amigdas.com

Rețete de gem de caise pentru recoltare pentru iarnă

Gem pentru iarnă de la caiseCaise ca multe. Pulpa acestor fructe catifelate conține multă fibră, zahăr, inulină, acizi organici și amidon. Ele sunt o bună prevenire a bolilor cardiovasculare, iar produsul uscat are un efect diuretic. Fructe este mai bine să se bucure într-o formă proaspătă, dar nu să le abandoneze în timpul iernii, puteți găti gem de caise, rețetele de care există multe.

Caracteristicile pregătirii

cașmir gem de caise de la caisePentru a face ca gemul pentru iarnă de la caise să devină calitativ, trebuie să luați un fruct copt și sănătos. Pentru gătit, fructele de culoare verde nu sunt potrivite, gemul din ele se va dovedi ne-aromat și fără gust. Crumbled, rupt și overbrepe - nu utilizați, deoarece sunt fierte puternic. Sunt potrivite numai pentru gatitul sau gemul.

Conservarea formei depinde direct de metoda de gătit. Realizați-o în etape, astfel încât zahărul să pătrundă treptat în interior.

În cazul în care caise umple imediat cu zahăr și se fierbe pur și simplu pune, sucul de caise, și ei devin terci deloc apetisanta. Prin urmare, trebuie să respectați anumite reguli atunci când vă pregătiți:

 1. Când gătiți, nu amestecați conținutul tăvii, altfel fructul își va pierde forma. Numai scuturarea este permisă.
 2. Pe suprafață va apărea spumă, care este îndepărtată cu o lingură sau cu zgomot.
 3. Este mai bine să alegeți caise de aceeași mărime, atunci conservarea finită va avea un aspect atractiv. De obicei, gemul este fabricat din fructe întregi, sunt mai întâi străpuns de câteva ori și înfundat la 90 de grade timp de cinci minute și imediat răcit.
 4. Dacă este planificat să gătiți jumătăți, atunci mai întâi fiecare fruct este tăiat, piatra este extrasă. Fructele mari pot fi împărțite în mai multe părți suplimentare.
 5. Borcane pentru ambalaje gata preparate sunt spălate, duse cu apă fiartă și uscate la soare. Jam nu este turnat în recipiente umede. Picăturile de umiditate atunci când sunt lovite într-un tratament vor provoca apariția mucegaiului. Un astfel de produs nu va mai fi utilizabil.
 6. Dacă intenționați să răsuciți produsul cu capace de staniu, acesta este mai întâi turnat la cald, umplând containerele la maxim. Ele sunt stocate într-o încăpere normală, dar nu în apropierea încălzitoarelor și nu sub razele soarelui.
 7. Opțiunea oferită, atunci când masa este turnată într-o formă răcită pe un recipient pregătit. Apoi băncile sunt închise cu un pergament obișnuit și depozitate într-un loc întunecos.
 8. Dacă se prepară fructe cu semințe, atunci soiul este selectat cu nucleoli dulci. Buclele nucleare conțin amigdalină glicozidică. Cu o perioadă lungă de stocare, această substanță produce acid cianhidric, astfel de preforme pot provoca otrăviri. Jam cu gropi nu se păstrează mai mult de un an.

Reteta cu oase

Această opțiune poate fi numită clasică și destul de simplă. Cinci cutii de 0,5 litri vor necesita:

 • un kilogram de caise;
 • 1-1,5 kg de zahăr;
 • 500 ml de apă;
 • pinch de acid citric.

Selectați fructele coapte fără gauri de vierme, scoateți pedanele și clătiți bine.

Rețetă de gem de caiseÎntr-o cratiță mare se toarnă apa, se aduce la fierbere. Caii preparați într-o formă generală se scufundă în apă clocotită, se lasă la 90 de grade timp de două minute, apoi se coboară sub un curent de apă rece. Fiecare fruct este străpuns cu ceva ascuțit.

Se toarnă zahărul într-o cratiță și se toarnă în apă, se fierbe siropul. Se scade caisele, se adaugă acidul citric, care acționează ca un conservant. Masa este adusă la fierbere, eliminând în mod necesar spuma formată. Scoateți de pe placă. Blocajul este lăsat timp de opt ore. Apoi, reveniți la farfurie, reintroduceți din nou la fiert. Trebuie să gătiți la foc mic pentru a evita arderea. Din nou, scoateți recipientul de pe placă și răciți timp de opt ore.

Procedura se repetă și a treia oară, masa de gătit pentru un timp. Pregătirea este verificată prin picurarea unei picături de dulciuri pe o placă plană. O picătură trebuie să-și păstreze forma. O altă pregătire este determinată de spumă: la sfârșitul gătitului este colectată în centrul containerului, la margini nu se dispersează.

Blocaj de la caise, o reteta care este într-adevăr considerat unul dintre cele mai versatile, răcit și trimis la bănci, se acoperă cu hârtie pergament, cravată cu benzi de cauciuc sau șir sunt utilizate pentru a asigura. În această formă și stocate.

Puteți găti un tratament cu oase și o altă rețetă, care implică utilizarea unui kilogram de fructe, un kilogram de zahăr și două pahare de apă. Fructele se prepară în mod obișnuit și se înmoaie în apă clocotită la 80 de grade cinci minute, apoi se răcește în apă rece.

Caisele sunt așezate într-un bazin și turnate cu sirop fierbinte, preparate din cea mai mare parte a zahărului și a apei. Se așteaptă patru ore, apoi se pune pe sobă, se aduce la fierbere și se fierbe timp de cinci minute, se îndepărtează spuma în mod constant. După îndepărtarea de pe placă, masa este insistată timp de zece ore, apoi adaug restul zahărului și gatesc până când se găsește la fierbere scăzută.

Așezați-le pe borcane curate în formă răcită și acoperiți cu hârtie de pergament. Dacă intenționați să rulați cutii cu capace de staniu, atunci delicatețea este plină de fierbere. Borcanele sunt întoarse cu capul în jos, lăsate în această formă pentru a se răci.

Opțiune cu lobuli

Nu toată lumea îi place prezența semințelor într-o delicatesă delicioasă de casă. Prin urmare, puteți pregăti gem de caise fără gropi, gătit care, de asemenea, nu provoacă dificultăți, chiar dacă gazda o gătește pentru prima dată.

Acest lucru va fi necesar:

 • un kilogram de caise;
 • o jumătate de kilogram de zahăr;
 • 500 ml de apă;
 • zece picături de esență de fructe;
 • vanilină.

Fructe spălate, scoateți tulpinile, apoi tăiați în jumătate și scoateți oasele. Din zahăr cu sirop de fierbere cu apă. Dacă este tulbure, atunci poate fi filtrat prin câteva straturi de tifon. Caisele se adaugă la vasul de gătit cu o față tăiată, se toarnă siropul de zahăr fierbinte și se lasă o zi. În acest timp, ele vor deveni saturate.

Siropul este turnat într-o cratiță și fiert, turnat din nou în felii și lăsat pentru o zi. A treia oară când recipientul cu fructe este deja pus în foc și adus la fierbere, se fierbe la densitatea necesară. La sfârșitul gătirii, adăugați esență de fructe și vanilină (este mai întâi diluată într-o cantitate mică de sirop). Se răcește și se așează pe borcane curate, acoperă cu hârtie de pergament.

Felul rapid "Cinci-minute"

Atunci când nu există nici un moment să aștepte câteva zile de înmuiere sirop de caise, și se bucură de gemuri de casă doriți, puteți apela la bază de rețetă „întâlnire Orientare». Pe ea, tratamentul cu caise se va dovedi nu mai puțin gustos și parfumat. Se prepară numai dintr-un kilogram de caise, 400 ml de apă. Zaharul este luat aproximativ 1,5 kilograme, dar depinde de dulceața fructului.

Selectați copt, nu este deteriorat de boli și insecte, scoateți tulpinile, tăiați în jumătate și trageți oasele. Feliile mari sunt tăiate în bucăți. Îndoiți în pelvis în mijloc până la vârf, fiecare strat este ardei cu zahăr. Lăsați timp de șase ore, puteți și mai mult. De obicei se face noaptea. În această perioadă, fructele vor da suc și zahărul se va dizolva parțial.

Apa este turnată în pelvis și așezată pe o sobă. Puteți face fără a adăuga apă, dacă intenționați să faceți un blocaj gros. Aduceți la fiert, gatiți timp de zece minute, îndepărtați spuma. Apoi le-au lăsat să bea timp de trei ore și să repete procedura și așa mai departe de două ori.

Masa pregătită este turnată cu apă fierbinte peste borcane curate și uscate, laminate și lăsate să se răcească. Bineînțeles, numele "Pyatiminutka" este condiționat, niciun blocaj nu poate fi gătit în doar cinci minute. Dar, dacă vom compara cu alte retete, acest lucru este cel mai rapid - în ziua în care se poate face un tratament gustos, a oferit o infuzie de noapte.

Gem de caise "Royal"

Această opțiune este pregătită rapid și dintr-un minim de ingrediente.

Totuși, modul de pregătire este puțin diferit, precum și rezultatul. Următorul set de ingrediente va fi necesar:

 • un kilogram de fructe;
 • 400 g de zahăr;
 • 250 ml de apă.

Selectați fructe puternice, dar copți, pregătiți. Din fiecare caise stoarce osul, făcând o mică incizie de-a lungul canelurii. Oasele sunt sparte într-un mod convenabil și curăță nucleolii de piele. Pentru a face mai ușor coaja, puteți înmoi fructele în apă clocotită timp de câteva minute.

Caisele încep cu semințe, introducându-le în loc de găuri în fante. Îndreptați produsul în vasul de gătit. Se fierbe separat siropul de zahăr și se toarnă conținutul pelvisului, se lasă să se infuzeze timp de zece ore. Gatiti apoi cincisprezece minute la un foc linistit dupa fierbere, indepartand spuma. Procedura de răcire și gătire se repetă de două ori.

Gemul "Royal" este așezat în borcane într-un fel fierbinte și închis ermetic cu capace de staniu. Dacă nu doriți să adăugați nucleoli la tratament, le puteți înlocui cu nuci sau migdale.

Cu condimente aromatice

Cafea delicatesa poate fi preparata cu condimente.

În piesele folosite adesea vanilie, dar merită acordată atenție unei opțiuni mai interesante. Gemul se va dovedi a fi foarte parfumat, cu siguranță va lumina cu gustul său viu rece zile de iarnă. Pentru pregătirea sa este necesară:

 • un kilogram de caise putred;
 • aproximativ 800-900 g de zahăr;
 • o lămâie și o pectină;
 • două bastoane de scorțișoară;
 • cinci garoafe și cardamom.

Caisele se prepară în mod obișnuit și se întind într-un recipient cu fundul gros. Se crăpătură ușor pentru a face ca sucul să apară. Aduceți la fierbere. Pectina este crescută în suc de lamaie, se amestecă masa cu zahăr și condimente aromatice. Trimiteți la caise și fierbeți după fierbere timp de zece minute.

Este de dorit apoi să răciți blocajul timp de mai multe ore și să repetați procedura de gătit și de răcire de două ori. Din produsul finit, scorțișoară și alte condimente sunt extrase, acestea nu sunt trimise în borcane, împreună cu masa de caise. Apoi va rămâne să toarneți gemul pregătit peste băncile pregătite și să-l depozitați într-un loc întunecos.

Puteți experimenta întotdeauna cu arome: adăugați cuișoare la cuișoare, coaja de lămâie sau portocală, scorțișoară și alte condimente. Dar nu le lua prea mult, altfel ele vor ineca aroma naturala de caise.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești gem de pe o pere: rețete simpleCum să gătești gem de pe o pere: rețete simple
Ei bine, gătiți gem de la caise pe o rețetăEi bine, gătiți gem de la caise pe o rețetă
Cum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gemCum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gem
Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Cum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesanteCum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesante
Retete pentru gatit din mere la domiciliuRetete pentru gatit din mere la domiciliu
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Gem delicios din smochine: rețete simple și utileGem delicios din smochine: rețete simple și utile
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
» » Rețete de gem de caise pentru recoltare pentru iarnă
© 2021 amigdas.com