarea produsului, durează de la o zi la o săptămână. În această perioadă, trebuie să întoarceți marmelada dintr-o parte în alta în fiecare zi.

Marmeladă suculentă

Aducerea de marmeladă la pregătire are loc în orice loc uscat. În frigider, produsul îngheață mai bine și mai repede. Înainte de consum, delicatețea este tăiată în gresie și presărată cu zahăr pudră sau trestie de nucă de cocos.

Cum să preparați delicatese de la gutuiPentru ca marmelada să fie ușor de tăiat, cuțitul trebuie ușor umezit. Unele gospodine sugerează umezirea lamei cu vodcă sau alcool alimentar. Cu toate acestea, experții sunt siguri că pentru o astfel de procedură, apa obișnuită este potrivită.

Gospodinele care nu doresc ca multivarkul să stea în gol vor dori următoarea rețetă. Pentru muncă aveți nevoie de:

  • 1 kg de gutui;
  • 1 kg de zahăr granulat;
  • 1,5 litri de apă;
  • 2 g de vanilie.

Dulciuri din gutuiDecojite din coaja și tăiate în cuburi mici, fructele sunt așezate într-un castron de multivarcuri și umplut cu apă. Aparatul este pornit în modul "Varka". După 20 de minute, lichidul este turnat și fructul este zdrobit cu un mixer. Pătrunjelul rezultat, împreună cu zahărul și vanilia, se întorc la multivarchetă și sunt deranjați.

În modul "Kasha", marmalada viitoare se gătește timp de 15 minute. Din când în când, masa de îngroșare este amestecată cu o spatulă din lemn. Produsul finit este turnat într-o matriță acoperită cu hârtie de pergament. Grosimea stratului nu trebuie să depășească 2 cm. Într-un loc răcoros, marmelada uscată poate dura șase luni.

La prima vedere, procesul de gătit marmeladă la domiciliu poate părea consumator de timp. Dar așa cum spun ei, ochii se tem, dar mâinile lor o fac. Dar pentru lunile următoare familia va avea bucurie dulce. Și oaspeții vor aprecia cu siguranță mâinile de aur ale gazdelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci jujube acasă: rețete simpleCum să faci jujube acasă: rețete simple
Retete pentru prepararea bucatelor de gutui: delicioase si rapideRetete pentru prepararea bucatelor de gutui: delicioase si rapide
Pitagia, fructul dragonului sau ochiul dragonuluiPitagia, fructul dragonului sau ochiul dragonului
Retete pentru marmelada de ceapaRetete pentru marmelada de ceapa
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Un fruct minunat al unui copac de gutui, soiurile și proprietățile sale utileUn fruct minunat al unui copac de gutui, soiurile și proprietățile sale utile
Plantarea de gutui japonez si grija pentru aceastaPlantarea de gutui japonez si grija pentru aceasta
Rețete delicioase de compot din gutuiRețete delicioase de compot din gutui
Cele mai delicioase rețete de gem (gem) de la gutuiCele mai delicioase rețete de gem (gem) de la gutui
» » Retete pentru marmelada de la gutui
© 2021 amigdas.com