amigdas.com

Cum sa faci slanina sarata la domiciliu: cele mai bune retete

Cum să faci Salo salatăUneori puteți auzi: ar fi untură, dar va exista pâine. În vremurile vechi au vorbit opusul: există pâine - va fi și grăsime. E drept, pâinea a fost considerată de popor drept "cap". Dacă o cultură bună sa născut pe câmp, țăranul are întotdeauna hrană pentru animale și porci. Iar atunci când există un porc în gospodărie, familia va avea în mod necesar o carne și o slănină. Ramane doar sa pregateasca corect aceasta din urma.

Modalități de saltare a sala

Există trei modalități principale de preparare a unturii (sărare):

 1. Ambasadorul uscat.
 2. Sare în saramură rece.
 3. Sare sărată.

Fiecare dintre aceste metode are admiratori, precum și argumentele sale pro și contra.

Rețete pentru gătit uscate

Cele mai des întâlnite sunt rețetele pentru sărarea grăsimii într-un mod uscat, care nu necesită mult timp, mirodenii neobișnuite și operații responsabile, pe care nu le vor suporta toți băutorii.

Cu usturoi, piper și sare

Pentru aceasta, este adecvată o bucată netedă de produs brut de orice dimensiune și greutate cu pielea. Dar pentru comoditatea gătitului, este mai bine să împărți o bucată mare (tăiată) în plăci individuale cu o lățime care nu depășește 10 cm (lungimea barei nu contează, principalul lucru este să se încadreze în congelator). În fiecare piesă individuală, faceți incizii transversale cu o distanță de 5-6 cm față de pielea însăși.

Rețete salate rețeteSarea poate fi amestecată cu piper (luați-o la gust, dar nu se ducă) și cuișoare de usturoi tăiate în plăci subțiri. În primul rând, grătar întreaga bucată, inclusiv tăieturile, cu un amestec de sare și piper, apoi pune usturoiul, în special dens în locurile tăiate. În plus, turnați cu sare călduță fără piper și împachetați bucăți de hârtie pergament sau o îndoiți într-o pungă de plastic. Sloturile trebuie presate ferm una împotriva celeilalte.

Pentru 2 ore de gătit "crud" concediu la temperatura camerei, și apoi pune în frigider. Alimentele vor fi gata de utilizare în maxim 5 zile. Apoi delicatețea este stocată în congelator.

Metoda descrisă este considerată a fi clasică. Acesta poate fi luat ca bază pentru decapare. La ea puteți adăuga orice fel de condimente pe gust (de exemplu, coriandru, semințe de fenicul, scorțișoară). Poți să sare deloc fără mirodenii, doar sare. Dar tăieturile în bucăți trebuie făcute neapărat - grăsimea este sărată mai uniform.

Nu vă faceți griji cu privire la cantitatea de sare de pe grăsime proaspătă. Produsul va lua cât mai mult, iar excesul poate fi îndepărtat prin răzuire cu un cuțit.

În acest fel este posibil să se pregătească atât straturile de grăsimi pure cât și cele de carne.

Cea mai ușoară cale

Sărat de grăsime: rețetăFără să vă gândiți mult timp, luați o bucată de grăsime, curățați-o cu un cuțit de contaminanți posibili și frecați abundent de sare pe toate părțile (cu excepția pielii).

Acordați timp pentru impregnarea produsului cu sare (două ore), puneți-l într-un recipient sau borcan și curățați timp de 3 -4 zile în frigider. După ce gustul național este gata, resturile de sare în exces sunt scoase din ea, învelite în hârtie sau în cârpă, pachetul este pus într-o pungă de plastic și depozitat în congelator. În acest fel este mai bine să preparați grăsime albă pură.

Sargerea rapidă și ușoară printr-o metodă uscată este un plus al metodei. Dar o scurtă durată de valabilitate a produsului finit (doar o lună) este o minus. În plus, există un risc mic de infecție umană cu paraziți.

Salo în saramură rece

Metoda umedă de decapare în saramură rece este o metodă destul de laborioasă, dar termenul de valabilitate al produsului finit ajunge la 1 an. Acesta este avantajul metodei față de ceilalți.

Algoritmul de preparare a grăsimilor sărate constă în următoarele operații (de exemplu și calcule, se iau 1 kg de produs):

 • într-un recipient metalic adecvat, se prepară o soluție de 0,5 litri de apă la temperatura camerei și se dizolvă în sare (0,5 cană);
 • puneți o soluție de apă pe foc, puneți în ea 5-10 bucăți de frunze de dafin și aduceți la fierbere;
 • O rețetă simplă de salatărăciți saramura terminată până la temperatura frigiderului general (nu mai mult de 4-5 grade);
 • în timp ce soluția salină se răcește, se taie produsul brut în bucăți, dimensiunea care este aproximativ egală cu 5 × 10 cm;
 • 2-3 cuișoare usturoi stoarse într-un cuțit de usturoi sau zdrobite într-un mortar;
 • pentru a gusta bucăți de grăsime tocate de grăsime și a acoperi cu piure de usturoi;
 • Puneți bucățile de alimente preparate într-un recipient adecvat (de exemplu o cratiță) și turnați soluția salină răcită;
 • strângeți bucățile cu un capac, o farfurie sau altceva și puneți opresiunea deasupra;
 • așezați vase cu produsul în frigider pe rafturile medii;
 • După aproximativ 6 ore, puteți consuma un produs sărat și păstrați-l într-un congelator, fără săruri, într-o pungă de plastic.

Prepararea produsului în saramură este o metodă destul de fiabilă pentru stocarea pe termen lung. Întrucât metoda este consumatoare de timp, nu are nici un rost să cumpărați pentru acest proces o cantitate mică de produs brut, dar este mai bine să vă pregătiți mai repede, pentru a nu pierde timpul când săriți des.

Metoda caldă

Prepararea produsului în saramură fierbinte este cel mai sigur mod de protecție împotriva paraziților și a altor agenți patogeni posibili și asigură siguranța tuturor calităților sale în termen de șase luni.

Cel mai adesea, acest produs este preparat cu straturi de carne în saramură pe coji de ceapă. Se dizolvă într-o cratiță 1 pahar de sare și 1 litru de apă, a pus foc. Când soluția se fierbe, puneți-o coji de la o duzină de bulbi și se fierbe încă 5 minute. După aceasta, în murătură atât de pus grăsime la ea a fost complet sub apă, reduce focul și gătiți timp de 10 minute. La sfârșitul acestei perioade, focul este oprit, tava este îndepărtată de pe placă și lăsată să se ridice puțin la produsul finit.

După 15 minute, grăsimea este îndepărtată din saramură și uscată pe un prosop de hârtie. Când produsul se usucă și se răcește, face tăieturi de cuțit, ca și în sărarea uscată și Răzuiesc piesele de usturoi, puneți o frunză de dafin și presărați cu piper negru. Îndepărtați grăsimea în folie și puneți-o în congelator și folosiți-o când îngheață complet.

Cum de a alege produsul sursă

Calitatea viitorului produs sărat depinde de gradul în care materia primă prepară murele. Alegerea corectă va da cel mai bun rezultat.

Ce bucată de grăsime trebuie să cumpărați:

 • numai cu pielea, deoarece se dovedește că stratul cel mai util este de până la 3 cm chiar sub ea;
 • Ce grăsime să alegeți pentru sărarede la un porc, și nu un mistreț;
 • grosime nu mai mare de 6 cm, dar nu prea subțire, deoarece grăsimea groasă este de obicei veche și tare;
 • cu o piele moale, subțire și fără fire;
 • culoarea pielii este fie roz, fie galben deschis;
 • untura în sine este albă sau roz deschisă, fără stralucire;
 • aspect frumos cu un strat omogen și elastic, fără vene;
 • fără miros străin.

Dacă doriți să cumpărați un produs sărat gata, trebuie întotdeauna să îl încercați. Nici un cumpărător nu va refuza acest lucru cumpărătorului. Această metodă de alegere este cea mai fiabilă dintre toate, deoarece atât gustul, densitatea, cât și mirosul vor explica mult unei persoane neexperimentate.

Acest produs a fost folosit de rușii din cele mai vechi timpuri. Până în prezent, grăsimea sub orice formă nu și-a pierdut relevanța. Adică, a fost mereu mâncat, mâncat și va fi mâncat cu mare plăcere, atât cu pâine, cât și fără ea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum la domiciliu salata delicioasa ketuCum la domiciliu salata delicioasa ketu
Rețete de sărare în saramurăRețete de sărare în saramură
Rețetă pentru prepararea baconului de usturoi săratRețetă pentru prepararea baconului de usturoi sărat
Modalități de a pregăti carnea de vită în casăModalități de a pregăti carnea de vită în casă
Rețete pentru varză de gătit în saramură fierbinteRețete pentru varză de gătit în saramură fierbinte
Rețete de sărare pește acasăRețete de sărare pește acasă
Cele mai bune retete pentru decaparea somonului roz la domiciliuCele mai bune retete pentru decaparea somonului roz la domiciliu
Cum să faci pește gustos acasăCum să faci pește gustos acasă
Tusluk pentru sărare pește: rețete de gătitTusluk pentru sărare pește: rețete de gătit
Cum se fac iarna rosiile in cutii: sunt reteteCum se fac iarna rosiile in cutii: sunt retete
» » Cum sa faci slanina sarata la domiciliu: cele mai bune retete
© 2021 amigdas.com