amigdas.com

Rețete de gătit gătit de ketchup de casă pentru iarnă

Hot KetchupKetchup este unul dintre sosurile preferate ale multor ruși. Este perfect combinat cu carne, pește, legume și cereale. Din păcate, în sosul care este vândut în magazine, o mulțime de aditivi diferite. Unele femei nu doresc să o cumpere, așa că fac ketchup-ul de acasă de la produse de calitate și proaspete. Este mult mai gustos și mai util.

Reguli pentru selectarea ingredientelor

Homemade ketchup de tomateAmandoi stiu perfect ca calitatea ingredientelor depinde de gustul ansamblului. La prepararea ketchupului, este foarte important să se utilizeze numai roșii coapte și delicioase. Nu luați fructe nedorite sau suprareparate. Unele terenuri, pentru a economisi bani, luați legume de calitate, dar nu-i așa. Desigur, ele îndepărtează părțile stricate, dar bacteriile rămân în legumele rămase.

Unele doamne pregătesc ketchup cu mere și prune. Aceste produse trebuie selectate cu atenție ca roșiile. Nu luați fructe prea moi. De asemenea, este necesar să refuzați fructele care sunt consumate de viermi. În astfel de fructe, bacteriile pot fi găsite.

Alegerea cepei, usturoiului și uleiului are un efect redus asupra gustului vasului preparat, dar este mai bine să nu le salvați pentru a obține gustul perfect

Sos clasic

Cel mai adesea, specialiștii culinari ruși folosesc simplă rețetă de gătit. Acesta include cele mai comune ingrediente care se găsesc în fiecare bucătărie. Pentru a pregăti ketchup-ul de casă din roșii trebuie să luați:

 • Ketchup la domiciliu2 kilograme de roșii coapte;
 • 100 grame de zahăr granulat;
 • 55 mililitri de oțet de cidru de mere;
 • 15 grame de sare;
 • 15 mazăre de piper negru;
 • 1 gram de piper roșu măcinat.

În prima etapă, trebuie să coajați roșiile de pe coajă. Acest lucru este ușor de făcut dacă mai întâi turnați roșiile cu apă clocotită și apoi puneți apă rece. În el puteți adăuga câteva cuburi de gheață. După îndepărtarea coajei, este necesar să scoateți pedunculul. Unele terenuri de curățat și semințe de floarea-soarelui, dar acest lucru nu este necesar. Fructele preparate trebuie zdrobite. În acest scop, procesorul de alimente este cel mai potrivit, dar puteți folosi un mixer sau un mașină de tocat carne.

Cetchup pentru iarnă acasăÎntr-o cratiță cu un fund gros ar trebui să se pună cartofi piure. Ar trebui să fie gătit până când volumul este redus cu 30%. Apoi adăugați sare și zahăr la feluri de mâncare. După 10 minute, femeile sunt învelite în mirodenii și sunt așezate ușor într-o cratiță. După 10 minute, tava trebuie scoasă din foc. Când cartofii piurei se răcesc, trebuie să fie șterși printr-o sită, după îndepărtarea tifonului cu condimente. Dacă există un blender puternic cu o duză de metal, atunci puteți bate legumele cu el.

Pulberea de piure se pune într-o cratiță. Este necesar aduceți la fierbere. Apoi, otetul trebuie adăugat la tigaie. Rețeta de ketchup de tomate este turnată peste cutii cu capace de rulare. După răcire, depozitați produsul într-un loc întunecos și rece.

Ketchup excelent

Unele gospodine fac pentru iarna mai multe tipuri de sosuri. Vor să mulțumească tuturor membrilor familiei. Excelentul ketchup fierbinte la domiciliu poate fi gătit destul de repede. Acesta conține următoarele ingrediente:

 • Cetchup de tomate1 kilogram de ceapă;
 • 1 kilogram de roșii coapte;
 • 2 kilograme de piper proaspăt bulgar:
 • 400 de grame de ardei iute;
 • 14 căței de usturoi;
 • 200 mililitri de ulei vegetal fără miros;
 • 500 mililitri de oțet;
 • 14 mazăre de piper negru;
 • 250 de grame de zahăr;
 • 10 grame de sare.

Reteta de ketchup acasăTomatele, ceapa, ardeii dulci și fierbinți trebuie să fie măcinate cu un măcinător de carne sau cu un procesor de bucătărie. Apoi, cartofii piureți sunt plasați într-o cratiță din oțel inoxidabil. Trebuie să fie pus în foc și fiert în 35 de minute. Apoi mazărea piperului se pune într-o pungă de tifon și se înmoaie într-o tavă cu piure de legume. După 10 minute, sacul este aruncat. Apoi adăugați ulei, oțet, usturoi tocat, sare și zahăr la tigaie. Masa este amestecată foarte bine. După cartofi piure, ar trebui să fiarbă timp de 40 de minute.

Gata de ketchup nu este o structură foarte omogenă, așa că majoritatea gospodinelor o șterg printr-o sită. Dar puteți folosi un blender cu o duză de metal. După biciuire, ketchup-ul trebuie readus la fierbere. Apoi, este pus pe cutii sterilizate și acoperite cu capace de plastic. După răcire, produsul trebuie depozitat în frigider sau în pivniță.

Rețetă cu mere și prune

În regiunile Rostov și Volgograd, un ketchup piquant este foarte popular. Rețeta în casă folosesc multe gospodine din regiunile de sud. Ei adaugă mere și prune la sos. În grădini, prea multe fructe cresc, astfel încât amantele le folosesc pentru a pregăti diferite feluri de mâncare. Pentru sos, sunt necesare următoarele ingrediente:

 • Bucătărie delicioasă de casă6 kilograme de roșii coapte;
 • 8 mere solide;
 • 2 kg de chiuvetă;
 • 8 becuri medii;
 • 2 cani de zahăr;
 • 2 lingurițe de sare și piper negru;
 • 100 mililitri de oțet de masă.

În prima etapă, trebuie să mănânci mere, roșii și prune. Apoi, legumele și fructele sunt așezate într-o cratiță cu un fund gros. Masa trebuie gătită la căldură foarte scăzută timp de două ore. Apoi se adaugă la ea condimente, ulei și oțet. Panza este scoasă din foc și legumele sunt lăsate să se răcească puțin. După aceasta, masa trebuie să fie frecat printr-o sită. Acest lucru este necesar pentru a îndepărta semințele și piesele mari neacoperite. Apoi, cartofii piureți se împrăștie din nou într-o cratiță și se fierbe timp de 45 de minute. Cetchupul trebuie să se răspândească peste borcane și sticle sterilizate. Păstrează - în pivniță.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești sos de mere pentru carne și alte feluri de mâncareCum să gătești sos de mere pentru carne și alte feluri de mâncare
Cea mai bună selecție de rețete de ketchup pentru fotografia de iarnă și descrierea pas cu pasCea mai bună selecție de rețete de ketchup pentru fotografia de iarnă și descrierea pas cu pas
O colecție de rețete delicioase de caviar de legume pentru iarnăO colecție de rețete delicioase de caviar de legume pentru iarnă
Rețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomatăRețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomată
Reteta pentru ketchup din prune pentru iarnaReteta pentru ketchup din prune pentru iarna
Reteta clasica de sos de prune - tkemaliReteta clasica de sos de prune - tkemali
Adjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătitAdjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătit
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Retete pentru gătit legume congelateRetete pentru gătit legume congelate
Felii de vinete feliate și întregi în cuptorFelii de vinete feliate și întregi în cuptor
» » Rețete de gătit gătit de ketchup de casă pentru iarnă
© 2021 amigdas.com