amigdas.com

Uleiul marinat: rețete delicioase

Cum să tratați untulUlei - una dintre cele mai cunoscute ciuperci cu aroma si aroma pronuntata. Aceste cadouri de natură sunt folosite pentru a face supe, al doilea curs și gustări. Cele mai saturate și mai gustoase sunt ciupercile uleioase de pește. Ciupercile, turnate în borcane, servesc perfect ca o gustare pentru băuturi spirtoase puternice sau suplimente pentru feluri de mâncare și mâncăruri laterale. Uleiul de recoltare nu este nimic complicat, chiar și o amantă de novice va face față acestei proceduri.

Cadouri generoase ale naturii

Masljata merită cu bună știință dragostea tuturor gurmanzilor. Colectarea acestor ciuperci este o placere, pentru ca cresc familii intregi. După ce a descoperit un locuitor din pădure, este necesar să se apropie mai mult de el și să se deschidă o privire fascinantă: un set de uleiuri mici, medii și mari care se cer și într-un coș. O altă calitate pozitivă a produsului - nu poate fi confundată cu o ciupercă otrăvitoare.

Pas cu pas Rețetă ulei uleiat

În ceea ce privește valoarea nutritivă, uleiul este comparat cu ciupercile de porcini. Produsul va înlocui cu succes carnea sau peștele. În ciuda calităților nutriționale, laptele de zară conține câteva calorii - 19,2 kcal la 100 de grame. Datorită acestui fapt, ciupercile se pot bucura chiar și de cei care își urmăresc cu strictețe figura.

Calitățile utile de ulei sunt, de asemenea, evidente. Ele conțin o cantitate mare de vitamina A, PP, C și B. Elementele valoroase, cum ar fi fierul, zincul, manganul, fosforul și cuprul, fac din caderile pădurilor o adevărată sursă de vitalitate și energie.

Impresia finală, dar importantă pentru portretul general al uleiului - gustul lor de neegalat. Bucatele delicate, parfumate și ușor crocante vor fi un ornament de orice masă și vor oferi o adevărată plăcere tuturor cunoscătorilor de mâncăruri delicioase.

Pregătirea pentru muncă

Turta de zarăÎnainte de a continua conservarea, trebuie acordată atenție selecției ciupercilor. Dacă ciupercile de ulei sunt colectate de mâna lor, acest lucru ar trebui să aibă loc departe de drumuri și de alte locuri poluate ecologic. Cadouri de pădure au proprietatea de a acumula substanțe toxice, ceea ce le face periculoase pentru sănătate.

Cumpărați produsul ar trebui verificat numai de vânzători sau în magazine mari, care necesită un certificat de calitate. Nu fi timid, deoarece consumul de ciuperci care nu respectă standardele sanitare nu va afecta numai sănătatea ta, dar poate duce și la moarte.

Când cumpărați un ulei, trebuie să vă asigurați de prospețimea lor. Ciupercile trebuie să fie elastice și puternice, iar pălăria - umedă și alunecoasă. Prea uscate, lipite împreună sau fructe moi nu ar trebui să fie cumpărate, nu vor face un fel de mâncare delicioasă.

Marinate Ciuperci Rețetă UleioasăGustul cel mai viu este posedat de ciuperci de dimensiuni mici - tineri. Adulții, mari cu probabilitate mare vor fi viermi. Desigur, nu trebuie să le aruncați! Măștile de ulei mari ar trebui tăiate în 3-4 părți și inspectate cu atenție pentru a fi deteriorate: toate locurile putrede sau viermi trebuie îndepărtate.

Acest subspecific, la fel ca multe ciuperci de pădure, nu este supus unei stocări pe termen lung. Trebuie să fie procesată cât mai repede posibil. Perioada maximă pentru care puteți întârzia pregătirea produsului - o zi. Cu cât ciupercile vor sta mai mult - gustul și aroma mai puțin strălucitoare vor avea un fel de mâncare gata.

Când începeți procesarea, ciupercile trebuie să fie sortate cu grijă pentru a vă asigura că toate sunt comestibile. Uleiurile au o trăsătură distinctivă luminată - un film lipicios pe partea de sus. Dacă fructul este răsturnat, atunci se găsește o suprafață spongioasă situată sub capac.

Uleiuri sarate - pentru iarna pe baza de prescriptie medicalaUrmătoarea etapă, una dintre cele mai lungi și cele mai neplăcute, este curățarea ciupercilor. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, trebuie să ridicați filmul pe capotă și să-l trageți ușor pentru dvs. Dacă este posibil, uleiul ar trebui să fie distribuit pe o lingură sau tavă de copt și pus în soare. Dacă ciupercile sunt uscate timp de o oră, procesul de curățare va fi mai ușor. În același scop, lama cuțitului poate fi lubrifiată cu ulei vegetal.

Ciupercile curățate ar trebui să fie bine, dar foarte repede spălate. Contactul lung cu lichidul are un efect dăunător asupra gustului de ulei: structura spongioasă absoarbe rapid umezeala, fructele se umflă și devin apoase. Ciupercile pure trebuie uscate bine, distribuindu-le pe un prosop curat.

În cazul în care fructele sunt deja mâncând în bucătărie în așteptarea timpului lor, rămâne doar pentru a afla cum să murat unt. Cele mai delicioase rețete, compuse pas cu pas, vor descrie această problemă în toate detaliile.

Reteta clasica

Reteta clasica pentru uleiul tocata este perfectiunea gustului. Astfel de ciuperci pot fi consumate în forma lor sau pregătite pe baza lor salate minunate. Aroma de neegalat de cadouri de pădure, în combinație cu mirodenii aromate, va face orice fel de mâncare mai gustos și mai rafinat.

Va dura:

 • Uleiul marinat - rețetă pas cu pasapă (de preferință purificată) - 1,75 litri;
 • ulei proaspat - 2 kg;
 • zahăr granulat - 60 grame;
 • sarea este mare - 90 de grame;
 • esenta acetica - 15 mililitri;
 • bec mediu - 1 buc;
 • ardei gras - 11 buc;
 • cuișoare - 9 boboci;
 • lauri - 4 frunze;
 • coriandru sol - 12 grame.

Ghid pentru gătit:

 1. Ulei: beneficii și răuCiuperci pentru sortare, curățare, spălare și uscare. Prea mare pentru a tăia mai multe părți. Este necesar ca toate ciupercile să aibă aproximativ aceeași dimensiune.
 2. Scoateți becul din coajă și clătiți-l.
 3. Într-o cratiță pour apă rece, trimite ciuperci și un bec întreg în ea. Așezați recipientul la focul de mijloc. Imediat după apariția primelor bule, înregistrați 7 minute.
 4. Se scurge apa, se aruncă ceapa și se toarnă uleiul în ștuț și se clătește cu apă curentă.
 5. Acum trebuie să pregătiți o marinadă: se toarnă o cantitate specifică de apă rece într-o cratiță și se trimite într-un incendiu. După fierbere, adăugați zahăr, sare și amestecați bine.
 6. Puneți ciupercile într-un lichid fierbinte. Gatiti timp de un sfert de ora, indepartand periodic spuma formata.
 7. În timp ce ciupercile sunt gătite, trebuie să pregătiți băncile în care vor fi depozitate. Toate recipientele trebuie spălate bine și introduse într-un cuptor încălzit la 60 de grade. Creșteți temperatura la 110 grade și înregistrați 15 minute. După perioada specificată, recipientul trebuie îndepărtat cu grijă.
 8. Marinuyu ulei pentru iarnăLavrushka, ardei dulce, coriandru și cuișoare sunt distribuite uniform în borcane. De asemenea, mutați ciupercile, care până în acest moment ar trebui să cadă în partea inferioară a tăvii.
 9. Filtru de ciuperci pentru ciuperci, folosind tifon, pliat în 5-6 straturi. Se toarnă esența oțetului și se amestecă. Puneți marinada în cutii cu unt.
 10. La baza vaselor mari cu un prosop, așezați recipientele cu ciuperci deasupra. Se toarnă apa astfel încât să ajungă la umerii cutiilor. Se trimite la foc mediu și se aduce la fierbere. Sterilizați timp de 20 de minute.
 11. Containerele fierbinți pot fi înfășurate cu capace pregătite.

Sfat: ar trebui să încercați marina gata pentru un gust. Poate că trebuie să adăugați puțin mai multă esență acetică, sare sau zahăr. Cantitatea acestor condimente depinde adesea de firma producătorului: saturația produselor poate fi fundamental diferită.

Coreeană ulei

Mâncăruri din bucătăria coreeană au câștigat multă dragoste ferventă, deci nu este deloc surprinzător că în acest fel puteți prepara maslata marinată. Rețeta are un gust bogat de ciuperci, o aromă strălucitoare de condimente și un gust foarte original. Cadourile pădurii în stil coreean sunt potrivite ca supliment la principalele feluri de mâncare, ele vor deveni o gustare excelentă pentru băuturile alcoolice și vor decora orice masă festivă.

produse:

 • Uleiul marinat fără oțetciuperci de stridii - 2 kilograme;
 • apă purificată - 2 litri;
 • ulei vegetal - 0,5 litri;
 • condimente pentru salate în coreeană - 2 ambalaje (40 grame);
 • zahăr și sare - câte 20 grame fiecare;
 • usturoi - 10 dinți mari;
 • oțet 9% - 40 mililitri;
 • ceapa - 2 capete;
 • boia de paprika - 10 grame.

Procesul de gătit:

 1. Uleiul se pregătește în mod standard. Mare împărțit în mai multe secțiuni.
 2. Marinate prăjite uleioase - la bazăPuneți ciupercile într-o cratiță și adăugați 1,5 litri de apă. Adăugați 10 grame de sare și trimiteți-le la aragaz. Aduceți la fierbere și gătiți încă 15 minute. Apariția pe suprafața spumei trebuie eliminată prin zgomot.
 3. Scurgeți lichidul și pliați fructele preparate într-un șuviu. Permiteți scurgerea lichidului.
 4. Coji ceapa, clătiți și tăiați în cuburi de dimensiuni medii. Într-o tigaie adâncă se încălzesc 0,5 litri de unt și se pune legumă zdrobită. Puneți până la maro auriu.
 5. Usturoiul curata si se spala.
 6. Puneți apa rămasă pe foc. Adăugați încă 10 grame de sare, zahăr, ardei i condimente coreeană. După fierbere, turnați oțetul și opriți flacăra arzătorului. Combinați marinada fierbinte cu unt și ceapă.
 7. Puneți usturoiul și ciupercile în borcane sterilizate. Se toarnă marinada fierbinte și se rostogoleste.

Sfat: dacă jumătate din ciuperci sunt înlocuite cu morcovi și ardei grași în părți egale, veți obține o adevărată salată coreeană. Legumele trebuie să fie măcinate și prăjite cu ceapă. Combinați amestecul de ulei și legume cu saramură și umpleți-o cu ciuperci.

Ciuperci picante murdare

Uleiul, gătit, conform acestei rețete are un gust deosebit și original. Astfel de ciuperci vor plăcea tuturor iubitorilor de mâncăruri aromate și picante. Gustările delicioase sunt potrivite pentru o cină sau o sărbătoare de familie.

Va dura:

 • Cum să gătești cel mai bine laptele deshidratatuleios - 3,5 kg;
 • apa potabila - 5 litri;
 • zahăr - 130 de grame;
 • otet de masă - 250 mililitri;
 • scorțișoară de scorțișoară - 2 bucăți;
 • cuișoare - 8 boboci;
 • acid citric - 14 grame;
 • sare - 110 grame;
 • piper - 44 de bucăți.

Walkthrough:

 1. Ovăzul marinat pentru iarnăUleios pentru curățare, spălare și uscare. Se pune într-o cratiță convenabilă și se adaugă 2,5 litri de apă. Trimiteți-l în aragaz și aduceți-l la fierbere. Adăugați acidul citric și gătiți încă 12 minute. Spuma, formată în timpul gătitului, trebuie îndepărtată. Uleiul finit poate fi aruncat într-un ciocan sau pe o sită pentru a elimina excesul de lichid.
 2. Pregătiți murătura: în tigaie, combinați restul de apă, cuișoare, sare, zahăr, piper și scorțișoară. Transferați căldura medie la foc mediu și aduceți la fierbere.
 3. Puneți untul într-o marinadă fiartă și gătiți timp de 3 minute. Scoateți din căldură și turnați otet. Se amestecă bine.
 4. Trageți ciupercile cu un zgomot, distribuiți-le uniform pe recipiente sterile. Se toarna saramura fierbinte si se rostogoleste.

Sfat: dacă doriți, puteți schimba cantitatea și tipul de condimente. Cu untdelemn, coriandru, boia de ardei, usturoi, mustar in fasole, hrean, marar si patrunjel se armonizeaza perfect.

Cum se obține un rezultat perfect

Uleiul marinat este un aperitiv delicios, care îi va multumi pe cei dragi și îi va surprinde pe oaspeți. Ciupercile, preparate de propriile lor mâini, sunt radical diferite de cele din magazin. Acest fel de mâncare are un gust mai viu și o aromă bogată, și sunt mult mai multe proprietăți utile în el. Păstorii de pătrunjel au avut întotdeauna un gust impecabil și le-au plăcut cât mai mult posibil, mai multe condiții simple:

 • Cum să murăm untuldupă răsucirea borcanelor cu ciuperci, trebuie să le întoarceți cu susul în jos și să le înfășurați într-o pătură caldă. Lăsați până se răcește complet.
 • Păstrați piesele de prelucrat într-un loc întunecos, uscat și răcoros. Doar astfel încât gustul își va păstra gustul strălucitor mai mult și nu va strica.
 • atunci când se curăță ciupercile, se recomandă purtarea mănușilor: uleiul lasă pete întunecate, neplăcute pe piele. Mâinile contaminate pot fi spălate cu oțet sau suc de lămâie.
 • Nu mănâncă bilete de ciuperci cu o perioadă de valabilitate expirată - acest lucru este periculos pentru sănătate. Timpul maxim de păstrare în condiții adecvate este de 1 an.
 • dacă untul timp de o perioadă petrecută în frigider și întunecat, este ușor de a stabili. În procesul de fierbere, adăugați puțină sare sau acid citric. Ciupercile își vor găsi culoarea brun deschisă.
 • ciupercile trebuie să fie atinse cât mai repede posibil. Un fruct roșu poate strica toate ciupercile uleioase care se află în apropiere.
 • în procesul de pregătire vă puteți arăta imaginația. Diverse legume, alte tipuri de ciuperci, condimente, ierburi și condimente vor da preparatului un gust complet indescriptibil.
 • nu tratați copiii cu ciuperci parfumate. Acest aliment este prea greu pentru stomac și poate provoca probleme serioase cu starea de sănătate a copilului.

În sezonul rece, un borcan de ulei de murat va mări și vă va oferi o adevărată plăcere de a mânca. O delicatesă gătită de propriile mâini, va fi potrivit să priviți la orice masă. Pentru a gati peștele marinat înseamnă să dați o ruină gastronomică reală rudelor voastre. Fantasizeaza-te, surprinde-te si bucura-te! Bon apetit!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești ciuperci înghețateCum să gătești ciuperci înghețate
Rețete delicioase: cum să gătești ciuperciRețete delicioase: cum să gătești ciuperci
Cum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturiCum sa marinati campionii la domiciliu: retete si sfaturi
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Ciuperci sărate: rețete de gătitCiuperci sărate: rețete de gătit
Cum să gătești ouă de ciuperci: o rețetă pentru iarnă printr-un măcinător de carneCum să gătești ouă de ciuperci: o rețetă pentru iarnă printr-un măcinător de carne
Retete pentru chanterelle de iarnaRetete pentru chanterelle de iarna
» » Uleiul marinat: rețete delicioase
© 2021 amigdas.com