amigdas.com

Champignons de gătit rapid: cum să murat la domiciliu

MarioneteCiupercile turnate sunt prezentate într-o gamă largă pe rafturile oricărui magazin și nu este o problemă să cumpărați această gustare populară. Cu toate acestea, cât de dezamăgitoare este atunci când deschideți un borcan, înțelegeți că nu există nici o aromă picantă, iar gustul lasă mult de dorit. După ce ați învățat retete de ciuperci marinate de gătit rapid la domiciliu, puteți uita de negativ de a cumpăra o dată pentru totdeauna!

Pregătirea produselor

Șampiunele sunt cele mai sigure ciuperci din toate speciile existente. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că un produs rasfat conține otravă. prin urmare pentru a selecta ciupercile trebuie tratate foarte atent.

Ciupercile proaspete, în funcție de soi, sunt de culoare albă sau maronie. Dacă produsul se întunecă, acest lucru indică supraîncărcarea acestuia, astfel de ciuperci vor fi prea rigide. Punctele întunecate, petele de pe suprafața ciupercilor, precum și un film rupt între capac și picior indică faptul că mărfurile se află pe tejghea mai mult de o săptămână.

Cum să mănânci șampițe la domiciliuPuteți afla despre produsul reîncărcat prin înghițire: un miros neplăcut de umiditate apare după un timp destul de lung după colectare. Ciupercile bune au un miros puternic și plăcut de ciuperci proaspete. La atingere, produsul trebuie să fie elastic și dens. Dacă mărfurile sunt moi, procesul de decădere a început.

Pentru decapare, ar trebui să alegeți fructe de dimensiuni mici, cu atât sunt mai mici - cu atât mai bine. Dacă astfel de ciuperci nu au fost găsite, puteți alege ciupercile medii - ele sunt cele mai aromate. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că un astfel de produs va trebui să fie zdrobit. Fructele mari pentru marinare sunt nepotrivite - au cea mai rigidă structură și nu au un gust atât de bogat, ca și în mediu sau mic.

Pentru a pregăti marinada pentru campioni, vor fi necesare ingrediente suplimentare. Cele mai frecvent utilizate sunt oțet, ulei vegetal, zahăr, sare, usturoi, frunze de dafin, piper dulce și cuișoare. Gustul variat îi ajută pe coriandru, ierburi proaspete, semințe de muștar, sos de soia, susan, chimen, ceapă și ardei iute.

Dacă doriți să gustați ceva delicios sau doriți să primiți oaspeți, asigurați-vă că vă răsfățați pe cei dragi și pe cei dragi cu ciuperci mărunțite. Rețetele de șampanie pentru gătit rapid vor ajuta la diversificarea mesei fără prea multe dificultăți.

Apetisor picant pentru fiecare ocazie

Marile ciuperci sunt folosite nu numai în forma lor proprie, ci și folosite pentru fabricarea diferitelor salate. Ciupercile picante dau preparatelor un gust deosebit, incomparabil. De aceea, calitatea produsului depinde de cât de delicioasă, suculentă și parfumată va fi o salată. Da, și într-o formă independentă este mai plăcut să mănânci ciuperci picante, elastice și crocante, și nu acea condiție necondiționată, care poate fi adesea găsită în borcane luminoase.

Marionete de ciuperci de gătit rapid

Retetele de ciuperci murate se disting prin simplitatea lor. Pentru a face astfel de fel de mâncare în vigoare chiar și la începutul amante. Ciupercile pot fi consumate la o oră după decapare și, dacă li se permite să stea cel puțin o noapte, ciupercile vor obține o aromă încântătoare și un gust strălucitor.

O modalitate simplă

Ciupercile murături într-un mod simplu, puteți mânca o dată pe zi după gătit. Astfel de ciuperci sunt perfect combinate cu orice produse, astfel încât acestea pot fi adăugate la diferite salate sau folosite ca o gustare pentru feluri de mâncare de carne. Procesul de marinare nu necesită mult timp și energie.

Va dura:

  • două kilograme de șampanie;
  • trei litri de apă potabilă;
  • două linguri de sare și zahăr;
  • cuișoare de ambalare (aproximativ 30 de bucăți);
  • opt lauri;
  • ambalare de porumb (circa 40 de bucati).

Walkthrough:

  1. O modalitate simplă de a mânca șampițeSe toarnă cantitatea de apă specificată în tigaie. Adăugați sare, zahăr, dovlecel, piper și cuișoare. Trimiteți la aragaz, aduceți la fierbere, apoi fierbeți încă 5 minute. Scoateți cratița de la căldură și răciți-vă la 30-40 de grade.
  2. Spălați ciupercile cu atenție și le așezați într-un vas convenabil pentru gătit. Se toarnă apă și se pune pe foc mediu. Când apa se fierbe, înregistrați 10 minute. Îndepărtați ciupercile de pe plăcuță, le dați imediat din lichid și aruncați fructele într-un șuviu. Așteptați până când ciupercile sunt abia încălzite.
  3. Ciupercile răcoroase se pun într-un borcan de dimensiuni adecvate și se toarnă marinada. Închideți capacul strâns.
  4. Trimiteți la frigider timp de 24 de ore.

Pentru un gust mai piquant pentru marinadă, trebuie adăugat usturoi tocat. Pe o astfel de cantitate de produse, un singur cap este suficient, dacă luați mai mult, puteți ucide gustul de ciuperci.

Ciuperci marinate cu unt și oțet

Dacă ciupercile marinate folosesc ulei și oțet, obțineți o salată adevărată. Usturoiul va da un gust gustos piquant, iar ardeiul dulce - un parfum magic. Acest fel de mâncare poate fi servit în condiții de siguranță la masa festivă, toți oaspeții vor fi încântați. Ciupercile pot fi consumate imediat după gătire.

produse:

  • Ciuperci marinate cu unt și oțetdouă kilograme de ciuperci;
  • un pahar de apă și ulei vegetal;
  • jumătate de pahar de oțet de masă;
  • patru lingurițe de sare și zahăr;
  • șase frunze de laur;
  • un cap mare de usturoi;
  • patruzeci de mazăre de piper dulce (dacă este mare - 20).

proces:

  1. Usturoiul curat, se spala si se lasa prin presa.
  2. Combinați apa cu ulei vegetal și oțet. Adăugați usturoi tocat, frunze de dafin, sare, zahăr și piper dulce. Se amestecă bine toate ingredientele.
  3. Șampiunele se spală bine, dacă este necesar, se mănâncă. Trimiteți ciupercile într-o cratiță și turnați marinada. Trimiteți-l la foc. Nu vă fie teamă că marinada nu este suficientă - în procesul de gătit ciuperci va aloca o cantitate suficientă de suc.
  4. După fierbere, reduceți flacăra la minimum și fierbeți produsul timp de încă 3-4 minute. Scoateți cratița de pe placă, îndepărtați spuma și lăsați-o să se răcească complet.
  5. Ciupercile răcoroase împreună cu marinada se toarnă într-un borcan și se acoperă cu un capac.
  6. Trimiteți la frigider, unde durata de valabilitate maximă a acestei gustări este de două săptămâni.

Pentru ca felul de mâncare să fie mai aromatizant și mai gustos, ar trebui să folosiți ulei rafinat, dar mirositor.

Șampițe cu mirodenii

Ventilatoarele de feluri de mâncare picante vor gusta în mod necesar ciupercile marinate originale. Datorită cantității mari de verdeață, ciupercile sunt foarte aromate și pătrunse. Puteți mânca gustări imediat după gătire, dar ajunge la cel mai bun gust după 12 ore.

Va dura:

  • o jumătate de kilogram de ciuperci mici;
  • un pachet mare de mărar asortat, pătrunjel și cilantru;
  • opt muguri de garoafe;
  • patru linguri de oțet de vin;
  • zece mazăre de piper dulce;
  • două ciupiți de zahăr;
  • cinci lavișe;
  • cateva catei de usturoi;
  • un pahar incomplet de ulei vegetal;
  • piper negru, sare.

Șampițe cu mirodenii

Walkthrough:

  1. Usturoiul curata si se macina cu o presa, verde se clateste si se toaca fin.
  2. Spălați bine șampiunele cu apă curentă.
  3. Puneți ciupercile într-o tigaie mare de prăjit. Se toarnă, de asemenea, ulei de plante și oțet de vin. Adăugați toate condimentele specificate, cu excepția verde și usturoi. Sarea și piperul ar trebui să fie ghidat de gustul tău. Așezați recipientul într-un incendiu moderat și aduceți-l la fierbere.
  4. Reduceți flacăra arzătorului la valoarea minimă și continuați să stingeți ciupercile timp de 5 minute. În acest stadiu, ar trebui să încercați marinada pentru un gust și, dacă este necesar, să o ajustați cu sare, zahăr și oțet.
  5. Adăugați verdele tăiat și usturoiul pe tigaie, apoi acoperă cu un capac. Se toarna 2-3 minute. Lăsați ciupercile gata până se răcește complet.
  6. Ciupercile împreună cu marinada se pun într-un borcan și se trimit la frigider. Perioada de valabilitate nu depășește două săptămâni.

În procesul de gătit ciupercile vor aloca o mulțime de sucuri, dar dacă se pare că lichidul nu este suficient, puteți adăuga puțină apă.

Apetisor picant cu ceapa

Această metodă de marinare se caracterizează prin faptul că fructele suferă un tratament termic minim. Datorită acestei gustări vine mai crocantă, fermă și suculentă. Gustul picant al șampaniei se datorează faptului că rețeta folosește ceapa, usturoiul și coriandrul. Aperitivul va fi gata la 8 ore după gătit.

produse:

  • un kilogram de campioni;
  • Apetisor picant cu ceapadouă becuri medii;
  • un cap mic de usturoi;
  • patru linguri de zahăr și oțet 9%;
  • două lingurițe de sare;
  • mai multe lavișe;
  • treizeci de mazăre de piper;
  • un pahar de ulei vegetal;
  • coriandru, piper negru macinat.

proces:

  1. Ciupercile bine spălate și bine uscate, se pun pe o tigaie uscată încălzită. Se agită periodic timp de 5 minute.
  2. În recipientele adânci combinați uleiul, usturoiul tocat și mirodenii. Cantitatea de coriandru și piper negru variază la discreția sa. Amestecul rezultat trebuie amestecat bine și turnat într-o tavă cu ciuperci. Se rotește la căldură moderată timp de încă 10 minute, apoi se răcește.
  3. Coji ceapa, clătiți și tăiați în inele subțiri, combinați cu ciuperci răcite.
  4. Masa rezultată este pusă într-un borcan, care trebuie închis bine.
  5. Puneți ciupercile în frig timp de cel puțin 8 ore.

Adăugați o varietate de gustări cu condimente. Mustar în fasole, susan, chimen și piper amar va oferi farfurie noi culori strălucitoare.

Ciuperci originale într-o dulce marinată

Șampiunele din marinada de soia dulce sunt sigur că vor fi apreciate de toți iubitorii de gustări delicioase. Mierea și ardeiul dulce conferă vasului o aromă delicioasă, iar marjoram - o notă delicată. Sosul de soia completează compoziția cu gustul său viu. Ciupercile vor ajunge la gustul ideal după 10-12 ore.

Va dura:

  • Ciuperci originale într-o dulce marinatăkg de ciuperci;
  • un pahar de sos de soia;
  • o lingurita de marjoram uscat;
  • zece mazăre de piper dulce;
  • jumătate de pahar de apă purificată;
  • cateva linguri de miere (fara un tobogan).

Walkthrough:

  1. Spălați ciupercile sub apă curgătoare și, dacă este necesar, tăiați în jumătăți.
  2. Într-un recipient profund, combinați apă, sos de soia și toate condimentele. Se amestecă marinada, ducând-o la omogenitate.
  3. Ciupercile trimit într-o cratiță și se toarnă marinada, apoi o trimit focului. Gatiti timp de 4 minute dupa fierberea lichidului.
  4. Se răcește masa la 40-50 de grade, apoi se adaugă miere. Cantitatea produsului poate fi modificată la discreția dvs., servirea recomandată este de două linguri fără diapozitiv. Combinați ușor toate ingredientele, având grijă să nu deteriora structura fungilor. Mierea trebuie să se dizolve complet.
  5. Puneți ciupercile marinate în frigider timp de 10-12 ore.

Dacă adăugați un amestec de ierburi provensale sau italiene la gustare, gustul va fi mai intens și mai interesant.

Instrucțiuni de gătit

Pregătiți rapid și delicios felii de șampanie. Va dura doar puțin timp și răbdare să nu mâncați un aperitiv în timp ce se marină. Mâncarea pregătită de propriile mâini va eclipsa ciupercile de la cei mai mari producători. Că ciupercile întotdeauna se dovedesc delicioase, crocante și aromatice, trebuie respectate câteva condiții simple:

  1. Cum să murăm șampiunileCu cât ciupercile sunt mai mari în marinadă, cu atât mai bine gustul lor. Dacă aperitivul este pregătit pentru o masă festivă, este mai bine să o faceți în avans - timp de 2-3 zile, apoi sărbătoarea presupusă.
  2. Pentru ca ciupercile să se scurgă repede, puteți folosi metoda de întoarcere. Pentru aceasta, ciupercile trebuie plasate într-un borcan și acoperite cu un capac dens. Rotiți containerul cu capul în jos și puneți-l într-un vas profund (în caz de scurgeri). Trimite gustul în frig. Astfel, ciupercile superioare vor fi acoperite și cu o marinadă și vor fi pregătite mai repede.
  3. Dacă recipientul cu ciuperci se agită periodic, procesul de marinare se va termina mai repede. Cu cât se desfășoară mai des această procedură, cu atât mai bine.
  4. Pentru a păstra culoarea albă a cartofilor, adăugați un pic de acid citric (pe vârful cuțitului) la marinadă.
  5. Când gătești ciupercile, se formează întotdeauna spumă. Pentru ciuperci nu amar, a avut un aspect frumos și culoare, ar trebui să fie imediat eliminat.

Marinarea ciuperci surprinde și vă rog pe toți cunoscătorii acestui produs minunat. Luând o rețetă simplă și diversificându-l cu condimentele dvs. preferate, puteți crea o marinadă complet nouă, unică. Bon apetit și noi descoperiri culinare!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casăCum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casă
Rețete delicioase: cum să gătești ciuperciRețete delicioase: cum să gătești ciuperci
Cum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturiCum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturi
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Marinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu pozeMarinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu poze
Ciuperci sărate: rețete de gătitCiuperci sărate: rețete de gătit
Retete pentru chanterelle de iarnaRetete pentru chanterelle de iarna
Congelați ciupercile acasă pentru iarnăCongelați ciupercile acasă pentru iarnă
» » Champignons de gătit rapid: cum să murat la domiciliu
© 2021 amigdas.com