amigdas.com

Quail la varza acasa pentru iarna

Sauerkraut - depozitarea în timpul iernii a vitaminelorSauerkraut - foarte valoros

alimente cu aromă specială și proprietăți nutriționale. Deci, conține acid ascorbic natural, adică vitamina C. Consumul de două sute până la trei sute de grame de zer verde pe zi acoperă complet nevoile unui adult în această vitamină. În plus, este bogat în zaharuri și săruri minerale.

Este important să ne amintim că găsirea unui produs în aer și păstrarea acestuia fără sărare reduc în mod semnificativ valoarea vitaminei acestei legume fermentate pentru iarnă, deoarece vitamina sub influența aerului este distrusă.

Caracteristica principală a procesului de souring pentru iarnă este că nu necesită introducerea unei soluții adiționale prealabile. Se formează din sucul secretat.

Pentru varza de varza domestica este bine sa ai ceva special cuve ceramice, care pot fi înlocuite cu borcane de sticlă mari, de exemplu, de trei litri. O condiție indispensabilă este curățenia ustensilelor și a tuturor utilajelor și uneltelor folosite, inclusiv mașini de tuns, cuțite, răzătoare, cupe de măsurare, linguri și altele.

Principala rețetă pentru souring

Pentru aprovizionarea internă pentru iarnă, este mai bine să luați capete dense intacte de soiuri târziiO condiție importantă care asigură o calitate superioară a produsului este utilizarea de materii prime de calitate. Pentru aprovizionarea internă pentru iarnă, este mai bine să luați capete dense intacte soiuri târzii.

În cap, tăiați partea proeminentă a cuțitului și îndepărtați frunzele topice rănite sau grosiere.

Îndepărtați câteva frunze și păstrați-le pentru a acoperi partea inferioară a vaselor pentru fermentație.

Apoi tăiați-le în sferturi și tăiați picioarele.

După aceea, puteți începe pregătirea capului. Pentru a face acest lucru, fiecare parte a ei este foarte împărțită toca, tăiați în felii sau tăiați. Utilizați un tocător special, tăiat, răzătoare mare sau procesor de bucătărie.

După prepararea ingredientului principal, acesta trebuie cântărit. Acest lucru este util pentru determinarea cantității de ingrediente adăugate.

O reteta traditionala de souring pentru iarna implica adaugarea unei mici cantitati morcovi - aproximativ trei până la cinci procente din greutatea de varză. Morcovi pentru aprovizionare alegeți întreg, fără daune. Rădăcina rădăcinilor, tăiați coaja, clătiți și tăiați în cercuri subțiri, benzi sau grătar pe o răzătoare grosieră.

rețetă tradițională poate fi îmbunătățită prin adăugarea la gust mere tăiate sau întregi și pere, afine sau afine, felii de sfeclă, chimen sau chimion (chimen) semințe de mărar sau pătrunjel, căței de usturoi, se taie în fâșii subțiri și chiar paprika turmeric. acestea ingrediente suplimentare pot fi amestecate cu ingredientul principal și pot fi așezate în straturi.

Este important să rețineți că greutatea totală a acestor arome nu trebuie să depășească 1,5 până la 2 procente din greutatea ingredientului principal.

Împreună cu varza mărunțită sau tocată, este posibil, dacă capacitatea permite, fermentarea pentru iarnă tăiată în sferturi varză, jumătăți de varză și chiar capete întregi, care pot fi folosite ca o farfurie laterală după terminarea procesului.

Când sunteți gata pentru produsele de varză acră, se măsoară cantitatea de sare de la o jumătate până la doi ani și jumătate la sută din greutatea varza pregătită, luându-se în considerare greutatea de capete, în cazul în care acestea sunt utilizate.

Puneți frunzele de varză încărcate pe partea inferioară a recipientului utilizat și atacul pe fila produse.

Primul strat după frunze, tăiați varza, frecați cu sare și amestecați cu morcovi și alte ingrediente suplimentare.

Pentru a păstra vitamina C în varză, este mai bine să folosiți ustensile din lemn

De îndată ce înălțimea stratului ajunge la trei până la cinci centimetri, tampați-o. Utilizați o ramă specială pentru acest lucru. Nu este de dorit să folosiți unelte metalice. Realizați apariția sucului și continuați marcajul, stivuind și stropind următoarele straturi.

Continuați marcajul în partea de sus, asigurați-vă că lăsați un spațiu liber de șapte până la zece centimetri pentru rezultatul rezultat suc.

Închideți ultimul strat compactat de varză, a pus în două sau trei straturi de frunze de varză curat, să acopere pânză groasă de bumbac avans prokipyachonnoy (de preferință alb), a pus o placă curată sau un cerc de lemn. Plasați încărcătura deasupra. Folosiți ca încărcătură pietre mari, spălate și fierte, de piatră solidă, de exemplu, din granit. Ca încărcătură, puteți lua o oală de email sau un castron de apă. Se calculează greutatea încărcăturii este utilizat, astfel încât fiecare kilogram de materii prime au reprezentat între o sută cincizeci la două sute de grame de sarcină greutate. O astfel de greutate de marfă este destinat să asigure raza maxima de presare (plăci) și apariția unui suc de varză în jurul și pe deasupra cercului.

Nu salvați pe feluri de mâncare, deoarece atunci când fermentația începe, din cauza gazului format în interiorul varză, volumul său va crește. Dacă lăsați prea puțin spațiu liber de la marginea vaselor, sucul se va turna și nu va fi suficient.

Necesar de mai multe ori lasa gazul din varza, piercing-l curat lemn sau un bambus. Pentru a preveni oxidarea și deteriorarea produsului, nu utilizați cuțite sau furculițe metalice pentru a străpunge varza.

Sauerkraut cu afineDacă la începutul perioadei de fermentație a apărut o spumă formată în recipient sau pe jug, cercul și gâtul mucegai, schimbarea tesutului sub cerc, cercul în sine și opresiune în noul prokipyachonnye și sterilizată, iar suprafața exterioară a containerului și întreaga suprafață liberă a dvadtsatiprotsentnym saramură gât freca.

Pentru ca procesul de fermentare să funcționeze corect, asigurați-vă că în încăperea unde sunt vase cu varză, temperatura este mai mare de cincisprezece grade și mai puțin de douăzeci. În acest caz, fermentația va dura de la o săptămână până la o săptămână și jumătate. Dacă temperatura camerei este de 15 grade sau mai mică, procesul va fi întârziat și produsul se poate deteriora.

După fermentarea pentru iarnă, transferați recipientul acoperit cu varză și saramură într-un loc răcoros în care este posibil să păstrați temperatura de la doi grade Celsius la zero. Dacă temperatura este mai mică, produsul își va pierde calitățile nutriționale și gustative.

Dacă temperatura de depozitare în timpul iernii este mai mare decât temperatura recomandată, produsul fermentează și în cel mai bun caz devine prea acid. În cel mai rău caz, se formează mucegai pe suprafața sa și va fi răsfățat.

Sauerkraut cu sfeclaO condiție importantă pentru siguranța produsului pentru iarnă: saramură trebuie să fie întotdeauna deasupra nivelului de varză de cel puțin cinci centimetri. Dacă aveți nevoie să luați o parte din acesta, asigurați-vă că ați nivelat reziduul de sus pentru a furniza cantitatea necesară de saramură. Încărcătura trebuie să fie întotdeauna deasupra, ceea ce asigură acoperirea completă a varzei.

Dacă vă decideți pentru iarnă să păstrați produsul finit în frigiderul din bănci, asigurați-vă că ați completat băncile ulei vegetal, asigurându-vă că nivelul uleiului a fost deasupra nivelului de varză cu cel puțin două și jumătate de centimetru. Cu astfel de depozitare, vă veți asigura un produs de calitate până la sfârșitul primăverii.

Sfat pentru reteta principala

Dacă vrei accelerați fermentare ofensator, la partea de jos a rezervorului, la mijloc și la partea de sus (după frunze) a pus câteva felii de pâine neagră simplu (secară), un cuplu de pumni de făină de secară și se toarnă un pic de lapte acru.

Variante ale rețetei principale

Proporțiile sunt calculate pentru 10 kilograme de varză preparată.

Opțiunea numărul principal de rețete 1

 • Varza de 10 kg
 • Morcov 0,35 kg
 • Sare 0,25 kg

Opțiunea principalul număr de rețetă 2

 • Varza de 10 kg
 • Mere 0,9 kg
 • Sare 0,25 kg

Opțiunea numărul principal de rețete 3

 • Varza de 10 kg
 • Cranberry sau cacao 0,45 kg
 • Sare 0,25 kg

Opțiunea principală a numelui de rețetă 4

 • Varza de 10 kg
 • Morcov 0,35 kg
 • Cumin 5 g
 • Sare 0,25 kg

Principala rețetă pentru salata de varză este proveniența

maioneză Este o salata gata pentru a manca care contine varza verde, mere ude, afine, precum si struguri, prune si alte fructe si fructe de padure. Este necesar să adăugați zahăr și uleiuri vegetale.

Sauerkraut cu chimenVarza pentru preparare prin acest ferment reteta capete întregi fără pumnii și părțile grosiere ale frunzelor, cu adaos de mărunțit sau tăiat. Poți să acoperi varză și jumătăți. Ca ingrediente suplimentare, folosiți numai morcovi.

Dacă doriți să vă acoperiți numai varză, în acest caz, în loc de sare uscată, utilizați o soluție de sare de sase la suta, si nu adaugati morcovi si varza taiata.

Dacă totul se face în conformitate cu rețeta și se respectă regimul temperatură-timp, veți obține o varză răcoritoare, de culoare galbenă, cu un gust dulce și acru plăcut și aromă.

Pentru a pregăti realitatea salata provencala Se taie varza în bucăți de aproximativ două centimetri înălțime.

Tăiați merele în 4-8 lobuli, după îndepărtarea miezului cu semințele.

La struguri și prune îndepărtați tulpinile. Îndepărtați toate fructele moi, astfel încât acestea să nu strică aspectul produsului finit, deoarece acestea pot izbucni în salata gata. Bomboanele se curăță cu grijă și se clătesc sub duș.

Ingredientele preparate pliate într-o mare emailat Bowl sau pelvis și se amestecă ușor pentru a nu le afecta forma. Acum puteți adăuga cantitatea necesară de zahăr sau praf de zahăr și din nou totul se amestecă ușor.

Se lasă amestecul să stea cel puțin o jumătate de oră. Apoi adăugați uleiul vegetal și amestecați din nou ușor. Pentru amestecare, utilizați lingura de lemn (chumitch) sau o spatulă din lemn.

Aceasta este salata de varza pregatita de Provencal. Pentru ao stoca, suficient de compactă salata pregătită peste borcane de sticlă, încercând să păstreze aspectul de fructe și fructe de padure. Această salată este stocată în frigider până la zece zile. La temperatura camerei, salata Provencal începe foarte curând să se rătăcească și să se deterioreze.

Variante ale rețetei de bază de varză Provencal

Reteta clasica pentru salata de varza ProvencalVariantă a principalei rețete de varză Provencal №1

 • Varza 7,0 kg
 • Prune și cireșe tocitate 0,6 kg
 • Struguri de 0,6 kg
 • Zahăr 0,8 kg
 • Ulei vegetal 0,6 kg
 • Suc de fructe de piatră marinată 0,4 kg

Varianta principală a rețetei de varză Provencal №2

 • Varza 6,0 kg
 • Prune și cireșe de murături 0,5 kg
 • Struguri de 0,5 kg
 • Mere uscate 0,5 kg
 • Cacao sau cranberries 0,5 kg
 • Zahăr 0,8 kg
 • Ulei vegetal 0,8 kg
 • Suc de fructe de piatră marinată 0,4 kg

Varianta principală a rețetei de varză Provencal №3

 • Varza de 8 kg
 • Mere uscate 0,5 kg
 • Cranberries sau afine 0,4 kg
 • Zahăr 0,3 kg
 • Salate de roșii de 0,3 kg
 • Ulei vegetal 0,5 kg

Consiliul pentru reteta de varza Provencal

Dacă vrei, poți adăuga aproximativ zece grame de pulbere sau boabe de muștar sau 100 de grame de vin alb de masă de calitate.

Rețeta pentru varză sărată

Sare ușor săratăVarza proaspătă se taie foarte subțire și se clătește. Se fierbe apa într-o cratiță mare în acest moment.

Se toarnă varza preparată în apă clocotită și se toarnă imediat printr-o sită, se toarnă cu apă cu gheață pentru a opri procesul de gătire internă.

După aceea, varză sezon și kvass cu principala rețetă. Produsul va fi gata în cinci sau șase zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să mâncăm varza acasă rapid și deliciosCum să mâncăm varza acasă rapid și delicios
Cum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcaneCum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcane
"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie
Care sunt cele mai bune zile pentru varză?Care sunt cele mai bune zile pentru varză?
Varza în coreeană pentru iarnă în bănciVarza în coreeană pentru iarnă în bănci
Sauerkraut în saramură: patru de neînlocuit pentru rețeta de iarnăSauerkraut în saramură: patru de neînlocuit pentru rețeta de iarnă
Care sunt zilele bune pentru varza acru?Care sunt zilele bune pentru varza acru?
Retete pentru prepararea de varza crocantaRetete pentru prepararea de varza crocanta
Norma zilnică de vitamină C, doză pe ziNorma zilnică de vitamină C, doză pe zi
Salata de varza pentru iarna in cutiiSalata de varza pentru iarna in cutii
» » Quail la varza acasa pentru iarna
© 2021 amigdas.com