amigdas.com

Pregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnă

Metoda de gătit tkemaliSosul faimos al lui Tkemali este renumit pentru gustul și aroma neobișnuită. Sosul de prune se potrivește perfect cu felurile de carne fierbinte și de pește. Datorită compoziției rețetei, aceasta dezvăluie gustul cărnii și a peștilor și contribuie la o mai bună asimilare a proteinelor. Cum sa preparati acest sos minunat acasa pentru iarna? Vom lua cunoștință cu mai multe rețete pentru pregătirea sa.

Tkemali de la rândul său

Țara natală Tkemali este Georgia. Acolo amândoi în mod tradițional sunt făcute din prune de cireșe și de colț. În zona noastră folosim prune roșii, galbene și albastre Tzemali pentru a face sos.

Astringența ciuliului (un hibrid de prune și prune de cireșe) conferă sosului un gust deosebit. Reteta clasica consta din ingredientele necesare - ghimpe, usturoi si cilantru, precum si diferite condimente si ierburi. Ele adaugă gust și gust neobișnuit. Rezultatul este un sos picant, bogat.

Pentru a se pregăti pentru depozitarea în timpul iernii, Tkemali trebuie să fie sterilizată. Gustul sosului ar trebui să fie dulce-acid dulce și în consistență ar trebui să fie ideal. Gustul său va surprinde plăcut întreaga familie și mâncărurile fierbinți din carne, pește și păsări de curte în combinație cu acesta vor gusta și mai plăcut. Pentru a pregăti sosul Tkemali, trebuie să aveți ingredientul principal - rândul. Recolta începe să se coacă la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, în funcție de condițiile climatice.

Cu cele mai bune rețete pe care le vom citi, care vor ajuta la transformarea sosului Tkemali în cele mai bune tradiții georgiene. Multe gospodine fac acest sos pentru iarnă.

Reteta clasica a sosului georgian Tkemali

Există multe rețete pentru acest sos popular. Adesea, în procesul de gătit, toată lumea adaugă ceva de la sine. În rețeta clasică a lui Tkemali există anumite componente, datorită cărora sa îndrăgostit nu numai în Caucaz, ci și dincolo. Conform rețetei, veți avea nevoie de:

 • Sos tkemali de la rândul săuTurn - 1 kg, fructe coapte, dar care nu sunt suprapuse;
 • apă - 200 g;
 • 1 ciorchă de coriandru uscat și menta și 1 buchet de menta proaspătă și cilantru;
 • usturoi - 4-5 denticule;
 • ardei iute - 1 buc;
 • zahăr și sare la gust.

Fructele preparate din ghimpe trebuie să fie spălate și introduse într-o tigaie curată, se toarnă apă pe bază de rețetă. Oasele din ghimpi sunt mai bine pentru a elimina atunci când fructe de padure un mic digera. Această caracteristică va da sosul din ghimpe consistența necesară.

Când masa începe să se fierbe cu rândul, trebuie să adăugați o grămadă de iarbă uscată la ea, astfel încât să îi dărui aroma spini. După aceasta, pot fi scoase din container și aruncate.

În 15 minute masa în tigaie ar trebui să fiarbă la căldură scăzută. După aceea, poate fi scos din foc și lasă sub un capac bine închis, astfel încât aroma din recipient să nu se evapore. Fructele trebuie să fie în această stare timp de 1 oră.

Când se răcește practic, pot fi șterse printr-o sită. Masa tăiată din nou pune un foc mic și se adaugă aproximativ 2 linguri de zahăr și 1 lingură de sare. În timpul gătitului, trebuie să încercați sosul de la ciulin și să adăugați sare și zahăr la gust.

În timp ce masa va fi fiartă, este necesar să se macină restul componentelor din rețetă. Acest lucru este cel mai bine făcut folosind un blender. Fanii unui sos foarte ascuțit pot lăsa semințe în ardei iute. Cei care nu-i plac alimentele picante pot scoateți-le din pod. Amestecul rezultat trebuie adăugat la vas cu turnul și dacă sosul este prea gros, adăugați puțină apă.

De obicei, atunci când produsul finit este infuzat, se dovedește a fi mai saturat. Dacă intenționați să gătiți sosul pentru iarnă, atunci ar trebui să fiți gătit mai mult și apoi să fiți în borcane. Acest sos diversifică plăcut meniul de acasă, deoarece se potrivește perfect cu diferite feluri de mâncare și cu pâine obișnuită de pita.

Rețetă rapidă Tkemali

Pentru pregătirea rapidă a sosului georgian, aveți nevoie pentru a pregăti astfel de produse:

 • turn - 2 kg;
 • patrunjel, marar, coriandru - un total de 175 grame de ierburi;
 • 1 cap mare de usturoi;
 • sare și zahăr;
 • cimbru - 45 g.

La începutul prunii trebuie să-l puneți împreună cu cimbru într-o cratiță și să fierbeți focul lent timp de 15 minute, fructele ar trebui să se estompeze. După ce fructele sunt complet sudate, trebuie să scoateți oasele din ele și să ștergeți masa printr-o sită. În această formă, masa se fierbe din nou timp de 1 oră.

Verzii și usturoiul sunt zdrobiți și apoi amestecul are nevoie adăugați la prune dulci, și, de asemenea, se adaugă zahăr și sare. Totul este bine amestecat și în formă fierbinte este turnat în borcane curate și înfundat. Băncile trebuie să fie înfășurate în lucruri calde și astfel părăsiți până se răcește complet.

Rețetă Tkemali pentru iarnă

 • Cum să gătești tkemaliviraj - 2 kg;
 • apă 235 ml;
 • roșii - 300-400 gr;
 • 4 rădăcini de menta proaspătă;
 • usturoi - 6 denticule;
 • coriandru 25 gr;
 • 1 lingură de piper roșu;
 • oțet natural de mere - 25 g;
 • miere - 25 g;
 • zahăr - 110 g;
 • sare - 55 gr.

Fructele spălate ale unui ghimpe ar trebui puse într-o tigaie și se toarnă apă conform prescripției, puțin pentru a se stinge și a se elimina gropile. Se fierbe timp de 10 minute și pisa printr-o sită, când masa se răcește. Apoi este din nou pus în foc și este chinuit pe cel mai lent foc.

Roșiile preparate, verdele, usturoiul și piperul amar sunt măcinate conform rețetei și apoi se adaugă la rândul lor. Ar trebui, de asemenea, să fie plătit miere, precum și zahăr, oțet și sare. Întreaga masă trebuie fiartă timp de câteva minute, iar produsul finit se toarnă în borcane curate și uscate. După aceasta, băncile sunt acoperite cu o pătură caldă sau covor și astfel stau până se răcește complet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `
Cea mai bună selecție de rețete de ketchup pentru fotografia de iarnă și descrierea pas cu pasCea mai bună selecție de rețete de ketchup pentru fotografia de iarnă și descrierea pas cu pas
Rețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomatăRețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomată
Rețete de sosuri pentru carne de vită de iarnaRețete de sosuri pentru carne de vită de iarna
Reteta pentru ketchup din prune pentru iarnaReteta pentru ketchup din prune pentru iarna
Reteta clasica de sos de prune - tkemaliReteta clasica de sos de prune - tkemali
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
» » Pregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnă
© 2021 amigdas.com