amigdas.com

Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă

Cum să gătești tkemali din prune de cireșeNici un fel de mâncare în Caucaz, pește sau carne, nu se poate face fără faimosul sos tkemali, care este faimos în întreaga lume. Este făcut din prune, care este un fel de prune, care are culori diferite, care determină culoarea tkemali. Sosul aromat și tart demonstrează remarcabil gustul diferitelor feluri de mâncare din carne și completează preparatele din cartofi și paste făinoase. În sos puteți adăuga piper, usturoi și o mulțime de verdeață. De obicei este cilantru și marar. Să analizăm în detaliu cele mai populare rețete.

Finitatea pregătirii

Pentru un sos, utilizați de obicei prune de cireșe de orice culoare: roșu, galben, verde. De vreme ce un astfel de prun este gătit, și ca urmare a tratamentului termic, acesta este redus cu un factor de patru, ar trebui să se aibă grijă de el suficient.

Condimente și ierburi ar trebui să fie adăugate la sos, concentrându-se pe varietatea de prune. Galbenul poate fi combinat bine cu ierburi proaspete, sosul roșu preferat aromat cu ierburi uscate și mirodenii. Prunele verzi sunt combinate perfect atât cu condimente uscate cât și cu ierburi proaspete.

Deoarece prunele de cireșe conțin acid citric în cantități mari, tkemali datorită acestui lucru este bine ținut într-un loc răcoros. Dacă aceste condiții nu pot fi create, atunci sosul trebuie să fie turnat imediat după ce se gătește în formă fierbinte în borcane uscate, care apoi sunt etanșate bine.

În plus față de acidul citric, sosul este de obicei pus o mulțime de piper, sare și usturoi. Toate ingredientele sunt gătite, trecând astfel prin tratament termic, astfel încât Tkemali nu trebuie să fie sterilizat. Dacă respectați toate regulile de gătit, produsul finit este stocat pentru o perioadă lungă de timp.

Rețetă pentru sos tkemali din prune de cireș galben pentru iarnă

O modalitate ușoară de sudarePentru o astfel de rețetă, se iau următoarele componente:

 • 1 kg de prune de cireș galben;
 • 5 g de piper roșu;
 • 50 g de sare;
 • 125 g de usturoi;
 • 150 g de mărar și cilantru.

Fructele de prune galbene sunt sortate, îndepărtate rasfatate și spălate cu apă rece. Un fruct de o parte este tăiat și scoateți piatra. Fructele sunt puse într-o cratiță, acoperite cu sare și rămase până când prunele nu dau suc. Tigaia se pune într-un incendiu slab și, după fierbere, se fierbe chiuveta până se înmoaie complet. După aceea, se întinde într-o sită cu un decoct și se șterge într-o cratiță. În castron este toată carnea, iar pe sită rămâne coaja. Puree fierbe la foc mic până la densitatea de smântână.

Grind usturoi și verde și se adaugă împreună cu piper chiar la sfârșitul preparatului, se amestecă și se amestecă gatiti timp de 4-5 minute. Tigaia este îndepărtată din foc și ambalată în cutii calde, etanșându-se ermetic cu capace sterile. Băncile se înfășoară cu o pătură și se răcesc.

Reteta pentru sosul Tkemali din verde prune

Pentru o astfel de rețetă georgiană pentru utilizarea în timpul iernii:

 • 5 kg de prune verde;
 • 3 lingurițe. semințe de cilantru;
 • 2 ciorchini de menta proaspata;
 • 5 capete de usturoi;
 • 2 linguri. l. sare;
 • un pahar de apă;
 • 2 smocuri de cilantru proaspăt;
 • o grămadă de fenicul proaspăt;
 • 2 ciorchini de mărar;
 • Ardei roșu picant la gust.

Prunele trebuie sortate, eliminând fructele de calitate slabă. După aceea, ele sunt spălate în apă rece. Prunele se toarnă într-o cratiță și se toarnă cu apă, se pun într-un foc lent și gatiti pana cand este moale. Apoi se transferă într-o sondă și se lasă să se răcească. Începeți să mănânci printr-un șuvoi, până când nu va fi lăsat singur oasele.

Grind fenicul, mararul, coriandrul, menta, semințele de coriandru. Usturoiul este curățat și împărțit în lobule. Într-un blender, adăugați ierburile și usturoiul și transformați-le într-o masă omogenă. O tavă cu cartofi piure de prune este adusă la fierbere la căldură scăzută. Adăugați acolo usturoiul și verdele de pământ, precum și zahărul, sarea și piperul. Gătitul ar trebui să fie de aproximativ 30 de minute. După aceea, sosul fiert se toarnă în borcane fierbinți, în caz contrar se vor sparge de cădere de temperatură, se vor etanșa și se vor răci sub pat.

Reteta pentru sos tkemali din prune rosii

Pentru a pregăti tkemali din prune de cireșe, este prevăzută rețetat utilizarea următoarelor componente:

 • Rețeta de sos Tkemali2 kg de prune roșii;
 • o grămadă de cilantru proaspăt;
 • 2 linguri. l. zahăr;
 • piper roșu;
 • 10 căței de usturoi;
 • 2 linguri. l. hamei-suneli;
 • 2 linguri. l. sare.

Prunele roșii sunt preluate și spălate, pietrele sunt scoase, puse într-o cratiță, sare și lăsate până când sucul începe să iasă. Tigaia se pune într-un foc lent și se fierbe până se înmoaie prune. O masă puțin răcită pune un blender și pământ la o stare de piure. După aceea, se transferă din nou într-un recipient și se aduce la fierbere la căldură scăzută.

Cuișoarele de usturoi sunt curățate și trecute printr-o presă. Zahărul zdrobit este combinat cu o prună, și, de asemenea, adăugați hamei-suneli, piper, zahăr. Se amestecă și se fierbe timp de 15 minute. Sosul fierbinte este turnat peste cutii, sigilat bine, răsturnat cu cutii, înfășurat într-o pătură și răcit.

Astfel, sosul de cires de prune georgian este un produs minunat pentru diferite feluri de mâncare din carne. Este pregătit în diverse moduri și este destul de ușor de făcut, trebuie doar să urmați recomandările necesare. Numai în acest caz, puteți obține un sos minunat cu un gust excelent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cea mai bună selecție de rețete de ketchup pentru fotografia de iarnă și descrierea pas cu pasCea mai bună selecție de rețete de ketchup pentru fotografia de iarnă și descrierea pas cu pas
Rețete de sosuri pentru carne de vită de iarnaRețete de sosuri pentru carne de vită de iarna
Pregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnăPregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnă
Reteta pentru ketchup din prune pentru iarnaReteta pentru ketchup din prune pentru iarna
Reteta clasica de sos de prune - tkemaliReteta clasica de sos de prune - tkemali
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
Rețete de roșii cu prune pentru iarnăRețete de roșii cu prune pentru iarnă
» » Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
© 2021 amigdas.com