amigdas.com

Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?

Cum sa faci un paste de la caiseO astfel de delicatețe, ca pastilă de caise, este cunoscută încă din antichitate. A fost pregătit cu succes de strămoșii noștri. Este foarte popular cu copiii, deoarece înlocuiește bine alte dulciuri. În plus, desertul constă din materii prime naturale, care sunt caise. În plus, pasta conține un număr mare de pectine și potasiu, ceea ce face de asemenea util.

Prepararea delicateselor de la caise la domiciliu necesită abilități speciale, mai ales pentru incepatori. Prin urmare, este important să cunoașteți tehnica de a crea această minunată delicatețe.

Ce principii sunt folosite pentru a face pastilele?

Nu este nici un secret că orice fel de mâncare este pregătită sub rezerva anumitor tehnologii. Și acest miracol de la caise are și o anumită ordine de pregătire, care permite delicateții să fie gustoase.

Deci, atunci când creați un astfel de fel de mâncare, trebuie să respectați anumite principii, care sunt după cum urmează:

 1. Reguli de gătitPastila este preparată numai din caise mature. Nu va fi rău dacă sunt aplicate suficient de moi. Fructe imature este mai bine să nu folosească, deoarece acestea vor da o amărăciune delicatese.
 2. Fructele sunt spălate înainte de tratament, carnea deteriorată este tăiată și oasele sunt îndepărtate.
 3. Preparate pastile in casa de la fructele mature, care trec printr-un tratament termic pe etape. Fructe sunt aburit într-un cuptor sau pe un foc până când se obține o consistență uniformă.
 4. Apoi, masa rezultată este ștersă printr-un ciocan. Puteți amesteca amestecul cu un malaxor sau cu mașina de măcinat.
 5. Cartofii dulci care rezultă se limpezează la un foc mic, pentru a-și reduce masa la jumătate și se răspândesc cât mai subțire pe o foaie de copt. Apoi aduceți pastilele de la caise la cuptor. Este important ca delicatetea unei delicatese, depinde de durata ei de valabilitate.
 6. Delicacy este adus la pregătire și într-un mod natural: în curenți sau în soare. Pregătirea sa este determinată de o consistență densă și coagulabilitate ușoară. Delicacy la atingere nu mai este moale.
 7. Felul preparat este înfășurat într-o rolă și tăiat în bucăți mici. Dacă se dorește, pastilele se presară cu zahăr pudră. Tratamentul este depozitat în frig în recipientele alimentare. Puteți pur și simplu să rostogolați borcanul cu un capac.
 8. Pentru piquancy, acidul citric, nuci, scorțișoară, pectină și zahăr sunt adăugate în pastilă. Acest lucru este pentru fani, dar nu neapărat.

Cum arată reteta veche pentru pastile de caise?

Pentru a crea o delicatesă la domiciliu, suficient vor fi două kilograme de caise coapte și 4 linguri. linguri de nisip de zahăr. În plus, procesul de gătit poate fi împărțite în etapele corespunzătoare:

 1. Fructele sunt spălate, rupte în jumătate pentru a elimina gropile și zonele deteriorate ale fătului.
 2. Caisele preparate se adaugă la containerul smalț, umplut cu zahăr, amestecat. Conținutul se pune pe aragaz și se estompează într-un mic foc. Cu dulceața crescută de fructe, nu este necesar să se adauge zahărul.
 3. Masa de caise trebuie agitată în mod constant până când este fiartă și nu se transformă într-un amestec omogen. Acest lucru este, de asemenea, necesar pentru a vă asigura că conținutul nu este ars, altfel gustul va fi stricat.
 4. După fierberea fructului, amestecul este frecat de sită.
 5. O foaie de copt este pregătită, acoperită cu pergament pentru coacere și umezită cu ulei rafinat.
 6. Pergamentul este acoperit cu o masă aromată de caise subțire suficientă și egalată cu o lingură.
 7. Pastilele se usucă bine. Acest lucru se poate face atât în ​​cuptor cât și în soare. În cuptor va fi mai rapid, dar uscarea naturală a pastilei poate dura mai multe zile.
 8. După uscare, pastilele se rostogolesc pentru a ventila fundul.
 9. Gustul delicat este turnat într-o rolă, așezată într-un recipient de depozitare într-un loc răcoros.

Cum să preparați o patiserie din caise fără digestie?

Pentru a pregăti o astfel de pastilă acasă, ai nevoie caisele coapte și mierea de soiuri ușoare. Pentru a recrea această rețetă, trebuie să urmați următoarea schemă de gătit:

 1. Pastilă de la caise la domiciliuCaisele preparate sunt amestecate cu un mixer până când se obține o consistență uniformă.
 2. Adăugați miere la amestec, după care totul este bătut din nou.
 3. Foaia de coacere pregătită în prealabil este prevăzută cu guma de fructe rezultată. Tigaia este acoperită cu pergament.
 4. Masa este egalizată și acoperită cu trotuar pe partea de sus. Tigaia este utilizată într-un singur strat, astfel încât amestecul să nu intre în contact cu acesta.
 5. Preparatul preparat este uscat în aer proaspăt până când se usucă complet.
 6. Pasta rezultată nu trebuie păstrată mai mult de 30 de zile.

Condiții pentru depozitarea pastilelor de la caise

Cum să pregătești un pasteDupă pregătirea delicateții, depozitarea sa este considerată importantă. Cel mai bine, după cum sa menționat deja mai sus, păstrați pastilele într-un loc răcoros. Poate fi un frigider sau o pivniță. Tara trebuie prelucrata cu grijă pentru a preveni dezvoltarea drojdiilor și ciupercilor. Cel mai bine este să puneți pastilele în recipiente de sticlă. Înainte de a fi plasat acolo, recipientul trebuie să fie steril prin opărire cu apă clocotită sau prin aburire.

Dacă totul se face corect, delicatețea va fi păstrată pentru o lungă perioadă de timp, iar gustul și aroma vor rămâne neatinse. De asemenea, este foarte important să nu existe diferențe de temperatură. Nu purtați un tratament de la cald la frig.

După cum știți, rețetele pentru prepararea pastilelor de la caise din casă sunt destul de multe. Care dintre ele să fie mai vizibilă pentru fiecare gazdă. Principalul lucru, să respecte principiile de gătit și respectați tehnologia de uscare. În orice caz, o delicatesă a fost întotdeauna considerată favorită în multe case, iar gătitul nu este atât de dificil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești caise uscate în casăCum să gătești caise uscate în casă
Cum să faci jujube acasă: rețete simpleCum să faci jujube acasă: rețete simple
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Cum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesanteCum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesante
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Rețeta pentru gătitul pastilei belevene la domiciliuRețeta pentru gătitul pastilei belevene la domiciliu
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
Rețetă pentru pastilele lui Bélow, gătit la domiciliuRețetă pentru pastilele lui Bélow, gătit la domiciliu
Prepararea la domiciliu a pastilei de merePrepararea la domiciliu a pastilei de mere
Rețetă de gem de la caise cu oase și fărăRețetă de gem de la caise cu oase și fără
» » Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?
© 2021 amigdas.com