amigdas.com

Rețete de jeleu din coacăz roșu pentru iarnă

Coacăz roșuCoacăzul roșu conține un număr mare de vitamine, care sunt atât de lipsite de iarnă. Fructele sunt bogate în vitaminele A, E, B și vitamina C, în compoziția lor este aproape la fel de mult ca în lamaie. Prin urmare, jeleul din coacăze roșii este un remediu minunat de vindecare în timpul sezonului de iarnă. Pregătiți-vă că poate fi fierbinte sau fără gătit. Iar datorită pectinei conținute în boabe nu este nevoie de gelatină și alte agenți de îngroșare.

Sfaturi de gătit și rețete

Pentru a face jeleu gustos, mult timp păstrat și nu au pierdut proprietăți utile, în timpul gătit ar trebui să adere la un anumit număr de puncte. Înainte de a găti, aveți nevoie de:

 • Selectați fructele coapte, intacte, clătiți-le bine, scoateți pedunculul.
 • Spălați temeinic și uscați vasele în care va fi preparat vaselina. Nu se pot folosi vase din aluminiu. În timpul oxidării, eliberează substanțe toxice.
 • Băncile înainte de umplere și sterilizare și uscare. Turnați-le în jeleuri înainte ca acestea să devină groase.
 • Jelly, gătit fără gătit, se ascunde mai bine în frigider într-o zi, astfel încât să fie mai bine îngroșat.
 • Dacă jeleul a devenit lichid și nu a înghețat în câteva zile, trebuie fiert în mod repetat, după turnarea zahărului.

Ediția clasică

Ingrediente pentru gătit (pe 1,5 litri):

 • Fructe de coacăze - 1 kg;
 • Apă - ½ litru;
 • Nisip de zahăr - 1 kg.

Fructe pentru a rezolva, lăsați fructe întregi. retrage peduncul. Clătiți bine sub apă curentă. Se toarnă coacăz într-un castron larg. Se toarnă suficientă apă pentru a acoperi fructele și a le stinge până când sucul începe să acționeze. Suc de suc mai mult pentru a filtra, și fructe de padure pentru a turna pe o sită și pentru a șterge. Pentru ca coaja să nu intre în jeleu, în timpul măcinării nu apăsați puternic pe masa de boabe.

În sucul pentru a turna zahărul, se amestecă bine. Se gateste cu agitare constantă la căldură scăzută până când masa de gelatină se îngroațește. Se toarnă în cutii și se rostogolestează, pune-le cu capul în jos și înfășoară. După 24 de ore, eliminați. Puteți să-l păstrați la temperatura camerei.

Delicacy va deveni groasă și dulce, datorită a ceea ce poate fi folosit pentru gătit tot felul de deserturi și prăjituri.

Dulciuri de depozitare pe termen lung

Jelly de la coacăzul roșuPentru recoltare, trebuie să pregătiți fructele coacăzului roșu și zahărului cu un calcul de 1,5 kilograme pe 1 litru de suc.

Peștele decojit se toarnă într-un castron și se încălzește până la apariția aburului. Folosind o sită, grămați fructul încă fierbinte. Adăugați zahăr la compoziție. Pentru a pune o tocană, amestecul trebuie să fiarbă bine. Apoi scoateți din placă timp de 15-20 minute și îndepărtați spuma. Apoi reveniți din nou la foc, fierbeți bine și, din nou, îndepărtați minutele de 20 de minute. Din nou, reveniți la sobă și gătiți până când spuma încetează să se formeze. Jelly toarnă încă fierbinte în borcane încălzite, țineți ziua deschisă, apoi rostogoliți capacele încălzite. Păstrați-vă într-un loc răcoros.

Delicacy pentru iarnă fără gătit

Ingrediente pe 2 litri:

 • Fructe de coacăze roșii - 2 kg;
 • Zahăr - 1 kg.

Fructele se curăță bine, se clătesc și se usucă. Strângeți sucul folosind un blender. Puteți folosi juicerul. Tulpina de masă rezultată ar trebui să fie de 1 litru de suc de coacăz. Se toarna zaharul si se amesteca timp de 5-10 minute. Amestecul dulce se toarnă în borcane și se strânge cu capace.

Capacele se pre-fierb în prealabil, cutii - sterilizare. Jelly o zi pentru a păstra în căldură, apoi ascunde în frigider.

Rețete cu adăugarea altor ingrediente

Coacăze și alte fructe de pădurePregătiți jeleu din coacăz roșu și mai interesant, decât din boabe și zahăr. Pentru a face acest lucru, luați alte fructe de padure sau condimente aromatice pentru dulce.

Coacăt de jeleu cu zmeură

Ingredientele pentru acest tratament vor avea nevoie de acestea:

 • Fructe de coacăze - 750 g;
 • Zmeura este de 750 g;
 • Apă - 250 ml;
 • Zahăr - 1375 g;
 • ZHELIX - 1 plic.

Curățați, spălați și uscați fructele de coacăze și zmeură. Puneți într-un castron, puneți-l în foc, aduceți-l la fiert și îndepărtați imediat (nu fierbeți). Răcoriți, apoi stoarceți folosind tifon. Se toarnă sucul înapoi în castron. Nisip de zahăr (2 lingurițe) Se amestecă cu zhelkfiksom pentru o mai bună îngroșare, și se adaugă la suc. Se amestecă în mod constant, aduce la fierbere. Se adaugă restul de zahăr și se fierbe din nou. Gatiti masa de boabe dupa 30 de secunde, apoi scoateti din caldura. Se toarnă în cutii.

Pepene verde și dulceața de coacăze

Pentru pregătire se va cere:

 • Pepene verde - 1 kg;
 • Fructe de coacăze - 1 kg;
 • Zahar - numărul de ochelari egal cu numărul de pahare de coacăze.

Fruct și amestec de zahăr. Pepene verde tăiat în felii, adăugați la coacăze, bine să se amestece. Puneți pe o farfurie, gătiți timp de 35-40 de minute. Se amestecă amestecul printr-o sită încă caldă, se răcește și se toarnă în cutii. Închideți capacul.

Jelly cu vanilie

Va fi necesar:

 • 1 kg de zahăr granulat;
 • 1 kg de boabe de coacăze roșii;
 • ½ litru de apă;
 • 1 vanilie.

şters Fructe de coacăze pune într-un castron sau oală, se toarnă apă rece și se pune pe sobă, porniți focul de mijloc. Aduceți la fierbere, dar nu fierbeți și îndepărtați-l de la căldură. Strângeți cu o sită, stoarceți fructul prin tifon. Sucul trebuie răcit și filtrat din nou folosind tifon. Adăugați zahăr și întoarceți-vă la foc. Se fierbe, se adaugă semințe și o cremă de vanilie tăiată în jumătate. Gatiti, amestecand constant, la foc mic timp de 30 de minute.

Se toarnă mai mult în coșuri, după ce se scoate cremă de vanilie. Trebuie să sterilizați borcanele în prealabil. Rotiți, lăsați bidoanele întoarse cu susul în jos timp de 50-10 minute. Apoi rotiți partea inferioară în jos, împachetați-o și lăsați-o să se răcească complet Țineți jeleul într-un loc răcoros și uscat.

Orice rețetă pentru jeleu coacăz va da un tratament foarte aromat și util ceaiului în orice moment al anului. Nu este greu să gătești un desert, nu durează mult și plăcerea de la această dulceață este cu adevărat grozavă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Retete de sos de coacăze roșii pentru iarnăRetete de sos de coacăze roșii pentru iarnă
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Rețete de compot pentru fructele de iarnăRețete de compot pentru fructele de iarnă
Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familieCompote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
Jelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătitJelly din cireșe cu gelatină: cea mai accesibilă rețetă pentru gătit
» » Rețete de jeleu din coacăz roșu pentru iarnă
© 2021 amigdas.com